Öncelikle kendine güven, kendine güvenmeyen bir kadın istediği kadar güzelleşmeye, bakımlı olmaya çalışsın üzerinde eğreti durur. Sonra eline bir kalem al ve kendinde beğenmediğin şeyleri yaz. Bunların içinde bazıları değiştiremeyeceğimiz şeylerdir. Mesela benim yüzümde orta büyüklükte bir ben var, ben seviyorum benimi, resimlerde filan rötuşlemesin diye fotoğrafçılara tembih ederim, o benim yüzümün karakterini yansıtıyor ya da mesela boyumuzu değiştiremeyiz, çenemizde bir yamukluk varsa değiştiremeyiz. Değiştiremeyeceğin şeyleri sev yoksa her aynaya baktığında gözüne batacak. Kiloluyum demişsin, ne kilolular zayıflıyor, yeter ki iste. Kolay değil tabii ki öyle ha deyince de olmayacak, ama istersen başarırsın. Belki 1-2 ayda olağanüstü değişimler yaşamayacaksın ama yavaş yavaş olacak. 1 yıl sonra resimlerine bir bakacaksın bu ben miyim diyeceksin. Aklıma gelen bir kaç madde var sıralayayım;
1- Temizlik çok önemli, saçların, tırnakların, ellerin, kıyafetlerin hep temiz olsun. Temizlik bu işin temel taşı,
2- Erkekler kıl tüy olayına takılıyorlar, bıyık, sakal, benlerin üzerindeki kıllar, parmakların ve ellerin üzerindeki kıllar çok itici geliyor, bunlar en çok göz önünde olan yerlerin, ilk dikkat çeken, bunlara dikkat etmelisin,
3- Oje konusuna gelmeden tırnak ve el bakımı önemli, manikürünü evde kendin yapabilirsin, bir sürü videolar var bu konuda bilgilendirici, her gece yatmadan mutlaka el ve kollarına krem sür, çantanda mutlaka minik el kremlerinden olsun, elini yıkadıktan sonra krem sürmeyi alışkanlık haline getir,
4- Makyaj deyince aklına hemen profesyonel makyaj gelmesin, onu yapabilen çok az zaten, çok iyi bilmeden üst üste sürünce palyaçoya dönüyor insan, başlangıç olarak BB krem kullanabilirsin, rengi ne kadar fondötene benzese de çok az renk veriyor, cilt lekelerini çok hafif kapatır hem de yüzünü nemlendirmiş olursun, göz kalemi kullanmayı deneyebilirsin, hiç kullanmadıysan ilk başta tuhaf gelebilir, ama zamanla kalemsiz çıkamıyor insan, yoğunluğu az olan siyah ya da şeffaf rimellerden al, eğer utanıyorsan internetten küçük araştırmalar yap, hangi ürünü alacağını karar ver, ona göre git kozmetikçiye. Başlangıç olarak bu 3'ü yeter. Alıştıktan sonra yapmak isteyeceksin zaten.
5- Dudaklar önemli, en azından renksiz ama bence az biraz da olsa renkli bir dudak kremi çantanda mutlaka olsun, mesela Nivea'nın çilekli dudak kremini alabilirsin. Sadece dışarıda değil ama evde de, hatta gece yatarken bile sür,
6- Kendine yakışanı bul, hangi renkler yakışıyor sana biliyor musun ? Kimisine kırmızı yakışır, kimisine pembe, arkadaşlarına sorabilirsin, onlarla alış verişe çık, almasan da almayacak olsan da dene, mesele git elbise dene, kimse ne giyiyorsun diyemez, git topuklu ayakkabı dene, al demiyorum bak, ama olabileceğini gör,
7- Tüm bu saydıklarımı kendin için yap, kendini sev, her gün kendinle berabersin, güzel bir kız görmek istemez misin aynada ?