• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek arkadaşımla ya kaçacağız ya ayrılacağız

sevdicek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2011
666
8
46
Adana
:44:Akıl alacak kimsem yok özet geçecem lütfen biri bana akıl versin.
Bulunduğumuz şehirde tanınan bir aileyiz. Babam bana iş kurdu ama her gün burnumdan getiriyor. 6 yıllık bir ilişkim var aileler tanıştı ama maddi durumları bizden aşağı ve mezhep ayrımı yüzünden babam kabul etmedi. Sürekli zindan hapis hayatı yaşıyorum. Babam parayla mutlu olunacak sanıp sadece iş üzerinde duruyor. Evet belli bir yönden mutlu olunur ama huzur yoksa sevdiğin yoksa zehir oluyorsa her günün ne işe yarar. İşi bırakmayı düşünüyorum ama bu sefer evden bile çıkamam kıyamet kopar. Erkek arkadaşım ona kaçmamı istiyor. Ailesi de beni seviyor kabul ediyor. Erkek arkadaşımdan da eminim beni üzmeyeceğine. Bugün o kadar düşündüm ki kaçmayı.. Hayat böyle devam nasıl eder ki ::59: Para pul beni mutlu edecek olan değilmiş onu anladım. Sürekli babamın aşağılamalarına katlanmaktan bıktım. İyi olduğu zaman mükemmel bir babadır. Ama konu iş olunca haftanın da 6 günü sabahtan akşama kadar aynı iş yerinde oldugumuzdan bütün ruhumu körelti. Mutlu olmak istiyorum..
Sizce kaçmak çözüm mü ? Çünkü babamın kabul etmemesinden dolayı erkek akradaşımla da ya kaçacağız ya ayrılacağız :58:

sakın kaçmak gibi bişey yapma
sewgilinin ailesi seni şimdi seviyor
kaçınca sevecekler mi acaba??
bi de orasını düşün..

canım benim öncelikle seni anlıyorum kendince haklı yönlerin var ve sevgi aşk mükemmel duygular ama malesef geçici olan duygular ve çevremde sevip aşık olup kaçan veya kaçmadan kendi zoruyla evlenen kim varsa hepsi pişman ve hepsinin ailesi haklı çıktı mutlaka ama mutlaka babanın bir bildiği vardır bence babanı anlamaya çalış.. tanınmış bir aile olduğunuzu söylüyorsun ailen ne duruma düşer sen öle bişey yaparsan.. ve sevgilinin mezhebi farklı demişsin bu çok zor bi durum Allah kimseye yaşatmasın ama baban izin verdi diyelim sen yapabilecek misin yarın öbür gün çocukların olacak mezhep farklı olunca nasıl yetiştirmeyi düşünüyorsun... sen bilirsin ama bence ailenin onaylayacağı ve onların hayır duasını alabilceğin bir evlilik yap.

Onlar da onay veriyor aslında benim onlardan yana hiç sıkıntım yok tek sorun işte ailemi bırakmak ne kadar doğru:59::59:

Haklısınız ama 6 yıllı nasıl silebilirim. Onun beni sevdiği kadar sevecek birini nasıl bulacam ki Sırf aileme yakışır diye biriyle evlenmem hayatımı söndürmem demek bu gidişle de böyle olacak :(

insan kendini büyüten besleyen ailesini nasıl bırakır gider yaaa Allah kimseyi doğru yolda ayırtmasın.

Aileni bırakmak doğru değil tabiki
Ama bu şekilde nasıl devam ediceksin
Çok iyi düşünmen lazım

Şimdi sana ne ayrıl diyebilirim nede böyle devam et...!
Ama en azından babanın yanında değilde kendi yapmak istediğin bir iş yokmu?

Aileni bırakmak doğru değil tabiki
Ama bu şekilde nasıl devam ediceksin
Çok iyi düşünmen lazım

Şimdi sana ne ayrıl diyebilirim nede böyle devam et...!
Ama en azından babanın yanında değilde kendi yapmak istediğin bir iş yokmu?

Ya benim için nerede çalışırsam çalışım önemli değil ki ama babam işleri kim devam ettirecek elalem başka yerde çalışsan ne der vs diyecek ve daha beter burnumdan getirecek.

ömür kısa hayatı doya doya mutlu yaşamak herkesin hakkı ellbet bir gün evlenilecek ama bu insanın sevdiği olmalı yoksa nasıl çekilir bu dünya aileniz sadece kendi açısından bakıyor sizin yerinize koymuyorlar kendilerini sizede hiç bir çıkış yolu bırakmamışlar kolaymı bir ilşkiyi bitirmek.diyelim ailenin sözü dinlendi bir başkasıyla nasıl mutlu olunucak .bıkmadan usanmadan alın karşınıza konuşmayı deneyin kaçıpta sonu pişmanlıkla biten evlilikler oluyor böyleside çözüm değil üzülmenizi istemem.geri dönüşü olmayan hatalar yapmayın.

sakın kaçma. aileni ikna etmeye çalış.
ama mezhep farklılığı zordur. herşeyi göze almalısın. kaçmak çözüm değil.
iyi düşün ve ona göre karar ver.

canım sakın ole kaçmak gibi bir hata yapma aileni kaybedersen çok daha üzülürsün
yapman gereken şey sabretmek ve bu isteğini hiç kaybetmemek en sıonunda senın gercekten ıstedıgını ve sevdıgını ailen kabullenecek ama sen sabret...benım akrabamda bu sekılde mezhepten dolayı sıkıntı yaşamştı evlenememişti ama allem etti kallem etti evlendi ve sımdı damatlarını çok sevıyo aile.. önemli olan insan olması değilmi zaten...

Bence kaçmak seçeneğini aklından çıkar bir kere. Önce aileni ikna etmeye çalış ne kadar zaman alırsa alsın, onlar senin ailen, canın kanın, sonunda seni neyin mutlu edeceğini anlarlar, bir şekilde orta yolu bulursunuz. Sevdiğin de gerçekten seni bekliyorsa sabretsin beklesin canını dişine takıp biraz daha. Kaçmak kesinlikle bu soruna çözüm getirmez aksine bu sorunu daha da büyütür, unutma! :20:

Öyle ama erkek arkadaşımın ailesi 6 yıl bekledi sürekli bir terslik çıktı Babam bize geldiklerinden sonra telefonda konuşmaya bile tenezzül etmedi.
Onlarda haklı olarak oğullarını düşünüp olmayacaksa birbirinizin günahını girmeyin yeter diyor. :59:

baban bu şekilde davranarak çok yanlış yapıyo bikere. hayat senin hayatın canım ve sen kendi hayatını babanın istediği gibi yaşarsan hiçbi zaman mutlu olamazsın. hem iş konusunda hem özel hayatın konusunda. ama tabi ki kaçmak çözüm değil. ciddi ciddi konuş babanla. ona sevginiz için harcadığınız emeği anlat 6 yıl dile kolay.ve gerekiosa tehdit et eğer o olmazsa hiçkimse olmaz hayatım boyunca sizi suçlarım mutsuzluğumun sebebi olursunuz de. inada bindirme ama ne kadar üzüldüğünü görsünler. en sonunda dayanamayıp kabul etmek zorunda kalacaktır eminim. biricik kızını reddedemez heralde bu yüzden. sonuçta iyi insanlarmış arkadaşının ailesi de. mezhep ayrılığı konusuna gelince önemli olan düşüncelerinizin birbirine çok zıt olmaması. mesela aydın görüşlü insanlar mı yoksa ne bilim çok mu tutucular. bunlarda büyük farklar yoksa mutsuz olacağını düşünmüyorum ailene de anlat bunları. umarım başkalarının isteklerini yaşamazsın hayatında ve buna izin vermezsin canım. hakkında hayırlısı olsun..

Öyle ama erkek arkadaşımın ailesi 6 yıl bekledi sürekli bir terslik çıktı Babam bize geldiklerinden sonra telefonda konuşmaya bile tenezzül etmedi.
Onlarda haklı olarak oğullarını düşünüp olmayacaksa birbirinizin günahını girmeyin yeter diyor. :59:

Sonuç olarak senin tercihindir ama ne bileyim ben aileyi karşıya almama taraftarıyım her zaman, en en en en son seçenek olmalı bu, o da gerçekten sevdiğine ve kendine güveniyorsan... Erkek arkadaşının ailesi haklı tabii ama erkek arkadaşın biraz tampon olmalı, arayı bulmalı yine de, sonuç olarak ayrılmak da istemiyorsunuz her ikiniz de...

Back
X