Erkek arkadasim dugun istemiyor

mavikelebek123

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2010
305
4
296
Diğer
Erkek arkadasimla evlenmeti dusunuyoruz.memleketlerimiz farkli biz kiz tarafı olarak nisan dugum yapacagiz ama o benim borcum var (daha oncr nisan atmis ondan kalan borçları varmis) dugun yapacak durumum yok elimdeki ile gelinlik damatlik alirim nikah salonunda nikah yapariz oyle dugun takiya gerek yok diyor.ailemde emeklo karismasinlar birsey yapmasinlar diyor.benim ailemdr emekli 1 kizim daha once evlenmedim sevgilimde olmadi benim yani kusurumda yok.bende calisiyorum.
Dugun istediğimi kuru nikahla ailemin omay vermiyecegini de soyledim. Bunun omur boyu üzüntüsünü yasayacagimisa dedim. Sizce neyapmam lazim siz olsaniz neyaparsiniz

Ben kabul etmezdim
Ailem kabul etmezdi
Akrabalar kabul etmezdi
Ya dugun yada bas git derdim
Seçim onunn

Borcu felan bahane etmesin..
Alti ustu nişan.. en baba 5bin olsun masraf.. siz de nişan dan 1ay sonra cikmadiniz karsisina.. ne bitmek bilmeyen borc derdim ben.
Heveslerinizi kimse ugruna es gecmeyin
..

Daha önce nişanlansaydin da sevgilin de olsaydı "kusurlu" olmazdin güzelim. Erkek arkadaşının ailesi maddi zorluk içinde olabilir.Maddi gücü olsa bu parayı seninle kuracağı yuva için harcar mi gözlemle.Maddi gücü oldugunda parayı istifleyecek ama seni mutlu edecek şeylerden imtina edecekse hiç bir işe girişme.Cok borcu varsa hemen evlenmek zorunda değilsiniz ,çalışsın para biriktirip arkadas

Erkek arkadasimla evlenmeti dusunuyoruz.memleketlerimiz farkli biz kiz tarafı olarak nisan dugum yapacagiz ama o benim borcum var (daha oncr nisan atmis ondan kalan borçları varmis) dugun yapacak durumum yok elimdeki ile gelinlik damatlik alirim nikah salonunda nikah yapariz oyle dugun takiya gerek yok diyor.ailemde emeklo karismasinlar birsey yapmasinlar diyor.benim ailemdr emekli 1 kizim daha once evlenmedim sevgilimde olmadi benim yani kusurumda yok.bende calisiyorum.
Dugun istediğimi kuru nikahla ailemin omay vermiyecegini de soyledim. Bunun omur boyu üzüntüsünü yasayacagimisa dedim. Sizce neyapmam lazim siz olsaniz neyaparsiniz
Para biriktirip evlensin ozaman sonra pişman olursun bence kabul etme seni çok seviyorsa napar eder düğün yapar

o zaman erkek arkadaşın daha önce nişanlandığına göre kusurlu birisi.sen kusursuzsan, kusurlu birini nasıl yakıştırdın kendine. ay ben buraya takıldım :KK45:

İçinde kalacağını düşünüyorsan hiç kabul etme. O kıza nişan yapmış sonuçta bitmiş. Bunu istemek senin en doğal hakkın. Bence kendinden ödün verme. Kendine güvenmeyen adam evlenmesin. Şimdi moda nikahtan gitmek bazı kızlar asla düğün istemem diyo. Ama isteyen de var. Ben olsam isterdim

Şimdiden düğününün yükünü çekemiyorsa evliliğin yükünüde çekmeyecek bu sevdiğin tembel,sorumsuz bir kişiliğe sahip olmasın
Aşk eninde sonunda bitiyor onu çok çok iyi tanıdığını sanıyormusun? Zamane erkekler
Çok farklı bence senin isteklerine kulak aşmayan seni evlendiğindede mutlu edemez mutsuzluğuna imza atacak gibisin ,
Dikkatli ol

Bana da borç çok boşa masraf denildi bende seneye evlenelim o zaman benlik sorun yok babamın evinde beklerim ben dedim yapıldı düğünüm, düğün masrafını da takılarla ödedik ömrünüz de bir kere olan şeyi istediğiniz gibi dilediğiniz gibi yapın

Aramızda anlaşarak düğün yapmam nikah yeter derim belki ama önceki nisanından kalan borcu yüzünden ben neden hayallerimi gerceklestirmeyeyim? Kusura bakma ama eski nisanlisinin borcunu odeyince gelsin madem.

Burada lanet olası dünyaya 1.kez geldiğimizi unutmayalım eğer birşey yapacaksanız iyi düşünün hangi konuda olursa olsun ilerde bunlar aklınıza gelir veya ilk günden beri aklınızda kalır sonra çok pişman olursunuz hayatınızı en mükemmel şekilde gecirmeniz demek (örnek veriyorum) ilerde ölümcül bi hastalığa yakalandığınız zaman üzülmek yerine, hayattan yeterince zevk aldım yapacağım ve yapabildiğim herşeyi en mükemmel şekilde yaptım Ölsem bile üzülmeme gerek yok diyebilmek için dikkatli kararlar verin. Eğer sevdiğin adam ile düğün yapmadan evlenip ilerde çocukların anne düğününüzde ne kadar para ve kaç tane bilezik aldın veya düğün ile ilgili başka bi soru sordugunda veya bi arkadaşın kendi düğününü anlattigi zaman ve seninki nasıldı diye sorduğunda üzülmeyeceksen evlenmende bi sakınca yok

İki taraf da kabul ediyorsa bence bir nikah yeterli ama sadece tek tarafın isteğiyle düğün yapmamak olmaz. Kusura bakmasın beyefendi. Bir de nişan atma muhabbeti saçma ötesi. Özrü kabahatinde. Büyük olmuş. O nişanlandı ayrıldı diye niye sen ve ailen hayallerindem vazgeçiyor?

Kredi cekip evlenende cok. Kuzenimin ailesi varlikli olmadigi icin gelin-damat kredi cekip,
hem kizin memleketinde dugun hemde bizim memlekette dugun yaptilar.
Ayrica kusur olayina gelecek olursak, ben daha once nisan atmis bir insanim,
suanki nisanlimin basindan oyle birsey gecmedigi halde adamlar cevremiz cok genis diye 1200 kisilik salon tuttular.
Ha bana gore abartili bir durum ama asla kendimi ' kusurluymusum' gibi hissetmiyorum.
Hatta yatsinlar kalksinlar basima oyle bisey geldigi icin sukretsinler.
Gelmese bu kadar deger vermez, gereksiz triplerle ogullarini uzebilirdim.
Hayata ve insanlara bakis acimi cok degistiren bir ders olarak geldi gecti hayatimdan.

burada ne kadar anlayışsız, bencil yorumlar yapılmış böyle? Ülkenin ekonomik durumuna baksanıza, ne demek ben anlamam borç falan? Sonuçta o borç adama değil, bir ömür boyunca kuracakları eve yük olacaktır. Olabildiğince alttan al veya düğünü 1-2 yıl ertelemeyi göze al. Para yoksa yoktur yani, gökten para yağmıyor kimseye. Para bulsa bile bu para borç para olacaktır, borç paranın da en büyük özelliği takdir edersiniz ki geri ödemek zorunda olmanızdır.

İyi akşamlar.

Back
X