erkek bebek için çok dua ettim yumurtlama günü vs. kızım olacak hayırlısıyla

sukut

oğlum olsun istiyorum İNŞ
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2009
841
33
118
İzmir
Forumda belki yazılarımı okuyan olmuştur.Eğer hakkımda hayırlıysa eğer Rabbimden hep erkek evlat istedim.Bunun için yumurtlama günü,yok yatarken sağa yatma vs. bi çoğunu denedim.Kardeşlerimin hepsi kız,kardeşlerimin çocuklarınında kız.benimde ilk çocuğum yine kızları oldu cümlesi çok ağırıma gidiyor bunu yiğenlerimde yaşadım tekrar kendimde yaşamaya gücüm yok.Biliyorum eli ayağı sağlam olsun cinsiyete takılma diyeceksiniz biliyorum farkındayım ve şükürki çok inançlıyım demekkki benim içinde hayırlısı kızmış.18 . haftadayım bir mucize olmassa kızım olacak inşaallah.
Demekki Rabbim nasip etmedikten sonra yumurta takibi yap yok sağa yat yok diyet yap olmuyor.Nasibinde varsa olursa olur demek
Toplumumuzdan keşke şu cehalet silinse .Cinsiyet bizim değil Rabbimizin tercihi. bunu biz şahıslara maal ediyorlar.Demekki hayırlısı bu.
Aileme kızım olcak bile diyemedim onlarda belki üzülürler diye.Benim durumumda olan arkadaşlarım varsa onları çok çok iyi anlıyorum dua ederken sizleride unutmuyorum.Rabbim herkese inş iki sevgiyide tattırır.Sıkıntısını çeken anlar...

Canım senin yerinde olmayı inan çok isterdim...bence kim ne diyo ne düşünüyo ne sölüyo hepsini salla rabbim sana hayırlı ve kız evlat nasip etmiş ki kız evlat berekettir derler. Ileride bile bişey olsa erkekden çok kız koşar. Rabbim önce bana sağlıklı bir evlat nasip etsin ve inş. Kızım olur.:18:

Forumda belki yazılarımı okuyan olmuştur.Eğer hakkımda hayırlıysa eğer Rabbimden hep erkek evlat istedim.Bunun için yumurtlama günü,yok yatarken sağa yatma vs. bi çoğunu denedim.Kardeşlerimin hepsi kız,kardeşlerimin çocuklarınında kız.benimde ilk çocuğum yine kızları oldu cümlesi çok ağırıma gidiyor bunu yiğenlerimde yaşadım tekrar kendimde yaşamaya gücüm yok.Biliyorum eli ayağı sağlam olsun cinsiyete takılma diyeceksiniz biliyorum farkındayım ve şükürki çok inançlıyım demekkki benim içinde hayırlısı kızmış.18 . haftadayım bir mucize olmassa kızım olacak inşaallah.
Demekki Rabbim nasip etmedikten sonra yumurta takibi yap yok sağa yat yok diyet yap olmuyor.Nasibinde varsa olursa olur demek
Toplumumuzdan keşke şu cehalet silinse .Cinsiyet bizim değil Rabbimizin tercihi. bunu biz şahıslara maal ediyorlar.Demekki hayırlısı bu.
Aileme kızım olcak bile diyemedim onlarda belki üzülürler diye.Benim durumumda olan arkadaşlarım varsa onları çok çok iyi anlıyorum dua ederken sizleride unutmuyorum.Rabbim herkese inş iki sevgiyide tattırır.Sıkıntısını çeken anlar...

Yumurtlam takibini nasıl yaptın canim yumurtlama testleriylemi ultrason takibi ilemi birde tek sag tarafa yatmk faydali olmayabilir yumurtann sagdan atılması lazım

Canım senin yerinde olmayı inan çok isterdim...bence kim ne diyo ne düşünüyo ne sölüyo hepsini salla rabbim sana hayırlı ve kız evlat nasip etmiş ki kız evlat berekettir derler. Ileride bile bişey olsa erkekden çok kız koşar. Rabbim önce bana sağlıklı bir evlat nasip etsin ve inş. Kızım olur.:18:

evet bende öyle düşünmeye çalışıyorum.İnşaallah Rabbim hakkında hayırlıysa sanada kız evlat verir.:16:

Pınar laboquik varya o testlerle takip yapmıştım.

Kardeşlerin hepiniz erkek olsaydınız ve sen erkeğe hamile olsaydın ozaman da kız olsun dermiydin ? Bence Demezdin hep erkek suyumuz diye gururlanırdın...senin gibi zihniyetler var oldukça bu cinsiyet ayrımcılığı da var olacak...hep kız doğurur sun bu sefer Erkek istersin anlarımda ilk çocuğun da bukadar üzülüyor san o cahil dediğin insanlardan farkın ne anlamadım...benim 2 kızım var 3. erkek olsun istedim ama senin gibi yöntemler denemedim. 3 de kız olacak gayet mutluyum..Allah sana bir nimet veriyorsa senin iyiliğin için bunu sen ben aciz kafamızla anlayamayız

Kardeşlerin hepiniz erkek olsaydınız ve sen erkeğe hamile olsaydın ozaman da kız olsun dermiydin ? Bence Demezdin hep erkek suyumuz diye gururlanırdın...senin gibi zihniyetler var oldukça bu cinsiyet ayrımcılığı da var olacak...hep kız doğurur sun bu sefer Erkek istersin anlarımda ilk çocuğun da bukadar üzülüyor san o cahil dediğin insanlardan farkın ne anlamadım...benim 2 kızım var 3. erkek olsun istedim ama senin gibi yöntemler denemedim. 3 de kız olacak gayet mutluyum..Allah sana bir nimet veriyorsa senin iyiliğin için bunu sen ben aciz kafamızla anlayamayız

soru sorup benim adıma cevap verme hakkını sana kim veriyor.Bu hakkı kendinde nasıl görebiliyorsun.Bir anne olarak uslubunun daha düzgün olmasını beklerdim.
Herkesin kendi yaşanmışlıkları ve olumsuz anıları vardır.Bunlar yaşamına sirayet eder.Benimde öyle...
Ben hayırlıysa olsun istedim zaten bunu yukarda belirttim.Hayırsızsa benim için konu kapanmıştır.Konumu yanlış bakış açıyla okumuşsunuz.
Allah çocuklarınızı hayırlı etsin.

harfiyen katılıyorum..

canım bizde iki kız kardeşiz ve küçüklüğümden beri ailem falan hep erkek ister öyle dua ederdi ama rabbim vermeyince vermiyor bende evlendim ve ardarda iki kızım oldu haliyle akrabalarım annem sürekli oğlan istediler şu an 3. ye hamileyim ve yine kızlarımda olduğu gibi kız hissediyorum ve herkes de benden çok cinsiyeti ne cinsiyeyi ne diye bir baskı oluşturuyor.bende çok istedim ama işte fazla istemek de imtihan ediliyor vermiyor allah belkide.şimdi yarın randevum var ama başım ağırıyor öğrenmemek istiyrum hissediyorum çünkü.neden bu erkek takıntısı bilmiyorumki.yabancılar da kız diye yanıp tutuşur.sözde inançlı bizler erkek diye yanatız aff ilerde kızlar hayırlı olacak ama şimdilerde çok mutsuz oluyor ve hamileliğimin tadını bile çıkaramıyorum rabbim verdiğine gönlümü razı eyle diyorum ne olur.korkunun ecele faydası yok yarın artık öğrenip kurtulucam baskıdan inş.bide mucize gibi geliyor farklı bişey oursa hep kız doğurucam gibi geliyor:6:

şu genital nub zaten başlı başına üzüntü verici faklı bir cinsiyet isteyen anneleri erkenden üzmekten başka faydası yok.inşallah benim tersi çıkar da o da çin takvimi gibi güme gider.benim kız görünüyor bakalım allah en iyi bilendir

Kimseyi umursama arkadaşım. Allahım sana sapasağlam bir bebek versin de yeter ki gerisi fasa fiso.. Hayatta en zor şey hastalık inan ki.. Grip bile olsa benim çocuğum, deliye dönüyorum ve hep diyorum ki rabbim; her daim sağlık, sıhhat nasip et.. Sen de öyle dua et. Hem kız çocuk candır yahu.. Benim bir kızım olduğu halde ikinci bebeğim de kız olsun diye geçirmiştim içimden. Hatta kız isimleri düşünmüştüm :) erkek oldu :) rabbime şükürler olsun sağ salim doğdu kuzum. Herkes ben hamileyken "bir kızın var, hadi bu da erkek olsun" derdi. Öyle kızardım ki.. Hatta eşim bile öyle derdi biliyor musun? Ben hep sağlıklı olsun dedim.. Hep öyle diledim. Çünkü düşük tehlikem vardı başlarda.. Sana diyeceğim o ki; şükret.. Dua et.. Ne güzel, inci gibi bir kızın olacak.. Saçlarını tarayıp tokalar takacaksın.. İlerde dert ortağın, canının canı olacak senin.. Hayırlı doğumlar dilerim.

benim ilk hamileliğim ikizdi ve ikisi de erkekti. toplum bakış açısı çok acımasız. cinsiyet konusu bizim elimizde değil. kimseyi umursama ve başını dik tut gururlanarak söyle kızım olacak diye. beni övüyorlardı bazı insanlar erkek ikiz çocuğu olacak diye ama ben tepkimi koydum çoğuna da kızdım azarladım. kız erkek önemli değil rabbim erkek evladında kız evladında tadını hepimize taddırsın tabiki de ama olmazsa da hayırlısı. ben şimdi yine hamileyim ve ben erkek hissediyorum eşim kız. diğer akrabalarımda kızın olur inşallah diye dua ediyorlar. ben ise sadece hayırlısını diliyorum. benim için erkek evlat hayırlı ise erkek evladım olsun, eğer kız evlat hayırlı ise kızım olsun diye dua ediyorum. Herşey nasip kısmet. O bebek sağlıklı sıhatli doğarsa erkek olmadığı için bakmayacak mısın? İnan ciğerinin bir parçası olacak neden erkek olmadı deme. erkek doğuramıyorsun diyen de olursa çok istiyorlarsa kendileri doğursun. ben kendimi bildim bileli elin lafina hiç bakmadım bakmam da. bunca çocuk için yanıp tutuşan aileler var inan arka arkaya kızları olsa cennette sayarlar kendilerini. elin laflarını önemseyip kendini de bebeğini de üzme gaflete düşme şükret ki aramadan veriyor rabbim ya çocuğun olmasaydı. o zaman neler neler duyacaktın..

canım doğacak bebeğin cinsiyetini baba belirliyor

kadında x kromozomu var ama erkekte xy var,eğer y kromozomu taşıyan sperm döllenirse erkek olur ..

yanı senin bütün kardeşlerinin kız olması onların kızı olması,sizden kaynaklı değil üzülme

soru sorup benim adıma cevap verme hakkını sana kim veriyor.Bu hakkı kendinde nasıl görebiliyorsun.Bir anne olarak uslubunun daha düzgün olmasını beklerdim.
Herkesin kendi yaşanmışlıkları ve olumsuz anıları vardır.Bunlar yaşamına sirayet eder.Benimde öyle...
Ben hayırlıysa olsun istedim zaten bunu yukarda belirttim.Hayırsızsa benim için konu kapanmıştır.Konumu yanlış bakış açıyla okumuşsunuz.
Allah çocuklarınızı hayırlı etsin.

Yanlış bakış açısıyla baktımsa Özür dilerim.fakat ilk çocuğun da bu üzüntüyü yaşıyorsun .5 erkek doğurup gurur lanan lar var yada 1 oğlu oluyor daha çocuğu olmuyor neyseki erkek benimki diyenler var..herkesin yaşanmış lığı var diyorsun da bende bu ülkede yaşıyorum merak etme senin yaşadıklarını yaşıyorum..ben anneme 3.de kızmış deyince tlf da sesi soluğu kesildi üzüntü den. .kendi annem ya..emin ol aynı şeyleri yaşıyoruz..Eğer bizde kendi cinsimiz i istemez sek bu zihniyet kaybolmaya cak..onlara benze mek istemiyorum ben ayrıca sana hakaret etmedim ki uslubumu eleştiriyor sun ..sana soru sormadım o cümleyi pekiştirmek için sorulmuş tu lafın gelişi..burda hakaret olmadığı müddetçe herkes sana yazabilir herkesin fikrini söyleme hakkı var..illa senin gibi düşünenler mi olacak buna hazırlıklı ol..valla sana son sözüm tüm kadınlara da kendi cinsiyetinizden utanma yın..Evli erkek aldatır karısı,kocasını suçla yacağı yerde kadını suçlar..dişi , kuyruk sallamazs a erkek dolan maz diye ülkemize özgü atasözü varya...ben tabikide seni anlıyorum..mutluluklar dilerim kızınla arkadaşım hakkını Helal et

Allah hepinizden razı olsun yazdıklarınızı okuyunca çok iyi hissettim kendimi.
elbektteki Rabbim lutfetmiş vermiş şimdiden hayalini kurmaya başladım güzel kızımın.Oğlum olmasını eşim ve çevrem için daha çok istemiştim.
Çevreme kız diyince olsun olsun hayırlısı diyolar,sevinmek yerine eşim bile.Ben sadece bu durumla karşılaşmak istemiyordum.7 kız yiğenimde bunları çok fazla yaşadım zaten.Şimdi kardeşim aradı hamileydi onunda kızı olcakmış .Canım benim oda aynı sıkıntıya düşmüş.Demekki bizim bunları yaşamamız gerekiyor vardır bir hayrı.Cinsiyeti erkek belirler deniliyor evet ama bizim ailedeki Rabbimizin ufak bir imtihanı demek.Rabbim her isteyene iki sevgiyide tattırsın inşaallah yoksa Rabbimizin cinsiyet tercihini eleştirmek isyan etmek bizlere yakışmaz.Hayırsız 10 oğlumuz olacağına hayırlı bir bal kızımız olsun yeter.

Ayy bende tamtersi esimin ailesi cok duskun erkek die kendilerini parcaliyolar benimde odum kopuyo erkek olcak diye .cok fazla sahiplenip cocuk onlarinmis gibi davraniyolar bende iste siradan onu dogurmaya vesileolan anne:)))) beni erkek cocuktan soguttular yoksa esim icin oglum olmasini tabi isterdim... benimde kizim var 4.5 yasinda inan bana bi anne icin en buyuk sans kiz bebek hayat boyu sana arkadas simdi 2.cocugu dusunuyorum 2 aydir deniyoruz bende yumurtlama gunum oncesi birlikte oluyorum ki kiz sansim artsin ama bizim cabamiz bos Rabbim ne nasip ederse o gelecekte ne hayirli olucak biz bilemeyiz en hayirlisi neyse o olsun

Nedir bu cinsiyeti başkalarında kötüleme ya benim bir oğlum var ikinci çocuguma hamileyim 12. Haftada küçğk bi ihtimal oğlum olabileceğini soyledi doktor evet degısık olsun kız olsun ısterım ama Allah neyı layık görmüsse odur sonuc olarak! Erkek olabilecegini duyunca üzüldünmu dıyenler olmadı yok erkekler ılerıde bakmaz fayda kızda var dıenmı olmadı..ben kendımı baktıracak bırını doğurmuyorum bu bir ayrıca hayırlı evlat olsun o yeter kızı erkege göre ayrılmıyo hayırlı evlat!!

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Eskiden doğum yapanlar ultrason olmadığı için daha şanslıymış doğduğu gün öğreniyorlarmış ve bebeklerini gördükleri an cinsiyeti takacaklarını sanmam.
Ben de ilk çocuğumun erkek olmasunınistemiştim malum toplumsal baskı ve annemin ve eşimin daha çok istekli olmaları yüzündendi. Kızım oldu sağlıklı ve kendi kopyam biricik arkadaşım canımın içi. Şimdi ne kadar aptalca düşünmüşüm diyorum. İyiki kızım olmuş her annenin mutlaka bir kızı olmalı. Eğer bir çocuk sahibi hakkım olsaydı kızım olsun diye dilerdim. Şimdi ikinciye hamileyim 17 haftalık cinsiyeti hala öğrenmedim ama içime kız gibi doğuyor tabiki gönül değişik olsun iki duyguyu da tadalım istiyor ama ne gelirse kabulüm.
Çevreye hiç bakmayın mesela işyerinden arkadaşın bir oğlu vardı hamile olduğunu duydum ikinci de oğlanımış dediler aaa üzülmüştür kızcağız keşke değişik olsaydı dedim olur mu daha çok mutlu oldu yine erkek olacağını öğrenince dediler şaşırdım. Halbuki ilki kız ise İkincinin de kız olmasını isteyen anne Nadir'de. Evlat sahibi olmak gibisi yok kız erkek önemli değil hayırlısını ve sağlıklısını versin Rabb'imiz yeter. Büyüyünce de kız ve erkek evlat arasında anne ve babaları ile ilgilenme, arayıp sorma dereceleri aynı diyenlere burdan gülüyorum. İki erkek kardeşim beş amcam var kendi gözlemlerime göre alakası bile yok! Kendilerini kandırmasınlar.

Ben de hayatım boyunca hep bir kızım olsun istedim. İlk çocuğum erkek oldu, ikinciye hamile kaldım. İkinci de çok kız istedim ama Allah bana yeniden erkek çocuk nasip etti. 21 haftalık hamileyim ve kısmet olursa bir oğlum daha olacak. İki çocuğumun da başımın üstünde yeri var ama ne bileyim, ikinci erkeği duyunca üzülmedim desem yalan olur.bir de aman sana bakacak kimse olmayacak , ah ah vah vah diye saçmalayanlar da cabası... 3. çocuğu doğurmam zor, doğuracak olsam da onun da kız olacağının garantisi yok. Allah hepimize sağlıklı ve hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah, gerisi boş tabi ki... Herşey Allah'ın takdiri, o ne derse o oluyor. ama Allah'ın bildiğini kuldan saklayamam, bir tarafım hep buruk olacak kızım olmadığı için. bir de şöyle düşünün, bu kadar çocuğu olmayan insan varken ne kadar şanslıyız ki Allah bize bu duyguyu yaşamayı nasip etti. Ya etmeseydi? Hepimiz sağlıkla kavuşalım evlatlarımıza inşallah...

Back
X