Erkek Arkadasim ve Ailesi: Dinsel Farklilik

belki1gun

Guru
Kayıtlı Üye
3 Mart 2009
263
48
323
İzmir
Daha onceki konuyu bilenler biliyor. Beni erkek arkadasimdan ayirin diye aglamistim resmen.

Bugun asil problemin soylenen sozler yasanan olaylar olmadigini ogrendim.

Erkek arkadasim sonuna kadar seninleyim. Her seyi yakmaya hazirim dedi. Ben bunu kesinlikle istemiyorum. Ailesine sirtini donmesini istemiyorum. Bir annenin ahini alamam.

Fakat din sorununu nasil asicaz bilmiyorum. Onlar MHPli milliyetci ve inanclilar. Benim babam ben inanmiyoruz. Kardeslerim de. Bi tek annem inaniyor. Yalan soyleyemem. Ben yalan soylesem aileme soyletemem.

Koca koca adamlar kadinlariz. Akranlarimin 6-7 yasinda cocuklari var. Biz neyle ugrasiyoruz. Kafayi yiycem. Offfff

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bizim icin sorun yok. Onlar inancsiz olmaz bizim ailemize ters diyorlar. Yoksa Mhp chp fark etmez. Yeter ki saygili sevgili olunsun.

Inancin farkli olsa hadi gene belki bir yerde bulusurdunuz ama, sen inanmiyorsan, erkek arkadasin inaniyorsa, simdi senin icin dunyalari yakarim bile dese, bu ilerde baya bir soruna yol acabilir. Sonucta cocuklariniz olucak, belki onlarin yetistirilisinde baya bir problem yasiyacaksiniz.
ben yol yakinken donun derim.

Inancin farkli olsa hadi gene belki bir yerde bulusurdunuz ama, sen inanmiyorsan, erkek arkadasin inaniyorsa, simdi senin icin dunyalari yakarim bile dese, bu ilerde baya bir soruna yol acabilir. Sonucta cocuklariniz olucak, belki onlarin yetistirilisinde baya bir problem yasiyacaksiniz.
ben yol yakinken donun derim.

Erkek arkadasim noktasinda sorun yok. Ben cocugumu asla inancsiz ol diye buyutmem ki zaten. Okusun. Ogrensin yasadigi ulkenin inancini kitabini... Ben elimden geldigince olumlu olurum. Zaten okudugum bolum sebebiyle asinayim bunlara. Ben yardiminizi istiyorum. Cogunuz inaniyorsunuzdur. Benim gibi birini ne sartla kabul ederdiniz? Ne yapayim ben...

Daha onceki konuyu bilenler biliyor. Beni erkek arkadasimdan ayirin diye aglamistim resmen.

Bugun asil problemin soylenen sozler yasanan olaylar olmadigini ogrendim.

Erkek arkadasim sonuna kadar seninleyim. Her seyi yakmaya hazirim dedi. Ben bunu kesinlikle istemiyorum. Ailesine sirtini donmesini istemiyorum. Bir annenin ahini alamam.

Fakat din sorununu nasil asicaz bilmiyorum. Onlar MHPli milliyetci ve inanclilar. Benim babam ben inanmiyoruz. Kardeslerim de. Bi tek annem inaniyor. Yalan soyleyemem. Ben yalan soylesem aileme soyletemem.

Koca koca adamlar kadinlariz. Akranlarimin 6-7 yasinda cocuklari var. Biz neyle ugrasiyoruz. Kafayi yiycem. Offfff

Ailesi sizi kesinlikle istemiyorsa, şimdi sırtını dönse bile ileride problem olur. Kaldı ki kendi ailesinden kopup sizin ailenize girse bile uyum sağlayamayacak. İnanmayan insanlar olarak farkında olmadan yaptığınız şeyler bir süre sonra batacaktır.

Yalan söylemek/söyletmek de gereksiz bence. Sonuçta bu sizsiniz, kabul ediyorlarsa böyle edecekler. Bizim aile de inançsızdır mesela, ben kendimi inançlıymış gibi yaparken düşünemiyorum, bir yerde patlarım daha kötü olur.

Arkadaş ateist yanlış anlamadımsa:-/ konu sahibi madem ınanmiyorsun neden ah almaktan korkuyorsun. Çünkü duayıda bedduayida kabul eden allah başka kim bunu yapabilirki? Madem inancın yok bundanda korkma canım

Derde care olmayacaksan yazmana da gerek yok.

Sorun Siyasi Görüş mü Yoksa Dini İnançlar mı Yoksa Hepsi mi?:26:

Eğer Hepsi İse Olmaz Bu İş Sevgi Bunları Aşmaya Yetmez :50:

Ailesi sizi kesinlikle istemiyorsa, şimdi sırtını dönse bile ileride problem olur. Kaldı ki kendi ailesinden kopup sizin ailenize girse bile uyum sağlayamayacak. İnanmayan insanlar olarak farkında olmadan yaptığınız şeyler bir süre sonra batacaktır.

Yalan söylemek/söyletmek de gereksiz bence. Sonuçta bu sizsiniz, kabul ediyorlarsa böyle edecekler. Bizim aile de inançsızdır mesela, ben kendimi inançlıymış gibi yaparken düşünemiyorum, bir yerde patlarım daha kötü olur.

İki ucu pis degnek...

Erkek arkadasim noktasinda sorun yok. Ben cocugumu asla inancsiz ol diye buyutmem ki zaten. Okusun. Ogrensin yasadigi ulkenin inancini kitabini... Ben elimden geldigince olumlu olurum. Zaten okudugum bolum sebebiyle asinayim bunlara. Ben yardiminizi istiyorum. Cogunuz inaniyorsunuzdur. Benim gibi birini ne sartla kabul ederdiniz? Ne yapayim ben...

Bir kere boyle konusma. Benim gibi birini deme, sanki cuzzamliymissin gibi. Secimini yapmissin inanmamayi tercih etmissin. (Ama tabi benim gonlum isterdiki inansan, cunku iman cok guzel bir sey). Seni oldugun gibi kabul etmesi lazim karsisindaki insanin. Eyer sen bunu boyle hissetmezsen, bu senin icinde ilerde burukluk olusturur ve daha sonra bunun acisi fena cikar evliligin ilerleyen yillarinda. Ben hep sunu savunmusumdur, seni mutsuz edicek hic birseyden taviz verme, cunku karsiligini illaki bekliyor insan, ve genelde goremeyince cok problem olabiliyor sonra bu durum.

Ben sahsen soyle soyliyim sana. Iman meselesine girmek istemiyorum ama bir de olayin su kismi var. Musluman olan bir kimse ateist olab biriyle evliligi kabul olmuyor diye bir kural. Bu seni baglamaz, ama dine gore onlarin ailesini bu baglayabilir. Bilmem anlatabiliyormuyum. Ve insanlar (erkek arkadasinin cevresi, veya ailesi bu yuzden zaten karsi cikiyorlardir. Yani cocugunuz olsa bile bunlarin nikah icinde olmadigini dusunebilirler. Asil problem bence burdadir.

Lutfen kirilmayin, ben sadece tahminimi, ve dine gore kurallardan bahsediyorum. Sizi yargilamiyorum.

Allah yardimciniz olsun sizin de erkek arkadasinizinda.

İki ucu pis degnek...

Aynen öyle maalesef.

Umarım bir şekilde aşabilirsiniz ama şu aşamada ailesi sizi kabul etsin diye farkı görünmeniz veya kendinizden ödün vermeniz bir süre sonra daha büyük sorunlara yol açar, lütfen iyi düşünün. Ayrıca sizi "doğru yola getirmek" için üzerinize de gelebilirler fazlasıyla.

O Zaman Din Sorun Hımm Önemli Mevzu Ama, Mezhepler Bile Farklı Olunca Sorun Oluyorken Sizinki Çok Zıt Bu İşin Sonu Hayır Değil Söyleyim Evlilik Zor

Benim erkek arkadaşımın babası ateist ama aileden diğer herkes inanıyor bir tek o öyle. Ben onu görene kadar inanmayan insanlara karşı çom ön yargılıydım ama onu görünce kendimden utandım. Mesela o kendi çocukları 20 yaşına gelince almış karşısına ve kendi durumunu anlatmış ben size inanın veya inanmayın demem ama ben böyleyim sizinde her görüşünüze saygı duyarım demiş ve öylede yapmış. Bir insan karşısındaki insana saygılı olduğu sürece ister inansın ister inanmasın. Eğer seviyorsan ve seviliyorsan sakın bırakma. Belki yarın öbür gün karşına ateist bir insan çıkar ve hiç mutlu olamazsın görüşleriniz uysada. O yüzden sonuna kadar git.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Ben ateistim erkek arkadaşım müslüman. Ailesi aşırı dindar. O istiyor diye imam nikahı kıyacağız mesela evlenirken. Aileleri karıştırmaya gerek olduğunu düşünmüyorum sonuçta yaşayacak olan sizsiniz. :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu tarz yazılardan nefret ediyorum ama yazacağım.
Bakın,ikiniz farklı dinlere mensup olsaydınız eğer,o zaman sorun olmazdı.Çünkü hepsinin kaynağının bir olduğuna inanılıyor(Türkiye'de mensubu pek olmayan çok tanrılı dinler dışında)..Konu inanan-inanmayan olunca durum farklı.O bir dogmaya inanıyor..Sorgusuz ve şartsız.Sizse bunu tümden reddediyorsunuz.Ak-kara kadar net bir zıtlık.Bu hayatınızda sorunlara yol açacaktır.Çünkü ailesi önem verdiğine göre fanatik ve modern kafalı değil.

Son düzenleme:
Benim erkek arkadaşımın babası ateist ama aileden diğer herkes inanıyor bir tek o öyle. Ben onu görene kadar inanmayan insanlara karşı çom ön yargılıydım ama onu görünce kendimden utandım. Mesela o kendi çocukları 20 yaşına gelince almış karşısına ve kendi durumunu anlatmış ben size inanın veya inanmayın demem ama ben böyleyim sizinde her görüşünüze saygı duyarım demiş ve öylede yapmış. Bir insan karşısındaki insana saygılı olduğu sürece ister inansın ister inanmasın. Eğer seviyorsan ve seviliyorsan sakın bırakma. Belki yarın öbür gün karşına ateist bir insan çıkar ve hiç mutlu olamazsın görüşleriniz uysada. O yüzden sonuna kadar git.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
mesele arkadsin erkek arkadasi deyil ki ( o da simdilik). Problem aile ve cevrede. O da boyle bir durumda cok buyuk problemler olusturabilir.

Back
X