‘Erdoğan’a hakaret’te bugün: DSP il başkanı dahil 14 kişiye dava

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.826
898
‘Erdoğan’a hakaret’te bugün: DSP il başkanı dahil 14 kişiye dava

08/11/2015 14:42

Kocaeli’de Eğitim-Sen’in geçen şubat ayında düzenlediği ‘Özgür ve Laik Eğitim’ yürüyüşüne katılan DSP İl Başkanı Hayati Özzeren’le birlikte 14 kişiye, attıkları sloganlarda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a hakaret ettikleri gerekçesiyle dava açıldı.

DHA’nın haberine göre, soruşturma kapsamında savcılığa aylar önce ifade veren 14 kişiye haklarında dava açıldığına dair tebligat yapıldı.

Davanın görülmesine bu ay içersinde Kocaeli 8’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde başlanacağı öğrenildi. DSP Kocaeli İl Başkanı Hayati Özzeren şu anda iddianamenin kendilerine gelmediğini ve avukatların inceleyeceğini söyledi.
http://www.diken.com.tr/erdogana-hakarette-bugun-dsp-il-baskani-dahil-14-kisiye-dava/

valla ben eski cumhurbaşkanlarına hakaretten her gün tutuklama, gözaltı haberi okuduğumu hiç hatırlamıyorum, hatta hergünü bırak bir tane bile hatırlamıyorum, Gül' de dahil

Chess sen yazınca merak edip baktım , bu kadar sık olmasa da ; her dönemim cumhurbaşkanına hakaretten açılan davalar var .Gül'de dahil.

Benim aklımda kalan Ahmet Necdet Sezere hakaretten Dilipak davası ve Can Yücelin Süleyman Demirel davası vardı bir tek. Ama örnekler çokmuş .

tabii ki vardır canım ama bu dönem için açık ara fark olduğuna eminim, zaten ben yoktur demedim hatıramıyorum dedim, gerçektende hatırlamıyorum
bunda son yıllarda sosyal medya kullanımıda çok etkili tabii

Aynen daha önce kahvede evinde vs.. siyasetçilere söven sayan yine vardı ama duyulmuyordu .Ohhh herkes içindekileri döküp rahatlıyordu

Şimdi sosyal medya fikir beyanında bulunduğu sanıp hakaret edenlerle dolu maalesef . Bu da dava örneklerinin çoğalmasına sebep oluyor .

Eski örnekler daha çok gazeteciler üzerinden , yazılı ve görsel basın üzerinden davalar . Şimdi herkes köşe yazarı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…