Ergenlik regli hakkinda

athena

Goddess of Wisdom
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2013
6.520
24.129
548
Merhabalar..
Sorunumun kizim..
Kendisi 12 yasinda..
1 yil evvel regl olmaya basladi ama oyle duzensiz ki..
Bazen 2 ay olmuyor..
Ve kendisi inatci bir tip oldugundan ben olmasi icin kurler bitkisel caylar onerdigimde ise bana dusman gibi davranip "olmasin iste ne guzel rahatim niye benle ugrasiosun" falan diyor..
4 gundur kahverengi akintisi vardi, dun gece papatya + tarcin cayi icirdim. Bu adet sokturucu kur degil biliyorum ama yapisal olarak cok stresli bir çocuk belki dedim ondan gelmiyor regli, rahatlamasi lazimdir..
Ve ikinci denemem bu , ertesi gun hemen regl oldu.
Bana kizdi tabii "sen benle niye ugrasiyorsun, senin yuzunden oldum" falan... diyorum ya ergen tepkileri... ne kadar anlatsam da regl olmak degil olmamak sorun diye... Anlatamiyorum.

Soruma gelecek olursam; ergenlikteki regl boyle gecikir mi hep? Veya normal mi 2 ay vs olmamasi zor olmasi? Stresli kisiligi kaynakli midir? Su an malum pamdemiden doktora cikaramiyorum ve eminim gidelim desem uzunca bir sure de bana karsi cikacaktir kizimi taniyorum..

Cevap vereceklere simdiden tesekkurler.

Yardimci olacak yok mu?

Merhaba ben 25 yaşındayım şuan. İlk reğli oldum sonra 7 ay boyunca olmadım doktora götürmüştü annem doktor da normal dedi başka hiç bşey söylemedi. Ama tabi yine doktora gitmeniz de fayda var

Merhaba ben 25 yaşındayım şuan. İlk reğli oldum sonra 7 ay boyunca olmadım doktora götürmüştü annem doktor da normal dedi başka hiç bşey söylemedi. Ama tabi yine doktora gitmeniz de fayda var
Tesekkur ederim cevabiniz icin
Oluyor ama ben mudahale edersem zorla o da..
Diyorum ya stresli bi ergenlik geciriyor baya saldirgan.. ben de rahatlasin diye papatya cayi iciriyorum oluveriyor.
Haklisiniz doktor lazim ama gel de ikna et

Tesekkur ederim cevabiniz icin
Oluyor ama ben mudahale edersem zorla o da..
Diyorum ya stresli bi ergenlik geciriyor baya saldirgan.. ben de rahatlasin diye papatya cayi iciriyorum oluveriyor.
Haklisiniz doktor lazim ama gel de ikna et
Bende sizi çok iyi anlıyorum annemin beni hastaneye götürebilmesi 3 ay sürmüştü. Oysaki olayın ciddiyetini şuan ki kafam daki gibi kavrayabilseydim koşa koşa giderdim. Yani pek ergen psikolojisinden anlamam ama. Size kendim den şöyle örnek vereyim hep zayıfımtım o zamana kadar regli oldum 7 ay olmayınca o süre zarfında aşırı derecede kilo aldım. Sonra tekrar düzenli reğli olmaya başlayınca kendi kendine gitti kilom. Acaba diyorum kızınıza bu örneği verseniz daha mı ters teper

Haklisiniz boyle ikna etmeye calisiyorum.
Dun gece akinti geldi oldu sandik ama su an kesilmis mesela..
Korkutma yolu ile ikna denicem..

Haklisiniz boyle ikna etmeye calisiyorum.
Dun gece akinti geldi oldu sandik ama su an kesilmis mesela..
Korkutma yolu ile ikna denicem..
Allah yardımcınız olsun inşallah herşey yoluna girer sanırım bende kız annesi olacağım Allah nasip ederse kendimi hazırlayım bunlara

Allah yardımcınız olsun inşallah herşey yoluna girer sanırım bende kız annesi olacağım Allah nasip ederse kendimi hazırlayım bunlara
Aminnn tesekkur ederim
Masallah saglicakla gelsin prenses..
Tabiki zor bir surec, bebeklik cocuklul bitiyor hop ergenlik
Saglikli olsunlar da yeter ki

İlk yıllar düzensiz olması normal ama gitmekte fayda var ben karşılaşmadım bu sorunla ama normal olduğunu biliyorum

İlk yıllar düzensiz olması normal ama gitmekte fayda var ben karşılaşmadım bu sorunla ama normal olduğunu biliyorum
Canim sagolun cevabiniz icin.
Dun akinti geldi mesela oldu sandim olmamis
Korkuyor insan ister istemez..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…