epidural normal doğum yapan deneyimli anneler ....

nud

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2011
21
0
36
Bursa
ben şu an 39+5 günlük hamileyim eğer kendiliğinden olmazsa 2 gün sonra suni sancı ile epidural normal doğum yapıcam işallah bu ilk bebeğim ne yaşıycağım konusunda tabiki de soru işaretleriyle doluyum . bu şekilde doğum yapmış olanınız varsa tavsiyeleriniz neler epiduralin ne gibi bi katkısı oluyo ?

Canım benım ALLAH bır avazda kurtarsın:))) Insallah dogumun gonlune gore olur cok kolay gecer bende 25 haftalk hamıleyım ve ALLAH nasıp ederse sartlr musaıt olrsa epıdurllı norml dogm dusunuorum ınsallah deneyımlerı olanlar yazarlarda bızde nasıplenırız:))) Dıp not olrk gorumcem 3 cocugunuda bu yontemle yaptı ama ılk dogmdn son doguma artn dogrma zorlugndn bahsedıo helekı sonuncunun cıkmaya hıc nıyetı yoktu:))) Ama ılk dogumu ıcın cok kolay oldu hıcbısey anlamadm der hep bızımkılerde ınsallah oyle kolay olur:)

amin cnm işallah çarçabuk kurtuluruz artık biran evvel hayırlısıyla olsun diye hep dua ediyorum :)) deneyimli arkadaşlardan önerilerini beklioruz...

ben yaptım geçen yıl. çok uzun ve ayrıntılı olarak da yazmıştım. geçmiş yazılarıma bakarsanız faydası olabilir.. hayırlı doğumlar....

epiduralde belden aşağısı uyuşuyo ve bunun için belden iğne yapılıyo diye biliyorum. açıkçası, iğne işi riskli gibi geldi bana. çevremden duyduğum kadarıyla, iğnenin yapılışına bağlı olarak galiba, doğum sonrasında bazı olumsuz yan ektiler bırakabiliyomuş. sürekli baş ağrısı, bölgesel uyuşukluk falan. riskli geldi bana. ben yaptırmayı düşünmüyorum.

arkadaşlar 6 ay önce bende epidural normal doğum yaptım. hatta doğumun son saatlerinde suni sancı da verdiler ama uyuştuğum için son zamanlardaki o en ağır sancıları hissetmedim. doğumdan sonra kalıcı herhangi bir sorun yaşamadım. zaten öyle bişey olmaz demişti. ama doğumdan sonraki bir kaç gün baş ağrısı yaşayabileceğimi söylemişti doktor. tekrar düşünürse yine epidural yaptırırım çünkü gerçekten rahat. olumsuz bir yanını görmedim. dikkat edilmesi gereken şey anestezi uzmanının deneyimli biri olması... hiç kolay değil tabiki ama yinede rahat olun öyle ya da böyle meleklerinizi kucağınıza alacaksınız:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…