epidural sezeryan hakkında doktorun söyledikleri???

keydiley

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2011
670
3
66
İstanbul
arkadaşlar ben epidural sezeryaqna karar vermiştim.geçenlerde doktorla paylaştım bunu.genelde çevremde pek beğenilen bu yöntemle ilgili söyledikleri beni acayip etkiledi.bende tecrübesi olanlardan yardım istiyorum.doktorumun dediğine göre bazı gebeler işlem yapılırken hissedebiliyormuş ve acı zannediyormuş bunu uyuşmama ihtimalide varmış.doğum esnasında panik yapıyormuş hasta ve buna benzer şeyler söyledi.ablam bu şekilde doğum yaptı ki kendisi epey korkak denebilecek bi insandır.yooo dedi yaptığım en keyifli doğumdu.ama ben bi kişiye bağımlı olmak istemiyorum.zaman yaklaştı artık geceleri uyuyamaz oldum.1 ay 1 hafta kaldı doğuma.ne yapıcam ben şimdi.hem doktorumda yeni ona nasıol güvenicem.????????????

anestezist gelip kollarımı mıncıkladı, hissediyor musun dedi. evet tabii ki dedim. aşağıda biz çalışırken de bunu hissedeceksin ama bu acı vermedi değil mi, hissetmen normal sadece dokunuşları hissedeceksin dedi ve dediği gibi de oldu. korkunç değildi. zaten o sırada acı hissetsem de umrumda olur muydu bilmiyorum.sadece bebeğimin sesini duymaya odaklanmıştım çünkü.

epidural sezeryan oldun değilmi sen? ben kararımı vermiştim aslında ama doktor öyle söyleyince zaten korkuyorum hepten korktum.uykularım kaçıyor ya.

bende epidural sezeryan oldum hiç korkulacak bişey yok aynı şeyleri bende düşündüm iğne acıtırmı ameliyat sırasında panik olurmuyum,gözlerim açıkken nasıl ameliyat olurdum aklım almıyordu ama hiçte öyle değilmiş iğneyi hissetmedim bile doktor ameliyata başladığında durun ben hissediyorum dedim doktorda ne yaptığımızı hissedeceksin ama acımayacak dedi öylede oldu zaten heyecanla doğumu bekliyorsun birde bana sakinleştirici verdiler galiba acayip bi rahatlama hissi vardı sonra bebeğini getirip gösteriyorlar sana..hiç korkunç bişey değil tavsiye ederim

canım öncelikle sağlıkla kuvuşmanı diliyorum yavruna...
epidural sezaryen oldum, çok da memnun kaldım, tabi epidurali yapan doktor çok önemli, çünkü bir arkadaşım bu yüzden bel ağrısı çekiyor hala, çok şükür çok rahat geçti benimki...
doğumda ise karnı kesip bebeği alana kadar hiçbirşey hissetmedim, bebeğimi kokladım öptüm, sonrasında karnımda doktorun yaptığı baskıları ağrı şeklinde hissettim, ağrılar fazlalaşınca doktora söyledim, beni 1-2 dakika uyuttular, uyandığımda doktor hala çalışıyordu, ben benim hissettiğim ağrıların hepsi geçmişti,,,
korkma canım zaten anestezi doktoru doğum boyunca yanından ayrılmıyor, ağrın olunca söylersin rahatlatır seni...

Zorlukları.:belde sorun varsa önermiyorum. çümnkü sonra çok ağrı oluyor belinde
işlem sonrası 6 saat sonra yürü diyorlar. Ayağa kalkınca baş dönüyo mide bulanıyo zorlanıyorsun
wc ihtiyacını yapmadan çıkarmıyorlar hastaneden.asıl ağrılar zaten anestezi etkisi azalınca başlıyor.

Güzel yanı :belinde herhangi bi sorun yoksa normal doğum gibi herşeyi canlı yaşaman en güzeli... Hiç bişey hissetmiyorsun ameliyatta.sadece dikilirken çok derinden ve hafiften bi çekiştirme hissediyorsun.
En güzel yanı bebişini hemen veriolar kucağına öp diyorlar.buda herşeye değer tabii

çok teşekkürler.hani çok korkak bi yapım olmasada canım çok tatlı.bide doktor böyle bişey söylemiş bulununca.acaba başka doktormu arasam yaşadığım şehre yabancıyım.kimseyide tanımıyorum.neyse çok ama çok teşekkür ederim hepinize içim rahatladı.kararımda ısrar edicem.anestezi uzmanıylada bi tanışayım.teşekkürler.

anestezi aldığın her durumda risk var.ama ben epidural oldum allaha şükür çok rahattı güzeldi doktorum çok iiydi beni çok rahatlattı ama bende çok sakindim tansiyonum normaldi.kendine güvenme ile ilgili ben öle istiyorum demiştim doktorumda tmm dedi.bakalım 2.cide öle ii geçer inş.

ben de butun yazılanlara katılıyorum.ben de 3 yıl önce epidural sezeryan oldum ve yatmamla odaya inmem 40 dk falan surdu.hiçbir arıa cı hıssetmıyorsun doğum esnasında.ben de sadece bebek çıktıktan sonra bıraz sarsıntı debelenme falan hısseetım o da plesanta çıkarken kı durumdu sanırım.şimdi gene 7 aylık hamıleyım ve mecburen gene sezeryan olucam.ama bu sefer bebek çıktıktan sonra bayıltın benı bı 10 dk dedım dr ok dedi.ilkinde bılmyosun bişeyı ama şimdi surecı bıldıgım ıçın yaşamak ıstemıyorum o dakıkalrı uyur 10 dk dınlenırım:))korkma ama.

arkadaşlar ben epidural sezeryaqna karar vermiştim.geçenlerde doktorla paylaştım bunu.genelde çevremde pek beğenilen bu yöntemle ilgili söyledikleri beni acayip etkiledi.bende tecrübesi olanlardan yardım istiyorum.doktorumun dediğine göre bazı gebeler işlem yapılırken hissedebiliyormuş ve acı zannediyormuş bunu uyuşmama ihtimalide varmış.doğum esnasında panik yapıyormuş hasta ve buna benzer şeyler söyledi.ablam bu şekilde doğum yaptı ki kendisi epey korkak denebilecek bi insandır.yooo dedi yaptığım en keyifli doğumdu.ama ben bi kişiye bağımlı olmak istemiyorum.zaman yaklaştı artık geceleri uyuyamaz oldum.1 ay 1 hafta kaldı doğuma.ne yapıcam ben şimdi.hem doktorumda yeni ona nasıol güvenicem.????????????
bende o şekilde doğum yaptım tatlım hakiketen en keyifli doğumdu hissediyorsun ama hissettiğin acı değil sadece dokunduğunu hissediyorsun korkma bebeğinin sesini duyuyorsun onu görebiliyorsun bunları yaşayabiliyorsun :34: :16:

işte o ilk sesi ben duymak istiyorum:)) bencillik belki ama 9 ay ben bekledim benden önce görecek-duyacaklar die ödüm kopuo.epidural sezeyan istiyorum kararımı verdim.belki doktorumu değiştiririm ama fikrimi değil:))

bende 20 gün olduğu bebeğimi kucağıma alalı... normal doğum dierek gittim ama 5 dk bir gelen sancım olmasına rağmen acılmam 12 saat boyunca olmayınca sezeryan olmak istedim artık. eepidural oldum. belinden uyuşturuluyorsn zaten yeterince bilgilendiriliyorsun. ben çok memnun kaldım bütün ameliyat ekibinden. ruh halimden anladıkları için yaptıkları herşeyi paylaşarak beni rahatlattılar.evet dedikleri gibi bütün dokunmaları hissediyorsun ama acıyı duymuyorsun korkulacak bişey yok. iğneyi vurduktan sonra bacaklarını kaldıramıyorsun ama ayaklarını oynatabiliyorsun belli bi süre, ben korkup sormuştum acaba uyuşmadım mı die :) normalmiş sonra sonra ayaklarda uçuşa geçiyo zaten :)

korkulacak bişey yok. bebeğimi çıkarttıp gösterdiler hemen o sesini dymak bambaşka bir duygu... bebeğimi giydirdikten sonra öptürüp odama çıkardılar benim işlemlerim 20 30 dk daha sürdü:).

bundan sonraki ilk kontrolünde git ve dr una aynen sunu soyle
...Atma şakir din kardeşiyiz şurda...
eheeheueheueheue:1::1::1::1::1::1::1:

benim de eltim epidural anesteziyle doğum yaptı iki ay önce onun doktoruda aynı şeyleri söylemişti bazıları panik yapıyo sonradan yine uyutuyoruz diye eltim pek kulak asmadı ama her şeyi hissettim karnıma bastırdılar çok kötüydü diyo ve sonuç uyutulmuş .görümcemde epidulalle kist ameliyatı oldu oda aynı şekilde kötüydü diyo onuda yine uyutmak zorunda kalmışlar bende bir ay sonra doğum yapıcam epidural istiyodum amam şimdi kararsızım doktoruma söyledim epidural istiyorum diye yaparız senin için daha iyi olur demişti ama böyle etrafımdakileride duyunca şaşırdım kaldım.hayırlısı neyse o olsun artık.

benim de eltim epidural anesteziyle doğum yaptı iki ay önce onun doktoruda aynı şeyleri söylemişti bazıları panik yapıyo sonradan yine uyutuyoruz diye eltim pek kulak asmadı ama her şeyi hissettim karnıma bastırdılar çok kötüydü diyo ve sonuç uyutulmuş .görümcemde epidulalle kist ameliyatı oldu oda aynı şekilde kötüydü diyo onuda yine uyutmak zorunda kalmışlar bende bir ay sonra doğum yapıcam epidural istiyodum amam şimdi kararsızım doktoruma söyledim epidural istiyorum diye yaparız senin için daha iyi olur demişti ama böyle etrafımdakileride duyunca şaşırdım kaldım.hayırlısı neyse o olsun artık.

yani bende korkuyorum ama ablamda uyanması zor dio komple uyutulunca.ablam 2 sezeryan 1 epidural sezeryan oldu.en iisi bu dio.

Back
X