hanimlar.mutlu bir beraberligim var.nasipse cumartesi gunu istemeye gelecekler.sevdigimin bugunlerdd tadinin biraz kacik oldugunu farkettim.agzindan laf alamadim bisey yok askim seni ozledim deyip gecistirmeye calisti.ben eninde sonunda agzindaki baklayi ogrendim tabi.bisure once yakin arkadasina kredi cekmis 15 bin tl.adam 1 ay odemis sonra ortadan kaybolmus.sevgilimin maasi suan 1000 tl.500u krediye gidiyor.yaza evlenmeyi dusunuyoruz.bana anlattiginda şok oldum neden sakladin dedim.anlatamazdim seni okadar seviyorumki bu mutlulugu bulmusken beni birakmandan korktum dedi.herneyse sevdigimin maasi ocak ayinda 1500 ya da 1800 civari olacak.evi var kira odemeyecegiz.bu borc icin ondan ayrilmayi keesinlikle dusunmuyorum.bisekilde ben de calisip destek olurum dedim.yalniz bidaha boyle yapmamasi gerektigini defalarca soyledim,uyardim.duygusallasti beni uzdugu icin o da cok uzuldu bunu hissettim.birbirimizi cok seviyoruz.yalniz ben duygusal oldugumdan ona verdigim tepki yani gerekirse ben de calisirim demis olmam abestmi kacti sizce,siz olsaydiniz tepkiniz ne olurdu?
Abes değil ama herkes aynı tepkiyi vermez. Ben borç alacak verecek konusunda çok takıntılıyım. Benzer durumu nişanlıyken yaşadık. Eşim zamanında parça parça krediler çekmiş, düğün için biriktirdiği parayı ailesine vermiş sonra zor durumda kalıp yeniden çekmiş falan... Birde kredi kartı borcu... 20 bin liraya yakındı. Hep ağzında, ailesine verdiği para ya da ailesinin ona gönderdiği parayı harcadığı vardı, halbuki bankadan kredi çekip o parayı harcıyormuş. Bir iki sordum söylemedi bende araştırdım öğrendim. Yüzüğü çıkartıp eline vermiştim. Hem yalan söylediği için hemde kazandığı paranın hesabını bilmeyip ona buna dağıttığı için. Hala ne olduğu belli olmayan meçhul 5 bin liramız var. Sonra özürler diledi falan filan, güya bana çaktırmadan borcu kapatırım diye düşünmüş. Ki eşimin maaşı asgari ücret bile değil. Birde eşim çok yumuşak yüzlüdür, borç isteye hayır diyemez(di). Para idaresini bana vereceği taktirde ona güveneceğimi söyledim. O da kabul etti. Çok şükür. Ama nişanlının maaşı asgari ücret. Hem düğün yapıp hem borç ödemek zor. Parayı kaptırdığı arkadaşının ailesi akrabası yok mu, yapışın yakasına. Hayır yani bu devirde kim kime o kadar para verir.