Ense kalınlığı yüksek olup doğum yapan anneler

Benimde ikili testim 1/161 kombine risk çıktı profta detaylıda bişe çıkmadı ense kalınlığı yoktu zaten Doktorum risk var amiosentez şart dedi 16 haftada amiosentez yapıldı 18 hastalıkken sonucum çıktı şükürler olsun temiz bu ikili testlere inanmayın arkadaşlar hepsi yalan 2 ayım ziyan oldu şükürler olsun 14 Şubat doğumum allah elimize almayı nasip Etsin kesinlikle amiosentez emin ellerde yapıldı mı asla riskli bişe değil ben eve geldikten sonra iş bile yaptım tabi siz yapmayın ☺️

Benimde ikili testim 1/161 kombine risk çıktı profta detaylıda bişe çıkmadı ense kalınlığı yoktu zaten Doktorum risk var amiosentez şart dedi 16 haftada amiosentez yapıldı 18 hastalıkken sonucum çıktı şükürler olsun temiz bu ikili testlere inanmayın arkadaşlar hepsi yalan 2 ayım ziyan oldu şükürler olsun 14 Şubat doğumum allah elimize almayı nasip Etsin kesinlikle amiosentez emin ellerde yapıldı mı asla riskli bişe değil ben eve geldikten sonra iş bile yaptım tabi siz yapmayın ☺
Ay neguzel anladın benim durumda ense kalınlığında 3.2 dendi 12 haftada sonra başka bi doktora fiddim 4.1 oldu cvs istendi yaptırmaya kalktım kilodan igne girişi yapıldı ikikez fakat başaramadı allahtan bebeğim bi zararı olması en son ölçüm 4.3 dendi ve sonra 16 haftada amiosentez dediler çok korkuyorum inan sular la ayaktaydim Ağlıyorum son 16 haftaya görmeme 4 kala bi bayan doktor önerildi ona girdiğimde bi mucize gerçekleşti ense kalınlığında kaybolmuş ve haftasına göre ense kalınlığında 1.9 düştü söylendi ve 16 haftada ki testi yaptırması ya gerçekten doktorlar çok yanıltıcı insanlari

Merhaba bende yeni düştüm bu arayışlara. Sizin yorumunuzu gördüm. Ne çıktı acaba sonuçlar bebek nasıl inşallah iyidir. Bizimde ense kalınlığının fazla çıktı

Merhaba bebeğiniz nasıl. Bizede ense kalınlığı fazla dediler sürekli araştırma halindeyim

Allah sizden razı ol

Elif seni tanımıyorum ama allah senden razı olsun sen ne güzel bi insansın bu yazıyı okurken göz yaslarimi tutamadim zaten hep agliyorum geceleri uyuyamiyorum bir umutla butun konu basliklarina tek tek bakiyorum esim gelince onada okuyacagim insallah allahim hayra cevirir
Ben gercekten bazi doktorlari anlamiyorum!! Yani hastasi ondan umut bekliyor her yolu denemeye hazirken ve bu yollar da mevcutken nasil kesip atarlar. Bizimkisi aldi bizi karsisina su su su testleri yapicam olumlu cikarsa hicbir sorun yok ama en ufak bir risk gorursem sizi su su su teste yonlendirevegim ki aklinizda bisi kalmasin. Maddi imkaniniz da varsa hepsini yaptiracaginizi dusunuyorum Ama simdi sizi ultrasona alalim gorelim dedi. Ultrason sukur tertemi cikmasina ragmen gene de kan icin gonderdi ve ikili tarama sonucunu bekliyoruz su anda. Minimum risk bile ciksa biz fetal dna zaten dusunuyorduk. Brosurlerini verdi. Hep dedigi tek engelin yasin biraz ileri o yuzden her adimi emin olarak atmamiz gerekiyor. Ben zaten bastan yas nedeniyle perinatolog olan bir doktoru secmistim dogum paketimde. Allah insani iyi doktorlarla karsilastirsin. Bi anne ancak heryolu denediginde ici biraz olsun sogur. Kestirip atmak ne buyuk vicdansizlik!

Herkes o kdr zir syrecle den geçmiş ki.. şuan 10 hafta +4 gunluk hamileyim bir kaç gün önce kontrol e gittiğimde Dr um erken olmasına rağmen bebekte ense kalınlığı tespit ettiğini söyledi neye ugradigimi şaşırdım hastene başıma yıkıldi sanki. Gidebilecegim perinatolog larin bir listesini verdi ve nift testinden bahsetti(ki daha önce duymuştum bu testi başıma gelecegini bilmeden) çıktım bir suru yerle görüştük hemen ertesi gün Okan üniversitesi nde bir perinatolog a randevu aldık ölçümler yapıldı kalınlık 3.5 tespit edildi Max 2.5 olmaliymis kalp çok hızlı atıyor dendi Max 180 Ken bizimki 200du. CVS ambiosentez ve nift önerildi. Nift sadece temel hastalıklara bakıyormuş sadece 3 kromozom inceleniyormus (ama sonuçlar kesin gibi) diğer ikisi detaylı biraz maliyetli ve doğruluk %99 mus. CVS yaptıracağım ins bu cuma sonuçlara göre hareket edeceğiz. Kaç gündür ruh gibiyim Rabbime sığındım mucize bekliyoruz inşallah bizi de bulur çok zor tarifi imkansız kimse yasamasa keşke ama bunu da görmek varmış. Önceliğimiz yavrumuzun sağlıklı olması ki değilse rabbim seçim yapmak zorunda kalmayalım bu çok ağır. Herkese şifa diliyorum müjdeler almak nasip olsun. Mümkündür bütün mucizeler 🙏

Herkes o kdr zir syrecle den geçmiş ki.. şuan 10 hafta +4 gunluk hamileyim bir kaç gün önce kontrol e gittiğimde Dr um erken olmasına rağmen bebekte ense kalınlığı tespit ettiğini söyledi neye ugradigimi şaşırdım hastene başıma yıkıldi sanki. Gidebilecegim perinatolog larin bir listesini verdi ve nift testinden bahsetti(ki daha önce duymuştum bu testi başıma gelecegini bilmeden) çıktım bir suru yerle görüştük hemen ertesi gün Okan üniversitesi nde bir perinatolog a randevu aldık ölçümler yapıldı kalınlık 3.5 tespit edildi Max 2.5 olmaliymis kalp çok hızlı atıyor dendi Max 180 Ken bizimki 200du. CVS ambiosentez ve nift önerildi. Nift sadece temel hastalıklara bakıyormuş sadece 3 kromozom inceleniyormus (ama sonuçlar kesin gibi) diğer ikisi detaylı biraz maliyetli ve doğruluk %99 mus. CVS yaptıracağım ins bu cuma sonuçlara göre hareket edeceğiz. Kaç gündür ruh gibiyim Rabbime sığındım mucize bekliyoruz inşallah bizi de bulur çok zor tarifi imkansız kimse yasamasa keşke ama bunu da görmek varmış. Önceliğimiz yavrumuzun sağlıklı olması ki değilse rabbim seçim yapmak zorunda kalmayalım bu çok ağır. Herkese şifa diliyorum müjdeler almak nasip olsun. Mümkündür bütün mucizeler 🙏
Merhaba ,
Geçmiş olsun inşallah şimdi herşey yolundadır . Bende aynı haberi aldım maalesef tek yumurta ikizlerine hamileyim . Tek plasenta ve ense kalınlığı tespit etti. Bugün CVS yaptıracağız. Sizin işleminiz nasıl yapıldı tecrübelerinizi paylaşır mısınız ?

Bu mesajı yazabilmek için sanırım çok bekleyenlerdenim umarım benimde sitelerde umut aradığım gibi bende birilerine umut olabilirim.. hamile olduğumu öğrendiğimde eşimle hem sevinmiş hem şaşırmıştık ani gelen bi haber ama etrafımızıda mutlu eden bi haberdi şok içindeydim aslında benden güzel anne olurmuydu.. neyse hamıleliğim ilk haftaları mide bulantıları yoruyo beni tabi kurban bayramıydı annemlere memlekete gittik o zaman 8 haftalık falan hamıleyım ertesi gün bayram bi rüya görerek uyanıyorum bebeğim erkek ve down sendromlu bi an ağlayarak uyanıyorum ezan okunuyo sabah ezanı tabş rüya beni o kadar etkiliyoki bayramdan da memleketende zevk alamıyorum.. neyse geliyoruz 12. Haftaya malum ikili test haftası işten izin alıyorum her zaman gittiğim özel hastane değilde devlet hastanesinde yaptırıp bi an önce işe dönerim diye bekliyorum... odaya girmemle muayene esnasında doktorun bana Akrabalık varmı vesaire soruları beni kıllandırıyo tabi ne olduğunu soruyorum ense kalınlığını 4,90 ölçtüğünü söylüyo ve benden kan bile almadan perinetoloji görmeli diyo. Çıktığımda dünya başıma yıkılmıştı ağlayarak eşime olanı anlattım evet rüyam gerçek oluyodu. Eşim dedi belki yanlış ölçmüştür makinaları devlette eskidir kendi doktorumuza gidelim kendi doktorumuz 2,5 ölçüyo ama aklımız kalmasın hastanenin perinetoloğu ölçsün ikiliyi onlar yapıo diyo ve gönderiyo bizi biraz olsun rahatlıyorum ama içim içimi yiyo var bişey biliyorum.. akşam perinetoloğa gidiyorum kadın bana muayene yapıo ve ense kalınlığını 6,48 ölçüyo evet maksimum 3 civarı olması gereken ense kalınlığı 6,48 çıkıyo ve dünyam ikinci kez başıma yıkılıyo beni cerrahpaşada perinetolog arkadaşlarına yönlendiyo ertesi gün gidiyorum ve direk cvs yapılıyo karnımdan iğne giriyo tabi fena bi acı hislerimin yanında o acı neki... tam 15 gün sonuçları bekliyoruz ama ruh gibiyim işte evde eşim destek oluyo kimseye anlatamıyorum kardeşim evleniyo düğününde gülmek zorundayım öyle kötü günlerdiki Allah kimseye yaşatmasın. 15 gün sonra down sendromu ve sonucu şükür negatif çıkıyo.. ama aynı anda mikro arrayde ( kromozomlar) bakılıyo bir ayda onu bekliyoruz şükür oda temiz çıkıyo ama o sürelerdeki yıpranmayı sadece saçlarımdaki beyazlar anlatır sanırım.bunalrı atlattıktan sonra tabi doktorlar pek rahatlatmıyo herşeye hazır olmak lazım daha detaylı ultrason var deniliyo geliyoruz 24. Haftaya şükür oda temiz bi sıkıntı çıkmıyo ama bebek büyük 17. Haftadan beri 2 hatfa önden gidiyo... ogt ye bakılıyo oda normal.. ense kalınlığı+ bebeğin büyük olması bu sefer doktorları noon sendromuna yönlendırıyo onada bakılıyo bi bekleme süreci daha şükür oda temiz çıkıyo ama doğuma kadar tabi herşey yüzde yüz değil deniliyo yüzlerce sendrom var bakılmayan sonuçta... o kadar stresli bi hamilelik geçiyo tabi her 3 haftada bir cerrahpaşada beyin gelişimi takip ediliyo profesöre fetal dna yaptırılıyo şükür oda temiz... cerrahpaşada o kadar güzel kadın doktorlar tanıdımki o kadar ilgili ve bilgili Allah hepsinden razı olsun🙏🏻 O kadar stresin üstüne 35. Haftada suyum gelıyo ve erken doğuruyorum oğlumu evet erkek bebek rüyamda gördüğüm canım oğlum doğum hanede saçımı okşayan doktora sorduğum soru çocugum sağlıklımı ve Cerrahpaşanın soğuk sandalyelerinde sonuç beklerken ismini koyduğumuz UMUT’umu gösteriyo ve kokluyorum şükür diyorum Allahıma bana mucize verdin. Bebeğim 4 gün kuvezde kaldı şuan 2 aylık herşey çok güzel evladım sağliklı ve hepte sağlıklı olur inşallah..o ensesiyle 35 hafta uğraştırdı şimdi o enseden üşüyomu diye kontrol ediyorum.. benim Umut bebeğim dünyaya sağlıkla geldi umarım yazdıklarım bana olunan umutlar gibi birilerine Umut olur🙏🏻

Bu mesajı yazabilmek için sanırım çok bekleyenlerdenim umarım benimde sitelerde umut aradığım gibi bende birilerine umut olabilirim.. hamile olduğumu öğrendiğimde eşimle hem sevinmiş hem şaşırmıştık ani gelen bi haber ama etrafımızıda mutlu eden bi haberdi şok içindeydim aslında benden güzel anne olurmuydu.. neyse hamıleliğim ilk haftaları mide bulantıları yoruyo beni tabi kurban bayramıydı annemlere memlekete gittik o zaman 8 haftalık falan hamıleyım ertesi gün bayram bi rüya görerek uyanıyorum bebeğim erkek ve down sendromlu bi an ağlayarak uyanıyorum ezan okunuyo sabah ezanı tabş rüya beni o kadar etkiliyoki bayramdan da memleketende zevk alamıyorum.. neyse geliyoruz 12. Haftaya malum ikili test haftası işten izin alıyorum her zaman gittiğim özel hastane değilde devlet hastanesinde yaptırıp bi an önce işe dönerim diye bekliyorum... odaya girmemle muayene esnasında doktorun bana Akrabalık varmı vesaire soruları beni kıllandırıyo tabi ne olduğunu soruyorum ense kalınlığını 4,90 ölçtüğünü söylüyo ve benden kan bile almadan perinetoloji görmeli diyo. Çıktığımda dünya başıma yıkılmıştı ağlayarak eşime olanı anlattım evet rüyam gerçek oluyodu. Eşim dedi belki yanlış ölçmüştür makinaları devlette eskidir kendi doktorumuza gidelim kendi doktorumuz 2,5 ölçüyo ama aklımız kalmasın hastanenin perinetoloğu ölçsün ikiliyi onlar yapıo diyo ve gönderiyo bizi biraz olsun rahatlıyorum ama içim içimi yiyo var bişey biliyorum.. akşam perinetoloğa gidiyorum kadın bana muayene yapıo ve ense kalınlığını 6,48 ölçüyo evet maksimum 3 civarı olması gereken ense kalınlığı 6,48 çıkıyo ve dünyam ikinci kez başıma yıkılıyo beni cerrahpaşada perinetolog arkadaşlarına yönlendiyo ertesi gün gidiyorum ve direk cvs yapılıyo karnımdan iğne giriyo tabi fena bi acı hislerimin yanında o acı neki... tam 15 gün sonuçları bekliyoruz ama ruh gibiyim işte evde eşim destek oluyo kimseye anlatamıyorum kardeşim evleniyo düğününde gülmek zorundayım öyle kötü günlerdiki Allah kimseye yaşatmasın. 15 gün sonra down sendromu ve sonucu şükür negatif çıkıyo.. ama aynı anda mikro arrayde ( kromozomlar) bakılıyo bir ayda onu bekliyoruz şükür oda temiz çıkıyo ama o sürelerdeki yıpranmayı sadece saçlarımdaki beyazlar anlatır sanırım.bunalrı atlattıktan sonra tabi doktorlar pek rahatlatmıyo herşeye hazır olmak lazım daha detaylı ultrason var deniliyo geliyoruz 24. Haftaya şükür oda temiz bi sıkıntı çıkmıyo ama bebek büyük 17. Haftadan beri 2 hatfa önden gidiyo... ogt ye bakılıyo oda normal.. ense kalınlığı+ bebeğin büyük olması bu sefer doktorları noon sendromuna yönlendırıyo onada bakılıyo bi bekleme süreci daha şükür oda temiz çıkıyo ama doğuma kadar tabi herşey yüzde yüz değil deniliyo yüzlerce sendrom var bakılmayan sonuçta... o kadar stresli bi hamilelik geçiyo tabi her 3 haftada bir cerrahpaşada beyin gelişimi takip ediliyo profesöre fetal dna yaptırılıyo şükür oda temiz... cerrahpaşada o kadar güzel kadın doktorlar tanıdımki o kadar ilgili ve bilgili Allah hepsinden razı olsun🙏🏻 O kadar stresin üstüne 35. Haftada suyum gelıyo ve erken doğuruyorum oğlumu evet erkek bebek rüyamda gördüğüm canım oğlum doğum hanede saçımı okşayan doktora sorduğum soru çocugum sağlıklımı ve Cerrahpaşanın soğuk sandalyelerinde sonuç beklerken ismini koyduğumuz UMUT’umu gösteriyo ve kokluyorum şükür diyorum Allahıma bana mucize verdin. Bebeğim 4 gün kuvezde kaldı şuan 2 aylık herşey çok güzel evladım sağliklı ve hepte sağlıklı olur inşallah..o ensesiyle 35 hafta uğraştırdı şimdi o enseden üşüyomu diye kontrol ediyorum.. benim Umut bebeğim dünyaya sağlıkla geldi umarım yazdıklarım bana olunan umutlar gibi birilerine Umut olur🙏🏻
Ne kadar çok zorlu sınavlardan geçmişsiniz. Çok güçlü bir kadınsınız. İnşallah bundan sonra hep yüzünüz güler. Sizin durumunuzu çok iyi anlıyorum benim de ikili test riskli çıktı nipty yaptırdım sonuç bekliyorum. Şu anda bile dünyam kararıyor uykularım kaçıyor. Cumartesi günü muayene var hem doktorum olumsuz bir şey söyleyecek diye korkuyorum cinsiyetini öğreneceğime bile sevinemiyorum

Allah yardımcınıZ olsun umudunuzu sakın kaybetmeyin sizi benden iyi kimse anlamaz her cerrahpaşaya gittiğimde kötü bişey dicekler diye bir hafta öncesinden strese girerdim her gittiğimde stresten başım dönerdi gözüm kararırdı cinsiyetini öğrendiğime bende sevinememiştim stresten arkadaşlarım cinsiyet partisi yapalım diye tutturmuştu kimseye bişey yaptıramadım 29 yaşındayım ama şuan kafa yaşım 40 lara çıktı herşeyde bi hayır vardır inanınki Umutla oğlumla hayata bakış açım ve yaşayışım değişti sizde inanın ben inanıyorum temiz gelecek🙏🏻

Merhaba
Bana çok umut oldunuz .
Benimde zor elde edilen bir bebek duyduğumda sevinçten ağladık eşimle.
Şimdi 12 haftada ense kalınlığı yüksek çıktı 3.36 doktor iyi olmadığını söyledi başka doktora yönlendirdi morelim çok bozuk o doktorda bakacak testlere yönlendirecem doktor dön sendromu çıkmasada kalpte sorun vardır diyor dua etmeten başkka elimden gelen yok ..

Merhaba.
Sizin sonuç ne oldu benimde sizinle aynı değerlerde ..çok korkuyorum

Kendi doktorum nt 7mm dedi ikili taramada daha yuksek cıktı cildi ödemli kafa kemiklerinde gelisme geriligi tespit edildi yarın 3. Doktora gorunecegim pazarteside perinatolaga çıkacagım ne gerekiyorsa yapacagim senin sonuclarin ne zaman geliyor senden guzel haberler bekliyorum allah saglikli bi sekilde bebegini sana bagis

Son düzenleme:
Back
X