epidural normal doğum yapanlar yardım

plum88

Guru
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2012
2.128
601
363
Merhaba kızlar ben 38+3 haftalık gebeyim bebişimizin gelmesini bekliyoruz. Normal doğum için bir sakınca gözükmüyor şimdilik dolayısıyla hiç bi risk yokken sırf korkumdan sezeryan olmak saçma geliyor.Ama canımda çok tatlıdır kaş bıyık aldırırken bile gözümden yaş gelir :KK43: Doktorumda normal doğumla ilgili hiç yüreklendirmiyor sağolsun:KK11: Son kontrolümüzde tüm bunlara rağmen normal doğumu denemek istediğimi söyledim ama muhakkak epidural istediğimi belirttim. Doktorum kendini epidurale şartlama belki dayanabiliceksin istemiyceksin yada bazen yapıyoruz kimi insanda etki etmiyo dedi Aranızda epidural normal doğum yapıp epidurali etki etmeyen var mı yada memnun kalmayan Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler:KK36::KK36::KK36:

Bencede kendini şartlama canım. Bende kesin epidural yapıcam diyordum felaket korkuyordum asla normal olmaz diyordum ama sancı gelince baktım o kadar korkunç bişey değil ve vazgeçtim. Yani inan ki son gün vazgeçtim. 4 cm açılma olunca yapıyoruz demişti doktor. Eğer epidural yapcaksan muhakkak çok iyi bi doktora yaptır. Riskleri olabilir alanında uzman biri yapmazsa.

Geçen gün kuzenimle bu konuda konuştuk kendisi epiduralle doğum yaptı 3. Ikınmada doğmuş bizim ufaklık fakat benim başka konularda okuduğum belden aşağısı uyuştuğundan kimisi ne kadar ıkındığını daha doğrusu doğru şekilde ıkınıp ıkınmadığını uyuşukluktan anlamayabiliyormuş..siz yukarıdaki üyeninde söylediği gibi şartlandırmayın kendisini. Tek avazda sağlıkla kavuşun inşallah :)

Kendini sartlandirma. Bu dunyada cani kiymetli olan birisi varsa o benimdir. ilk bebegimde 30 saat surdu dogumum ve bunun 24 saati sanci cektim ve inan o anda acilmam 10cm olsaydi epidural filan istemezdim ama vucudum yorgun dustu. Sonucunda his kaybindan istedigim gibi ikinamadim. Simdi ikinciye hamileyim epiduralsiz olur insallah daha kisa surer diyorum. Dayanilmayacak bi sanci degil hersey nefes alip verebilmekle alakali panik olmadan rabbim nefes alma vakti veriyor surekli sanci yok. Sancinin ritmine giriyorsun bi sure sonra. Sezeryan beni daha cok korkutuyor bildigin ameliyat

Ben bir gunden fazla dogum sancisi cektim. Bebegim surekli ileri geri gittigi icin risk olusmamasi icin mecburen acil sezaryene alindim. Sunu bil ki dogum sancisi oyle dayanilamayacak bir agri degil. Adet agrisinin daha yogunu iste. Benim de canim kiymetli normalde agda bile yapamam. Gozunde buyutme yani. Epidural olursa daha iyidir illa ki ama olmazsa da korkutma kendini.

Ikisini de denemis biri olarak kesinlikle 3. Olursa epidural alirim diyeyim sen anla gerisini.

ben epidurali hiç aklıma getirmemiştim. yani sancı sırasında aklıma gelmedi. 14 saat sancı çektim şiddetli. artık sezaryene alın beni deyince doktorum önerdi epidurali. açılman 3 cmi bulduktan sonra takılıyor. epidurali ara ara veriyorlar. ben de 1 tanesini hortumdan yapacaklarına dışına yapmışlar :D
belimden takarlerken hiçbir acı hissetmedim. sadece sancı sırasında olunca bırakın diyordum duruyorlardı. sancı geçince takmaya devam ediyordu anestezist. neyse sancımı geçirmedi ama doğumumu hızladırdı. son 4 saatte 7 cm açılmam oldu. gel gelelim ıkınamadım. 45 dakika ıkınmam sürdü. bence dayanabildiğin kadar dayan.
belki senin doğumun hızlı olacak. misal benim 18 saat sürdü toplam. 14 saati epiduralsizdi.
arkadaşım toplam 5 saatte sancı ve doğumu atlattı. o yüzden akışına bırak. bol bol hurma ye, merdiven in çık, sancı sırasında pilates topuna oturup 8 rakamını çizmeye çalış ve dua et. hayırlı doğumlar dilerim.

Ben bir gunden fazla dogum sancisi cektim. Bebegim surekli ileri geri gittigi icin risk olusmamasi icin mecburen acil sezaryene alindim. Sunu bil ki dogum sancisi oyle dayanilamayacak bir agri degil. Adet agrisinin daha yogunu iste. Benim de canim kiymetli normalde agda bile yapamam. Gozunde buyutme yani. Epidural olursa daha iyidir illa ki ama olmazsa da korkutma kendini.
Dogum sancisinin son agir zamanini yasamamissiniz. Ben de 2. Gun epidural aldigim dogumumda oyle dusunmustum :)
Epiduralsiz dogum yapinca gordum ki o son 1-2 saat adet sancisi gelir yaninda diz coker af diler o kadar

ha bu arada bana çatı muayenesi yaparken doktor ortalığı yıkmıştım. o da ooo sen muayene de böylesin normali nasıl yapıcan dedi ama yaptım ;)

Kendini şartlama canım sen epiduralsiz yapmaya odaklan inşallah ona ihtiyaç kalmadan doğurursun ama baktın Dayanamıyorsun epiduralsiz yaptırırsın
Ben öyle yaptım
12 saat sancı çektim bi de doktorumun dediğine göre doğum için sancılarım yeterli olmadığı için suni sancı verdiler ama 12 saat sonunda artık pes ettim (epidural kesinlikle istemiyordum) ve epidural yaptırdım biraz rahatladım sancıları yine hissediyordum ama o dayanılamayacak acı bitmişti

Bu arada ilk dogumum 40 saat surdu, son 4 saati epiduraldi.
Ikinci epiduralsiz 22 saat surdu.
3. Olursa 2cm de basliycam epidural verin diye baslarini yemeye :D

Bu arada ilk dogumum 40 saat surdu, son 4 saati epiduraldi.
Ikinci epiduralsiz 22 saat surdu.
3. Olursa 2cm de basliycam epidural verin diye baslarini yemeye :KK70:
Oooooooo 40 saat miii :eek::eek: ben de 14 saat sancı çektim diye kendini bişe sanıyorum tamam ben artık susuyorum önünüzde saygıyla eğiliyorum :KK19:

Oooooooo 40 saat miii :eek::eek: ben de 14 saat sancı çektim diye kendini bişe sanıyorum tamam ben artık susuyorum önünüzde saygıyla eğiliyorum :KK19:
Ilki 40 saatti ama ilk 20 saat dayanilmaz degildi hani su adet sancisinin agiri denilen :)
Siz 14saat cok agir sanci cektiyseniz yine esit sayiliriz :halay:

Merhaba kızlar ben 38+3 haftalık gebeyim bebişimizin gelmesini bekliyoruz. Normal doğum için bir sakınca gözükmüyor şimdilik dolayısıyla hiç bi risk yokken sırf korkumdan sezeryan olmak saçma geliyor.Ama canımda çok tatlıdır kaş bıyık aldırırken bile gözümden yaş gelir :KK43: Doktorumda normal doğumla ilgili hiç yüreklendirmiyor sağolsun:KK11: Son kontrolümüzde tüm bunlara rağmen normal doğumu denemek istediğimi söyledim ama muhakkak epidural istediğimi belirttim. Doktorum kendini epidurale şartlama belki dayanabiliceksin istemiyceksin yada bazen yapıyoruz kimi insanda etki etmiyo dedi Aranızda epidural normal doğum yapıp epidurali etki etmeyen var mı yada memnun kalmayan Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler:KK36::KK36::KK36:
denin doktor kısaca canım gel sezeryana razı ol beni olmadık vakitte cagırma diye ikna etmeye calısıyor

Ilki 40 saatti ama ilk 20 saat dayanilmaz degildi hani su adet sancisinin agiri denilen :)
Siz 14saat cok agir sanci cektiyseniz yine esit sayiliriz :halay:
Yani yukarıda Allah var yalan söyleyemem tabii 14 saat boyunca ağır sancı değildi ama bana ağır geldi Can'ım azıcık kıymetlidir de :KK23:
Ama iki üç saat sonra çok şiddetlenmeye başlamıştı sancılarım baştaki dediğiniz gibi şiddetli adet sancısı gibiydi

Eltim ikinci çocuğunu epidural yaptı. 2cm açıklıkla hastaneye gitti. Hemen epidurali vermişler 1 saat içinde doğurdu. 7 cm açıklıklar gülüp sohbet ediyordu. En son sadece doğum anında biraz acı çekmiş ama hiç dikiş olmadı. Doğumun ertesi günü hiç doğum yapmış gibi bir hali yoktu maşallah. Tavsiye ediyor herkese. .

Dogum sancisinin son agir zamanini yasamamissiniz. Ben de 2. Gun epidural aldigim dogumumda oyle dusunmustum :)
Epiduralsiz dogum yapinca gordum ki o son 1-2 saat adet sancisi gelir yaninda diz coker af diler o kadar

Bebegi cikis kapisina getirecek kadar vardi agrim ;) Bebegim surekli geri gittigi icin sezaryen oldum.

Ya neden kimse epidural in zararları olabileceğini düşünmüyor.
Felç kalan insanlar var.
Yıllarca baş ağrısı bel ağrısı çeken insanlar var. Epidural yüzünden.

Doktorum önermediği halde korkumdan epidural yaptırdım.. His kaybı yaşadım, ıkınıp ıkanamadığımı anlayamıyordum. Epiduralin en kötü sonucu ne olur diye sorduğumda bebeği vakumla almak zorunda kalabiliriz demişti doktorum. Ve malesef öyle oldu, vakumla doğdu bebeğim. Ama çok şükür hiçbir sorun yaşamadık, bazı bebeklerde beyin hasarına neden olduğunu okudum sonradan...

Nasıl her doğum birbirinden farklı ise, epiduralin etkisi de kişiden kişiye değişkenlik gösteriyor diye düşünüyorum..

Allah kolaylık versin, sağ salim bebeğinizi kucağınıza almayı nasip etsin.

Back
X