• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek arkadaşımın ailesi

Konu içeriği nedeniyle "Aşk Hikayelerimiz/Dertlerimiz" başlığına taşınmıştır.
Lütfen konuları içerikleri ile ilgili başlıklara açmaya özen gösterelim.

zor bir durum ben de anne olsam kızımın böyle bir aileye gelin olmasını istemezdim.Sen de haklısın seviyorsun ama emin ol ki az da olsa aile çocuğunun davranışları üzerinde az da olsa etkilidir.Bunun için şu an sevdiğin adam da ilerde onlar gibi davranabilir ve sana yanlış yapabilir çünkü ailedein gördüğünü yapacak .Sana şöyle bir örnek vereyims. yıllar önce kuzenim ailesini dinlemeyerek çok sevdiği bir adama kaçtı çocuğun aileside senin erkek arkadaşının ailesi gibiydi çocuğun ablası kocasından boşanmış her önüne gelenle yatan:(( çok afedersiniz ama böyle çocuğun annesi kocasından boşanmış çocuğun babası huzurevinde kadın başına buyruk çok rahat her haliyle:(abileri cezaevlerinde vs...Kuzenim çocuk çok iyi sanki o aileden çıkmamış dedi ve evlendi malesef evliliği 3 sene sürdü çocuk uyuşturucudan dolayı hapse girdi 1 sene kuzenimin evindeki bütün eşyayı sattı 3 senelik evlilik hayatı göçebe gibi geçti.SANA ÖNERİM AİLE ÇOK ÖENMLİ FAKTÖR YOL YAKINKEN DÖNMELİSİN:69:
:'( kuzennle aynı durumdayım :'( bgün konuşcam sevgilimle. evlersm hem ailemn hemde kendi kendi boynumu yere eğdircem :'(

Aileniz için durum elbette zor ama erkek arkadaşınızın ve ailesinin suçu ne? Acaba seçme şansları olsaydı akrabaları olarak o insanları mı seçerlerdi? Eğer çok seviyorsanız, erkek arkadaşınıza ve ailesine güveniyorsanız, hemen kestirip atmayın bence, biraz daha gözlemleyin. Mesela akrabalarıyla çok içli dışlılar mı, hayatlarına kötü yönde bir etkileri oluyor mu, yoksa kendi hallerinde mi yaşıyorlar? Her koyun kendi bacağından asılır derler, başkalarının suçlarını masum insanlara yüklemeye, onları da kurban etmeye gerek yok. Benim fikrim budur.

Aileniz için durum elbette zor ama erkek arkadaşınızın ve ailesinin suçu ne? Acaba seçme şansları olsaydı akrabaları olarak o insanları mı seçerlerdi? Eğer çok seviyorsanız, erkek arkadaşınıza ve ailesine güveniyorsanız, hemen kestirip atmayın bence, biraz daha gözlemleyin. Mesela akrabalarıyla çok içli dışlılar mı, hayatlarına kötü yönde bir etkileri oluyor mu, yoksa kendi hallerinde mi yaşıyorlar? Her koyun kendi bacağından asılır derler, başkalarının suçlarını masum insanlara yüklemeye, onları da kurban etmeye gerek yok. Benim fikrim budur.

ya büyük dayılarıyla hiç denecek kadar az görüşüyolar. aynı şehride oturuyolar ama düğün filan olursa görüşüyolar başka zaman görüşmüyolar canım

benim erkek arkadaşımın ailesinde sorun yok ama benim abim ceza evinde ve biz bu konuyu onunla konuştuk o beni olduğum gibi kabul ediyor ama babam istemeye bilir herşeye hazırlı ol dedi daha zamanımız var ama onun ailesi beni istemeyecek biliyorum o diyo ben seni tanıyorum sen iyi bi insansın direticem seni alıcam ayrılmak zorunda kalırsamda bana kızma affet beni diyo diye bi kere konumuz geçmişti yani diyeceğim konumuz aydı cnm bak yapacak bir şey yok ama şunu da unutma herşey nasip kısmet eğer kısmetinde varsa o bi şekilde allah nasip eder öyle düşün ben çok inanırım kader kısmet alın yazısına biz ikimizde bu sorunların çıkacağını bile bile birlikteyiz biz ne yapam:14:

canım çok ters olaylar tabi konuşulanlar; ama bence ailesinde hiçbir sorun yoksa, o kadar kolay kestirip atma. sonuçta onlar seçmedi akrabalarını. dostları öyle deseydin bir kere daha durup düşnürüdüm; ama akrabalardan hepimiz çekiyoruz bu kadar kötü şeyler yapmasalar bile; ama bence ailene aç konuyu şimdiden ve bilsinler, sen de tavırlarını öğren eğer kaçınılmazsa ayrılık da şimdiden alıştır kendini :( hakkında ahyırlısı neyse o olsun.

öncelikle sen o çocukla evlendiğinde ailesiylede evlenmiş olacaksın. onların içine gireceksin ilerde sorun olmasındansa eğer çocukla oturup konuşmalısın doğru insansa senin için devam etmelisin

herkes demiş ki yol yakınken dön,ayrıl:44: ne kadar seviyoruz hemen kestirip atmayı,empati yapmıyoruz gibime geliyor öyle bir ailemiz olsaydı biz napardık,bizi terketmelerinde nasıl tepkimiz olurdu bunu da düşünmeliyiz. doğarken annemizi babaımızı akrabalarımızı biz seçemiyoruz ki. nerden biliyoruz arkadasının kötü oldugunu,belki farklı sorumluluklar içine girip geride bırakıcak hayatını. çok kızıyorum bu duruma ailesi kötüyse çocuğun günahı ne :26: savaş derim ben iyi yönleri de vardır eminim ailene iyi yönlerini de anlat bunları söylerken kesinlikle hayırlısı olsun.

herkes demiş ki yol yakınken dön,ayrıl:44: ne kadar seviyoruz hemen kestirip atmayı,empati yapmıyoruz gibime geliyor öyle bir ailemiz olsaydı biz napardık,bizi terketmelerinde nasıl tepkimiz olurdu bunu da düşünmeliyiz. doğarken annemizi babaımızı akrabalarımızı biz seçemiyoruz ki. nerden biliyoruz arkadasının kötü oldugunu,belki farklı sorumluluklar içine girip geride bırakıcak hayatını. çok kızıyorum bu duruma ailesi kötüyse çocuğun günahı ne :26: savaş derim ben iyi yönleri de vardır eminim ailene iyi yönlerini de anlat bunları söylerken kesinlikle hayırlısı olsun.

ewet gerçekten güzel cvp ayrıl diyenlerde haklı ama sizinde dediğiniz doğru aynı durumda kimse kendini düşünmeden yorum yapıyo.
konu sahibi karar sizin ama yazılardada olduğu gbi ileriyi düşününce gerçekten sizin için belki şuan sorun olmayabilir ama ilerde belki sorun olacak oyüzden iyi düşünün derim ben :20:

cesaretimi toplayamıyorum korkuyorum daha doğrusu :'( akrabalrımızı kendimz seçemiyoruz ama işte etraf öyle demez.akrambası kötüyse o da kötüdür der. ooff off çıldıracam

Eğer sizin aileniz onunki gibi olsaydı o ne tepki verir yahut onun ailesi sizi kabulllenir miydi acaba? Bazen büyük fedakarlıklar yapmayı arzu ediyoruz ama muhatabımızdaki karşılığı konusunda bir fikrimiz olmuyor... Erkek arkadaşınızı tanımıyorum ama toplumumuzda "kız tarafının ailesi" hakkında öyle ince elenip sık dokunuyor ki aynı durumlar sizde olsa pek de anlayış gösterilmezdi gibi geliyor bana...

Bu durum biraz da karakter meselesi... Bu konular gündeme geldiğinde bunları yok sayabilecek, yeri geldiğinde ileri geri konuşanları susturabilecek güçteyseniz yahut erkek arkadaşınız ileride eşiniz olduğunda size bu hallerin etkilerini yansıtmayacak kadar güçlüyse sorunsuz bir beraberliğiniz olabilir :21: ...

ya büyük dayılarıyla hiç denecek kadar az görüşüyolar. aynı şehride oturuyolar ama düğün filan olursa görüşüyolar başka zaman görüşmüyolar canım

kendınızle celisiyosunuz farkındamısınız.
baska zaman gorusmuyorlarsa bu cocugu buyuk dayıları ıle yargılamak ne derece dogru?
Anlamıyorum ınsanlar hata yaptıklarında neden cevresındekı herkese mal edilir.
Sizin aileniz bu durumda olsaydı kı olabılırdı sızın erkek arkadasınız sızı bunun ıcın terketseydı
ne derdık aaa senı sevıyosa herseyınle sevmelı..!!
demekkı yeterınce sevmıyormus yorumlarını okurduk burda benım fıkrım tabı...
Bence kestirip atmadan önce iyice ölç biç sonradan pişman olacagın kararlar verme.
sevdıgın adam kuzenı enıstesıyle dıye ne yapsın ??
teyzesı fal bakıyosa ne yapsın?
Dicegim o ki tabıkı ailenin fikirleri cok cok önemli ama herseyı enıne boyuna dusun derim.

Baba tarafı sorunlu olsaydı çok kötüydü...

Ama yinede akrabalarının özelliklerinin erkek arkadaşınızda da bulunması ihtimali var. Sizin eşiniz olmasını istediğiniz kişinin karakterini çok iyi bilmeniz gerekiyor.. Huyu nasıl... karakteri nasıl... Dayılarına kızıyor mu? onlardan söz ederken nasıl tutumu var...

Kimse kimseyi yargılayamaz. Başkalarının suçunuda erkek arkadaşınıza yükleyemezsiniz... Ama ailenizde çok sorun yaşayabilirsiniz. hem şimdi hem gelecek de...

Son düzenleme:
Kafan çok karışık belli, peki bu insanla beraber olduğunu ya da evlendiğini düşün; ailenle aran çok mu kötüleşecek? onları bu duruma alıştırabilir misin? yoksa ailem olmasa da olur ben sevdiğimle mi olayım diyosun?

Bazıları roman yazmış sen onun yerinde olabilirdin ona suç atma diye zaten okuduğum kadarıyla suç atan yok ki. kız sadece durumdan şikayetçi. ne yani olmasın mı? bırakın doğrucu davut'u oynamayı hanımlar bari insanlar forumlarda bencil olsun ki buna da bencillik denebilirse..

Bence sen önce bi kendini düşün. Ailensiz mutlu olacak mısın? Ya da huzurlu? Ya da onları bu duruma ikna etmek için ne yapabilirsin? Kimseyi mutlu etmek için yaşama, önce kendin mutlu ol ki başkalarını da mutlu edesin. Yoksa huzursuz bir ilişkiyi (ki bu da temelsiz olur), yıkılmadan tutmak için daha çok çaba sarfetmeyi kabul ediyor musun? Ayrıca, dünyaya bir kez geliyoruz. Bu insan tüm bu sıkıntıları çekmeye değer mi? Gece yattığında huzurlu uyuyabilecek misin?

Back
X