Part time iş bulun hem para kazanırsınız hem çevreniz olur, hem de yalnızlık düşünecek vaktiniz olmazMerhaba burada yeniyim ve size anlatıp tavsiye almak istediğim bir konum var. Üniversiteye şehir dışında okumaya başladım ve üniversiteye ilk girdiğimde bir sevgilim oldu çok geçmeden hemen sevgilim olduğu için ona çok zaman ayırarak pek fazla arkadaş edinmedim. Yaklaşık 4 sene sürdü bu ilişki sonrasında ilişkimiz biraz kötü bitti ve haksız olan ben olduğum için arkadaşlarımızın hepsi de ortak olduğundan herkes benimle iletişimini kesti. Sadece birkaç arkadaşım kaldı fakat onlar da yakın olduğum insanlar değillerdi ve benden çok daha yakın oldukları insanlar vardı. Ben de üniversiteyi uzattığım için memleketime geri döndüm ve olan arkadaşlarımla da arama çok fazla mesafe girdi zaten çok yakın olmadığımız için arkadaşlıklarım bitti. Buraya geldikten sonra da bir çocukla tanıştım ve hayatımın en sağlıklı ilişkisini yaşamaya başladım. En sağlıklısı diyorum çünkü bundan önceki bütün ilişkilerim gerçekten bana sen cidden bu kadar yanlışı nasıl buldun diyeceğiniz kadardı. En azından bana hiç uygun olmayacak şekillerde. Şimdi de memleketimde de hiç arkadaşım kalmadı uzun yıllar üniversitede olduğum için kimsem yok ama gerçekten kimsem yok yani telefonumu bir ay boyunca kenara koysam elime aldığımda sadece erkek arkadaşım beni merak etmiş olur. Memlekete Döndüğüm için ailemle de adaptasyon da sıkıntı yaşıyoruz. Üniversiteme gidebilirim zaten uzattığım için zorunluluk değil ama küçük bir şehirde hiç arkadaşımın hatta erkek arkadaşımın da olmadığı bir yer olduğu için gitmeyi hiç istemiyorum hepten yalnız kalacağım için. Ayrıca benimle görüşememe kararı almış eski arkadaşlarımla da arada da olsa denk geleceğiz illaki arkadaş edinmek de benim için çok zor oluyor çünkü ben gece hayatı sevmiyorum ekonomik özgürlüğüm iyi bir bölümde okusam da şuan öğrenci olduğum için yok ve yapabileceğim aktiviteler de çok sınırlı bu yüzden. Evde mesajlaşacak bile kimsem olmadığı için biraz sevgilime bağımlı yaşamak zorunda kalıyorum ve bu çok zoruma gidiyor olabildiğince kendimle ilgilenmeye ve kimseye rahatsızlık vermemeye çalışıyorum fakat erkek arkadaşımın bunaldığını da zaman zaman hissediyorum. O da üniversiteyi burada kendi memleketinde okuduğu için çok çok fazla arkadaşı var fakat arkadaşlarıyla ayrı zaman geçirmeyi seviyor ve hemen hemen hepsi erkek olduğu için de onlarla da pek arkadaşlık kuramıyorum. Ne yapmalıyım bilmiyorum bana tavsiye verebilecek olanlarınız varsa ya da öylesine konuşabileceğimiz bana çok iyi gelir şimdiden teşekkür ederim.
Eşimle liseden beri beraberiz hayatımda her zaman en iyi arkadaşım olarak kaldı ve özellikle unide lise arkadaşlıklarım hepsi bitti. Üniversitemin yari donemden sonrasi pandemiye denk geldiMerhaba burada yeniyim ve size anlatıp tavsiye almak istediğim bir konum var. Üniversiteye şehir dışında okumaya başladım ve üniversiteye ilk girdiğimde bir sevgilim oldu çok geçmeden hemen sevgilim olduğu için ona çok zaman ayırarak pek fazla arkadaş edinmedim. Yaklaşık 4 sene sürdü bu ilişki sonrasında ilişkimiz biraz kötü bitti ve haksız olan ben olduğum için arkadaşlarımızın hepsi de ortak olduğundan herkes benimle iletişimini kesti. Sadece birkaç arkadaşım kaldı fakat onlar da yakın olduğum insanlar değillerdi ve benden çok daha yakın oldukları insanlar vardı. Ben de üniversiteyi uzattığım için memleketime geri döndüm ve olan arkadaşlarımla da arama çok fazla mesafe girdi zaten çok yakın olmadığımız için arkadaşlıklarım bitti. Buraya geldikten sonra da bir çocukla tanıştım ve hayatımın en sağlıklı ilişkisini yaşamaya başladım. En sağlıklısı diyorum çünkü bundan önceki bütün ilişkilerim gerçekten bana sen cidden bu kadar yanlışı nasıl buldun diyeceğiniz kadardı. En azından bana hiç uygun olmayacak şekillerde. Şimdi de memleketimde de hiç arkadaşım kalmadı uzun yıllar üniversitede olduğum için kimsem yok ama gerçekten kimsem yok yani telefonumu bir ay boyunca kenara koysam elime aldığımda sadece erkek arkadaşım beni merak etmiş olur. Memlekete Döndüğüm için ailemle de adaptasyon da sıkıntı yaşıyoruz. Üniversiteme gidebilirim zaten uzattığım için zorunluluk değil ama küçük bir şehirde hiç arkadaşımın hatta erkek arkadaşımın da olmadığı bir yer olduğu için gitmeyi hiç istemiyorum hepten yalnız kalacağım için. Ayrıca benimle görüşememe kararı almış eski arkadaşlarımla da arada da olsa denk geleceğiz illaki arkadaş edinmek de benim için çok zor oluyor çünkü ben gece hayatı sevmiyorum ekonomik özgürlüğüm iyi bir bölümde okusam da şuan öğrenci olduğum için yok ve yapabileceğim aktiviteler de çok sınırlı bu yüzden. Evde mesajlaşacak bile kimsem olmadığı için biraz sevgilime bağımlı yaşamak zorunda kalıyorum ve bu çok zoruma gidiyor olabildiğince kendimle ilgilenmeye ve kimseye rahatsızlık vermemeye çalışıyorum fakat erkek arkadaşımın bunaldığını da zaman zaman hissediyorum. O da üniversiteyi burada kendi memleketinde okuduğu için çok çok fazla arkadaşı var fakat arkadaşlarıyla ayrı zaman geçirmeyi seviyor ve hemen hemen hepsi erkek olduğu için de onlarla da pek arkadaşlık kuramıyorum. Ne yapmalıyım bilmiyorum bana tavsiye verebilecek olanlarınız varsa ya da öylesine konuşabileceğimiz bana çok iyi gelir şimdiden teşekkür ederim.
Teşekkür ederim tavsiyeniz için bakacağımÜcretsiz kurslara katılabilirsiniz, gönüllü olabileceğiniz derneklere vakıflara üye olabilirsiniz.
Haklısınız aslında yapıyorum çok fazla kitap okudum bu süreçte bol bol dizi film izliyorum aslında burda sorun ettiğim şeyi tam açıklayamamışım bir insanın verdiği rahatlık olur ya bir şey yaşarsın iyi veya kötü anlatmak ya da anlatmasan bile yanında şahit olduğu için yalnız hissetmeme durumu yaşarsın onu çok istiyorum gibi erkekler çok çok farklılar onu fark editorum kadınlara göre. Bir de onun erkek çok fazla arkadaşı olduğu için arkadaş tarafı ful kapasite dolu da benle sadece sevgililik yaşamak için birlikte gibi hissediyorum(bu tamamen kanıtımın olmadığı hissiyat tarafında yoksa böyle bir şey asla söylemedi ya da böyle hissettiğimi hiçbir şekilde bilmiyor)merhaba aynı süreçten geçtim sayılır üniyi başka şehirde okuyup aile evine döndüğünüzde okuduğunuz şehirde arkadaşlarınız olsa bile uzaklaşıp yavaş yavaş kopuyosunuz zaten. asıl şehrinizdeki liseden arkadaşlarınız falan da kendi çevresini düzenini vs kurmuş oluyor ya da onlar da başka şehirlerde oluyorlar. açıkçası bu bir süreç ben de okulu uzatıp yaklaşık 1 sene aile evinde kalmıştım ve sosyalleşme imkanım sınırlıydı. bu süreci kabullenip kendinize vakit ayırın. iş hayatınıza başladığınızda, sosyalleşmek için gerekli fırsatları yarattığınızda bunların hepsi geçecek zaten. her insan bazen böyle dönemlerden geçiyor kimsenin hayatı hep kalabalık ve eğlenceli değil. kendinle vakit geçirmeyi öğrenip kendine yatırım yapman için dizi, film, kitap, yeni dil, yeni programlar vs çok iyi bir fırsat olarak gör bir daha hiç bu kadar zamanın olmayacak
Öncelikle üslübunuz iyi niyetli gelmedi. Öyle de olabilirim bu arada sevmeniz ya da sevmemeniz kimsenin umrunda değil bence bu bakımdan kimse muhtaç değil. Ki zaten kimseye çok tahammülüm olmadığı için bu kadar sıkıntı yaşıyor olsam da bu tip hadsizliklerden ötürü uzak dururum. Tenis oynadım yıllarca ve hala arada giderim profesyonel basketbolculuk kariyerim oldu dansa gitmedim dans etmeye bayılmıyorum belli ki burdan eleştirilecek bir şey olduğunu da düşünmüyorum. Spor salonunda millete sülük gibi yapışıp oraya belki de kafa dinlemek için kendine zaman ayırmak için gelen insanlara da karışılmaz görgü biliyorsunuzdur diye düşünerek bunu yazmak istedim (!) cafede ya da kitapçıda işe giremeyeceğim kadar zor derslerim var boş bölüm okumuyorum ki bir işe girip ben bi hafta vizelere bi iki hafta finallere gidiyorum diye 4-5 ayda 1 ay tatil yapılamaz bu da ayıp yani çok aklınız var maşallah da anca kadın kurdu olacak kapasitede kullanılıyor yazık valla. Gidin de birilerini sevin isterseniz çünkü böyle burda yazık etmişsiniz kendinize kimse yazdığınıza da üzülemediAy en sevmediğim kadın modeli olmaya doğru gidiyorsunuz
Yarın öbür gün evlenseniz, ben kocamsız bir aktivite yapmayı sevmiyorum diyen ve kocasının paçasına yapışan kadınlardan olacaksınız demek ki
Anlamıyorum, insan hiç mi tenise gitmez, dansa gitmez, spor salonunda kendine kanki yapmaz
Ya da bir cafede ya da kitapçıda işe girmez ya
Bomboş bir hayat
Eşimle liseden beri beraberiz hayatımda her zaman en iyi arkadaşım olarak kaldı ve özellikle unide lise arkadaşlıklarım hepsi bitti. Üniversitemin yari donemden sonrasi pandemiye denk geldiyani sifir arkadas denebilir. Çok buhrana girmiştim arkadaşım yok diye baktım sonradan gerekde yokmuş iş hayatına girince istemediğiniz kadar arkadaşınz çevreniz oluyor. Şehir değişikliği ortam değişikliği ister istemez arkadaş bulmayi etkiliyor.
Bu kadar çok biliyorsanız bizden ne istiyorsunuz?Öncelikle üslübunuz iyi niyetli gelmedi. Öyle de olabilirim bu arada sevmeniz ya da sevmemeniz kimsenin umrunda değil bence bu bakımdan kimse muhtaç değil. Ki zaten kimseye çok tahammülüm olmadığı için bu kadar sıkıntı yaşıyor olsam da bu tip hadsizliklerden ötürü uzak dururum. Tenis oynadım yıllarca ve hala arada giderim profesyonel basketbolculuk kariyerim oldu dansa gitmedim dans etmeye bayılmıyorum belli ki burdan eleştirilecek bir şey olduğunu da düşünmüyorum. Spor salonunda millete sülük gibi yapışıp oraya belki de kafa dinlemek için kendine zaman ayırmak için gelen insanlara da karışılmaz görgü biliyorsunuzdur diye düşünerek bunu yazmak istedim (!) cafede ya da kitapçıda işe giremeyeceğim kadar zor derslerim var boş bölüm okumuyorum ki bir işe girip ben bi hafta vizelere bi iki hafta finallere gidiyorum diye 4-5 ayda 1 ay tatil yapılamaz bu da ayıp yani çok aklınız var maşallah da anca kadın kurdu olacak kapasitede kullanılıyor yazık valla. Gidin de birilerini sevin isterseniz çünkü böyle burda yazık etmişsiniz kendinize kimse yazdığınıza da üzülemedi
Öncelikle arkadaşlık zaten millete sülük gibi yapışmakla olmazÖncelikle üslübunuz iyi niyetli gelmedi. Öyle de olabilirim bu arada sevmeniz ya da sevmemeniz kimsenin umrunda değil bence bu bakımdan kimse muhtaç değil. Ki zaten kimseye çok tahammülüm olmadığı için bu kadar sıkıntı yaşıyor olsam da bu tip hadsizliklerden ötürü uzak dururum. Tenis oynadım yıllarca ve hala arada giderim profesyonel basketbolculuk kariyerim oldu dansa gitmedim dans etmeye bayılmıyorum belli ki burdan eleştirilecek bir şey olduğunu da düşünmüyorum. Spor salonunda millete sülük gibi yapışıp oraya belki de kafa dinlemek için kendine zaman ayırmak için gelen insanlara da karışılmaz görgü biliyorsunuzdur diye düşünerek bunu yazmak istedim (!) cafede ya da kitapçıda işe giremeyeceğim kadar zor derslerim var boş bölüm okumuyorum ki bir işe girip ben bi hafta vizelere bi iki hafta finallere gidiyorum diye 4-5 ayda 1 ay tatil yapılamaz bu da ayıp yani çok aklınız var maşallah da anca kadın kurdu olacak kapasitede kullanılıyor yazık valla. Gidin de birilerini sevin isterseniz çünkü böyle burda yazık etmişsiniz kendinize kimse yazdığınıza da üzülemedi
Bu sefer çok erken geldianca kadın kurdu olacak kapasitede
Sorun tam olarak burada bak. Biriyle konuşmadığın her an boşlukta hissetmemelisin. Benim de hiç arkadaşım yok. Yani hep yüzeysel ilişkiler. Lise arkadaşlarım başka şehirlerde, üniversite arkadaşlarım da öyle. Onlarla online olarak iletişim halindeyim ama kendimle kaldığım her an yapacak bir şeyim var.Evde mesajlaşacak bile kimsem olmadığı için biraz sevgilime bağımlı yaşamak zorunda kalıyorum ve bu çok zoruma gidiyor
Zaten ondan ayrı tanımlayabiliyorum söylemek istediğim kızlarla olan iletişimden eksik kaldığım. Çok fazla hobim var basketbol oynuyorum fitness yapıyorum min 3 gün, mutlaka okufuğum kitap oluyor elimin altında. Kil seti aldım kil yapıyorum arada akrilik resim yapıyorum ayrıca da yani zaman öldürmem doldurmam dert değil en başından beri söylemek istediğim kız kıza dışarı çıkarsın sohbet edersin dünyadan koparsın hissiydi ama gerçekten burda insanlar lise zorbası asi ergenler gibi olduğu için(size değil lafım) tavsiye almanın saçmalık olduğunu fark ettim. Ne yazık ki birçok kadın kendini her kadınla rakip ve alt edilesi görüyor durduk yere kötü yorum yazıp can sıkmaya çalışıyorlar anlaşılan.. ( not: evet sevgilim benden küçük ama sadece 1 yaş ben 27 o 26)Sorun tam olarak burada bak. Biriyle konuşmadığın her an boşlukta hissetmemelisin. Benim de hiç arkadaşım yok. Yani hep yüzeysel ilişkiler. Lise arkadaşlarım başka şehirlerde, üniversite arkadaşlarım da öyle. Onlarla online olarak iletişim halindeyim ama kendimle kaldığım her an yapacak bir şeyim var.
Biz de eşimle birbirimizin en yakın arkadaşıyız. Evet keşke dostlarım yanımda olsaydı, onlarla bir şeyler yapabilseydim. Ama değiller ve ben kendimi eşimden bağımsız da tanımlayabiliyorum. Sen de bunu yapmalısın.
Bir hobin var mı mesela?
(Bir de kişisel bir soru soracağım cevap vermeyebilirsin. Erkek arkadaşın senden küçük mü?)
O kadar mutlu oldum ki beni anlayan biri olmasına.Saçma yorum yapanların üni kapısından geçtiğini düşünmüyorum. Zira arkadaşlık gurupları komsuculukla kalmışlar bu genç kıza yorum yapmayı bıraksın. Canım her dönemin ayrı güzelliği var yaşadığın yalnızlık duygusunun bununla ilgisi yok hemen herkes bu kopusu yaşıyor bir şekilde. Kendini suçlama yukarı da biri çok güzel söylemiş kendini iyi hissedeceğin etkinlik ve kurslara katılabilirsin. Ama arkadaşlik bağı için süreklilik gerekli oluyor bazen o yüzden aranma dedikleri gibi bu boş vakti kendine yatır kendinle ilgilen zaten arkadaş gelir.