Ense kalınlığı ve harmony test

Aslında ense kalınlığı zaten varolan ve buna göre ölçülen fazla çıkarsa hastalık belirtisi olabilir diye sayılan bişey ya yani 2,5 normal üstü problem gibi işte bazen sebebini bilemedikleri bi şekilde lenflerde ensede ekstra böyle şişmeler olabiliyomuş belki yapısal belki öncesinde alınan bir ilaç herhangi bişey oluşum aşamasında daha bebek etkileyen bişeyler oluyo dediler, yani tıp daha bunun tam cevabını veremiyor ama olabiliyor diyolar... ben ilk bu ölçüm çıktığında Alp Nuhoğlu var ona söylemiştim o da aaamaaan korkma 9 10 çıkmamış ya 5 6 bunlar oluyo geçiyo demişti ama ben tabi ne gerekse yaptırdım yine de herkes farklı konuştuğu için

Aslında ense kalınlığı zaten varolan ve buna göre ölçülen fazla çıkarsa hastalık belirtisi olabilir diye sayılan bişey ya yani 2,5 normal üstü problem gibi işte bazen sebebini bilemedikleri bi şekilde lenflerde ensede ekstra böyle şişmeler olabiliyomuş belki yapısal belki öncesinde alınan bir ilaç herhangi bişey oluşum aşamasında daha bebek etkileyen bişeyler oluyo dediler, yani tıp daha bunun tam cevabını veremiyor ama olabiliyor diyolar... ben ilk bu ölçüm çıktığında Alp Nuhoğlu var ona söylemiştim o da aaamaaan korkma 9 10 çıkmamış ya 5 6 bunlar oluyo geçiyo demişti ama ben tabi ne gerekse yaptırdım yine de herkes farklı konuştuğu için
Evet tıbben ne gerekiyorsa yaptırmak gerekli. Eşimle benim kromozom sonuçlarımız Pazartesi çıkacak , array sonucumuz da bir haftaya çıkacak sanırım. İnşallah sizin gibi güzel sonuçlar alırız. Teşekkürler cevabınız için☺️

20. Haftada ense kalınlığı 7.7 idi. Devam ediyor yani. Bunun yanında bağırsakta parlaklık var. Down dan çok şüphe ettiler ama çok şükür amniosentez temiz çıktı. Genetik profesörü çok detaylı bir şekilde anlattı yaptırmanız taraftarıyım ama kararı size bırakıyorum, Kendi doktorum da son Aşama artık yaptıralım da kafamızda soru işareti kalmasın dedi.
merhaba suan aynı durumu bende yaşıyorum insallah benımde temiz cıkar

Kızlar nifty testi yaptırıp sonuç yüksek risk çıkan sonra amniyosentez yaptırıp onda temiz çıkan oldu mu

merhaba suan aynı durumu bende yaşıyorum insallah benımde temiz cıkar
Allah yardımcınız olsun, çok zor süreçler. İnşallah sonuçlarınız iyi çıkar. Rahat olmaya çalışın, bol bol dua edin. Şu an sağlıklı, sağ Salim evladım kucağımda, darısı size inşallah. Kokusunu içine çektiğinizde her sıkıntıyı unutacaksınız 🙏🏻Aklınıza takılan bir şey olursa yazı lütfen

Allah yardımcınız olsun, çok zor süreçler. İnşallah sonuçlarınız iyi çıkar. Rahat olmaya çalışın, bol bol dua edin. Şu an sağlıklı, sağ Salim evladım kucağımda, darısı size inşallah. Kokusunu içine çektiğinizde her sıkıntıyı unutacaksınız 🙏🏻Aklınıza takılan bir şey olursa yazı lütfen
cok tesekkürler hala beklemedeyim inşallah benim kızımda sağlıklıdır dua edin banada

çok şükür sonuçlarım geldi temiz çıktı
1573285244678.webp

Selam arkadaşlar; 18 kasım eşimin doğum gününde hamile olduğumu öğrendim; akşam en yakın arkadaşlarım aileler eşim doğum gününde hediye paketine emzikleri koydum hazırladım verdim. Çok çok mutluyduk. Kendime doktor ve hastane bulmak için acele etmedim evime yakın olduğu için Özel Levent hastanesinde ki Şebnem hanım, herkes için daha iyidir diyorlar ben gitmedim ona çok sıra olduğu için yola Nihal hanımla başladım, iyi bir doktor ama işi kısa kesenlerden, çocukluğumdan beri o hastaneye gittiğimden az buçuk biliyorum pek içimden gelmedi orada devam etmek, karanlık koridorları boğdu hep beni velhasıl testler 1600 tl tutunca standart kan testleri aman gidip devlette yaptırayım dedim. Kağıthane devlet hastanesine Hatice hanımdan randevu alarak gittim. uzun bekleyiş sonucu önce kalp atışlarını duyalım sonra testler dedi. Ultrasonda kalp atışlarını duyamadı, yanındaki kıza belki sonlanmıştır aşağıda bakılsın dedi, aşağıda ultrasona indim çok tatlı bir beyefendi doktor dinletti korkma kızım kalbi atıyo dedi. İlk gözyaşımı burda döktüm... Sonra çok kimseden duyduğum ve yengeminde doğum yaptığı Yenibosna Özel Nisa hastenesi Asiye Hanıma başladım. Bu sırada 9 haftalık oldum yine uzun bekleyiş sonucu girdim yanına çok hastası var övgüleri hak eden insana anne edasıyla yaklaşan ilgilenen bi doktor. 12. hafta 2 li test... 14 ocak yani iki gün önce aynı hastanede Reyhan hanıma gittim. Başka hiç birşeye bakamadan ense kalınlığını gördü 5.6mm hemen bi hastaneye git amniyosentez yaptır, kan verme boşuna paranı geri al kasadan dedi. Annem yanımda olduğu için ikinci göz yaşımı burda dökemedim... aynı gün Türkiye Hastanesi Ayşe Meryem Uslu' ya gittim doktorluğundan geçtim insan olarak nadir bulunan kimselerden kendisi. O da aynı ölçtü herşeyi anlattı. Kardeşiyle ilgilenir gibi ilgilendi benimle beraber gözleri doldu umutsuz olma dua et dedi. Şimdi perşembe amniyosenteze gidicem Prof. Mustafa Küçük yapıcak aynı hastanede işte iki gündür ikinci göz yaşım durmuyor malesef, bebeği kaybetme korkusundan geçtim bu evrede bebeğin engelli olup yaşam ölüm kararı bana kalırsa korkusu mahvediyor beni. Doğursam nasıl olucak doğurmasam nasıl diye kafayı yiyoruz eşimle. Sanki koca adam devrildi gözümün önünde. Sadece bunun kararı bana kalmadan Allah hayırlı olmayacaksa alsın emanetini diyorum.
Merhaba bebeğinizin durumu nasıl merak ettim

Back
X