Önce sana bir onluk giydiriyorlar. Amelyathaneye giriyorsun, hiç korkulacak bir yer değil, soğuk falan hiç değil. İçeride önlüklü, maskeli doktorlar var, muhabbet ediyorlar. Sedyeye oturuyorsun, cenin pozisyonunda sana iğne yapıyorlar.Belden iğneyi hiç ama hiç hissetmiyorsun.Yatıyorsun.önune bir perde çekiyorlar. o arada hemşirelerle muhabbet ediyorsun... Korkmuyorsun...Kesiyi falan hiç hissetmiyorsun. Sadece soğuk sıcak ve dokunuşları hıssdiyorsun. Yarım saat sonra bebiş geliyor. Siliyorlar, sesini duyuyorsun, goruyorsun...O kadar guzel ki..Kendındesın, sarhoş falan değilsin..Uyutalım mı diye soruyorlar..Evet dedim ben 2 saat kadar uyumuşum. Odana geliyorsun.. herkes orada.. bebeğin orada..emziriyorsun.. Sadece ayaklarını ve bacaklarını hissetmiyorsun..Sonda takılmış olduğu için rahatsın..3 tane serum bittikten sonra yürütüyorlar...Ben sabah 08;30 da doğum yaptım, akşam 4 te sondayı çıkarıp yürüttüler..İlk kez yürümek biraz zor ama çok acı verici değil. Kateter belinde kalıyor,ama hiç canını yakmıyor. Kateterin ucunda yaklaşık 1 kg ağırlığında bir canta oluyor. Bir de eline düğme veriyorlar. Ağrın olunca ki olmuyor ona basıyorsun hemen kesiliyor. O çantayı serum asılan yere asıyorlar. Tuvalete vb gittiğinde onu da göturuyorsun. Tuvalete gitmek de o kadar zor değil. Dikişlerin biraz acıyor...Saatler geçtıkçe daha kolay kalkıp yurumeye başlıyorsun...2. gun iyice iyileşiyorsun... Kateteri çıkarıyorlar belinden hiç ama hiç acıtmıyor. Bebişini alıp yuruye yuruye eve gidiyorsun... Evde rahatça wcye gidiyorsun.. 1 Haftanın sonunda hiç bir şeyin kalmıyor. Bazı kişilerde baş ağrısı vb gorulebılıyor ama bende hiç olmadı. 10.gunde butun gobeğim gitti eski kılomdan 1 kg daha aza dustum. Pantolon gıyıp kontrole gıttım mesela...
Korkulacak hiç bir sey yok.. Ama her bunye farklı.. Allah sana kolaylıklar versın, bebişini en kısa zamanda kucagına almayı nasıp etsın...
Allah herkesin bebişini bağışlasın.. Kucagınıza sağlıkla almayı nasip etsin...