epilepsi'yi bilenler lütfen yardım

er_ca

6-11-2012
Kayıtlı Üye
28 Kasım 2008
6.205
59
158
39
merhaba arkadaşlar,

öncelikle konum belki yanlış yerde, belki de açılması yanlış bir konu bunun için özür diliyorum.
çok çaresiz kaldım bu yüzden buraya yazıyorum.

benim 7 yaşında golden retriever cinsi dişi köpeğim epilepsi hastası.
LUMINALETTEN 15 MG bu ilacı kullanıyoruz. ağır krizler geçirdi adiyopatik epilepsi teşhisi konuldu. temmuz ayından itibaren ilaçla yaşıyor.
günde sabah 1 akşam 2 kullanıyordu. 1 ay boyunca kriz geçirmediğinden 1+1 e düşürülmüştü ilaç ama Fıstık geçen pazartesi gecesi 2 kriz geçirdi 5 saat arayla ve ilacı tekrar arttırıldı. çarşamba günü elimizdeki ilaç bitiyor.
ve son ki reçete sabah 1 akşam 1 diye verildiği için 6 günlük bir boşluk var. şimdi günde 3 hap içiyor 18 tane hapa ihtiyacımız var.

bu hap zaten 2 tl ama :( yeşil reçeteli olduğundan alamıyoruz... ve yıllık rapor da çıkarılmadığından her 10 günde bir ilaç yazdırmakla uğraşıyoruz.

bu ilaç bebeklere verilendenmiş.

elinde olup kullanmayan varsa çok ihtiyacımız var bize gönderir misiniz?

Uploaded with ImageShack.us

Fıstık eğer ilaç içemezse kriz geçirecek:( ve eczane yeşil reçeteli olduğundan kesinlikle ödünç hapta vermiyor:(:43:

çok çok geçmiş olsun. inşallah bulabilirsiniz aradığınız ilacı.

teşekkür ederim.

öyle zor bir hastalık ki Rabbim düşman başına bile vermesin. ve bu hastalığı çeken tüm CAN'lara Allah şifalar versin.

yeşil reçeteli olması en büyük dezavantaj işte.

canım benim yaaaa... çok üzüldüm gerçekten... ne kötü birşey çaresizce sizden yardım bekliyor hayvancık....ilacı alamamanız çok kötü olmuş... benimde bu ilaçla ilgili bir bilgim yok ama etrafa soracağım sizin için...

canım benim yaaaa... çok üzüldüm gerçekten... ne kötü birşey çaresizce sizden yardım bekliyor hayvancık....ilacı alamamanız çok kötü olmuş... benimde bu ilaçla ilgili bir bilgim yok ama etrafa soracağım sizin için...

inşallah bulursunuz inanın çok ihtiyacımız var. son ki reçeten sabah 1+ akşam 1 olduğu için sonrada arttırıldı. eczaneye göre elimizde ilaç var görünüyor ve veremiyorlar.

tüm sıkıntı bundan kaynaklanıyor. ve Fıstık ilacının dozu düşünce bile krize giriyor. ve her krizde kişiliği biraz daha değişiyor:(

umarım yarın pazartesi bu konuda elinde ilaç olan bir arkadaş konUmu fark eder ve gönderir.:(

: EĞER ELİNDE OLAN ARKADAŞ VARSA KARŞI ÖDEMELİ KARGOYA VERİN. VE HESABINIZA PARA DA YATIRABİLİRİM. FISTIK GERÇEKTEN ÇOK DEĞERLİDİR BENİM İÇİN.
DİĞER FOTOĞRAFLARI ALBÜMÜMDE VAR BAKABİLİRSİNİZ.

Selam er-ca iyi haberlerim var.. Bugün veterine gittim ve veremedi.. Recete istedim onu da yazamiyacagini söyledi.-. Neyse yurt disindan diger veterinerimize ulastim.. O ismini söyledigin ilaclar artik yurt disinda verilmiyormus...
Yeni bir ilac cikmis.. Epilepsie hastasi köpekleri icin en uygunuymus... Yurt disindaki veteriner bunu göndere bilecegini söyledi.. Yanliz sizin Findigin kilosu lazim ona en uygun dozda gönderecek...

Selam er-ca iyi haberlerim var.. Bugün veterine gittim ve veremedi.. Recete istedim onu da yazamiyacagini söyledi.-. Neyse yurt disindan diger veterinerimize ulastim.. O ismini söyledigin ilaclar artik yurt disinda verilmiyormus...
Yeni bir ilac cikmis.. Epilepsie hastasi köpekleri icin en uygunuymus... Yurt disindaki veteriner bunu göndere bilecegini söyledi.. Yanliz sizin Findigin kilosu lazim ona en uygun dozda gönderecek...

canm çoook teşekkür ederim. vakit zaman ayırıp uğraştın. Allah razı olsun senden.
28 kilo dişi hiç doğum yapmamış bir golden. ama polen alerjisi protein alerjisi ve güneş alerjili bir köpek.
mümkünse aynı markadan bulamazmıyız ki? ilaç değişimi de fıstığı etkilerse diye korkuyorum.
bizde çevre illerdeki veterinerlerle konuştuk. hepsi tahlil yaparak reçete yazabiliceklerini söylüyorlar. fıstık zaten asosyal kan verirken stres yapıcak ve bu da kriz geçirmesine neden olucak diye götürmedik. kendi veterineri diğer köpeğimiz üzerinden ilaç yazıp yazamayacağını araştıracak bakalım:(

canm çoook teşekkür ederim. vakit zaman ayırıp uğraştın. Allah razı olsun senden.
28 kilo dişi hiç doğum yapmamış bir golden. ama polen alerjisi protein alerjisi ve güneş alerjili bir köpek.
mümkünse aynı markadan bulamazmıyız ki? ilaç değişimi de fıstığı etkilerse diye korkuyorum.
bizde çevre illerdeki veterinerlerle konuştuk. hepsi tahlil yaparak reçete yazabiliceklerini söylüyorlar. fıstık zaten asosyal kan verirken stres yapıcak ve bu da kriz geçirmesine neden olucak diye götürmedik. kendi veterineri diğer köpeğimiz üzerinden ilaç yazıp yazamayacağını araştıracak bakalım:(

Aynisi arastirsam bulabilirmiyim bilmiyorum.. bu veteriner uzun süredir gittigim bir veteriner ve kendisine güvenirim.. Tedavisi kesin bir sekilde ve en az yan etkisi olani seciyor.. Dediki o eski dönem epilepsie ilaci.. Artik köpekler icin bu gelistirildi dedi.. Dediki bir paket kullansin eger yan etkisi olursa (yan etkisi suan kullandigindan daha azmis) Baska ürünler önerebilirim...

Aynisi arastirsam bulabilirmiyim bilmiyorum.. bu veteriner uzun süredir gittigim bir veteriner ve kendisine güvenirim.. Tedavisi kesin bir sekilde ve en az yan etkisi olani seciyor.. Dediki o eski dönem epilepsie ilaci.. Artik köpekler icin bu gelistirildi dedi.. Dediki bir paket kullansin eger yan etkisi olursa (yan etkisi suan kullandigindan daha azmis) Baska ürünler önerebilirim...

peki ya ilaç Türkiyede bulunuyor mu?

Egerr bulunmazsa da sorun olmaz yani getirtiriz ... Ilk ilaci denesin .. uyarsa 4-5 paket birden gönderebilecegini söyledi...

Egerr bulunmazsa da sorun olmaz yani getirtiriz ... Ilk ilaci denesin .. uyarsa 4-5 paket birden gönderebilecegini söyledi...

tamam o zaman ilacın ismini alın. biz yinede fıstığın kendi veterinerine de soralım. çünkü malum başımız sıkışınca ona gidiyoruz. birde cephe almasın sonra.
fıstık tam bir problem köpek. maması bile reçeteyle alınıyor. hills z/d hipoalerjik mama yiyor. yani elimiz mahkum bizim vet.e
devamı olmayacak sadece kısa süreli hastalık olsa mantar-uyuz vb. gibi ama değil kii hayat boyu kontrol altında sıkça veteriner gözetiminde olacağından anca iyi bir vet. bulduk onun için bu kaygım. beni sakın yanlış anlamayın. yoksa daha az yan etki göreceği bir ilacı ben daha çok isterim.

tamam o zaman ilacın ismini alın. biz yinede fıstığın kendi veterinerine de soralım. çünkü malum başımız sıkışınca ona gidiyoruz. birde cephe almasın sonra.
fıstık tam bir problem köpek. maması bile reçeteyle alınıyor. hills z/d hipoalerjik mama yiyor. yani elimiz mahkum bizim vet.e
devamı olmayacak sadece kısa süreli hastalık olsa mantar-uyuz vb. gibi ama değil kii hayat boyu kontrol altında sıkça veteriner gözetiminde olacağından anca iyi bir vet. bulduk onun için bu kaygım. beni sakın yanlış anlamayın. yoksa daha az yan etki göreceği bir ilacı ben daha çok isterim.

biliyorum sorun degil er-ca.. Özellikle büyük köpeklerin daha cok rahatsizliklari oluyor..Insanlarda görülen bir cok rahatsizlik onlarda da olabiliyor malesef.. Benimki cok minik ebat olarak , dislerinde dis tasindan baska sorunu yok cok sükür..her iki yilda bir dis tasini temizletiyoruz bunun disinda yilda bir asilari oluyor.. Ilk basta yemekle sorun yasamistik o da gecti. Onun disinda ufak tefek (soguk alginli vs) rahatsizligi oldundugunda kendim tedavi etmeye calisiyorum..

Bugün tekrar veterinere ulasamadim.. ilacin ismini özelden atacagim.. Ona göre haberlesiriz...

geçmiş olsun,bende bizim vet.bir sorucam ilacı bulabilirmi bilmiyorum hemen fıstık için şansı mı deneyip,

size bilgi vereceğim.

biliyorum sorun degil er-ca.. Özellikle büyük köpeklerin daha cok rahatsizliklari oluyor..Insanlarda görülen bir cok rahatsizlik onlarda da olabiliyor malesef.. Benimki cok minik ebat olarak , dislerinde dis tasindan baska sorunu yok cok sükür..her iki yilda bir dis tasini temizletiyoruz bunun disinda yilda bir asilari oluyor.. Ilk basta yemekle sorun yasamistik o da gecti. Onun disinda ufak tefek (soguk alginli vs) rahatsizligi oldundugunda kendim tedavi etmeye calisiyorum..

Bugün tekrar veterinere ulasamadim.. ilacin ismini özelden atacagim.. Ona göre haberlesiriz...

canım beniim çok sağol. yüreğinde yardımsever bir hayvan sevgisi olan insanlarında varlığını bilmek çok güzel.
Allah sağlık sıhhat versin miniğine hasta olmasın inşallah. çünkü öyle zor ki... özellikle alerji gibi bir hastalığı olan köpeklerin ileride daha büyük sorunları çıkıyor.
maddi manevi çok ağır oluyor. birkaç tahlili ve kontrolü 600 tlyi geçiyor. sigortadan keşke evcil hayvanlarda faydalabilise. sırf maddi açıdan tedavi edilmeyen bir çok köpek var malesef.
veterinerimiz diğer köpeğimiz üzerinden reçete yazacakmış. az önce haber verdi. cumadan beri o da araştırıyor. bu ilaç için tahlil vb. raporlr gerekiyordu. halletmiş. çok şükür şimdilik ilaçsız kalmayacak. ama yinede elinde bu ilaçtan olan varsa bize sürekli ihtiyaç haberiniz olsun.

geçmiş olsun,bende bizim vet.bir sorucam ilacı bulabilirmi bilmiyorum hemen fıstık için şansı mı deneyip,

size bilgi vereceğim.

çok sevinirim canım. inşallah yazabilir.

hayvan hastanesi gibi tam donanımlı kliği olan veterinerler yazabiliyor. çünkü yeşil reçeteli bir ilaç haberin olsun canım
ben ilçede yaşıyorum burada 5 tane veteriner var. hiçbiri yazamıyor. uzman vet. bile yazamıyor. çünkü kliniği yetersizmiş öyle demişti.
sağlık ocağı dr.larıda anca bir bebek üzerinden tahlille yazabiliyormuş. öyle zor ki bu ilaca ulaşmak.
halbu ki altı üstü 2 tl. ama prosedürler işte.....

Çok çok geçmiş olsun:(((
Malesef kurallar gereği ilaçlarla ilgili konu açmak yasak olduğundan topiğinizi yorumlara kapatıyorum...

Back
X