Erasmus derdi

BladeCrown

La vie est belle :)
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2010
108
20
298
Kızlar merhaba, 25 Aralıkta Erasmus basvuruları acılıyor. Ben Almanya'yı tercih edicem sorun su ki bende hem inglizce hem almanca var ama yarım yarım ikiside simdi size sormak istedigim ben 1 yıl icinde gelistirebilirmiyim dillerimi? cunku zaten oraya gidince el mahkum gelistiriyorsun ama gitmeden once bisiler yapsam fena olmaz, bana onerisi olan varsa yazar mi ?? :))

Son düzenleme:
zaten istanbulda okuyormussun, adım başı turist,
yabancıların cok ugradıgı kafelerde servis gorevlisi olarak calısabilirsin hem iliski kurmus olursun.

bir de evde kalıyorsan erasmusla gelenlerden secebilirsin ev arkadasını, hem dilin gelisiyor hem de cok dost vs olmak niyetinde degilsen turklere gore daha kafa dengi oluyorlar.
illa alman olsun diye de sartlama kendini, benim rus bir komsum vardı, hem ingilizcem gelismisti hem de kız bana rusca ogretmisti :))

zaten istanbulda okuyormussun, adım başı turist,
yabancıların cok ugradıgı kafelerde servis gorevlisi olarak calısabilirsin hem iliski kurmus olursun.

bir de evde kalıyorsan erasmusla gelenlerden secebilirsin ev arkadasını, hem dilin gelisiyor hem de cok dost vs olmak niyetinde degilsen turklere gore daha kafa dengi oluyorlar.
illa alman olsun diye de sartlama kendini, benim rus bir komsum vardı, hem ingilizcem gelismisti hem de kız bana rusca ogretmisti :))

Evet Istanbuldayim sevgilim isvicreli turklerden en yakin arkadaslarimda oyle isvicreli turkler. derdimi anlatiyorum ama zorlanirmiyim diye de korkuyorum mesela yeme icme nasil yaparim tuvaletlerde taaret muslugu yok en basitinden eve cikmassam nasil yapicam gibi dertlerimde var hani ailem konusunda sikinti yok ailemden ayriyim diye aglamam ben sonucta meslegim icin gitmem gerekiyor senin yasadigin zorluklarin oldumu?

Evet Istanbuldayim sevgilim isvicreli turklerden en yakin arkadaslarimda oyle isvicreli turkler. derdimi anlatiyorum ama zorlanirmiyim diye de korkuyorum mesela yeme icme nasil yaparim tuvaletlerde taaret muslugu yok en basitinden eve cikmassam nasil yapicam gibi dertlerimde var hani ailem konusunda sikinti yok ailemden ayriyim diye aglamam ben sonucta meslegim icin gitmem gerekiyor senin yasadigin zorluklarin oldumu?

Tuvalet mevzusunda islak mendil kullanabilirsin. Dil konusunda da kimler kimler 3-5 kelime bilgisi ile derdini anlatmiyo da sen kesin yaparsin.

turkiye derdini anlatıyorsan orada zorunlu olarak ing. kullanacagın icin bir sure sonra bulbul kesilirsin :34:
1yıl ne yapacagım gelistirmek icin yazmıssın ben turkiyede gitmeden once yapabileceklerini saymıstım,

hangi okulla anlastın bilmiyorum ama okulun yurtları oluyor (bizim devlet yurtları gibi degil)
bir de ogrencilerin kaldıgı pansiyonlar oluyor, odayı kiralıyorsun herkes komsu gibi davranıyor ama aslında bizdeki ev arkadaslıgı gibi.

erasmusa beraber gidecegin kisilerle iletisime gecebilirsin simdiden, zaten ortak bir sosyal ag oluyor (sizin uni.yi bilmiyorum ama ist.da baska yerlerle iletisime gecmek cok kolay )
almanyayı ben bilmiyorum ama orayı tercih eden ark.larım memnundu, fakat hangi uni okul olursa olsun gittiginde bu kadar sıkıntı yapmana gerek kalmadıgını goreceksin :)

bende almanyaya doktora yapmaya gıdıcem ınsallah hocayla ınternet uzerınden ıng konusucaz. almancam 0 ama ıngılızcem toefl 86 almıstm. zaten okulda sadece yabancı sen olmucaksnki baska ulkelerden de ılla almanca bılmeyen ıng bılen brileri olucaktır..

valla ben de eğitim için gittim yurtdışına ve ingilizcem konuşma olarak çok süper değildi
orada gelişmesi çevrene bağlı
eğer iyi ingilizce konuşan kişilerle arkadaş olursan dilin gelişiyo yoksa yerinde sayıyosun
günlük yaşam için öyle çok iyi ingilizce bilmene gerek yok
lazım olmuyo bence idare edersin zaten
az çok konuşursun gözünde büyütme hiç
ben tüm avrupada bulundum hiç bi şehirde de zorlanmadım yani öyle anadillerini bilmene gerek yok bence

tabi bunları orta düzeyde konuşabiliyosan yapabilirsin hiç bilmiyosan da çok zorlanırsın
ama bence bi speaking kursuna git pratik kazan konuşurken

Son düzenleme:
Sekerim ben Ingilizce derim :3:

Malum Erasmus turistik gezi kivaminda geciyor, Erasmus ortaminda genellikle Ingilizce konusulur.....Diger Erasmuscularla konusa konusa zaten acilir dilin, yine de gitmeden once konusma pratigini yap derim :34:

Yerel halkla benim gordugum kadariyla erasmuscularin pek ilgisi olmuyor, kendi aralarinda takiliyorlar. Bir de Ingilizce hem konusmasi hem yazmasi daha kolay. Yani ikisi de yarim yarimsa ben once Ingilizceni tamamla, guzelce konusma pratigi yap derim.

Kizlar hepinize ayri ayri tesekkur ederim. Simdi okulum speaking kursu aciyor 6 aylkk ama benim meslegim zaten havacilik. okul daha belli degil 25 aralikta belirlenicek umarim dediginiz gibidir canlarim :))

Back
X