- 30 Aralık 2020
- 30
- 19
- 38
- 32
- Konu Sahibi Boncuk9287
Merhaba arkadaşlar yaşım 33 olacak eşimde 38 7 yıldır çocuk olmuyor bı başarısız tüp bebek oldu.Aciklanamayan infertilite olarak biliyorduk ilk denemede problemin eşimde olduğu bilinmiyordu klasik ivf yöntemi ile yapıldı 14 yumurtadan 2 si döllendi 3aa kalitesindeydi negatif oldu.Sisli Memorial Hastanesi'nde eşim sperm testi yaptırdı sonuç şiddetli sperm bozukluğu çıktı doktor normal yolla gebelik imkansız dedi.Doktor Fatih yanarala gitti eşim o hastanede 3 ay klomen ve argifertil men kullandı.2 ay sonra eşim İstanbul eğitim araştırma hastanesinde doktor Erkan erkana gitti sperm DNA hasar testi istedi yaptirdik düzen laboratuvarinda.Sonuc tam bir felaket sperm DNA hasar testi sonucu %62 çıktı.Sperm testindede normal morfoloji ye rastlanilmadi yazıyordu kağıtta ayrıca ileri harekette kötüydü. Yani ne yapacağımı bilmiyorum. 7 yıldır 1 kere bile hamile kalamadim düşük dahi yapmadım.Problem eşimde ancak eşim çok öfkeli ve kızgın bu konu da konuşturmuyor bile özele gidelim orda tedavi ol diyorum o kadar para vermem devlete gidicem zaten bir işe yaramicak laf olsun diye gidiyorum diyo cabalamiyo bu konuda çok yorgun ve bitkinim aynı durumda olanlar yada başından böyle olaylar geçenler yazabilir mi.Sizler neler yaptınız nasıl süreçten geçtiniz DNA HASARİ duzelebilirmi teşekkürler sağolun
Son düzenleme: