Doğuma Hazırlık Erkek bebek İsimleri 2015 :KK46: :nazar:

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

85ophelia85

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2012
4.168
326
123
kizlar aslinda yılın mılın Önemi yok sanırım,
Daha önce açılan konulardan ben bir isim seçemedim,
okadar sayfalarda birikmişki ve sürekli benzer isimler önerilmiş.. vallah sıkıldım!
birde çevrem eleştirir ve sanki herkese isim beyendirmek zorundayız ya :KK51:

Burda bebişinısın ismini önere bilir, yada anlamı güzel isimler, önerilerinizi bekliyoruz:KK15:,

Seçim: Türk, kuran

Birtek; şu değiş yada kuranda ismi geçiyor diye sanip, Yahudî olan isimlerine dikat edelim,

isim olarak; Ahmet, Mehmet, halil, Yasin, bariş, Arif vs. isimleri güzel ama eşim daha farklı istiyor:KK12:

Bizde şimdilik; sufî ve Miran Aklımızda.
Yine emin degilim :KK53:

Yardım edelim birbirimize:KK31:

Mrba Bn 23 haftalik hamileyim bir oglum olucak allahin izniyle doktorum ismini kararlastirin ve onunla konusurkn ismiyle hitap et dedi bos kaldikca konus dedi ve bn hala isim bulamadim kurani kerimde gecen bir isim ariyorum begendigim isimlernden hicbiri kuran da yok ilk gebelik ve yasim 18 acemiyim yardim :(

Kıyamam 18 yaşındamısın o_Oama bende Mayıs annesiyim senin gibi.
Ve benimde ilk gebeliğim ve inanırmısın, karar veripte bütün isimlerle seslendım ben:KK47:
Kız olsaydı mira Nur olacaktı ama erkek bebeye kıyafet bulmak kadar zor bu isim.

Mırac nasıl? yada;

Naim: Bolluk, varlık içinde yaşayış. 2. Cennetin bir bölümü.

İhvan . 1. Sadık, samimi candan dostlar. 2. Aynı tarikata mensup insanlar Erkek ve kadın adı

İrfan .Zihin olgunluğu, bilme, anlama. 2.Kültür olarak kullanılır. Erkek

Ihsan: İyilik etmek, bağışlamak, cömertlik yapmak.

Çok zor yao_O

AYETULLAH: (Ar.) Er. 1. Allah'ın ayetleri. 2. Özellikle Şii mollalarının kullandığı isimlerdendir. Allah'ın göndrermiş olduğu yasalar ve emirler. 3. Mucizeler, hikmetler. 4. İz, nişan.

ATLAS: (Tür.) Er. 1. Üstü ipek, altı pamuk kumaş, diba. 2. Düz, havasız, tüysüz. 3. Büyük harita. 4. Atlas oyanusu. 5. Kuzey Afrika'da Fas, Cezayir'i geçerek Tunus Körfezi'ne kadar uzanan sıradağlara verilen ad.

AREF: (Ar.) Er. 1. Pek maruf, çok bilinen. 2. Arif, anlayışlı ve bilgili.

ARAF: (Ar.) Er. 1. Cennet ile cehennem arasındaki yer. 2. Sert, tepe. 3. Adetler, usuller. ( kulağa hoş ama anlamı pek değil gibi)

Arkadaşlar merhaba,
Çok yakında erkek bir bebek bekliyoruz..Ama ismini netleştiremedik halen.
İki isim olacak gibi. Biri Faruk. Şimdi sizce Faruk ile uyumlu isimler neler olabilir ? Lütfen yardım edin :)) bir türlü çıkamıyoruz işim içinden. (Buarada Ömer Faruk olmasın)

Arkadaşlar merhaba,
İki isim olacak gibi. Biri Faruk. Şimdi sizce Faruk ile uyumlu isimler neler olabilir ? Lütfen yardım edin :)) bir türlü çıkamıyoruz işim içinden. (Buarada Ömer Faruk olmasın)
Faruk
Arkadaşlar merhaba,
merhaba canım, Allah saglikla kucağına almayı nasip etsin! Kac haftaliksin?
Faruk ismini bende bir ara düşündüm
Ama hala isim yok ve vallah bıktım :)

Aklıma şuan pek uyumlu bir isim gelmiyor ama can/ han ismi mesela nerdeyse her isime uyumlu.
Yada Faruk kaan, Faruk Mert sanki uyuyor gibi:) aklıma gelirse yazarım

Senin aklında farklı bir isim varmi benim icin?

Benm esimin adi faruk gobek adi omer ogluma hala isim bulamadim .s eymen kurani kerim de geciyor mu netten bkiyom bazi yerlerde geciyo dio bazilarinda gecmiyo diyo

Arkadaşlar merhaba,
Faruk hz ömerin lakabı.. İnşallah temmuzda oglum dünyaya gekdiğinde ömer faruk olacak ismi.. Faruk Taha olabilir sizin içinde. Hz ömer Taha suresiyle müslüman olmuştu. Ben Ömer Taha düşündüm ama sonra içim rahat etmedi Faruk u ayırmaya. Efendimiz koymuş bu ismi hz Ömere

Benm esimin adi faruk gobek adi omer ogluma hala isim bulamadim .s eymen kurani kerim de geciyor mu netten bkiyom bazi yerlerde geciyo dio bazilarinda gecmiyo diyo
Canım kuranda geçmiyor eymen. Peygamberimizin dadısının adı ümmü eymen. Efendimiz annemden sınra annem der ümmü eymen için. Eymn erkek ismi ümmü= kızı demek. Bence çok güzel bi isim

Eymen kelime olarak Kuranda geçiyor tabiki. Yanılmıyorsam Vakıa süresinde. sagcilar-sag taraftakiler anlamına geliyor meal olarak. Yemin arapça sağ demektir zaten. Eymen de oradan turemis bir isim.

Ummu Eymen in haricinde başka bir sahabe va Eymen ismi Kuranda sahabe ismi olarak geçmiyor ama kelime olarak geçiyor.
Kuranda ismi zikredilen tek sahabe Hz Zeyd bin harise dir.
Ama sunu belirteyim ki simlerin Kuranda geçip geçmemesi çok önemli değil. Kuranda ne ömer geçer ne Ebû Bekir geçer ne osman geçer.... dediğim gibi Kuranda Zeyd dışında hiçbir sahabe ismi geçmez.

Bebekler ne zaman dünyaya geliyor kızlar? Bu gişle nüfüs dayresınden isim verecekler bebişlerimize:KK45: Taha ismi şuan çok popüler , eşimde istedi ama ben istemedim bu sever.. Ne güzel Çatışma yapıyoruz böyle :KK11::KK53:

Ben dün bu isimleri not ettim ama kesin eşim istemez,
Belki sizin hoşunuza gider,

OĞUZ: (Tür.) Er. 1. Mübarek, saf ve iyi yaratılışlı. 2. Genç, sağlam, güçlü. 3. Anlayışı kıt, bön. 4. Köylü. Tosun. 5. Türk efsanelerinde geçen büyük bir kahraman. Büyük bir Türk boyu.

REYAN: (Ar.). - Herşeyin evveli, ilk zamanı, tazelik zamanı. - Erkek ve kadın adı olarak kullanılır.

NUYAN: (Fars.) Er. - Şehzade, prens

Internette bakmadığım sayfa, site kalmadi kizlar, dönüp dönüp aynı isimlere bakiyoruz

Inşallah Mayısta bekliyoruz. Reyan ve Nuyan abisinin ismiyle uyumlu ama Reyan a insanlarin reyhan deme ihtimalleri yüksek. Nuyan da değişikmis ama eşim begenmez... Numan da hoşuma gidiyor aslında ama biz de sizin gibi babayla ortak karar veremiyoruz ya :)
aman insallah sağlık olsun da birsey bulunur herhalde isimsiz kalmazlar :)

Musa, isa, yahya, selman, Numan, Harun, Yakub, huzeyfe, ubeyde, Sinan, Ali hoşuma gidiyor benim de..
Bazilari zaten ailelerimizde var. Bazılarını da eşim istemiyor.

Musa, isa, yahya, selman, Numan, Harun, Yakub, huzeyfe, ubeyde, Sinan, Ali hoşuma gidiyor benim de..
Bazilari zaten ailelerimizde var. Bazılarını da eşim istemiyor.
Sende Mayıs annesisin demek, ne güzel :) Boğa burclu olacak olgularımız desene:KK49:
Güzel isim çok, ama beyendiremiyoruzki,
Aslinda kizlar ben ismi annenin hakı diye düşünüyorum,
9 ay neler çekiyoruz ayrıca soyadını babası verıyor, ne haksızlık bize ama:KK53:

Harun ve huzeyfe Hariç diyer isimler çok hoş,
Hata ben ciddi ciddi sinan düşünüyordum. ( daha önce sina ismi) ama sinanin anlami güzel değilmiş. okun ucu anlamına geliyormuş, eyer yanliş hatırlatmıyorsam

Sende Mayıs annesisin demek, ne güzel :) Boğa burclu olacak olgularımız desene:KK49:
Güzel isim çok, ama beyendiremiyoruzki,
Aslinda kizlar ben ismi annenin hakı diye düşünüyorum,
9 ay neler çekiyoruz ayrıca soyadını babası verıyor, ne haksızlık bize ama:KK53:

Harun ve huzeyfe Hariç diyer isimler çok hoş,
Hata ben ciddi ciddi sinan düşünüyordum. ( daha önce sina ismi) ama sinanin anlami güzel değilmiş. okun ucu anlamına geliyormuş, eyer yanliş hatırlatmıyorsam

Evet inşallah. Ailemdeki erkekler genelde Mayıs doğumlu :)
Sinan'ın anlamı öyle ama bu isimde Sahabeler var. Anlamı kötü sayılan isimleri de Hz peygamber hep değiştirmiş. Sinan isminde olan sahabe bu isimde kalmış :) zaten eşim de beğenmiyor da ben seviyorum işte..
Harun u neden sevmedin bu ara ona yoğunlaştım

Back
X