Ense Kalınlığı Hknd.

arby

Üye
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2014
53
11
18
Mrb Arkadaşlar,

ikiz gebeliğin 12. haftasındayım. İki gün önce bir bebeğimde ense kalınlığı 3,2 çıktı. Dr'um bir prof'a yönlendirdi. Henüz gitmedim. Fakat bana sanki herşey normalmişte, bu dr'lar hastalık bulmak için ellerinden geleni yapıyorlarmış gibi geliyor. Kızgınım.

Benzer durumda olmuş olan veya olan arkdaşlar, yaşadıklarınızı paylaşırsanız mutlu olurum.

kimsede benzer bir durum olmadı heralde. peki.
ben daha bugun yaptirdim yolundaydi hersey.bir dr daha gorun dilersen.formu dolas bu tarz yazilar okumustum ben 4 kusur cikipta hersey yolunda olanda vardi.insallh sagsalim sapasaglam eline alirsin

seni korkutmak istemem ense kalınlıgı için bence doktora hemen git...haftası için uygun tarihleri kaçırma...ense kalınlıgından down sendromunu saptıyorlar...o da gebeligin belli bir haftasında gòzlemleniyor...

Mrb Arkadaşlar,

ikiz gebeliğin 12. haftasındayım. İki gün önce bir bebeğimde ense kalınlığı 3,2 çıktı. Dr'um bir prof'a yönlendirdi. Henüz gitmedim. Fakat bana sanki herşey normalmişte, bu dr'lar hastalık bulmak için ellerinden geleni yapıyorlarmış gibi geliyor. Kızgınım.

Benzer durumda olmuş olan veya olan arkdaşlar, yaşadıklarınızı paylaşırsanız mutlu olurum.
canım bence çok da fazla değil ense kalınlığı
3ün üzerindeyse sorun var diyorlar
ama açıkçası ben çok da sağlıklı ölçümler yapıldığını düşünmüyorum
illa ki milimlik yanlışlıklar vardır
ayrıca 2li test 3lü test 4 lü testin hepsinde olumsuz çıkıp bebeğini sağlıkla kucağına alan bir sürü anne var
içinin rahat etmesi açısından bir doktora daha görünebilirsin
ben açıkçası 2li testi bile yaptırdığıma pişmanım
şükür birşey çıkmadı ama çıksa bile aldırmayacaktım bebeğimi
birazcık pozitif düşünmekte fayda var

kimsede benzer bir durum olmadı heralde. peki.
Merhaba, bende benzer bir durum var şu anda, 15.haftadayım, ense kalınlığını 3mm ölçtü dr um, biliyorsunuz ense kalınlığı ensenin içindeki sıvı birikmesi , ödemmiş, dr a cok güveniyorum, iki dr a gittim biri 13.haftada 1.3 mm ölçtü, diğeri (ileri yaş dr) 3mm ölçtü, ilk dr umu aradım , 2. dr bu konuda uzman sıvı artışı olabilir 10günde 3 mm doğrudur dedi, ultrasonla da tetkik etti, başka bir olumsuzluk bulmadı, 3 mm sınırmış ama bu durum sadece down sendromunu göstermiyor, diğer hastalıklara da delalet olabilir, her neyse benim yaşım 37 ve ilk gebeliğim olduğu için zaten prenatal dna test (harmony , prena vs) yaptıracaktım, ben harmony test yaptırdım şimdilik 1 hafta geçti , 1 hafta sonra sonucu almayı umut ediyorum, diğer bir seçenek de amniyosentez, bir de cvs diye bir yöntem var ama iki uzman dr da bana bundan bahsetmedi, neyse bu testlerin doğruluk oranı %99.9 imiş , umarım sonuç iyi çıkar ve 20. haftadaki ultrasondada herşey temiz çıkar.

Mrb AyseGuna,

benim bebeklerden kız olanın ense kalınlığı : 1,3
erkek olanın ense kalınlığı: 3,2 idi

Dr'um çok panik yaptı ve bize şişlide prof dr recep has beye yönlendirdi.
Recep has bey alanında çok başarılı,netten araştırınca da anlayabiliyorsun zaten fakat sırf muayene ücreti 400 tl idi.
Biz ne olur ne olmaz bari en iyisine gidelim dedik ve recep bey bize erken dönemde (12. haftada ) olduğumuz için CVS önerdi.Ve yaptırdık. Çok şükür iki ayrı laboratuvar sonuçları da temiz çıktı. Korkulacak birşey yokmuş.
Zaten 3 sınır olarak kabul ediliyo - bizim dr'a göre 2 olsada :)

Bu arada cvs ve amniyosentez arasındaki farklar şöyle:

CVS - 16. Haftadan önce erken teşhis için: karından iğne ile plasentadan parça alınıyor (bebeğın bulunduğu sıvıya girmiyor).
düşük ihtimali yüzde bir, düşük olursa diğer bebeği düşürme olasılığı % 5

AMNİYOSENTEZ - 16.haftada yapılıyor. Aynı karından iğne ile giriliyor ama bu sefer bebeğin sıvısından alıyor.
Düşük ihtimali ikiyüzde bir, düşük olursa diğer bebeği düşürme olasılığı %15

İnşallah seninki de temiz çıkar.
Sevgiler.

Çok tşkrlerr 10 gün oldu sonucum hala cıkmadı bekliyoruz, gerçi bu harmony test sadece 3 tane hastalığı gösteriyormuş ( down , edward vs) amniyosentez de herşeyi göstermiyor sadece down ve 5 hastalık bildiğim kadarıyla , asıl olan 20. Hafta detaylı ultrason , benim dr um Arda Lembet ,kendisine cok guvendim ozel klinikte bakıyor , hastane yok ve genç bir dr, ben prensip olarak cok yaslı dr lara gitmiyorum kşisel tercih , bu da 2450 tl harmony test , dr 850 tl alıyor ama detaylı ultrasonu 12. Haftada da yapıyor , ayrıca kalbine renkli dopler de cekti hepsi total fiyattır ama dediğim gibi saglık konusunda 1 kere veriliyor ve içime de sindi

yani bizde 1500 lira verdik totalde. ikiz olacağı için gereksiz masraflardan kaçınmak istiyorum. Ama sağlık olunca dediğin gibi insan tutamıyor kendini ne olur ne olmaz diye. para önemli değil giden gelir. Rabbim sağlık versin.Huzur versin.

sizinkiler ikiz olduğu için harmony test önermiyorlar bildiğim kadarıyla (prenatal dna test) sonuçlarınızın iyi çıkmasına çok sevindim az önce benim sonucum da geldi ,bir problem yokmuş çok şükür, şimdi 20.haftayı bekleyeceğiz detaylı ultrason için :)

Back
X