Erdoğan'ın tarihi itirafı

gulay_gulay

Guru
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2009
3.308
5.526
448
Ankara
Kıbrıs'a gitmeden evvel gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan'ın kullandığı ifadelerdeki satır araları ve Türkiye'yi bu doğrultuda bekleyen tehlikeler... İşte 5 maddede Erdoğan'ın itirafları...
erdoganin_tarihi_itirafi_h8093.gif

Almanya’nın Türkiye’yi dinleme haberleri hakkında haftalar sonra nihayet Erdoğan’dan bir açıklama geldi. Ama öyle “Eyyy Merkel"li bir açıklama değil, çekingen bir tavırlarla, zaten tüm dünyanın bildiği bir gerçeği ifade ediverdi Erdoğan…

Kıbrıs’a giderken gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Almanları dinlemeleri hakkında “Güçlü istihbaratı olan ülkelerin dinlemesi normaldir” ifadelerini kullandı.

Aslında Erdoğan’ın kullandığı bu ifadeler adeta bir itiraf niteliğinde!Neden mi?

Gelin 5 maddede Erdoğan’ın neler itiraf ettiğini sıralayalım:

1) Cümlenin gelişinden de anlaşıldığı gibi, Erdoğan Türkiye’yi dinleyen ülkelerin daha güçlü olduklarını itiraf ederek, kendi deyimi olan ‘Dünya ülkesi’ ve ‘Dünya lideri’ tezlerini çürütmüş oldu.

2) Oğlu Bilal Erdoğan’la aralarındaki geçen görüşmeler için Erdoğan "Benim kriptolu telefonlarımı dinlediler" diyerek, çok önemli bir ayrıntıyı kamuoyu önünde ifşa etmişti. Önemli zira, Erdoğan’ın paylaştığı bu bilgi, ‘Emniyetteki alt yapının kriptolu telefonu çözümleyecek seviyede olmadığı’ bilgisiyle birleştirilince , asıl dinlemelerin MİT ve ya yurt dışı kaynaklı olduğunu göstermiş ve önemli bir ipucu vermişti.

Yine Erdoğan’ın söylemiyle Hakan Fidan’ın kendisinin 'sır küpü' olduğunu varsayarsak, Erdoğan’ın bugün ‘Dinlemeler yapılması normal açıklaması’ kriptolu telefonların Almanya, ABD ya da İngiltere’den biri yapmış olması kuvvetle muhtemel. 'Sır küpü' Fidan MİT’in başında olduğuna göre, MİT ihtimali de geri planda kalmış oluyor.

3) Erdoğan bu ifadesiyle, CHP’li Tanal’ın, yolsuzluk operasyonu yapan polislere yönelik yapılan operasyon hakkındaki, ‘Erdoğan’ın keyfi uygulaması, kendi kurgusu, hukuksuzca yapılan bir operasyondur’ tarzındaki söylemlerini doğrulamış oldu.

4) Almanya açıklama yapmadan, dinlemeler hakkında hedef gösterdiği insanlara ‘Eyy’ diye kükreyen Erdoğan’ın, Almanya’nın dinlemelerine ‘Gayet normaldir’ demesi, Erdoğan’ın tepki tarzı ile çelişerek, ‘Erdoğan bir şeylerden çekiniyor’ iddialarını doğruladı.

5) ‘Güçlü ülkelerin dinlemesi normaldir’ ifadesiyle Erdoğan, bugün Alman yetkililerin söylediği ‘İsviçre bankalarına’ dair iddiaları ve yarın Merkel’in kendisi hakkında söyleyeceği hertürlü iddiayı şimdiden kabul etmiş demektir.

Bütün bu maddeleri bir araya aldığımızda aslında her birinde ayrı başlıkta bir analiz çıkar. Ama şöyle özetleyecek olursak, Erdoğan’ın, ‘Heyyt Merkel’ deyip kahraman olmak varken, kamuoyu önünde kendisini bu duruma düşürecek bir açıklama yapmayı göze almış olması demek, Merkel’in elinde Erdoğan’ı zora sokacak çok ciddi belgelerin olduğunu gösterir.

Bu durumun gebe kaldığı diğer bir tehlike ise, Merkel elindeki bu belgeleri kullanarak, şantaj yoluyla Erdoğan ve AKP hükümetine, kendi lehleri doğrultusunda istediğini yaptırabilecek olması...

Erdoğan için, ülkenin ikbalinden daha çok kendi istikbalinin ne kadar önemli olduğunu 17-25 Aralık operasyonları sonrasında yaptığı hukuksuz, keyfi uygulamalarda görmüştük. Erdoğan bu sefer yine aynı bir tutum sergiliyor. Niye mi?

Merkel’in elinde kendisine dair belgelerin olduğunu bilen biri, ülkesinin menfaatlerini şantajlarla heba etmemek için, istifa ederek yerini daha temiz birine bırakır. Ama Erdoğan bugün ‘Güçlü devletler dinler’ deyip, Cumhurbaşkanlığı makamını bırakmayarak Kıbrıs’a doğru yol alıyor.
http://www.karsigazete.com/gundem/erdoganin-tarihi-itirafi-h8093.html

Cumhurbaşkanı seçildiği günden beri çok bitkin görünüyor.
Her an bir yerlerden birşey çıkacakmış gibi tedirgin geliyor bana.
Endişe duyuyorum.

Bu kadar taraflı haberlerin paylaşılmasını yanlış buluyorum,haber bile değil,daha çok tespit yada köşe yazısı gibi.

2) Oğlu Bilal Erdoğan’la aralarındaki geçen görüşmeler için Erdoğan "Benim kriptolu telefonlarımı dinlediler" diyerek, çok önemli bir ayrıntıyı kamuoyu önünde ifşa etmişti. Önemli zira, Erdoğan’ın paylaştığı bu bilgi, ‘Emniyetteki alt yapının kriptolu telefonu çözümleyecek seviyede olmadığı’ bilgisiyle birleştirilince , asıl dinlemelerin MİT ve ya yurt dışı kaynaklı olduğunu göstermiş ve önemli bir ipucu vermişti.

hani konuşmalar montajdı.dinlemişlerse konuşmuşlar demekki.hımmmm :confused:

Back
X