Bu mesajı yazabilmek için sanırım çok bekleyenlerdenim umarım benimde sitelerde umut aradığım gibi bende birilerine umut olabilirim.. hamile olduğumu öğrendiğimde eşimle hem sevinmiş hem şaşırmıştık ani gelen bi haber ama etrafımızıda mutlu eden bi haberdi şok içindeydim aslında benden güzel anne olurmuydu.. neyse hamıleliğim ilk haftaları mide bulantıları yoruyo beni tabi kurban bayramıydı annemlere memlekete gittik o zaman 8 haftalık falan hamıleyım ertesi gün bayram bi rüya görerek uyanıyorum bebeğim erkek ve down sendromlu bi an ağlayarak uyanıyorum ezan okunuyo sabah ezanı tabş rüya beni o kadar etkiliyoki bayramdan da memleketende zevk alamıyorum.. neyse geliyoruz 12. Haftaya malum ikili test haftası işten izin alıyorum her zaman gittiğim özel hastane değilde devlet hastanesinde yaptırıp bi an önce işe dönerim diye bekliyorum... odaya girmemle muayene esnasında doktorun bana Akrabalık varmı vesaire soruları beni kıllandırıyo tabi ne olduğunu soruyorum ense kalınlığını 4,90 ölçtüğünü söylüyo ve benden kan bile almadan perinetoloji görmeli diyo. Çıktığımda dünya başıma yıkılmıştı ağlayarak eşime olanı anlattım evet rüyam gerçek oluyodu. Eşim dedi belki yanlış ölçmüştür makinaları devlette eskidir kendi doktorumuza gidelim kendi doktorumuz 2,5 ölçüyo ama aklımız kalmasın hastanenin perinetoloğu ölçsün ikiliyi onlar yapıo diyo ve gönderiyo bizi biraz olsun rahatlıyorum ama içim içimi yiyo var bişey biliyorum.. akşam perinetoloğa gidiyorum kadın bana muayene yapıo ve ense kalınlığını 6,48 ölçüyo evet maksimum 3 civarı olması gereken ense kalınlığı 6,48 çıkıyo ve dünyam ikinci kez başıma yıkılıyo beni cerrahpaşada perinetolog arkadaşlarına yönlendiyo ertesi gün gidiyorum ve direk cvs yapılıyo karnımdan iğne giriyo tabi fena bi acı hislerimin yanında o acı neki... tam 15 gün sonuçları bekliyoruz ama ruh gibiyim işte evde eşim destek oluyo kimseye anlatamıyorum kardeşim evleniyo düğününde gülmek zorundayım öyle kötü günlerdiki Allah kimseye yaşatmasın. 15 gün sonra down sendromu ve sonucu şükür negatif çıkıyo.. ama aynı anda mikro arrayde ( kromozomlar) bakılıyo bir ayda onu bekliyoruz şükür oda temiz çıkıyo ama o sürelerdeki yıpranmayı sadece saçlarımdaki beyazlar anlatır sanırım.bunalrı atlattıktan sonra tabi doktorlar pek rahatlatmıyo herşeye hazır olmak lazım daha detaylı ultrason var deniliyo geliyoruz 24. Haftaya şükür oda temiz bi sıkıntı çıkmıyo ama bebek büyük 17. Haftadan beri 2 hatfa önden gidiyo... ogt ye bakılıyo oda normal.. ense kalınlığı+ bebeğin büyük olması bu sefer doktorları noon sendromuna yönlendırıyo onada bakılıyo bi bekleme süreci daha şükür oda temiz çıkıyo ama doğuma kadar tabi herşey yüzde yüz değil deniliyo yüzlerce sendrom var bakılmayan sonuçta... o kadar stresli bi hamilelik geçiyo tabi her 3 haftada bir cerrahpaşada beyin gelişimi takip ediliyo profesöre fetal dna yaptırılıyo şükür oda temiz... cerrahpaşada o kadar güzel kadın doktorlar tanıdımki o kadar ilgili ve bilgili Allah hepsinden razı olsun

O kadar stresin üstüne 35. Haftada suyum gelıyo ve erken doğuruyorum oğlumu evet erkek bebek rüyamda gördüğüm canım oğlum doğum hanede saçımı okşayan doktora sorduğum soru çocugum sağlıklımı ve Cerrahpaşanın soğuk sandalyelerinde sonuç beklerken ismini koyduğumuz UMUT’umu gösteriyo ve kokluyorum şükür diyorum Allahıma bana mucize verdin. Bebeğim 4 gün kuvezde kaldı şuan 2 aylık herşey çok güzel evladım sağliklı ve hepte sağlıklı olur inşallah..o ensesiyle 35 hafta uğraştırdı şimdi o enseden üşüyomu diye kontrol ediyorum.. benim Umut bebeğim dünyaya sağlıkla geldi umarım yazdıklarım bana olunan umutlar gibi birilerine Umut olur