erkek arkadaşım bana bakımlı ol dedi, ben hiç birşey anlamadım yardım edin ablalar :(

Cherry01

Nirvana
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2009
343
73
643
erkek arkadaşım şehir dışında okuyor gerçi yeni erkek arkadaşım oldu vizelerden sonra görüşücez iyi hoşta bana bakımlı ol falan dedi
ben saldım çayıra mevlam kayıra bi insanım saçlarım yüüznden konusu şu http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=701785

kiloluyum zaten bana kıyafetlerin yakıştığını düşünmüyorum hep spor giyiniyorum nasıl bakımlı görünücem ben bu çocuğa saçım başımda yokki :/
utanıyorum ayrılmayı bile düşünüyorum :/ nasıl bakımlı görünebilirim ablalar :( oje sürsem bile dışarı çıkmaya utanıyorum . babet bile giyinemiyorum utanıyorum. normal kadın çantaları dahi takamıyorum erkeksi gibiyim :/ ya beni nasıl beğenicek nolur tüyo verin

saçın için birşey yapamıyorsan kilon için yapabilirsin aslında.
kilo verebilsen kendine olan güveninde gelir.

erkek arkadaşım şehir dışında okuyor gerçi yeni erkek arkadaşım oldu vizelerden sonra görüşücez iyi hoşta bana bakımlı ol falan dedi
ben saldım çayıra mevlam kayıra bi insanım saçlarım yüüznden konusu şu http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=701785

kiloluyum zaten bana kıyafetlerin yakıştığını düşünmüyorum hep spor giyiniyorum nasıl bakımlı görünücem ben bu çocuğa saçım başımda yokki :/
utanıyorum ayrılmayı bile düşünüyorum :/ nasıl bakımlı görünebilirim ablalar :( oje sürsem bile dışarı çıkmaya utanıyorum . babet bile giyinemiyorum utanıyorum. normal kadın çantaları dahi takamıyorum erkeksi gibiyim :/ ya beni nasıl beğenicek nolur tüyo verin

Tabii ki bakımlı olmak güzel fakat erkek arkadaşınızın size böyle bir şey söylemesine ayrıca şaşırdım. Asıl mevzu bu bence. Yani sizi olduğunuz gibi beğenmesi gerek. Siz kendinizi nasıl rahat hissediyorsanız o şekilde devam edin. Bir daha böyle bir şey derse de "Ben böyle rahat ediyorum memnun değilsen daha bakımlı biriyle beraber olabilirsin" diyin. Ben de vize final dönemi çok paspal olurum, sevgilim bana böyle bir şey deseydi çok kırılırdım ve ayrılabilirdim bile.

Canım neden olumsuz düşünüyorsun seni beğenmişki sevgili olmuşsunuz. Kilolu olabilirsin, saçın olmayabilir karşındaki seni sen olduğun için sevsin. Bende çok zayıf sayılmam ama bakımı severim bakımlı olmak sadece zayıfların yapacağı bişey diil. Sakın sıkma canını ne olursa olsun kendine güven.

Canım neden olumsuz düşünüyorsun seni beğenmişki sevgili olmuşsunuz. Kilolu olabilirsin, saçın olmayabilir karşındaki seni sen olduğun için sevsin. Bende çok zayıf sayılmam ama bakımı severim bakımlı olmak sadece zayıfların yapacağı bişey diil. Sakın sıkma canını ne olursa olsun kendine güven.

Tabii ki bakımlı olmak güzel fakat erkek arkadaşınızın size böyle bir şey söylemesine ayrıca şaşırdım. Asıl mevzu bu bence. Yani sizi olduğunuz gibi beğenmesi gerek. Siz kendinizi nasıl rahat hissediyorsanız o şekilde devam edin. Bir daha böyle bir şey derse de "Ben böyle rahat ediyorum memnun değilsen daha bakımlı biriyle beraber olabilirsin" diyin. Ben de vize final dönemi çok paspal olurum, sevgilim bana böyle bir şey deseydi çok kırılırdım ve ayrılabilirdim bile.

nasıl bakımlı olacağımıda bilmiyorum ki

seni sen olarak kabul etmek yerine belli bir kalıba sokmaya çalışıyor bence. bakımlı ol da ne demek, yadırgadım ben bu sözü. sen zaten onunla buluşacağın için saygıdan dolayı kendine biraz daha özen gösterirsin bunu söylemek ona mı düştü :20:

diğer konunu hatırladım. sağlık problemlerinde vardı...

erkek arkadaşını kafana takma. o şekilde söylemesi hoş olmamış. sen kendine bak ama erkek arkadaşın söylediği için değil...

saçın yüzünden özgüvenini kaybetmişsin... geri al olurmu...

mesela kanser hastalarının tüm saçları dökülüyor. ama kendilerine bakanlar mutlu oluyor. ayrıca hastalığı da atlatıyorlar... bence sende kendine güvenmeye başla... emin ol birçok sorunu çözeceksinn...

Saç problemine takılma bence. O bir şekilde tedavi edilebilir ..Olmasa dahi zayıf telli saçı olan pek çok insan var.Üzülme bu yüzden.

Erkek arkadaşının öyle demesi kırıcı olmuş ama belli ki rahatsız olabildiği şeyler var demek ki..

Kendine bir şey yakıştıramaman ve utanman kilondan kaynaklı bence.Kilo için zayıflama topikleri var denesen .Ya da diyetisyene gitsen :26: Özgüvenin yerine gelir.

Bu değişim kabuk değiştirmek gibi birşey ama emin ol değişiklik de sana iyi gelecektir. Babetler bluzlar hafif makyajlar.Değişim iyidir.:23:

bu erkek arkadasın senı ılk kez mı görecek bırebır?

onun mutlu olması ıcın ugrasma..kendını mutlu etmek ıcın ugras..

kılo verıp,spor yaparsan vücudun guzellestıgınde kendıne olan guvenın gerı gelır..

bak gör ozaman ne babetler gıyıp,ne ojler surersın..

sacın ıcınde bı uzmandan yardım al..sadece sacın ust tarafına takılan çıtçıtlar bıle var..onlarla kamufle edebılırsın..

Son düzenleme:
evet arkadasim, kilo problemim de var demissin, o da mi saglik sorunlarindan dolayi mi bilmiyorum ama, bence senin ozguvenini geri kazandiracak sey saclarin degil, zayiflamak. Bence ise burdan basla, sonra zaten mutlu olacaksin, mutlu oldukca oz guvenin geri gelecek..
sacin icin cozum olmasa bile kilon icin bir cozumun var.. onu hallettikten sonra sacin icin de bir cozum var mi bakarsin..

bence sevgilin kötü bir şekilde söylememiş.
karşındaki kişinin sana hitap etmesini beklersin yani görsel olarak.
eşim askerde ve haylice göbek yapmış, her telefonda soruyorum kilo verdin mi diye. illaki yaşlanacağız, değişeceğiz vs. ama bana çekici gelmesi lazım yani o adamın. hijyenine giyimine dikkat etmeyen biri bir süre sonra çekiciliğini yitirir.

sen de gardrobunla başla.
babet giymekten neden utanacaksın
önce "sade" modelleri seç
kıyafetlerini de yavaş yavaş değiştir. çok bol kesim erkeksi giyiniyorsan gömleklere, dar paça pantolonlara falan geç tabi vücuduna yakışan şekliyle.
makyajını yap çok hafif.
göz kalemi rimel ve hafif bi parlatıcı yeter mesela gündüz için.
ojeleri alışana kadar naturel renkler sür
direkt ateş kırmızısı ile başlama yani :34:

Son düzenleme:
nasıl bakımlı olacağımıda bilmiyorum ki

Siz olduğunuz gibi olun. Bir kalıba girmeye çalışmayın lütfen. Ne demek bakımlı ol ya? Erkek arkadaşınız yüzünden özgüveninizi yitirmeyin. Her kadın olduğu gibi güzeldir zaten. Sizin gibi kadınlardan hoşlanmıyorsa neden sizinle beraber?

seni sen olarak kabul etmek yerine belli bir kalıba sokmaya çalışıyor bence. bakımlı ol da ne demek, yadırgadım ben bu sözü. sen zaten onunla buluşacağın için saygıdan dolayı kendine biraz daha özen gösterirsin bunu söylemek ona mı düştü :20:

Bişey yapmak istiyorsan ilkönce kendin için yap canım.. ama mutlaka bi dermotoloğa git ve birde endokronolojide hormon testlerini iste.. ilkönce sağlık sonra dış görünüş. Bi erkeği kaybetmemek için değilde kendine hakettiğin değeri göstermek için yapmalısın :34: benim kuzenimde senin gösterdiğin fotodaki gibiydi saçları ardıç katranı şampuanı onda baya işe yaramıştı, sigara kullanıyorsan bırakmanı öneririm, cips, kola fast foodda yiyip içiosan bıraktığın an inan çok farkını görürsün.. her kadın ilk kendine güzel bakımlı görünmeli :34:

Bişey yapmak istiyorsan ilkönce kendin için yap canım.. ama mutlaka bi dermotoloğa git ve birde endokronolojide hormon testlerini iste.. ilkönce sağlık sonra dış görünüş. Bi erkeği kaybetmemek için değilde kendine hakettiğin değeri göstermek için yapmalısın benim kuzenimde senin gösterdiğin fotodaki gibiydi saçları ardıç katranı şampuanı onda baya işe yaramıştı, sigara kullanıyorsan bırakmanı öneririm, cips, kola fast foodda yiyip içiosan bıraktığın an inan çok farkını görürsün.. her kadın ilk kendine güzel bakımlı görünmeli

yıne yazasım geldı..

öncelıkle temız ol..güzel kokular sur..

bu soyledıklerımı evde kendın ıcın yap..

dışarı cıkmasanda ogun sacın basın hep duzgun olsun,deodorant veya parfüm kullanmayı eksık etme..

ben mesela her sabah sıkarım,aksam yıne sıkarım..sıktığımı gören 'bıyere mı gıdıyosun' der..ne alakaysa..o benım alışkanlığım ve kokuya karsı cok duyarlıyım..mutlu oluyorum..

cıldıne bakım yap..yasın kac bılmıyorum,gözüne kalem cekmeyı ogren,rımelını sur hergun..yanaklarınada allık..

ojenıde sur,evde bu sekılde dolaş..bu alışkanlık halıne gelmeli..dışarı çıkmayı bekleme kendıne bakmak ıcın..

babetlerınıde al evde gıymeye basla önce..sonra bıgun markete gıderken gıy..başka bıgun annenle gezerken gıy..

yapa yapa alışırsın herseye..ama başkası ıcın degıl,kendın ıcın yap..ben böyle mutluyum de..

once fön cektir
güzel koku alabılrısın mesela ( la vi este lancome) sahtesi bıle guzel
spordan cıkıp eger gıyıyosan en azından babetle basla
pudra sür rımel

yanı basla makyaja ılerde ıse gıdıcen calıscan vs alıs sımdıden

Bişey yapmak istiyorsan ilkönce kendin için yap canım.. ama mutlaka bi dermotoloğa git ve birde endokronolojide hormon testlerini iste.. ilkönce sağlık sonra dış görünüş. Bi erkeği kaybetmemek için değilde kendine hakettiğin değeri göstermek için yapmalısın :34: benim kuzenimde senin gösterdiğin fotodaki gibiydi saçları ardıç katranı şampuanı onda baya işe yaramıştı, sigara kullanıyorsan bırakmanı öneririm, cips, kola fast foodda yiyip içiosan bıraktığın an inan çok farkını görürsün.. her kadın ilk kendine güzel bakımlı görünmeli :34:

yamukprenses kusura bakma canım yaa :34: henüz alışamadım yanlışlıkla sana yazmışım konuyu okurken :)

yıne yazasım geldı..

öncelıkle temız ol..güzel kokular sur..

bu soyledıklerımı evde kendın ıcın yap..

dışarı cıkmasanda ogun sacın basın hep duzgun olsun,deodorant veya parfüm kullanmayı eksık etme..

ben mesela her sabah sıkarım,aksam yıne sıkarım..sıktığımı gören 'bıyere mı gıdıyosun' der..ne alakaysa..o benım alışkanlığım ve kokuya karsı cok duyarlıyım..mutlu oluyorum..

cıldıne bakım yap..yasın kac bılmıyorum,gözüne kalem cekmeyı ogren,rımelını sur hergun..yanaklarınada allık..

ojenıde sur,evde bu sekılde dolaş..bu alışkanlık halıne gelmeli..dışarı çıkmayı bekleme kendıne bakmak ıcın..

babetlerınıde al evde gıymeye basla önce..sonra bıgun markete gıderken gıy..başka bıgun annenle gezerken gıy..

yapa yapa alışırsın herseye..ama başkası ıcın degıl,kendın ıcın yap..ben böyle mutluyum de..

valla doru doıo cıkmasan da kendın ıcın yap evde kalk

Öncelikle kendine güven, kendine güvenmeyen bir kadın istediği kadar güzelleşmeye, bakımlı olmaya çalışsın üzerinde eğreti durur. Sonra eline bir kalem al ve kendinde beğenmediğin şeyleri yaz. Bunların içinde bazıları değiştiremeyeceğimiz şeylerdir. Mesela benim yüzümde orta büyüklükte bir ben var, ben seviyorum benimi, resimlerde filan rötuşlemesin diye fotoğrafçılara tembih ederim, o benim yüzümün karakterini yansıtıyor ya da mesela boyumuzu değiştiremeyiz, çenemizde bir yamukluk varsa değiştiremeyiz. Değiştiremeyeceğin şeyleri sev yoksa her aynaya baktığında gözüne batacak. Kiloluyum demişsin, ne kilolular zayıflıyor, yeter ki iste. Kolay değil tabii ki öyle ha deyince de olmayacak, ama istersen başarırsın. Belki 1-2 ayda olağanüstü değişimler yaşamayacaksın ama yavaş yavaş olacak. 1 yıl sonra resimlerine bir bakacaksın bu ben miyim diyeceksin. Aklıma gelen bir kaç madde var sıralayayım;

1- Temizlik çok önemli, saçların, tırnakların, ellerin, kıyafetlerin hep temiz olsun. Temizlik bu işin temel taşı,
2- Erkekler kıl tüy olayına takılıyorlar, bıyık, sakal, benlerin üzerindeki kıllar, parmakların ve ellerin üzerindeki kıllar çok itici geliyor, bunlar en çok göz önünde olan yerlerin, ilk dikkat çeken, bunlara dikkat etmelisin,
3- Oje konusuna gelmeden tırnak ve el bakımı önemli, manikürünü evde kendin yapabilirsin, bir sürü videolar var bu konuda bilgilendirici, her gece yatmadan mutlaka el ve kollarına krem sür, çantanda mutlaka minik el kremlerinden olsun, elini yıkadıktan sonra krem sürmeyi alışkanlık haline getir,
4- Makyaj deyince aklına hemen profesyonel makyaj gelmesin, onu yapabilen çok az zaten, çok iyi bilmeden üst üste sürünce palyaçoya dönüyor insan, başlangıç olarak BB krem kullanabilirsin, rengi ne kadar fondötene benzese de çok az renk veriyor, cilt lekelerini çok hafif kapatır hem de yüzünü nemlendirmiş olursun, göz kalemi kullanmayı deneyebilirsin, hiç kullanmadıysan ilk başta tuhaf gelebilir, ama zamanla kalemsiz çıkamıyor insan, yoğunluğu az olan siyah ya da şeffaf rimellerden al, eğer utanıyorsan internetten küçük araştırmalar yap, hangi ürünü alacağını karar ver, ona göre git kozmetikçiye. Başlangıç olarak bu 3'ü yeter. Alıştıktan sonra yapmak isteyeceksin zaten.
5- Dudaklar önemli, en azından renksiz ama bence az biraz da olsa renkli bir dudak kremi çantanda mutlaka olsun, mesela Nivea'nın çilekli dudak kremini alabilirsin. Sadece dışarıda değil ama evde de, hatta gece yatarken bile sür,
6- Kendine yakışanı bul, hangi renkler yakışıyor sana biliyor musun ? Kimisine kırmızı yakışır, kimisine pembe, arkadaşlarına sorabilirsin, onlarla alış verişe çık, almasan da almayacak olsan da dene, mesele git elbise dene, kimse ne giyiyorsun diyemez, git topuklu ayakkabı dene, al demiyorum bak, ama olabileceğini gör,
7- Tüm bu saydıklarımı kendin için yap, kendini sev, her gün kendinle berabersin, güzel bir kız görmek istemez misin aynada ?:31:

Back
X