epilepsi hastası anne/anne adayları varmı?

byntr_09

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Mart 2016
3
0
1
merhabalar.aramızda epilepsi hastası anneler ve anne adayları varsa hamilelik süreçlerini,kullandıkları ilaç dozlarını ve deneyimlerini paylaşabilirmi?

merhabalar.aramızda epilepsi hastası anneler ve anne adayları varsa hamilelik süreçlerini,kullandıkları ilaç dozlarını ve deneyimlerini paylaşabilirmi?
Merhaba 5haftalık hamileyım excegran kullanıyorum 200mg alıyordum 100mg ındırdı doktorum simdide lactamile geçtim 25mg suan bişey yaşamadım umarımda yaşamam

Merhaba 5haftalık hamileyım excegran kullanıyorum 200mg alıyordum 100mg ındırdı doktorum simdide lactamile geçtim 25mg suan bişey yaşamadım umarımda yaşamam

teşekkürler gozdefat26 umarım sorunsuz bir hamilelik yaşarsın ve bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız.bende epilepsi hastasıyım günde 1000 mg epixx 500 kullanıyorum.bu ay sonunda bizde eşimle nöroloji doktoruma gidip çocuk sahibi olmak istediğimizi ve bunun için ilaç dozumdaki ayarlamaları ve gerekli tahlil ve tedbirlerle ilgili bilgi alıcaz.folik asit kullanmaya ne zaman başladın? internette en az 3 ay önce başlanması gerektiği ve epilepsi hastalarının normal hamile kadınlara göre 4 kat fazla dozda kullanması gerektiği yazıyor?

teşekkürler gozdefat26 umarım sorunsuz bir hamilelik yaşarsın ve bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız.bende epilepsi hastasıyım günde 1000 mg epixx 500 kullanıyorum.bu ay sonunda bizde eşimle nöroloji doktoruma gidip çocuk sahibi olmak istediğimizi ve bunun için ilaç dozumdaki ayarlamaları ve gerekli tahlil ve tedbirlerle ilgili bilgi alıcaz.folik asit kullanmaya ne zaman başladın? internette en az 3 ay önce başlanması gerektiği ve epilepsi hastalarının normal hamile kadınlara göre 4 kat fazla dozda kullanması gerektiği yazıyor?
Cok teşekkür ederim Allah sizede nasip etsin.ben epilepsi hastası olduğumdan beri içiyorum folıkasiti gunde 1 5mg bazı epilepsi ilaçlarıyla folıkasit kullanılmıyormuş b12 ve kan surubuda içiyordum ek olarak ama suan sadece folıkasıt bebegımin kalp atısını daha duymadım Dr 7.haftada kan değerlerime bakıp belki b12alırım tavsıyem norolojı Dr cok iyi seçin ve ilacınızı cok Iyı ayarlattırın hamilelikde en iyi Lamictalmiş.folıkasıtın okdar cok kullanılacagını zannetmıyorum Canım en fazla 2

Cok teşekkür ederim Allah sizede nasip etsin.ben epilepsi hastası olduğumdan beri içiyorum folıkasiti gunde 1 5mg bazı epilepsi ilaçlarıyla folıkasit kullanılmıyormuş b12 ve kan surubuda içiyordum ek olarak ama suan sadece folıkasıt bebegımin kalp atısını daha duymadım Dr 7.haftada kan değerlerime bakıp belki b12alırım tavsıyem norolojı Dr cok iyi seçin ve ilacınızı cok Iyı ayarlattırın hamilelikde en iyi Lamictalmiş.folıkasıtın okdar cok kullanılacagını zannetmıyorum Canım en fazla 2 tanedir

Merhaba bende 2 yıllık epilepsi hastasıyım geçen yıl folik asit kullanmadan hamile kaldım ve ne yazıkki kalp atımı hiç olmadığı için kürtaj olmak zorunda kaldım
sonrasındaki 6 ay boyunca yoğun bir folik asit ve vitamin takviyesinden sonra şu anda 4 aylık hamileyim
ilaç olarak lamictal günce 200 mg kullanıyordum ama nöbetlerim artınca 25mg daha artttırmak zorunda kaldık 225 mg içiyorum ne yazıkki :(
evt endişelerim var şu an bebeğin gelişimi iyi gidiyor 2 hafta sonra detaylı ultrasona giriyorum
hamilelik sürecim çok zor geçiyor 3 kilo verdim yemek yiyemiyorum kusuyorum ...son 10 gündür şükür kusmam kesildi ama mide agrılarım ve yanmalarım çok bu akşam cinsiyeti öğrenmeye gidiyorum :) umarım herşey yolundadır

benim merak ettiğim epilepsi hastalarında normal doğum yapma oranı nedir çok risklimidir normal doğum
okadar çok normal doğum yapmak istiyorumki :(

Merhaba bende 2 yıllık epilepsi hastasıyım geçen yıl folik asit kullanmadan hamile kaldım ve ne yazıkki kalp atımı hiç olmadığı için kürtaj olmak zorunda kaldım
sonrasındaki 6 ay boyunca yoğun bir folik asit ve vitamin takviyesinden sonra şu anda 4 aylık hamileyim
ilaç olarak lamictal günce 200 mg kullanıyordum ama nöbetlerim artınca 25mg daha artttırmak zorunda kaldık 225 mg içiyorum ne yazıkki :KK43:
evt endişelerim var şu an bebeğin gelişimi iyi gidiyor 2 hafta sonra detaylı ultrasona giriyorum
hamilelik sürecim çok zor geçiyor 3 kilo verdim yemek yiyemiyorum kusuyorum ...son 10 gündür şükür kusmam kesildi ama mide agrılarım ve yanmalarım çok bu akşam cinsiyeti öğrenmeye gidiyorum :) umarım herşey yolundadır

benim merak ettiğim epilepsi hastalarında normal doğum yapma oranı nedir çok risklimidir normal doğum
okadar çok normal doğum yapmak istiyorumki :KK43:
Canım bende lamictal 100mg kullanıyorum günde şükür şuana kadar hiç rahatsızlanmadım 33.haftamdayım bende normal dogum çok istiyordum ama nöroloji doktorum izin vermedi belden uyusturmalıya bile hayır dedi mecburi sezeryan olucam bebeğimizi sağ salim sağlıkla kucagımıza alalımda bişey olmadan normali sezeryanı umursamıyorum artık

Canım bende lamictal 100mg kullanıyorum günde şükür şuana kadar hiç rahatsızlanmadım 33.haftamdayım bende normal dogum çok istiyordum ama nöroloji doktorum izin vermedi belden uyusturmalıya bile hayır dedi mecburi sezeryan olucam bebeğimizi sağ salim sağlıkla kucagımıza alalımda bişey olmadan normali sezeryanı umursamıyorum artık

aminnn.. ben sezeryandan çok korkuyorum kulağa çok korkutucu geliyor inş saglıkla kucağımıza alırız

Omega 3 ve b komplesiniz her gün kullanılmalı....
Benim geçen sene birden bir ilaç yüzünden ağır epilepsi nöbetlerim oldu. Çok ağır ilaçlar kullanıyordum. Buna rağmen öyle ağır bir nöbet geçirdim ki ambulansta bu hastalıkla asla çocuk sahibi olamayacağım diye ağlıyordum. Hastalığın başlangıç sebebini 3 nörolog çözemedi. Kendim İngilizce forumları makaleleri okumaya başladım. Efedrin diye bir maddeyi buldum. Nurofen ve aferin de var. Ben de o dönem griptim bir de malum patlamalar oluyordu. Çok üzülmüştüm ve nöbetler başladı. Yoldan geçerken Medipolde bir Nörolog buldum. Tamamen tesadüf gittiğim 4. Nörolog kendisine nurofen kullandığımı söyledim. Hemen ahhh dedi. Şakın kullanmayın efedrin var burun spreyi bile kullanmayın dedi. Tamamdır sebebi bulduk dedim. Peki tedavi ? 1 doz 2 doz 3 doz keppra sırayla denendi. Hamilelik için uygun ilaçlar sınırlıymış. 3doz Maksimum dozmuş keppra için. Nöbetler dişimi kırmayacağım ölçüde azaldı ama hala ağır bir biçimde mevcuttu. Nörolog ben bunu kontrol altına alıcam, önce sizin niye çocuğunuz olmadı onu çözelim dedi. Ben de bu durumda çocuk hayal bile edemiyorum ki dedim. Merak etmeyin pek çok epileptiğin çocuğu var gerekirse yumurtanızı dondururuz dedi.
Kadın Doğuma gönderdi. Amh 0.4 fsh 16 değerlerim utanmasa menopoz çıkacakmış. Gideyim bir merkeze diye aranırken bir arkadaşım Medicanada %50 indirim alabildiği kuponları varmış sana satayım mı dedi. Önce gittik doktora görüştük tek yumurta, değerler kötü, iki kez yumurta toplayalım dedi. Olur dedik. O arada nörolog Yen'i bir ilaca başladı. İşe yaradı bıçak gibi kesildi. Yumurta toplana kadar keppra 2 doza düşürüldü. Şimdi tek doz keppra tek doz lamiktal kullanıyorum.
Yüksek kalite bir embriyomuz oldu. İki ay sonra dondurulmuş tek yumurtamla transferi yapmak istediğimi söyledim. İç güdü. Yaptım bekliyorum. Tüm engellere rağmen son 3 ayda her şey olumlu gelişti. Hayal bile edemezken umudum var...

Kizlar bende hamile kalmayı düşünüyorum epilepsi hastası olup doğum yapmak gercekten çok zor psikolojik olarak risklerini bildiğimiz için. Ben depakine gunde 2x 250 Lamictal 2x 150 kullaniyorum. Ilaclarimi baya azalttim. Suan son kez bi eeg cektiricem, benim kafami karistiran sorulardan biride dogum yapacagim doktorun nörologumla ayni hastanede calismasinin avantaji olurmu acaba. Memoriale gidiorum nörolaga orda bi kadin dogumcu vardi ama oda acibademe gecmis acibademde dogumda biraz tuzlu olabilir fakat epilepsi hastasi olarak dogum yapacagin hastanenin onemi varmi cok karisigim.

Umarim konunun fazla disina cikmamisimdir.

Ama sanirim bi terslik olmazsa son eeg de ilac dozum depakine 2x 250 Lamictal 2x 150 kalacak. Evet depakine cok saglikli bi ilac degil hamilelikte ama 600mg ustunde kullanimda riskli oldugunu soylemisti doktorum. Bunun disinda 6 aydir felan folbiol kullaniyorum. Umarim Allah hepimize saglikli bebisler verir.

Yardimci olun bana!!

Merhaba
Öncelikle depakini bırakmanızı öneriyorum. Engelli bebek doğumuna neden oluyor. Doktorunuza danışın ve değiştirmesini rica edin. "Yok bir şey olmaz" derse doktorunuzu değiştirin.
Doğum yapmanızda hiç sakınca yok, doğum yaptığınız hastanede kendi doktorunuzun olmadına hiç gerek yok. Zaten epilepsili olduğunuz için sezeryan olacaksınız. Sezerayan da genel anastrzi alacaksınız ve nöbet geçirmeniz imkansız. Yemi ilaçlarınıza adaptasyon için 3-4 ay beklemelisiniz. Hamile kalmakta güçlğk çekiyorsanız yaşınız 33 den büyükse aşılama ile hamile kalmayı deneyebilirsiniz. Maalesef antiepileptikler doğurganlığı azıcık azaltıyor.

Merhaba
Öncelikle depakini bırakmanızı öneriyorum. Engelli bebek doğumuna neden oluyor. Doktorunuza danışın ve değiştirmesini rica edin. "Yok bir şey olmaz" derse doktorunuzu değiştirin.
Doğum yapmanızda hiç sakınca yok, doğum yaptığınız hastanede kendi doktorunuzun olmadına hiç gerek yok. Zaten epilepsili olduğunuz için sezeryan olacaksınız. Sezerayan da genel anastrzi alacaksınız ve nöbet geçirmeniz imkansız. Yemi ilaçlarınıza adaptasyon için 3-4 ay beklemelisiniz. Hamile kalmakta güçlğk çekiyorsanız yaşınız 33 den büyükse aşılama ile hamile kalmayı deneyebilirsiniz. Maalesef antiepileptikler doğurganlığı azıcık azaltıyor.

Oncelikle tesekur ederim yorumunuz icin. Ben depakine birakmaya calistim ama nobet ustune noberlt gecirdim o yuzden en az doza kadar indirelim dedi doktor bi kac doktor gezdim onlarda 600mg altinda kullanirsan riski az olur dedi. 1000 mg kullanip dogum yapan hastalarim var dedi. Hersey Allaha kalmis doktorlarin dedigine guvenerek hamileligi dusunuyorum. Dogurganligini azalttigini hic duymamistim. Normal dogum yapilabiliyo epilepside doktorum soylemisti ama dediginiz gibi sezeryan olur buyuk ihtimalle oyuzdende nörologun pek bi onemi olmayabilir, mantikli boyle dusunmemistim hic

Bende 15 yildir epilepsi hastasiyim epixx500 kullaniyorum.suan 2 aylik ikiz bebeklerimi bekliyorum.nöroloji doktoruma danisdim ve bu ilacin hicbir yan etkisi olmayacagini söyledi.sizcede öyle mi bayanlar.
Doğum konusuna gelince benim bu 2. Gebeligim ilki normal oldu ve sorunsuz sekilde cok sukur. Doktorlar son ayda karar veriyorlar normal veya sezeryan olacağına.

Oncelikle tesekur ederim yorumunuz icin. Ben depakine birakmaya calistim ama nobet ustune noberlt gecirdim o yuzden en az doza kadar indirelim dedi doktor bi kac doktor gezdim onlarda 600mg altinda kullanirsan riski az olur dedi. 1000 mg kullanip dogum yapan hastalarim var dedi. Hersey Allaha kalmis doktorlarin dedigine guvenerek hamileligi dusunuyorum. Dogurganligini azalttigini hic duymamistim. Normal dogum yapilabiliyo epilepside doktorum soylemisti ama dediginiz gibi sezeryan olur buyuk ihtimalle oyuzdende nörologun pek bi onemi olmayabilir, mantikli boyle dusunmemistim hic
Gerçekten dozunuz düşük, omrga 3 ve b komplex almaya devam edin. Yaşınıza bağlı olarak duğurganlık azalıyor. Yurtdışındaki araştırmaları okuyarak derlediğim bir yazı var. Bir göz atın lütfen.
https://www.kadinlarkulubu.com/foru...ptik-ilaclar-yanetkiler-ve-vitaminler.974526/

Gerçekten dozunuz düşük, omrga 3 ve b komplex almaya devam edin. Yaşınıza bağlı olarak duğurganlık azalıyor. Yurtdışındaki araştırmaları okuyarak derlediğim bir yazı var. Bir göz atın lütfen.
https://www.kadinlarkulubu.com/foru...ptik-ilaclar-yanetkiler-ve-vitaminler.974526/

Tesekur ederim, yaziyi okudum. Hamile kalmadan once vitamin almaya gerek yoktur heralde? Kadin doguma gidicem yakinda ozaman sorarim. Yaşım 28 buarada

Tesekur ederim, yaziyi okudum. Hamile kalmadan once vitamin almaya gerek yoktur heralde? Kadin doguma gidicem yakinda ozaman sorarim. Yaşım 28 buarada
Hamile kalmadan en az 3 ay önce vitaminlere başlamalısınız. 28 yaşında doğurganlıkla ilgili problem yaşamazsınız bence:) Vitaminler sizin ve bebeğinizin beyin sağlığı için gerekli. Kendiniz için şimdiden bebeğiniz için hamilelikten 3 ay önce başlamalısınız.

Nörolog bana vitamin felan vermedi folikasit kullanıyorum sadece of ya kadın doğuma gittiğimde gündeme alayım bu konuyu tesekurler

ilaç olarak lamictal günce 200 mg kullanıyordum ama nöbetlerim artınca 25mg daha artttırmak zorunda kaldık 225 mg içiyorum ne yazıkki :KK43:

okadar çok normal doğum yapmak istiyorumki :KK43:[/QUO

Merabalar ben epilepsi hastasiyim 9 aylik oglum var. hamilelik oncesi folik asit kullandim. Depakinden lamictale gectim ufak tefek ataklar oldu. Uykuma dikkat ettim olmadi atak ve nobet. Hamileligim sorunsuz gecti bulanti kusma olmadi bel agrisi son zamanlarimda ve yanma vardi. Bebegim gayet saglikli buyudu karnimda. Hep normal dogum istemisimdir doktorumla nobet olasiligindan sezeryan icin gittim. Dogum oncesi benden sezeryana sebep norologdan yazi istedi. Beb dr gittim sen istersen normalde dogurabilirsin hastanen nobette mudahale edebilir diye beni cesaretlendirdi. Ben traji komik bi sekilde Normal dogum yaptim sancilar kotuydu ama kizlar adet sancisinin 3 kati diyim ve bebegim 3.900 dogdu cok sukurki. Ben bunun sevinciyle uyumadim sonunda nobet gecirdim ikinci gunumde tavsiyem normal dogum veya sezeryan yapsanizda hemen uyuyun ilk sutu verin sonrasinda uyuyun dinleninki nobet gecirmeyin

Merabalar ben epilepsi hastasiyim 9 aylik oglum var. hamilelik oncesi folik asit kullandim. Depakinden lamictale gectim ufak tefek ataklar oldu. Uykuma dikkat ettim olmadi atak ve nobet. Hamileligim sorunsuz gecti bulanti kusma olmadi bel agrisi son zamanlarimda ve yanma vardi. Bebegim gayet saglikli buyudu karnimda. Hep normal dogum istemisimdir doktorumla nobet olasiligindan sezeryan icin gittim. Dogum oncesi benden sezeryana sebep norologdan yazi istedi. Beb dr gittim sen istersen normalde dogurabilirsin hastanen nobette mudahale edebilir diye beni cesaretlendirdi. Ben traji komik bi sekilde Normal dogum yaptim sancilar kotuydu ama kizlar adet sancisinin 3 kati diyim ve bebegim 3.900 dogdu cok sukurki. Ben bunun sevinciyle uyumadim sonunda nobet gecirdim ikinci gunumde tavsiyem normal dogum veya sezeryan yapsanizda hemen uyuyun ilk sutu verin sonrasinda uyuyun dinleninki nobet gecirmeyin

Lamictale gecmeden önce kaç mg depakine kullanıyordunuz? Ben şuan depakine 1000 den 500mg düşürdüm doktor bu dozda hamile kalabilirsin dedi, 300mg lamictal kullanıyorum. Depakine malesef bıraktığımda nöbet geçiriyorum. Siz kaç mg depakine ve lamictal kullanıyordunuz? Benim nöbetlerim çok şiddetli jeneralize nöbetlerim oluyo. Bide normal doğumda anestezi oldumu epidural felan epilepsi hastalarında mümkünmü bu? Yakın zamanda bende çocuk düşünüyorum, şimdiden araştırmalara başladım. Sizde depakine kullandığınız için belki banada yardımcı olabilirsiniz. Beni biraz bilgilendirirseniz çok sevinirim, bu konuda çok hassasım.

Back
X