• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ense kalınlığı yüksek olup doğum yapan anneler

Bizdede aynı sorun var kendi doktorumuz nt 3.6 ölçtü riskli gebelik uzmanı 4 ün üzerinde dedi ve ödem var dedinipt testi yaptırdık sonuçların gelmesini bekliyoruz allah yardımcımız olsun.

Bende perinatologtan randevu aldım.pazartesi gunu esimle gidecem buyuk ihtimal cvs yapılıcak ama ondan once baska bi sehirde teyzemin illa gorunun cok iyi dedigi doktora gidecegiz cumartesi gunu senin testini hic duymamistim nasil yapiliyor insallah sonucun temiz cikar

Baktım simdi kandan bakılanıymış bizim o kadar yuksek ki hic bunları arastirmadım.sen bana gore cok sanslisin umudun var ve ona sıkı sıkı sarıl.benim ilk bebegim akraba evliligi yok kan uyusmazlıgı yok sigara alkol kullanmayız neden bunlar basimiza geldi dusunuyorum icinden cikamiyorum acaba ilac yuzunden olabilir mi ben gebe oldugumu ogrendigimde panik atak tedavisi goruyordum adetim iki gun gecikti diye kullandim ucuncu gun de olmayinca kestim cunku doktorum adetin gecikene kadar kullanabilirsin dedi acaba o iki gun yuzunden olabilir mi kullandim ilaclar dideral 40 mg sabah aksam tam yaninda sabahları bemiks bu ilacı gebelimi ogrendikten sonra haftada iki kere kullandım aksamlarıda meresa 50 mg aksamları 1 tane bu ilacı gecikme oldunu dusundum 2 gun disinda kullanmadım

Bende perinatologtan randevu aldım.pazartesi gunu esimle gidecem buyuk ihtimal cvs yapılıcak ama ondan once baska bi sehirde teyzemin illa gorunun cok iyi dedigi doktora gidecegiz cumartesi gunu senin testini hic duymamistim nasil yapiliyor insallah sonucun temiz cikar
İnşallah hepimiz güzel sonuçlar alırız sizin ense kalınlığınız kaç ölçüldü.

Baktım simdi kandan bakılanıymış bizim o kadar yuksek ki hic bunları arastirmadım.sen bana gore cok sanslisin umudun var ve ona sıkı sıkı sarıl.benim ilk bebegim akraba evliligi yok kan uyusmazlıgı yok sigara alkol kullanmayız neden bunlar basimiza geldi dusunuyorum icinden cikamiyorum acaba ilac yuzunden olabilir mi ben gebe oldugumu ogrendigimde panik atak tedavisi goruyordum adetim iki gun gecikti diye kullandim ucuncu gun de olmayinca kestim cunku doktorum adetin gecikene kadar kullanabilirsin dedi acaba o iki gun yuzunden olabilir mi kullandim ilaclar dideral 40 mg sabah aksam tam yaninda sabahları bemiks bu ilacı gebelimi ogrendikten sonra haftada iki kere kullandım aksamlarıda meresa 50 mg aksamları 1 tane bu ilacı gecikme oldunu dusundum 2 gun disinda kullanmadım
Korkma ondan degildir bende ilk hamileligimde hep ilaç aldım. Bunda da vardır bir hayır sebep aramayın kendinizi suçlamayın

Gecen sene bu vakitlerde bende ayni seyleri yasiyordum. Umut ariyordum. Rabbim yardimciniz olsun buyuk mucizeler yasatsin insallah
Evet gercekten buyuk bi mucize bunun farkındayım ama kabullenemiyorum bebegime ordugum battaniyesi yarim kaldı hayallerim gibi ona saracaktim bebegimi peki ya siz ne yasadiniz lutfen paylasin acilar paylastikca azalir

İnşallah hepimiz güzel sonuçlar alırız sizin ense kalınlığınız kaç ölçüldü.
Kendi doktorum nt 7mm dedi ikili taramada daha yuksek cıktı cildi ödemli kafa kemiklerinde gelisme geriligi tespit edildi yarın 3. Doktora gorunecegim pazarteside perinatolaga çıkacagım ne gerekiyorsa yapacagim senin sonuclarin ne zaman geliyor senden guzel haberler bekliyorum allah saglikli bi sekilde bebegini sana bagislasin

Korkma ondan degildir bende ilk hamileligimde hep ilaç aldım. Bunda da vardır bir hayır sebep aramayın kendinizi suçlamayın
Gokdenizim peki sen hamileliginde bi sorun yasadın mı ? Benim dayimin gelininin kalp kapakcigiyla ilgili bi rahatsizligi vardi adet gordigu icin ilac kullanmaya devam etti taki bebegi karninda haraket edene kadar ve oglunda hicbir saglik sorunu yok maşallah

Evet gercekten buyuk bi mucize bunun farkındayım ama kabullenemiyorum bebegime ordugum battaniyesi yarim kaldı hayallerim gibi ona saracaktim bebegimi peki ya siz ne yasadiniz lutfen paylasin acilar paylastikca azalir
Bende gecen sene aynen ense kalinligi 6.5 mmydi. Cvs yapildi sonucu temiz geldi. Ama o sirada bizde sadece ense kalinligi vardi. Hafta ilerledikce doktor cok agir kalp hastasi dedi. Dogar dogmaz ölür yaşasa da cok agir ameliayatlar gecirecek onlarin da basarili gecme ihtimali cok dusuk sonlandirin dedi. Sonlandirmadik. Doguma istanbula gittik. Zor gunler gecirdim ama degdi. Oglum 7 aylik oldu. Teshis konulan degildi. Gecen gun eko yapildi. Teshis ne dedim. Onemli birseyi yok dedi. Cok sukur. Rabbim size de yasatsin

Gokdenizim peki sen hamileliginde bi sorun yasadın mı ? Benim dayimin gelininin kalp kapakcigiyla ilgili bi rahatsizligi vardi adet gordigu icin ilac kullanmaya devam etti taki bebegi karninda haraket edene kadar ve oglunda hicbir saglik sorunu yok maşallah
Hiç Bi sorun yok tatlım Saglıklı şükür Allah her seyin hayırlısını versin güçlü ol

Kendi doktorum nt 7mm dedi ikili taramada daha yuksek cıktı cildi ödemli kafa kemiklerinde gelisme geriligi tespit edildi yarın 3. Doktora gorunecegim pazarteside perinatolaga çıkacagım ne gerekiyorsa yapacagim senin sonuclarin ne zaman geliyor senden guzel haberler bekliyorum allah saglikli bi sekilde bebegini sana bagislasin
inşallh hepimiz güzel haberler alalım neler yaşadığını çok iyi anlıyorum benimde bir anda bütün hayallerim yıkıldı bebeğim için hiçbirşey yapmak istemedim ama dua ederek toparlandım çok şükür şimdi sonucu bekliyoruz ense kalınlığı sizinkinden de yüksek olup sağlıklı doğan bebeklerde var ben sürekli araştırıyorum inşallh sende güzel haberler alacaksın

Bu yaziyi yazmak için çok bekledim. Hamile oldugumu ögrendigimizde çok sevinmistik. Bütün kan testlerim her zamanki gibi mükemmel degerlerde, mide bulantisi, bas dönmesi vs eser yok, her sey süper gidiyordu. 2li test zamani gelinceye kadar. Yine güle oynaya Ankara'da özel bir hastaneye gittik teste. Hersey normal cümlesini duyup eve dönmeyi planliyorduk. Doktor önce ultrason muayenesi yapti ve surati düstü ne oldugunu anlamamistik. Odasina konusmaya çagirdi. Bir doktorun hastaya yaklasimi o kadar önemli ki. Konusma su sekilde devam etti. Bu bebek saglikli degil, bu gebelik devam etmemeli. Bu cümleden sonrasini kulaklarim kabul etmedi. Beynimden kaynar sular yavas yavas döküldügünü hissediyor, etraftaki sesleri duymuyordum. Bebekte ense kalinligi normalin üzerindeymis. Bebek engelli olacakmis, yasama ihtimali çok düsükmüs vs vs bir sürü olumsuzluklar. Bizi ünlü bir radyologa (Eyüp Ekici) yönlendirdi. Birkaç saat içinde randevu alip gittik ama dünya o saatten sonra bizim için farkli dönüyordu. Ankara'daki en ünlü radyologlardan birinde yarim saat kadar ultrason muayenesi oldum. Bebegin elini açtigini, kaldirdigini gördüm. Radyolog ense kalinligini 7.2 olarak ölçtü ve gerekli yönlendirmeyi doktorunuz yapsin diyerek bir açiklama yapmadi. Doktora ertesi sabah gittik raporu gösterdik, ayni cümleleri tekrar etti. Bu gebeligi unutacaksiniz, bir ilaç ile düsük yaptiracagiz, isterseniz 2 ay sonra tekrar gebelik düsünebilirsiniz. Daha önce de benzer hastalarim oldu hepsi gebeligi sonlandirdilar, devam etmediler. Bu herkesin basina gelebilir, üzülmeyin gençsiniz vs vs. Baska bir yolu yöntemi yok mu? olasiligi nedir bu isin diyorum, mucize beklemeyin saglikli bir bebek sahibi olma sansiniz yok diyor! Tek duam Rabbim bizi gebeligi sonlandirmakla devam etmek arasinda seçim yapmak zorunda birakma idi. O gün ise gitmedim, ertesi gün 31 Aralik yarim gün ve sonra yilbasi tatili. Ruh gibi dolasiyordum, kimse ile görüsmek istemiyordum, kimseyi görmek istemiyordum. Sirkette müdürün bile dediklerini anlamiyordum, arkadaslar idare ediyordu. Yilbasi tatili tüm gün okudum. Türkiyede, dünyada benzer durumlar, konu ile ilgili son çikan akademik makaleler, forumlar vs. Tip ile ilgili ögrendigim terimlere doktorlar bile sasiriyordu. Ne yapacagimizi bilmiyorduk, yapacagimiz en dogru seyi yaptik ve Rabbime sigindik. Rabbim bizi seçim yapmak zorunda birakma. Bir çikis kapisi ariyorduk, baska doktor bakiyoduk. Bize azcik umut verebilecek, su yolu deneyebiliriz diyebilecek bir doktor. Sonra aklimaiza gebeligin ilk baslarinda gittigimiz Fatma Reside Önalan Hanim(Allah ondan razi olsun) geldi. Telefon ile arayip görüsecektim, ondan umutlu bir söz duymayi hayal ediyorduk. Ertesi gün aradim ve gayet rahatlatici bir tavir ile ense kalinligi tek basina gebeligi sonlandirmak için bir kriter degildir, bunun için ileri inceleme gerekli dedi. Siz gelin konusalim bir çikis yolu buluruz dedi. O an içime dogan rahatlik, umut kapisi, heyecan tarif edilemezdi. Randevu aldik hemen gittik ayni ölçümleri o da yapti ve izlenecek yolu çizdik. 2 asama vardi önümüzde biri kromozom incelemesi digeri organ taramasi. Daha önce ense kalinligi 6 olan hastasinin oldugunu ve saglikli bebegi oldugunu söylemesi de ayrica bir umut oldu bize. Kromozom incelemesi için 2 seçenek sundu anne kaninin yurt disina gönderilmesi ya da plesentadan doku örnegi alinmasi. Iki seçenek için de nasil yaptiracagimiz, bu iste en iyilerin kimler oldugu konusunda bilgilendirdi ve seçimi bize birakti. Önümüzdeki duvar kalkip yeni bir yol açilmisti.
Çok düsündük. plesentadan örnek alinmasi bebek için riskliydi. Digeri de sadece 5 kromozomu degerlendiriyordu. Fazla da zamanimiz yoktu çünkü bebişimiz her geçen gün büyüyordu. Ankarada CVS konusunda en iyi isimlerden birinden randevumuzu aldik. O da bizi ekstra rahatlatti ancak 2 hafta sonra sonuçlar belli olacakti. Mail ile bize bilgi verilecekti. Esimin mailini verdik çünkü ben o maili açamayabilirdim. Iki hafta belki de hayatimizin en zor iki haftasiydi durup dururken aglamalarla geçti. Gece uyanip agladigimiz oluyordu. Beklemek çok zordu ama Rabbime siginma, yalniz ondan bekleme, insana dayanma gücü veriyordu. Sonuçlar gelmisti ve çok sükür kromozomlar normal çikmisti. Simdi ikinci asama 21.haftayi bekleyip detayli organ taramasina girecektik. Içimiz biraz daha rahatti ama kalp özellikle en riskli organdi. Biraz daha rahatlamis ama yine de arada aglama krizleri tutan bir hamile olarak o haftalari da geçirdik ve 45 dk süren detayli ultrason sonucu herseyin normak oldugunu ögrendik. Içimiz içimize sigmiyordu. Bundan sonra normal kontroller için Reside Hn a devam ettik. Tam olarak atlatmismiydik ense kalinligi olayini belki evet ama insan o yasadiklarindan sonra herseyden süphelenir en ufak seyden korkar olmustu.
Çok uzatmak istemiyorum. Sonuç ne mi oldu. dünya tatlisi su an besiginde uyuyan minicik sapasağlam (Rabbime sükür) bir oglumuz oldu :) Bu olayi paylasmak istiyorum ki ense kalinligi yüzünden gebelik sonlandiran hamile, insanlari bu yönde yönlendiren doktor sayisi azimsanmayacak derecede. Biz en riskli ense kalinligi degerlerinden birine sahiptik. Normali maksimum 2.5 olmaliyken bizimki 7.2 idi. Gebelik ile gerçekten biz, insan yaratilisina sadece sahit oluyoruz, hersey Rabbimizin elinde kimse tek bir organina bile müdahele edemiyor. Rabbim herkese bize gösterdigi gibi sikintilardan çikis kapisi gösterir ins.
Bu bayanın yazdıklarını bir oku isterse

Allah sizden razı ol
Bu bayanın yazdıklarını bir oku isterse
Elif seni tanımıyorum ama allah senden razı olsun sen ne güzel bi insansın bu yazıyı okurken göz yaslarimi tutamadim zaten hep agliyorum geceleri uyuyamiyorum bir umutla butun konu basliklarina tek tek bakiyorum esim gelince onada okuyacagim insallah allahim hayra cevirir

Bende gecen sene aynen ense kalinligi 6.5 mmydi. Cvs yapildi sonucu temiz geldi. Ama o sirada bizde sadece ense kalinligi vardi. Hafta ilerledikce doktor cok agir kalp hastasi dedi. Dogar dogmaz ölür yaşasa da cok agir ameliayatlar gecirecek onlarin da basarili gecme ihtimali cok dusuk sonlandirin dedi. Sonlandirmadik. Doguma istanbula gittik. Zor gunler gecirdim ama degdi. Oglum 7 aylik oldu. Teshis konulan degildi. Gecen gun eko yapildi. Teshis ne dedim. Onemli birseyi yok dedi. Cok sukur. Rabbim size de yasatsin
Korkmaz oğlunun adını ne koydun bu cok buyuk bi tevekkul ve karsılığı kazanmak hem dunyayi hem ahireti hem evladini sen cok guclu bi annesin bende senin gibi olabilsem ben yapamam bebeğime kıyamam hele bide çok hareletlenip birden durugormus onu hissediyormusun ben bu vijdanla nasil yasarim tevekkul etmeyede gucum yetmiyor

Korkmaz oğlunun adını ne koydun bu cok buyuk bi tevekkul ve karsılığı kazanmak hem dunyayi hem ahireti hem evladini sen cok guclu bi annesin bende senin gibi olabilsem ben yapamam bebeğime kıyamam hele bide çok hareletlenip birden durugormus onu hissediyormusun ben bu vijdanla nasil yasarim tevekkul etmeyede gucum yetmiyor
Adini umut koyduk. Hamileyken saglikla alirsam kucagima umut koyacagim demistim. Cok sukur oyle de oldu. Ama kolay seyler atlatmadik gozyasiyla gecti tum hamileligim. Demem o ki Rabbim isterse hersey olur. Guclu ol herseyin iyi olacagina inan. Insallah iyi olur. Ve Rabbim seni bebeginin hayatiyla secim yapmak zorunda birakmasin. En zoru orasi.

Adini umut koyduk. Hamileyken saglikla alirsam kucagima umut koyacagim demistim. Cok sukur oyle de oldu. Ama kolay seyler atlatmadik gozyasiyla gecti tum hamileligim. Demem o ki Rabbim isterse hersey olur. Guclu ol herseyin iyi olacagina inan. Insallah iyi olur. Ve Rabbim seni bebeginin hayatiyla secim yapmak zorunda birakmasin. En zoru orasi.
Gerçekten bi umut olmus adıyla yasasin umut hayırlı evlat olsun rabbim size huzurlu bi ömür versin banada nasip etsin insallah düsmus olsa hayalimde yasar cennete beni karşılar yavrum ama diğer secenek cok ızdırap dolu allahım bana değiştirebileceğim şeyleri değiştirme kabülleneceğim şeyleri kabullenme ve bu ikisinin arasındaki farkı ayırt edebilme gücü ver

Gerçekten bi umut olmus adıyla yasasin umut hayırlı evlat olsun rabbim size huzurlu bi ömür versin banada nasip etsin insallah düsmus olsa hayalimde yasar cennete beni karşılar yavrum ama diğer secenek cok ızdırap dolu allahım bana değiştirebileceğim şeyleri değiştirme kabülleneceğim şeyleri kabullenme ve bu ikisinin arasındaki farkı ayırt edebilme gücü ver
Hayirlisi hakkinda. Insallah hersey iyi olur senin icin

Allah sizden razı ol

Elif seni tanımıyorum ama allah senden razı olsun sen ne güzel bi insansın bu yazıyı okurken göz yaslarimi tutamadim zaten hep agliyorum geceleri uyuyamiyorum bir umutla butun konu basliklarina tek tek bakiyorum esim gelince onada okuyacagim insallah allahim hayra cevirir
Amin inşallah hayırlı haberlerini bekliyorum.

Back
X