EPİLEPSİ

Balonyanak

Guru
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2013
1.054
1.002
333
Günaydın herkese, şu sıralar oldukça dertliyim bu konuda, epilepsi olan ben değilim kızkardeşim bu arada ama canım kanım olduğu için beni de çok üzüyor bu durum. Yaklaşık olarak 6 yıldır bu hastalıkla yaşıyor yeni birşey değil , 12 yaşlarında oyun oynarken başını çarpıp vurup bayılması sonucu oluşmuş, (kardeşim ilk nöbetini 16 yaşında geçirdi) en azından doktor öyle söyledi. Bizim ailede de genetik bir hastalıktır bu arada tüm dayılarımda bazı kuzenlerim de vs. var. Neyse tedavi görüyor şu an, düzenli olarak ilaç kullanıyor saatinde aksatmadan, ama yine de arada nöbet geçiriyor ve buna absans yani dalma nöbetleri de dahil. Absans'ı çok sık yaşıyoruz özellikle çevremden ve internetten bakınca bu hastalığı atlatan hiç nöbet geçirmeyen insanlar var e bizde tedavi görüyoruz yanlış ya da doğrudur bilemem ama sanki kızkardeşim daha kötü oluyor. Epilepsi olduğundan beri yavaş yavaş kendini yitirmeye başladı eski neşesi, özgüveni, heyecanı hiç birşey kalmadı yerine sinir krizleri, anksiyete, psikolojik travmalar geçti ve çok şiddetli yaşamaya başladı artık. Psikolojik tedavi de gördü bu arada hala görüyor ama artık o kadar kötü hal almaya başladıki ben kızkardeşim için korkmaya başladım. Hastalığını çok çok fazla kafaya takıyor her dakika korku içinde tek başına birşey yapmıyor, yapamıyor bunların hepsi epilepsiden kaynaklı olan şeyler. E bizim de göz görüyor özellikle sürekli absans olduğu için yolda, caddede, işyerinde (şu an çalışmıyor ama çalıştığı bir yerde bayılacakken güvenlik farketmese masanın sivri yerine kafası girecekti) heryerde oluyor bu durum tek bırakamıyoruz. Bir keresinde unutmuyorum caddede yolun tam ortasında kızkardeşim bayıldı yanımda,onun orada tek olma ihtimalini düşünemiyorum bile. O yüzden biz de tek bir yere gitmesini istemiyoruz, kendisi de istemiyor zaten kısacası bu hastalık hayatını ve hayatımızı çok etkiledi başka bir boyut aldık. Kızlar nolur yardımcı olun, çevresinde ya da yakınlarında bu hastalığı yaşayıp atlatmış olanlar var mı ? Varsa nasıl bir yol izlediler bu benim için çok önemli ya da önerebilecekleri doktor, hastane vs. ne olursa olsun. Güzel hikayelere ihtiyacım var.

DİPNOT: İşyerinde olduğum için tüm cevaplara anında dönemeyebilirim, şimdiden herkese teşekkürler.

benim anlatacak hikayem yok.. hikayenizi okudum gerçekten üzüldüm sizin içinde kardeşiniz içinde zor bir durum. başka insanlar bunu yaşamıyorsa eğer kardeşiniz kadar ciddi boyutlarda; başka bir doktora daha gitseniz olmaz mı?

Epilepsi üzüntü sıkıntı stres anında daha çok yaşanır. İlaç düzene sokuyor kardeşin stres olup nöbet geçirmesine sebebiyet veriyor. Önce sakin olacak.

Ben sırf saçma sapan bir kac doktor yüzünden 1 yıla yakın epilepsi tedavisi gördüm
Ama sonunda öğrendim ki psikolojikmis
Hastalığın adı: ailede bulunan hastalığı taklit etme
Çocukken küçük kardeşim epilepsi idi
Bu bilinç altımda çok büyük etki bıraktığı icin bunu yaşamışım
Şimdi düzeldim çok şükür
Psikoloji olarak kendini iyi hissetmeli en başta

Günaydın herkese, şu sıralar oldukça dertliyim bu konuda, epilepsi olan ben değilim kızkardeşim bu arada ama canım kanım olduğu için beni de çok üzüyor bu durum. Yaklaşık olarak 6 yıldır bu hastalıkla yaşıyor yeni birşey değil , 12 yaşlarında oyun oynarken başını çarpıp vurup bayılması sonucu oluşmuş, (kardeşim ilk nöbetini 16 yaşında geçirdi) en azından doktor öyle söyledi. Bizim ailede de genetik bir hastalıktır bu arada tüm dayılarımda bazı kuzenlerim de vs. var. Neyse tedavi görüyor şu an, düzenli olarak ilaç kullanıyor saatinde aksatmadan, ama yine de arada nöbet geçiriyor ve buna absans yani dalma nöbetleri de dahil. Absans'ı çok sık yaşıyoruz özellikle çevremden ve internetten bakınca bu hastalığı atlatan hiç nöbet geçirmeyen insanlar var e bizde tedavi görüyoruz yanlış ya da doğrudur bilemem ama sanki kızkardeşim daha kötü oluyor. Epilepsi olduğundan beri yavaş yavaş kendini yitirmeye başladı eski neşesi, özgüveni, heyecanı hiç birşey kalmadı yerine sinir krizleri, anksiyete, psikolojik travmalar geçti ve çok şiddetli yaşamaya başladı artık. Psikolojik tedavi de gördü bu arada hala görüyor ama artık o kadar kötü hal almaya başladıki ben kızkardeşim için korkmaya başladım. Hastalığını çok çok fazla kafaya takıyor her dakika korku içinde tek başına birşey yapmıyor, yapamıyor bunların hepsi epilepsiden kaynaklı olan şeyler. E bizim de göz görüyor özellikle sürekli absans olduğu için yolda, caddede, işyerinde (şu an çalışmıyor ama çalıştığı bir yerde bayılacakken güvenlik farketmese masanın sivri yerine kafası girecekti) heryerde oluyor bu durum tek bırakamıyoruz. Bir keresinde unutmuyorum caddede yolun tam ortasında kızkardeşim bayıldı yanımda,onun orada tek olma ihtimalini düşünemiyorum bile. O yüzden biz de tek bir yere gitmesini istemiyoruz, kendisi de istemiyor zaten kısacası bu hastalık hayatını ve hayatımızı çok etkiledi başka bir boyut aldık. Kızlar nolur yardımcı olun, çevresinde ya da yakınlarında bu hastalığı yaşayıp atlatmış olanlar var mı ? Varsa nasıl bir yol izlediler bu benim için çok önemli ya da önerebilecekleri doktor, hastane vs. ne olursa olsun. Güzel hikayelere ihtiyacım var.

DİPNOT: İşyerinde olduğum için tüm cevaplara anında dönemeyebilirim, şimdiden herkese teşekkürler.
geçmiş olsun.benim anlatacak hikayem yok fakat pskoloji çok önemli bence.rabbim şifasını versin inş.

Benim bir hikayem var
Kendim epilepsiyim yada epilepsiydim 16 yasinda basladi ama neden oldugunu bilmiyorum belkide bi yere kafami carptim kucukken
Annem beni tek basima hicbiyere gondermezdi surekli bayilma nobetleri gecirirdim gunde 4-5 kere bazen daha fazla bazen daha az
kac kere kafami bayilip dusup kafami carptim hatirlamiyorum bile ama surekli yanimda birileri olamazdi kendi basima yasamaya alismaliydim
İlaclarima devam ettim doktor kontrollerimi aksatmadim zamanla nobet geciricegimi 1 dk onceden hissetmeye basladim hemen ya otururdum yada birinden yardim isterdim eczane yada polisten falan 26 yasinda azalarak bitti epilepsim simdi 6 yil oldu hic nobet gecirmedim
Size tavsiyem kizkardesinize surekli hastaymis gibi yaklasmayin biraz normal hayata adapte olsun hastaligi kabul ediceksiniz ve onla yasamayi ogreniceksiniz buyuk buyuk tepkiler vermeyin bayilinca yada absans yasadiginda siz konuyu normallestirinki oda normallestirsin zamanla ogrenir hastaliginin herkes gibi yasamaya engel olmadigini onun yaninda ben olmasaydim araba carpmisti guvenlik olmasaydi kafasini carpmisti gibi cumleler kurmayin bu cok can acitici kendisini toplumdan soyutlamasina sebep olursunuz boyle yasayan hatta tek basina yasayan o kadar insan varki ben yillarca tek yasadim psikolojik yardim alsin ilac falan degil ama sohbet etsin siz biraz duygusal davraniyorsunuz anladigim kadariyla bu oyle insani fanusta yasatacak bir hastalik degil epilepsiykende gayet herkes gibi yasanabilir allah yardimciniz olsun

Benim esim de ergenlikten beri epilepsi hastasi. 8 senedir nobet gecirmedi. Hala dusuk dozda ilacina devam ediyor ama hayatina hicbir etkisi yok bu hastaligin su an. Kardesinizde duzelebilir ilaclarini zamaninda alsin. Moralini yuksek tutun.

Tedavi görürken bu kadar sık absans olması normal değil
İlaç düzeyinde yada tipinde değişiklik yapılmalı
Doktorunuzu değiştirin

Şuan telden giriyorum buradan gönderemem ama daha sonra hatırlatırsanız bi kaç döküman gönderirim size

merhaba öncelikle geçmiş olsun bende 12 senedir epilepsi hastasıyım 37 yaşındayım 25 yaşında tanıştım kendisiyle büyük nöbetlerim sınırlıydı absanslar psikolojik nöbetler hiç bir zaman yalnız bırakmadılar fakatson 4 aydır yaşadığım rahatlığı hiç yaşamadım Türkiye ye yeni gelmiş bir firmanın ürünlerini kullanıyorum özellikle bir ürünü var kardeşinize faydasi olacağını düşünüyorum ürün tamamen organik hiç bir yan etkisi yok alerjik yapısıda yok epilepsi ilaçları b12 eksikliği yaptığı için sürekli halsizlik unutkanlık yapıyor buda insanı depresyona itiyor daha önce konuşurken söyleyeceğim şeyi birden unutuyordum tık diye kesilirdi şimdi öyle bir sorun yaşamıyorum zihnim daha berrak daha çabuk konsantre oluyorum. B12 deposu olduğu için bütün gün enerjik geziyorum Ve başka bir ürünü ile daha önce uyku sorunu çekiyordum sabahları elimde uyuşma yanma ile uyanıyordum şuan hiç birini yaşamıyorum ve 4-5 saatlik uykuyla çok rahatım isterseniz size ürünler hakkında bilgi yollayabilirim rahatsız ettiysem kusura bakmayın

Back
X