Erdoğan: ‘Necdet Sezer’den çok çektim’

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.826
898
Erdoğan, eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile yaşadığı kanunların vetosu ve atamalardaki sıkıntıları anlatıp “Sezer’den çok çektim” dedi. Erdoğan, halkın seçtiği Cumhurbaşkanı’nın önemine işaret ederek partili Cumhurbaşkanı sistemine geçilmesi arzusunu yineledi. Söz alan vekiller ise Erdoğan’a “Cumhurbaşkanlığı sizin hakkınız. Aday olmanız gerekir” mesajı verdi. Birkç vekil Erdoğan’ın başbakan kalmasının daha yararlı olacağını söyleyip Turgut Özal’ın Cumhurbaşkanı olması sonrası dağılan ANAP örneği verdi. Vekiller “ANAP’a döner miyiz?” diye sordu.
Birçok milletvekili ise Erdoğan’ın adaylığını desteklerken aynı zamanda Başkanlık sistemine geçilmesini savundu.
Bir milletvekili, “Cumhurbaşkanı halkın oyu ile seçildiğinde parlamentoyu sallar mı? Sallamaz. Yüzde 50 oyla Cumhurbaşkanı seçilse, Başbakan’ı takar mı? Bu yeni Haşim Kılıçlar doğurur. Tayyip Bey aday olursa Gül son Cumhurbaşkanı, Erdoğan da ilk devlet başkanı olur” dedi.
Toplantıda Erdoğan Cumhurbaşkanı olursa başbakanın kim olacağı da tartışıldı; bazı vekiller “Tayyip Bey gibi paralel yapıyla mücadele edecek bir isim” görüşü belirtti.

3 dönem şartı kalksın
Vekiller arasında 3 dönem yasağı da tartışma yarattı. Çok sayıda milletvekili 3 dönem yasağının kalkması talebini “siyasette tecrübe” fikriyle destekledi; bazı vekiller ise buna karşı çıkarak yasağa destek verdi. Bazıları 3 dönem yasağının sadece Başbakan için kaldırılmasını savundu.

Telefonlar toplatıldı

Toplantıda dinleme önlemi alınarak, bakanların ve milletvekillerinin cep telefonuyla salona girmesine izin verilmedi. Ayrıca jammer önlemi de alındı.

‘Gönlümüzden geçen adayımız o’

- Oya Eronat (Diyarbakır): Başbakan Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı’na adaylığı konusunda kendisini destekleriz.
- Ekrem Çelebi (Ağrı): Gönlümüzden geçen aday Sayın Başbakanımızdır.
- Naci Bostancı (Amasya): Sayın Başbakan, Cumhurbaşkanı adayı olduğunda doğrudan seçilir.
- Feramuz Üstün (Gümüşhane): Benim gönlümden geçen istişareyi devam ettirecek bir Cumhurbaşkanı adayı. Uzlaşma ile çıkacağına inanıyorum, en ufak kriz olacağını düşünmüyorum.
- Şamil Tayyar (Gaziantep): Benim Cumhurbaşkanı adayım Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dır.milliyet

diktatörlüğün adı siyasi tecrübe olmuş ya çok güldüm...

Başbakanlıkta süresi dolan erdoğan cumhurbaşkanlığında da 7 yıl kalma çırpınışında Ysk sı elinde tüm kamu görevlerinde kendi yalamaları var artık rahat rahat cumhurbaşkanlığında sıfırlamaları gerçekleştirebilir.
Teyyonun bu ayakları bize sökmez

Ahmet Necdet Sezer partisi olmayan bağımsız bir cumhurbaşkanıydı önüne gelen imzalara her zaman mantıklı ve bir yönetici görüşüyle bakmış öyle değerlendirmiştir onların rahatça ilerlemesine şu anda her yere yaptıkları müdahaleyi yaptırmamasına içerlemiş yazık. Zaten veto edilen bir şey ikinci gönderildiğinde kabul edilmek zorunda o yüzden ne çekmiş acaba tabii ki istediği gibi at koşturamadı, halkı parmağında oynatamadı acısını çıkardı zaten Gül gelince yeterince. Herzaman savunuyorum Cumhurbaşkanlığı gibi bir makam yansız, tarafsız, hiçbir parti görüşünü savunmayan, her partiye eşit mesafede olmalıdır görev bunu gerektirir. Ha keza orada olan vekillerden hangisi başbakan dışında birini cumhurbaşkanlığı için aday gösterebilirdi ki hemen dış mihrak cemaatçi damgası yerdi herhalde var mı kendi düşüncesini söyleyebilecek orada sanmıyorum.

Cumhurbaşkanı da oraya süs diye oturtuluyordu zaten. Ne demek yahu tabi ki veto edecek. Bakalım Abdullah Gül'den kaç veto gelmiş.

Gül, 2007 yılından bu yana bütün yasaları onayladı.

2011’den bu yana veto yok

Köşk’e 7 yıllık süre içinde ağırlıklı uluslararası sözleşmeler olmak üzere toplan 836 kanun gitti. Gül bunlardan sadece 4’ünü veto etti. İlk iki veto 2008’de Yeminli Mali Müşavirlik Kanunu ve Elektronik Haberleşme Kanunu’yla ilgiliydi. Gül, 2009 yılında İşsizlik Kanunu’nu Meclis’e gönderdi. 2011’de ise “Şike Yasası” olarak bilinen 6250 sayılı kanunu veto etti.

Son düzenleme:
hahah çok iyiymiş. Kim süs değil ki, Erdoğan her yerde.

Ya aklıma nedense birden Erol Büyükburç geldi şarkı yarışmasında saksı değilim ben burada en çok sözü bana vereceksiniz ben de konuşucam diyordu ya Gül'den de öyle bir çıkış beklerdim saksı değilim ben burada verin veto hakkımı diyee

Körler sağırlar birbirini ağırlar baksana şimdi de Erdoğan cumhurbaşkanlığına geçecek. Sen aleni taraf tutan, bir partiye karşı daha çok sempatisi olan birine yetki verirsen veto eder mi etmez hatta ne işe yaradığını bile bilmez şimdi de öyle olmayacak mı

Son düzenleme:
Ahmet Nejdet Sezer gibi adamları sevmezler.Onlara Çankaya noteri lazım vetonun v sinden bile haberi olmayan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…