Doğuma Hazırlık erkek bebek için tüp bebek yapmak sizce günah mı?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

yaprk

Allah'ım sana emanetiz
Kayıtlı Üye
24 Mayıs 2012
1.149
576
123
Diğer
slm kızlar şu an yanımda 4 kızı olan bir arkadaş var gelecek ay kıbrısa gidip tüp bebek yaptıracak sizce günah mı? ben kendisine günah diyorum ben olsam asla yapmam ama onun fikrinede saygı duymaktan başka birşey yapamam sonuçta bu onun hayatı

neden kıbrıs?
türkiye de olmuyor mu?

bence günah boyutu biraz irdelenmeli. hemen öyle ya da değil denemez.
eğer ailenin durumu yok ve sadece erkek çocuk için böyle bir yola başvurulmuşsa hem gelecek olan hem evdekiler sıkıntı yaşar.
ama her yönden karşılanabiliyorsa bu istek bence yapmakta bir sakınca yoktur.

neden kıbrıs?
türkiye de olmuyor mu?

bence günah boyutu biraz irdelenmeli. hemen öyle ya da değil denemez.
eğer ailenin durumu yok ve sadece erkek çocuk için böyle bir yola başvurulmuşsa hem gelecek olan hem evdekiler sıkıntı yaşar.
ama her yönden karşılanabiliyorsa bu istek bence yapmakta bir sakınca yoktur.

yok türkiyede yasak maddi durumu var

benim ilk gebeliğim ve kızım olacak çok şükür ben hep kız istedim ama eşim şimdiden 2. erkek olsun kıbrısa gideriz muhabbeti yapıyor ben kesinlikle karşıyım yani doğal yoldan hamile kalabiliyorken o sıkıntılara katlanmak istemem.zaten eşimin bu erkek isteği beni şimdiden erkek çocuğundan ve 2. bebekten soğuttu...hem biz kimiz ki Allahın işine karışacağız o neyi hayırlı görürse o olur...ilerde bu durum başıma sorun yaratacak sanırım ama hiç umrumda değil

günah olup olmadığı konusunda fikrim yok ama Allah erkek evlat yazmadıysa kaderine tüp bebekle de olmaz,belki düşürür,belki bir hata yaparlar yine kızı olur,kısaca nasibinde yoksa olmaz.büyük çoğunluk hem kızı hemde oğlu olsun ister ama bunu saplantıya dönüştürerek illaki erkek çocuk için tüp bebek yaptırmayı yanlış buluyorum.Allahtan hayırlısını dilemek ve evlat verdiği için şükretmek daha doğru.

ben olsam aklıma şu gelirdi;ya bu kadar uğraşla yaptığımız çocuk hayırsız çıkarsa? Allahtan hep hayırlısını vermesi için dua ediyoruz
ayrıca erkek çocukları olsa o baba kızlarından çok daha fazla değer verecek oğluna belli ki,kızlara haksızlık değil mi?
Allahın verdiklerine razı olmak gerek tüp bebek yapılır da çocuk olmuyorsa yapılır

turkıyedede yapan yerler var bence arastırsın bence maddı durumu varsa

merhaba,
ben türkiyede yapan yer yok diye biliyorum.. yasak olduğu ve bu işlemin 3-4 uzmanla yapıldığı için riske atmamak adına yapılmadığı söylendi bana.. Günah meselesine gelince Allah herşeyin hayırlısınını versin.. tüp bebekte cinsiyet belirlemek günah gibi geliyor bana ama mantıken düşündüğümdede Allah çocuk vermiyorsa normal yolla çocuk sahibi olamayıp tüp bebek yöntemiyle çocuk sahibi olmakta günah diye düşünüyorum.

tüp bebekle cinsiyet seçiminin ne şekilde yapıldığı önemli burada
sonuçta yumurtalar toplanıp spermle dölleniyor ve erkek olan kadına yerleştiriliyor.Peki kız olanlara ne oluyor?
işte günah olup olmadığı bu sorunun cevabında saklı
Sırf erkek bebek için kullanmayacağımız embriyolar oluşturmak ve kız olanları imha etmek ne derece doğru?
bir de şu var bunu yapmak etik olsaydı zaten tüm dünyada yasak olmazdı diye düşünüyorum yanlış mıyım sizce

tüp bebek doktorlarının yaptığı bir tv programında bir hoca bu soruları yanıtlamıştı kendi doğal yollardan bebeği olmuyorsa tüp bebek yaptırabilirler lakin bir sıkıntı yok ise normal yolla gebe kalabiliyorsa tüp bebek caiz olmaz demişti ..
bence arkadaşınız buraya sormak yerine bir hocaya sorsa daha iyi olur çünkü bizim bilgimiz sadece duyduklarımızla sınırlı
Allah herkesin gönlüne göre versin amin..

günah boyutunu bende bılemıyorum ama ınsan olarak farklı olanı ıllakı ıstıyoruz
burda yaptırmak için giden arkadaslar vardı hepsı olumsuz sonuclarla döndü

kaderde varsa zaten olacaktır dıye dusunuyorum tabı soylede dusunebılırsın tedbır senden takdır Allahtan
ama bu kadar olumsuzluk ıcınde parayı bıle bıle cope atmak gelıyor bana

yasak olmasının nedenı dunyanın dengesının degısmesınden korkulması dıye bılıyorum belkıde yanlıstır tam bılmıyorum
Türkiyede yok sanırım oyle duymustum

günah boyutunu bilmem ama evlat konusunda cinsiyet seçmek bana pek hoş gelmiyo biz hakkımızda neyin hayırlı olacağını bilemeyiz allah hakkımızda hayırlısını versin diye dua ederiz hatta demekki onlar için kız çocuk hayırlıymış... bende ikinci bebeğime hamileyim bi oğlum var bu bebeğin kız olması gönlümden geçiyo ama erkek olursada aynen söylediğim gibi allah ne nasip ederse o allah herkese öncelikle hayırlı evlat versin...

2 kızım var yani ikinci kızımı yeni doğurdum 25 gün oldu dünya tatlısı ikiside ve eşimle çok düşkün ama dün bana 3 çoçuk için aşılama yapmayı teklif etti şakayla karışık birde oğlum olsa dedi bilmiyorum kızmadım ama onaylamadımda allah hayırlı evlatlar nasip etsin herkeze 3 çoçuk hayal geliyor bana

2 kızım var yani ikinci kızımı yeni doğurdum 25 gün oldu dünya tatlısı ikiside ve eşimle çok düşkün ama dün bana 3 çoçuk için aşılama yapmayı teklif etti şakayla karışık birde oğlum olsa dedi bilmiyorum kızmadım ama onaylamadımda allah hayırlı evlatlar nasip etsin herkeze 3 çoçuk hayal geliyor bana

canim bebegin hayirli olsun
benimde kizim olacakmis ikinci kizim yolda
uzlmuyo degilim nasil iki kiz annesi olmak bende biran once kucagima almak istiyorum
asilama demissin oda garanti degil ki be canim :((

uzlmuyo degilim nasil iki kiz annesi olmak bende biran once kucagima almak istiyorum

2 kız annesi olmak süper aslında ama şu var bende çok üzülmüştüm duyunca kızım olacağını ve dr fark etmişti üzüldüğümü kendisininde 2 kızı olduğunu ve dr ken bu durumdan çok mutlu olduğunu söğlemişti doğumumu sipinalsezeryan oldum dr zorlamasıyla o doğum anını unutamam okadar güzel bi duygu ki kendime kızdım niye üzülmüşüm diye ablasının eşyalarıyla büyüyor kız olacak diye doğru dürüs bişey almamıştım evde var nasıl olsa diye ama ilk işim çarşıya çıkıp kızıma gardolap düzmek olacak büğün 25 günlük olduk ve hala benim ağzım kulaklarımda mutluluktan allah sanada hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin rabbim kızın:3:a arkadaş dert ortağı hemde kardeşi olacak

2 kız annesi olmak süper aslında ama şu var bende çok üzülmüştüm duyunca kızım olacağını ve dr fark etmişti üzüldüğümü kendisininde 2 kızı olduğunu ve dr ken bu durumdan çok mutlu olduğunu söğlemişti doğumumu sipinalsezeryan oldum dr zorlamasıyla o doğum anını unutamam okadar güzel bi duygu ki kendime kızdım niye üzülmüşüm diye ablasının eşyalarıyla büyüyor kız olacak diye doğru dürüs bişey almamıştım evde var nasıl olsa diye ama ilk işim çarşıya çıkıp kızıma gardolap düzmek olacak büğün 25 günlük olduk ve hala benim ağzım kulaklarımda mutluluktan allah sanada hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin rabbim kızın:3:a arkadaş dert ortağı hemde kardeşi olacak

Allah 4 tane kız vermişse vardır bi bildiği...işine karışmak niye ? illa erkek erkek dememeli... Rabbim hayırlı olanı ver demeli.... varsayalım verdi erkek evlat, hayırlı olmadıktan sonra neye yararki... yine o 4 kız bakar size ... :20::ssz:

günah boyutunu bilmiyorum ama ben korkardım ısrarla erkek istemekten hadi binbir çabayla erkek doğdu bakalım hayırlı bir ömrü olacakmı? belki allah verecek ama kısa sürede tekrar yanına alacak, ömrü kısa olacak, diğer evlatlara şükredilmediği için hayırlısı istenmediği için, allah sınayacak, vermemesinin bir sebebi olduğunu gösterecek belki, ben bunları düşünüp korkarım

Back
X