Erkek arkadaşımın cezası ile ilgili ..

Baharyagmuru35

Guru
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2011
14.263
14.668
498
Merhaba ..
Erkek arkadaşım şimdi cezaevinde önceden bu cezanın 5 ayını kapalıda yatmış sonra temyize gönderilmiş ve dosya incelendikten sonra 8 ay 20 gün bir ceza verilip dosya kapatılmış . Olay Tokatta olmuş . Ama Antalyayla ilgilide işlemler var ( bunun nedeniini bilmiyorum ) .
Neyse erkek arkadaşımın devletin görevlendirdği tanıdğı bi avukat var . Ona sorduk takipsizlik dosyasından ceza düşer mi diye ..
Neyse işte avukat dosyayı gönderin içerden dilekçe ile o mahkemeye göndersin cezadan düşer demiş . bu 8 ay 20 gün cezasınınn 3 ayı kapalıda geri kalanıda açıkda yatacak sevgilim . Ama 1 ay gibi bi toplam cezadan düşme şansı varmş Toplam cezadan düştüğünden kapalı cezadanda düşüyormuş yani açığa daha erken 1 ay kadar daha erken çıkma şansı olabilrmiş . Şimdi biz antalyadan adliyeden bi dosya çıkarttırdık babası çıkarttırdı ve gönderdi bize . antalyadaki ve tokattaki dosya numaralarını fax ile gönderdim erkek arkadaşıma o içerden dilekçe yazacakmş . Neyse işte soruma gelirsek de sizce bu dilekçe ile dosya numaralarının incelenmesi ve bir sonucun gelmesi ne kdr zaman alır ? Sonuç gelir gelmez açığa geçebilir mi ? cezaevine gireli bugün 42 gün olacak . Açığa erken geçme şansı olabilecekken şubata kadar beklemek istemiyoruz hiç birimiz ? Ocağın başına kadar acaba işlemler hallolur mu bunu çok merak ediyorum ..
Cevaplandırırsanz okursanz çok sevineceğim . Şimdiden teşekkür ediyorum .

Merhaba;
Konu kişinin hürriyet hakkı ile ilgili olduğu için en kısa zamanda sonuçlandırılacaktır. Hiç kimse keyfi olarak hapiste tutulamaz.Ancak kesin bir süre vermek mümkün değildir.
İyi günler dilerim.

Merhaba;
Konu kişinin hürriyet hakkı ile ilgili olduğu için en kısa zamanda sonuçlandırılacaktır. Hiç kimse keyfi olarak hapiste tutulamaz.Ancak kesin bir süre vermek mümkün değildir.
İyi günler dilerim.

Anladım tahmini bir süre de veremez misiniz peki genel olarak dilekçelerin incelenme ve sonuçlanma süresi ne kadar sürüyordur ?

Ben bir şey daha sormak istiyorum 8 ay 20 gün gelen bir cezanın kaç ayı kapalı cezaevinde kaç ayı açık cezaevinde geçer bi bilginiz var mı naıl hesaplanıyor bu ? 3 ay kapalıda yatar mı yoksa 2 ay mı ?

Merhaba;
İlk kez suç işleyen bir kişinin cezasının 2 yıldan az olması durumunda cezasının tamamı açık cezaevlerinde çektirilebilir.
Daha önce suç işleyenlerin ise Toplam cezalarının beşte birini kapalı ceza infaz kurumlarında iyi halli olarak geçiren ve koşullu salıverilme tarihine en fazla beş yıl kalmış hükümlüler ile ilgili kanunu gereğince cezaları yüksek güvenlikli kapalı ceza infaz kurumları ile kapalı ceza infaz kurumlarının yüksek güvenlikli bölümlerinde infaz edilen hükümlülerden toplam cezalarının üçte birini bu kurumlarda iyi halli olarak geçiren ve koşullu salıverilme tarihlerine en fazla üç yıl kalanlar, açık ceza infaz kurumlarına ayrılabilir.
Bunun için ayrıca aşağıdaki şartları da taşımaları gerekir.
Açık ceza infaz kurumlarına ayrılabilmek için, ayrıca;
a) 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 102, 103, 142, 148, 149, 188, 190, 220, 328, 335, 336, 337 nci maddelerinden hüküm alanlar için, koşullu salıverilmelerine bir yıldan az süre kalması,
b) Kapalı ceza infaz kurumlarında cezaları infaz edilen hükümlülerden;
1) 25/3/1988 tarihli ve 3419 sayılı Bazı Suç Failleri Hakkında Uygulanacak Hükümlere Dair Kanun, 29/7/2003 tarihli ve 4959 sayılı Topluma Kazandırma Kanunu, 4422 sayılı Çıkar Amaçlı Suç Örgütleri ile Mücadele Kanununun 14 üncü maddesi ve 5237 sayılı Kanunun 221 inci maddesinden yararlananlar için, koşullu salıverilmelerine iki yıldan az süre kalması,
2) Örgütlü suçlardan hükümlü olup, mensup oldukları örgütten ayrıldıkları idare ve gözlem kurulu kararıyla tespit edilenlerin koşullu salıverilmelerine bir yıldan az süre kalması,

Arkadaşınızın durumunu tam olarak bilemediğim için size bir süre veremeyeceğim.
İyi günler dilerim.

Back
X