Erkek çocuk anneleri yardım !

Serapalandalan

Üye
Kayıtlı Üye
26 Mart 2014
67
7
18
Adana
Hanımlar merhaba benim 16 aylık dünya tatlısı bir oğlum var ben suan çalışmıyorum ve tüm günümüz beraber geçiyor .benim günlerdir içimi yiyip bitiren bir sıkıntım var acaba yersiz yere mi endişeleniyorum bilmiyorum.şimdi gelelim konuya benim oğlum beni taklit ediyor tencerede yemek pişirme küpe takma toka takma saç düzleştiriciyi kafasına sürmesi yer silmesi yani bunları benden görüp yapıo acaba bu durum cinsiyet gelişimini etkiler mi . Siz cocuk büyütürken böyle durumlarla karşılaştınız mı yardımcı olursanız cok sevinirim.

Benimde 29 aylık bir oğlum var. Evet o dönemde bebekler ne görürse taklit ediyorlar çok normal. 2 yaşından itibaren cinsel kimlik ayrımları başlıyor. Hala yapmaya devam ederse kendisiyle konuşmanızı tavsiye ederim. Yani bunu sadece anneler veya bayanlar yapar erkekler yapmaz tarzında. ve 2 yaş itibariyle babasıyla zaman geçirmesi cinsel kimlik için yardımcı olacaktır.

Teşekkür ederim inanın çok rahatladım

Diger cocuklarla oynayabilecek ortamlarda bulundurun. Krese gonderebiliyorsaniz yarim gun yada haftada birkac gun gonderin. Bu yaslarda cok dikkat edin zira cinsel kimlikleri bu yaslarda gelismeye basliyor. Babayla vakit gecirmesini saglayin mumkun oldukca. Merak etmeyin zamanla duzelir tabi tavsiyelere uyarsaniz.

canım bu durumlar çok normal sonuçta bütün gün seni görüyor ve örnek alıyor, gelişiminde bir sorun olmaz cinsiyet kavramı henüz gelişmedi, 2 yaşından sonra küpeyi sadece anneler takar, babalar takmaz, tokayı sadece ayşeler takar efeler takmaz gibi örnekler gösterin, babasıyla daha çok vakit geçirmesini sağlayın

Bu zamanlarda taklit ederek öğreniyorlar kimi daha sık görüyorsa onu taklit eder tabii..
Benim oğlum da süpürge, vileda meraklısı.
Gecen gün saçına toka takmaya çalışıyordu :)
Dikkat etmek, takip etmek lazım ama üstüne gitmeden..
Yargılamayın, ben hep şöyle düşündüm benim Çocuğumun bana gore cinsiyeti yok kız erkek ya da başka birşey her koşulda benim çocuğum..
Ama duzgun yetismesi için yapmam gereken ne varsa da yaparım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…