ensekalinligi ve burunkemigi YARDIM

ifsumnadial

Rütbem Yok:)
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2009
484
11
643
Avusturya
selam hanimlar.ben 12 haftalik hamileyim bugün ensekalingi testini yaptirdim doktor hic bir sorun olmadigini söyledi ama ben simdi sonuclara bakma geregi duydum ve internette biraz arastirdim.bebegimin ense kalinligi 2.04 mm 2.5 mm kadar normal sayiliyormus ama burunkemigi görülemedi yaziyor sonucta böyle olan varmi yani burunkemiginin görünmesi veya görünmemesi bu teste nekadar önem tasiyor.ama herhangi bisey olsa doktor söylemezmiydi sizce???herhangi biryere göndermedi sadece ultrasonda baktiktan sonra bu test downsendromu belirlemek icin yapilmaktadir ve yüzde 78 dogruluk payi vardidr dedi ve sizde böyle bir sorun yok dedi yani kafama takacak bir durum yoktur degilmi lütfen icimi rahatlatin....

mrb arkadaşım.öncelikle şunu sorayım 2li testin ilk aşaması ultrason muayenesi ikinci aşaması ise kan testi yapılmasıdır kan testin yapıldı mı? ense kalınlığı ölçümü çok dikkat gerektiren bir durum ve doktora güvenle alakalı çünkü bazen farklı çıkabiliyor iki drun ölçümü.istersen ikinci bir dr daha ölçtür.burun kemiğinin bu dönemlerde oluşmuş olması gerekiyor ancak down sendromlu bebeklerde daha geç oluşuyor.benim bebeğimde 18 haftalık 12 haftalıkken ense kalınlığımız normaldi 0.90 burun kemiği oluşmştu.ancak kan testimizde risk çıkmıştı ve dr 4lü test istedi.eşim ve ben çok kötü zamanlar geçirdik bu süreç içinde.2 gün önce test sonuçlarımız çıktı ve drmuz normal olduğunu söyledi de biraz olsun rahatladık.am bekliyorum doğana kadar daha ne sıkıntılar yaşayacağız bilmiyorum umarım allahım bir daha yaşatmaz.hayırlısıyla kucağımıza alırız inşallah yavrularımızı....

tesekkür ederim cevabin icin..kan testi yapildi hersey normal.testtede hersey normal cikti iste burun kemigi haric ondada emin degilim cikmis olmasi lazimmi degilmi diye bilmiyorum ultrasonda bakildigi zaman burnu gayet net görünüyordu hatta ben icimden düsündüm nekadar büyümüs burnu diye:)))ama cok güzeldi parmagini emiyordu ellerini ayaklarini oynatiyordu agzini aciyordu:)),ama.gerci 2.04mm bana biraz yüksek geldi ama sinir 2.5mis oyüzden icim rahat.gerci allah nasil uygun görmüsse öyle olur hicbirsey degistiremeyiz herseyin hayirlisi allahim saglikli sihhatli eli yüzü düzgün evlatlar nasip etsin allahim herseyin en güzelini verir.

o zaman endişelenmeni gerektirecek bir durum yok güzelim eğer burnunuda gördüysen.bir problem yoktur için rahat olsun.kendinide bebeğinide kasma sağlıkla kal....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…