epidural sezeryan ve korku :(

primavera77

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2015
2.136
1.750
63
selam kızlar...2.gebeliğimi yaşıyorum 30+3 günlüğüm çok şükür sıkıntısız geldik.7 yaşında oğlum var..doğum korkum sebebiyle 7 yıl önce isteğe bağlı sezeryan olmuştum.genel anesteziyle..bu da yine sezeryan olucak.ancak bu kez genel anestezinin o sersemliğini,ayılmaya çalışıp kafanın kalkmadığı durumları tekrar yaşamak istemiyorum.ancakk epiduralin rahatlığını bilsem de ameliyatta ayık olma fikri ve yaşayacağım panik ataktan çokk ama çokk korkuyorumm...nasıl yapıcam bilmiyorumm...nolur epidural sezeryan olmuş arkadaşlar bu konuda fikir verir misiniz? acaba doğuma girmeden sakinleştirici yapılıyor mu? aksi durumda canlı canlı kesileceğini bilerek doğuma girmek tansiyon problemi ve fenalaşma hissiyatı vereceğinden bebeğimin ilk anlarını korku ve endişeyle geçirmekten korkuyorum.dr uma son derece güveniyorum.hastanem ona keza çook iyi bir hastane..zaten kombine epidural spinal anestezi uyguluyormuş dr um...neler hissederim?.ameliyathane öncesi sakinleştirici veriliyor mu? asla iğneden korkmuyorum.kesileceğimi bilmek mahfediyor benii...nolur cevap arkadaşlar...:((

Merhaba. Ben Spinal anestezi ile sezeryan oldum. Kesinlikle tavsiye ederim. Bebeğinin sesini duymak görmek öyle heyecanlı ki. Yalnız bebek gittikten sonra dikiş atılmasını beklemek çok sıkıcı ;)

Bu arada ben ciddi hastane ve igne fobisi olan biriydim. Ameliyat olmuş hastalara bile bakamadım hatta bayilmisligim bile var korkudan. Ama bu çok başka. Hem görümüyorsun önünde kocaman örtü var. Hatta uykum bile geldi sonra. Sakinleştirici filan vermediler. Doktorlar sohbet ederek yapıyorlar o rahatlığı görünce ameliyatta olduğunu bile düşünmüyorsun.

İnan o kadar zevkli o kadar rahat o kadar güzel ki spinal anastezi.. bebeğin her anını duyuyorsun görüyorsun.. Kesilmeyi falan aklına getirme.. o anları düşün.. inan çok güzel... ben spinal anestezi ile 6 yıl önce doğum yaptım yine olsam hamile yine yaparım; korkulacak bir şey yok.. zaten önünde perde oluyor hiçbir şey görmüyorsun.. ben görmeyi çok istemişim ama göremedim :D sağlıkla kucağına alırsın inşallah...

aminn teşekkürler ..korkmak isteiyorum rahat olucam diyorum ama nasl yaparım bilemem.elini kesip prtalığı yaygaraya verip fena olan ben ve epidural sezeryan..eşim asla olmaz yapamazsın diyor...o da korkuyor ameliyataa girmeye...tek derdim kesilme fikrine beynimin sabitlenmemesi :(

aminn teşekkürler ..korkmak isteiyorum rahat olucam diyorum ama nasl yaparım bilemem.elini kesip prtalığı yaygaraya verip fena olan ben ve epidural sezeryan..eşim asla olmaz yapamazsın diyor...o da korkuyor ameliyataa girmeye...tek derdim kesilme fikrine beynimin sabitlenmemesi :KK43:

öyle düşünme tabii ki canım.. epidural anestezi de olsa tam anestezi de olsa zaten kesip alınacak ;) kan bile görmüyorsun canım emin ol.. benim eşim girememişti ameliyat diye doktor izin vermedi. eşin giremeyebilir yani..ama sen sakın kötü düşünme.. bebeğinin doğduğu anı,onun sesini duyacağını, nasıl giydirdiklerini göreceğini, ilk anda onu herkesten önce senin göreceğini düşün ;)

aminn teşekkürler ..korkmak isteiyorum rahat olucam diyorum ama nasl yaparım bilemem.elini kesip prtalığı yaygaraya verip fena olan ben ve epidural sezeryan..eşim asla olmaz yapamazsın diyor...o da korkuyor ameliyataa girmeye...tek derdim kesilme fikrine beynimin sabitlenmemesi :KK43:
Hiç kesilme gibi düşünme bebeğine odaklan. Onu göreceksin sesini ilk aglamasini duyacaksın. Muhteşem bişey. Zaten anestezi doktoru başında sohbet ediyo, tansiyon takibi yapıyor. Çok heyecanlanirsan hafif uyutabilir rahatlarsın.

öyle düşünme tabii ki canım.. epidural anestezi de olsa tam anestezi de olsa zaten kesip alınacak :KK66: kan bile görmüyorsun canım emin ol.. benim eşim girememişti ameliyat diye doktor izin vermedi. eşin giremeyebilir yani..ama sen sakın kötü düşünme.. bebeğinin doğduğu anı,onun sesini duyacağını, nasıl giydirdiklerini göreceğini, ilk anda onu herkesten önce senin göreceğini düşün :KK66:
çook saol cnm yanıtın için...allahım korkumu alsın içimden genel olmak istemiyorum :(

Benim 2 yaşında ikizlerim var. Şuan tekrar hamileyim inanın korkulacak hiç birşey yok bende panik bir insanım o an hiç aklınıza bile gelmiyo sadece biran önce bebeğinize kavuşmak geçiyo içinizden☺hem öncesinde panik olduğunuzu söylerseniz sakinleştirici hap veriyolar. Hayırlısıyla sağ salim bebisinize kavusursunuz inşallah

Back
X