Erkek çocuğun ergenliğe girdiği nasıl anlaşılır?

hayır tatlım, aksinee, bırak olmasın, daha 9 yaşındaymış, benim kızım 10 yaşında ve 2 yıldırergenlıgı durdurmak ıcın ıgneler yapılıyor, normalde kemik yaşının 11 oldugu vakit ergenlıgın baslaması normal sayılırmıs,

ben memelerının bırının diğeriden az daha buyuk oldugunu farkettıgımde goturmustum

Canım neyden şüphelenip götürdünüz kızını. Benim kızımda da tüylenme başlıyor biraz. 9 yaşında. Ben regl de olmasın istiyorum aslında. Ama çok doğal yapısıyla da oynamak istemiyorum. Doktorla görüşeceğim bakalım da yazı bekliyorum. Geç mi kalırım sence.

hayır tatlım, aksinee, bırak olmasın, daha 9 yaşındaymış, benim kızım 10 yaşında ve 2 yıldırergenlıgı durdurmak ıcın ıgneler yapılıyor, normalde kemik yaşının 11 oldugu vakit ergenlıgın baslaması normal sayılırmıs,

ben memelerının bırının diğeriden az daha buyuk oldugunu farkettıgımde goturmustum
Anladım canım. Çok teşekkür ederim. En kısa zamanda görüşeyim doktorla. Ben hiç olmasın istiyorum. Engelli ya bezli bir de o eziyet olmasın istiyorum kızıma. Bakalım doktor ne diyecek.

muayene edecekler vucudunu, hormon testı de yapacaklar, bir de eger benım kızım g,b, gerek duyulursa ( umarım olmaz ) mr isteyecekler, dediğim gibi bizde 7,5 yasında baslamıs meger, iyi ki gördüğüm an götürmüşüm, 2 sene olacak ayda 1 defa iğne yapılıyor, her 3 ayda 1 kontrollerı var, allah hepsini esirgesin...

Anladım canım. Çok teşekkür ederim. En kısa zamanda görüşeyim doktorla. Ben hiç olmasın istiyorum. Engelli ya bezli bir de o eziyet olmasın istiyorum kızıma. Bakalım doktor ne diyecek.

Hatunlar 2 kızım var benim de büyük 3.5 yaşında. Erken regl olursa ne gibi bir problem olur acaba ben de 11 yaşımda olmustum ideal yaşı var mı kız çocuklarında?

Öncelikle çocuk doktoruna götürün, o gerekli görürse endokrin ya da ürolojiye yönlendirir.

Back
X