ense kalınlığı hangi haftada kaç çıktı arkadaşlar!!!

beydam

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2008
85
0
86
Denizli
arkadaşlar ben tam 12 haftada yaptırdım 2 mm çıktı, fakat ben 2 li ve 3 lü testi yaptırmayı düşünmüyorum yanlışta çıkabiliyomuş.siz kaçıncı haftada yaptırdınız ve kaç çıktı paylaşırsak çok sevinirim.ALLAH herkeze sağlıklı sıhatli bebekler nasip etsin birbirimiz dua edelim.:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

arkadaşlar ben tam 12 haftada yaptırdım 2 mm çıktı, fakat ben 2 li ve 3 lü testi yaptırmayı düşünmüyorum yanlışta çıkabiliyomuş.siz kaçıncı haftada yaptırdınız ve kaç çıktı paylaşırsak çok sevinirim.ALLAH herkeze sağlıklı sıhatli bebekler nasip etsin birbirimiz dua edelim.:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

canım bende kac cıktı hatırlamıorum ama 2 li ve3 lü testin yanlıs cıktıgını nerden duydun :umursamaz: zaten sonuclar sana gen bozuklugu var demıyokı olabılme rıskını gosterıyooyerimseniben bence tetı ıhmal etme:CüvCüv:

canım bende 12.haftada yaptırmıştım 2 mm çıkmıştı.
ikili test olmasada üçlü tarama testini yaptırmanı öneriyorum bende..
bu saptama testi değil tarama taesti ayrıca..

yaptır cnm neden yaptırmıyorsunki insan o riski alahım korusun ama göze alamaz yani zaten insanın içini rahatlatan bişey

bende yaptırıcam 2 hafta sonra inşallah kötü bişi çıkmaz benimde seninkide normalmiş galiba.. ama 2 -3 lü testleri yaptır muhakkak

evet arkadşlar ama etraft bu testleri riskli çıkan arkadaşlar var az daha 4 aylık çocuğu aldıracaklardı,ama çocuklar sağlıklı doğdu.ama tabiki bunlar tarama testleri dediğiniz gibi bu testler hakkında baya bi bi bilgim var ama ben eğer riskli çıkarsa dokız ay boyunca acaba bebeğimde bir problem varmı diye düşünmek istemiyorum.RABBıME sığındım.yaptırsaydım vede riskli çıksaydı ne yapacaktım arkadaşlar,aldıracakmıydım bu çelişki beni mahveder.tabiki herkez nesıl düşünüyor bilmiyorum?fikirlerinizi bekliyorum.

arkadaşım testin sonucunda olumsuz birşeyle karşılaşınca bebeğini aldırmıcaksan yaptırma bu testi çünkü hamileiğin geri kalan kısmında insanın psikolojisini bozmaktan başka hiçbir şeye yaramıyo çünkü tedavisi yok tek çözüm hamilelği sonlandırmak
bana doktorum bu çekilde anlatmıştı zaten eşimle istemiyoduk yaptırmayı ve yaptırmadık

Bu testlerin sonuçlarına bakarak kimse çocuğunu aldıramaz ki. Sonuçta bunlar tarama testleri teşhis testleri değil. Yani sadece riski belirliyor yoksa kesinlikle teşhis amaçlı kullanılamıyor.
Eğer risk yüksek çıkarsa yani genelde bu risk 1:250 ve daha üzeriyse o zaman amniyosentez öneriyor ki önermek zorunda tabii yaptırıp yaptırmamak ailenin insiyatifinde.

cnm bencede testlerini ihmal etme yaptır... bende 11+6 haftalıkken ense kalınlığı 1.4 mm çıktı ikili testimde gayet iyi çıktı allaha şükür...bebeğimin genel gelişimi 1 hafta önden gitmeye basladı daha sonra 3 lü test zamanında ben 4 lü test yaptırmak istedim daha garanti diye allahıma şükürler olsun ondada sorun çıkmadı :nazar: allahım hepimize sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin opuyorumnanaktan

ben 13+ 1 iken ikili yaptrdım ıyı cıktı ense kalınlgı 1,8 ölçüldü.kızlar 3 lü yaptrmadım bende .bu dörtlü test nedırkı bilği verrmısınız.20ci haftada ayrıntılı ultrasona girerim dedım.o ikisi aynı seymı dr bana 4 lüden bahsetmedıde hiç

ben 13+ 1 iken ikili yaptrdım ıyı cıktı ense kalınlgı 1,8 ölçüldü.kızlar 3 lü yaptrmadım bende .bu dörtlü test nedırkı bilği verrmısınız.20ci haftada ayrıntılı ultrasona girerim dedım.o ikisi aynı seymı dr bana 4 lüden bahsetmedıde hiç

Dörtlü test yeni yeni yapılmaya başlandı ülkemizde. Üçlü testte bakılan üç tane hormon yanında bir parametreye daha bakılıyor o yüzden dörtlü test deniliyor.
Zamanla üçlü testin yerini alması beklenen bir test ama halen fazla yaygın olarak yapılmıyor. Üçlü teste göre daha güvenilir olduğu düşünülüyor.
Pek çok doktor ikili test iyi çıktıysa üçlü ya da dörtlü yaptırmıyor zaten.

evet arkadaşlar bunlar tarama testleri,riskli çıkarsa amniyosentez yapılıyo peki o arada çekilen dayanılmaz sıkıntılar .amniyosentezdende olumsuz sonuç gelirse 4 aylık çocuğunu kim aldırmak ister,eğer aldırırsak sonradan çekeceğimiz vicdan azabı...bilemiyorum bu konu kafamı çok karıştırıyo ve bei çok sıkıntıya sokuyo.siz bu konuda ne düşünüyosunuz.

bende 12. haftada yani dün girdim ultrasyona 1,3mm çıktı normal dedi ama zate 3 lü 2 li teset yaptırsamda aldırmayı düşünmüyorum dua ediyorum devamlı sağlıklı olsun diye RABBİM e inşallah sağlıkla sona ulaşırız hepimiz..

İkili test uclu ve dortluden daha saglikli kabul ediliyormus...

Ben hic yaptirmak istemiyordum aslinda ama iyi ki yapirmisim. İkili test sonucum cok guzel cikti. 20. Haftada detayli ultrasonda tek arter sorunh cikti karsima. Baska bulgu olmadigi ve ikili testim iyi ciktigi icin aminosenteze gerek duyulmadi. Ama ikili test sonucum elimde olmasaydi muhtemelen aminosentez onerilecekti. Yaptirsan bi turlu yaptirmasan bi turlu.... sonlandirmasan bile bilmek istiyorsun ne oldugunu... ihmal etmeyin

12. Haftada kanamayla dr a gittim düşük riski var ve ensesi kalın dedi. İkili tarama istedi sonuç kötü çıktı trisomy 18 di gelen sonuç.Bunun üzerine bir Prof a başvurduk alanında ismi duyulmuş bir isim o bize senin çocuğunda kıstık higroma var dedi ve daha da bir yıkıldık aldirmayacagimizi söylediğimiz icin üç hafta sonra gelin gidişata bakalım dedi. Bu arada bulunduğumuz yerde olan tanınmış diğer dr lar ne diyecek diye bir kaçına daha gittik onların hepsi sadece ensesi kalın downlu olabilir amniyosentez yaptır dediler bir tanesi ikili taramaya çok itibar etmeyin ne yazarsanız onlar da baz alınır ve sonuç lar ona göre çıkar dedi örneğin yasını sigara alkol kullanımı vs.ve kıstın kuculebilip yok da olabileceğini söyledi. Üç hafta sonra profa kontrole gittik bütün organlarını tek tek inceledi hepsine tek tek çok iyi şurası iyi bunu böyle iyi dedi ve yüzüme baktı ve asıl beklediğim şeyle ilgili haberi vermedi donup yüzüne kistler ne oldu diye sorduğumda kist Mist yok dedi şükürler olsun nasıl ama geçen böyle demiştiniz dedim küçülmüş bak buradalar normalde 19. Hafta eğer ilerleseydi şimdi bunların çok büyük olması gerekirdi bu hft ilk gelişiniz olsaydi bunun üzerinde bile durulmazdı dedi çok sevindim ensesindeki kalınlığın düştüğünü yine de kafanızı rahat ettirin gidin amniyosentez yaptırın dedi şükrettim ayni gün amniyosentez icin randevumuz vardı zaten onu da yaptırdık şimdi üç hft sonra sonuç çıkacak ve onu bekliyorum yalvarıyorum Allah'ıma sonuçlar iyi çıksın diye hamileliğimi yaşadım mi yaşamadım mi umurumda değil allahım tek istediğim onu sağlıklı sıhhatli hayırlı bir evlat olarak kucağıma versin sonuçlar çıkınca inş paylaşırım tekrar.

Eveet amniyosentez sonuclatim çıktı herhangi bir kromozomal bozukluk çıkmamış şükürler olsun dr um ısrar ederken ensesi kalın die gittiğimiz profesör o kadar detaylı inceledi ki topuk oyuntusuna kadar bu çocukta down sendromu yok ama git amniyosentez yaptır dokuz ay böyle geçmez demişti şükürler olsun 21. Haftayı geçtik ve plasenta previa teşhisi koydu kanamaya dikkat edilmesi yorulmamam ve dinlenmem konusunda dikkatli olmamı söyledi herşeyin gayet guz l gittiğini söyledi bir daha ki kontrole daha bir moralle gitmeyi ümit ediyorum ins daha guzel haberler alacağım

Back
X