Ense kalınlığı

orkide1991

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2016
10
2
86
34
Merhaba arkadaşlar benim ilk oğlumda hamileyken ense kalınığı çok yüksek çıkmıştı neler yaşadım analatamam ama çok şükür ki şu anda hiçbirleyi yok..şimdi ikinciye hamileyim haftaya ense kalınlığına bakılıcam uykularım kaçtı resmen aynı şeyleri yaşamaktan o kadar korkuyorum ki😞 aranızda ilk çocuğunda böyle sorun yaşayıp ikincisinde normal olan varmı

Merhaba arkadaşlar benim ilk oğlumda hamileyken ense kalınığı çok yüksek çıkmıştı neler yaşadım analatamam ama çok şükür ki şu anda hiçbirleyi yok..şimdi ikinciye hamileyim haftaya ense kalınlığına bakılıcam uykularım kaçtı resmen aynı şeyleri yaşamaktan o kadar korkuyorum ki😞 aranızda ilk çocuğunda böyle sorun yaşayıp ikincisinde normal olan varmı
Bence en çok sizin içinizin rahat olması gerek. İlkinde kalın denilmiş ama sağlıklı bir evladınız varmış. Demek ki yanılma olabiliyor. Hamileliğinizin tadını çıkarın bence

Bende her gün aynı şeyi söylüyorum kendime aslında ama elimde değil yapamıyorum bir türlü 😞

Merhaba, benim de ilk çocuğum ense 3.1 civarındaydı. Her tür genetik testi amniyosentezi yaptırdık bir şey çıkmadı. Çok üzüldük çok yorulduk o dönem. Sonra kalınlık geçti. Sağlıkla doğdu. Alakası var mı bilemiyorum ama kalbinde üfleme ile doğdu. Kapakçıklardan bir tanesi dardı. Küçük bir operasyonla açtırdık. Belki de onun habercisi idi. Onun dışında çok sağlıklı bir çocuk. 2 buçuk yaşında. Ardından 2. Çocuğa hamile kaldım. Hiç bir sorun yok. Ne ense kalınlığı ne bir şey, çok sağlıklı doğdu. Sanırım sizin veya eşinizin tarafından kalıtımsal bir sorun yoksa 2. İçin endişelenmenize gerek yok. Zaten sağlıklı bir çocuk doğurmuşsunuz. Üzülmeyin moralinizi yüksek tutun lütfen.

Merhaba arkadaşlar,

Bugün doktoruma detaylı ultrason için gittik . Tek yumurta İkizlerine hamileyim 12 haftalık . Bebeklerden birinin ense kalınlığı 3.05 mm çıktı. Down sendromu riski olduğunu söyledi ve kendi hocasına yönlendirdir onun da fikrini almak için eğer dr uygun görürse iğne numune alınıp test yapılacak böyle bir durum yaşayan var mı. Bir de tek plesantadan besleniyormuşlar . Bu durum kanlarının karışmasına birinin daha az birinin daha çok beslenmesine neden olabiliyormuş. Tecrübelerinize paylaşabilir misiniz .

Back
X