erkek infertilitesi

gulengul

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2010
5
0
36
İstanbul
benim esimde hareketlı sperm saysısı az bu yuzden bebegımız olmuyor .ben sunu merak edıyorum erkekdekı sorun tedavı edılemıyormu.tedavısı yokmu,capada makatdan ultrason cektı temız dedı,bırde 5-6 yasındayken gecırdıgı idrara tormasından tas alınmıs bu yuzden ıdraa sperm kacıyo dedıler. sonra sudafet verdıler 15 gun sonra tekrar tahlılı aldılar .en sonunda prf.hocamız gorsun dedıler oda bız elımızden gelenı yaptık acıklanamayan ınfertılıte dedı tup bebege gonderdı. ben yapılacak baska bırsey yokmu dedım ban atarısma benımle nerey gıdersen gıt sonuc cok degısmez dedı.bızde verdıgı kagıtla gıttık ve tup bebek deddık ama olmadı.cevapınızı beklıyorum tesekkurler

Eşinizin geçmişte geçirmiş olduğu operasyon sonrası mesane boynu zedelenmiş olabilir. Bu durumda mesane içerisine idrar kaçabilir. Durumu anlamak için ejakülattaki meni miktarını görmek lazım. Sudafed mesaneya kaçış durumlarında kullanılan bir ilaçtır. Bu tedavi sonucu sperm analizinde değişiklik oldu mu? Ayrıca sperm analizi sonuçlarına bakarak durumunuz ve tedavisi hakkında fikir vermek daha doğru olacaktır.

merhaba;

eşimin sperm sayısı 7 milyon hareketlilik %15 morfoloji % 3

kadın doğum doktoruna gittiğimizde bizi direk tüp bebeğe yönlendirdi.Hiçbir tedavi uygulamadan denedik ve ilk denememiz başarısızdı.Benim öğrenmek istediğim kullanılan bazı iğne ve ilaçlar varmış sanırım bizim durumumuzda önce eşimin değerlerinin düzeltilmeye çalışılması gerekmezmiydi?

Çiftlere tavsiyem sonuna kadar doğal yoldan çocuk sahibi olmak için uğraşmak ancak bunun mümkün olmadığı durumlarda yardımcı üreme tekniklerine başvurmaktır. Bugünkü imkanlarda sperm analizinde hiç hücre yoksa veya sperm hücreleri hiç hareket etmiyorlarsa doğal yoldan çocuk sahibi olma imkanınız yok demek mümkündür. Sizin yazdığınız parametreler tabi ki düşük ve doğal yolla çocuk sahibi olma şansınızın düşük olduğunu söyleyebiliriz. Erkekte problem olduğu durumlarda mutlaka bu konunun uzmanı bir üroloji uzmanı tarafından erkeğin değerlendirilmesini savunuyorum. Bir kadın doğum uzmanın sadece sperm analizine bakıp sizin doğal yoldan çocuğunuz olmaz demesini kabul edemiyorum.

Emre Bey çok teşekkür ediyorum öncelikle;

Malesef başlarken yanlış biyerden başladık yanlış yönlendirildik.Ama bizi doğru yönlendirebilecek bir üroloji uzmanı bulamadık .Eşim varikosel ameliyatı oldu. Ameliyattan sonra değerlerde yükselme olmadı biz doktorumuzla görüştüğümüzde üroloji uzmanının bize söylediği şey 20 milyon olmasına gerek yok sperm sayısı 1 adet bile olsa sizin çocuğunuz olur hiç endişelenmeyin oldu ama herhangi bir tedavi önermedi.Antalyada oturuyoruz ve sizden isteğim bize bir üroloji uzmanı önermeniz aslında İstanbula bile gelebiliriz ama sürekliliği olmaz çünkü her ikimizde çalışıyoruz bu konuda bizi yönlendirebilirseniz çok sevinirim.

Back
X