epidural sezeryan deneyimi olanlar !!

nihaal

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2010
151
7
118
İstanbul
selam arkadaşlar,ilk doğumum genel anestezi oldum.fakat ikincisini epidural düşünüyorum.deneyimlerinizi paylaşırmısınız lütfen ? başından sonuna bilmek istiyorum :) yapılan iğne ne kadar can yakıyo,ne kadar zamanda uyuşma oluyo,doğum ne kadar sürüyo,ne zaman tekrar bacaklar hissediliyo ve ne zaman ayağa kalkılıyo vs.... bilgisi ve tecrübesi olan arkadaşlar lütfen paylaşabilirlermi ? şimdiden teşekkürler

ben spinal sezeryan oldum,epidural olsaydım anlatırdım.benim görüştüğüm anestezi uzmanı 15 dklık bi operasyon için epidurale gerek yok ben önermiyorum spinal daha uygun dedi,niye bilemiyorum.zaten kararı anestezi uzmanı veriyor,ben de spinal oldum.

yokmu deneyimi olan :(

benm epidural sezeryandi.çok çok kolay oluyo şiddetle tawsiye ederim iğneyi pek hissetmiyosunuz kıl gibi bişi zaten ana rahmindeki pozizyonu aldırıyolar başınızı dizinize eğip nefes almadan bekliyosunuz ama kesinlikle kıpırdamamak şartıyla zaten kıpırdamıyım die konsantre olurken hissedilmiyo ,iğne we yawaş yawaş uyuşmaya başlıyosun hemşire elinde bi iğne başlıyo ayaktan batırmaya hissediyomusun hayır dewam ediyo memeye kadar geliyo orda hissediysun we işlem tmm hiç bişi yok ayaklar kımıldamıyo we doğumbaşlıyo ben herşeyi duydum tepedeki ışıktan gazlı bez sokup sokup çıkardıklarını göedm we bebeğin çıkmasına yakın 2.3kişi karnına baskı yapıyo bebek çıkıyo hemen senin yüzüne değiriylr bebği o çok gsl hemen irtbat halinde oluyosun bebekle narkoz olsa daha uyuyo olucan daha sonraki acılar cabası neyse bebek çıkıyo dikim başlıyo ben dr.konuşuyodm bile fazla yağlarıda alın artk die:1:sonra işlem bitiyo çıkıysn eşin kapıda seni bekliyo gelen herkesle ilgilene biliyosun en önemlisi bebeği hemen koynuna alıyosun ameliyattan yarım saat weya 1saat sonra hissetmeye başlıyosun kum torbası koyuldunu hissetmiyosun bile narkozlular deliriymş onu koyunca ağrıdfan öle duydum bilmiyorumyatağa bile oturan olduğunda zıplatıymş adamıo ama ben bişi hissetmedim lay lay lom geldi yani gsl tawsiye ederim welhasıl rahattı 2.hamileliğimdede inş.epidral szryn istrm umarım biraz bişiler werebilmşimdr hepinize sağlıklı kolay doğumlarr:nazar::nazar::emir_bebek:

merhaba bende epidural oldum.herkesin farklı geçer.siz sadece bilgi edinin iyi yada kötü geçmesi kişiye bağlı.mesala ben kötü geçirdim.ameliyat bişey değil ama sonrası zordu.evet epiduralle canın acımıyor yapılan herşeyi hissediyosun. önemli olan iğneyi vurması.burda iş sana düşüyor.anestezici seni yönlendiriyor .çok dikkatli davranıyolar.korkulacak bişey yok.en güzel yanı bebeğini hemen yanına geitiriyolar öpüyosun.muhteşem bişey.tavsiye eder misin deseler genel olarak evet derim.ama bu sizn bileceğiniz bir iş doktorunuzla görüşün derim.benim ağrı eşiğim düşük olduğu için ameliyat sonrası çok ağrı çektim gaz çıkaramadım. vs.herkesin aynı geçecek diye birşey yok. lakin epiduralle ilgili en çok duyduğum şey ilerde bel ağrısı çok yapıyomuş.şimdilik öyle bi sorun yaşamadım.ikinci olursa yine aynı yöntemi denerim.sırf bebeğimi görnek için.drunuz önerilerini alın derim

ben doğum yapmadım ama ebe olduğum için gözlemlerimi yazabilirim. epidural arkadaşların da dediği gibi gereksiz. çünkü sezeryan çok kısa bir operasyon onun için spinal anestezi daha uygun. genelde de spinal yapılıyor zaten. ( bilmeyenler için ikisi arasındaki farkı yazayım. epiduralde belden iğne yaptıktan sonra oraya ince bir katater yani serum iğnesi gibi birşey takıyorlar. oradan gerek görüldükçe uyuşturucu madde verilmeye devam ediyor. serum gibi düşünün yani. spinalde ise belinize iğne yapıyor ve bitiyor. daha sonra tekrar ilaç verilemiyor.) normal şartlarda 4 saat gibi süre sonra bacaklarda hafif uyuşmalarla başlar anestezinin etkisi. yavaş yavaş hissetmeye başlarsınız. tabi anestezinin etkisi gitmeye başlayıp his geri gelince ağrılar da başlar. sonra normal ağrı kesicilerle devam edilir. hastanın durumuna göre değişen tedavi izlenir. bende bir sağlıkçı olmama rağmen spinal sezeryan olmayı düşünüyorum.

çok faydalı bir topik oldu
benim de doğumum yaklaştı
ilk doğumumu genel anesteziyle yapmıştım rahattı
belden uyuşturmayı merak ediyordum
paylaşım için sağolun kızlar :)

benimde doğumum 2 hafta sonra olacak. sezeryan istiyorum.epidural kesinlikle düşünmüyorum.ablam epidural doğum yaptı. beli dikişlerinden daha cok agrıdı sonrasında. tabii bu kişiden kişiye değişir diye düşünüyorum. ben normal doğumdan korktugum için sezeryan istiyorum. eger epidural olacaksam normal yapardım.

ben kombine olmuştum. yani hem epidural hem spinal. biri hemen başlıyor. epidural ise ameliyat sonrası ağrın olursa sırtından çıkan ince misinanın ucunu omzuna kataderle getiriyorlar ve ordan ilaç veriyorlar. sadece epidural olursan ameliyat 15-20 dak. başlıyor. spinal de hemen başlıyor. ben daha uyuşmadım bekleyin derken anestezi uzmanım yat yat bakalım o başladı dedi. ama hissediyorum dedim. meğer el hareketlerini kesmeler ve dikmeler hariç spinalde hissediyormuşsun. zaten benim uyuştuğumu şöyle anlıyorlarmış: bana sondanı takıyoruz dediler ben de aptal aptal e takın dedim o şaşkınlıkla. baktılar bende bir sıkıntı yok. çünkü sonda takılırken hissedersin rahatsız olursun azcık. ben takıldını hissedip ses etmeyince birden hazırlayıp başladılar ameliyata. ama ne korktum uyuşmadım ben derken bebeği çıkartıyorlar sakin dur tamam dediler. spinal genel anestezinin belden vurulmasıdır. 2 saat sonra geçince dayanabilirsen ameliyat ağrıların başlar. epiduralle 6 saate kadar uyuşmayabiliyorsun ben 4 saat sonra uyuşukluğum geçti ama bir bacağım hissisti. yine de ağrılar hemen başlıyor ben de 8 saat sonra ayaklandım. Allah kolaylık versin. bu arada ben 5 aylıkken karar vermiştim doğum şeklime. kendimi hazırlamıştım buna.

cevaplarınız için çok teşekkür ederim öncelikle kızlar,fakat kafamda hala netleşen bişey yok :( sanırım korkuyorum.genel anestezi istemiyorum,ama belden uyuşturma tekniklerindende bariz sıkıntılar yaşayanlar olduğu aşikar :( doğumun kolayı yoktur elbette ama ilkinde çok canım yanmışkı gözüm korkuyor arkadaşlar :( deneyimlerini paylaşan tüm arkadaşlara yürekten sevgiler.lütfen paylaşıma devam edelim konuyla alakalı daha çok yardım ve bilgi istiyorum :)

korkulacak bir şey yok aslında. ben de çok hikaye duydum ama kendi kafama uygununu seçtim. her hastane bu anestesize de iyi olmuyor malesef. mesela bir hastanenin fiyatı 250 idi. diğerinin 500 idi. ne fark var? aslında sağlıkta hiçbir şekilde fark olmaması kötü ya da kaliteli malzeme ayrımı olmaması gerekiyor. galiba kullanılan ekipman da bu ağrıya sebep olabilir. bilmiyorum ama benim hiçbir sıkıntım olmamıştı. belki bu sefer hastaneni değiştirmen bir işe yarayabilir.

epidural oldum bende, iğnenin batışı dayanılmıycak gibi değil, en çok ondan korkuyordum hiç gerek yokmuş, sonrasında hemen uyuşuyor zaten, doktor buz koydu, soğukmu diye sordu, en son göğüslerden hissettim soğukluğu, benim tansiyonum düştü ama epiduralden sonra, böyle sıkıntılar oluyomuş, bayıldım ayılttılar falan, epidural normal istesem doğuramayacakmışım demekki, ameliythaneye girince bebeği hemen çıkartıyolar, ondan sonrası daha uzun sürüyo, bi baskı çekiştirmeler falan hissediyosun o sırada ama ben bebeğime baktığım için o sırada hiç hissetmedim bile, eşimde girdi doğuma, fotoğraflar falan çekildi, güzeldi, sonrasında benimki biraz eziyetli oldu, sağ bacağımı ilk gün hiç hissetmedim, ertesi gün zor bastım üzerine, ağrım çok oldu ama hastanede bir gece yattım, eve çıkıncada bir hafta sonra ayaktaydım zaten

her iki doğum şeklini yaşamış biri olarak bence kesinlikle epiduralı öneriyorum normal doğumdada alttan dikiş oluyor o daha zorrr....ben epiduraldan çok memnun kaldım tavsiye ederim ....

epidural olup çok zor günler yaşayan bir arkadaşım var,sakın sakın vazgeç diyor :( ah nasıl kafam karışık bi anlatabilsem..milyonda bir olabilen yan etkileri var epidural yada spinalin,oda gitti kızcağızı buldu :( doğumdan sonraki ilk iki gün bişeyi yoktu fakat o iki günden sonra hayatı kabusa döndü.10-15 gün bi ayağı hep hastanedeydi,inanılmaz ağrılar ve tutulmalar yaşadı omuz ve sırt bölgesinde.şimdi bunları görüp duyup kayıtsız kalamıyo insan ya :( hakkımızda hayırlısı.birbirimiz için dua edelim arkadaşlar olurmu

Back
X