Erkek Kedi Kısırlaştırma

feruzecerci

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
1 Ocak 2017
1.918
3.262
133
Benim Canımın içi yavrucuğum, kızgınlık dönemine çok çok geç girdi. (2 YAŞINDA) Ama bir girdi pir girdi, etrafa o kadar keskin bir koku salıyor ki, dün dişi bir kedi sokaktan eve girmiş. Ama bizimki çiftleşmeyi de bilmiyor, neyse detay vermeyeyim. Bugün öğlen ameliyat için götürdük. Zaten taşıma çantası demek veterinere gidiyoruz demek, çok zor girdi. Girince ağlar gibi miyavladı sürekli, bi de elimi patisiyle tutuyor. Aman Allahım nasıl zordu onu götürmek. Dr. anestezi etkisi geçince akşam almaya gelin dedi, birazdan almaya gideceğim, ameliyata girmeden önce de sürekli bana, beni terk etme dercesine bakıp miyavladı. Çok zor oldu bu ya, akşam alıp geleyim umarım bir sorun yaşamayız. Konu açık dursun, tecrübelerimi paylaşmak için açtım, sizden de ricam bu konuda bilgisi ve tecrübesi olan arkadaşlar paylaşabilir mi?

Erkek degil ama dişi kedim var ve kisirlastirdim. Benim ki kolay gecirdi ameliyat sonrasini, erkek kedilerinki daha rahat oluyormuş merak etmeyin.
Bir de ben kisirlastiracagim zaman birakip gitmedim uyutulmadan once yanindaydim, ameliyat bitine kadar da orada bekledim, kedim uyandiginda da yanindaydim. Bu daha iyi oldu.

Kisirlastrma onlarin omrunu uzatyor. Iyi bsy yapyosnz. Onun iyiligi icin yapyosnz. Biz baska bir durumda rahatszlgndan dolayi 4 gece ya ölürse korkusuyla bekledk. Allah kimseye yasatmasn. Bu ona gore daha kolay,sonu guzel bsy. Bir de bi yerde okumstm o kafes onlari strese sokmasn diye evin normal bir parcasi oldugu izlenimi verlmeliyms. Onu yabanci bi nesne gibi gorup gorulmyen bi yere koymktansa onun gorecgi bi yere koyup siradanlastrmk gerekiyorms.Sadece veterineri hatrlatan bir nesne haline getrince iyice strese giriyorlarmış. Biz de evn bi kenarina koyduk girsn ciksn diye bakalm stresi azalck mi beyfendinin gecms olsun uzmeyin kndnzi. Her sey daha iyi olsun diye bu doneme katlnmk gerekyor

Teşekkür ederimm...

Veterinerden geldi, hâlâ anestezinin etkisini atamadı, arada uyanıp kusup tekrar uykuya dalıyor. Hareket etmemesi için kutusundan çıkarmadık, kutunun altına bebek bezi koyduk, onu değiştiriyoruz. Cumartesi günü Antibiyotik olacakmış, dikişini içten yapmışlar dışarıda hiç ip yoktu, estetik dikiş yapılmış Bugün yemek yemeyecek su içmeyecekmiş, sabah vereceğiz. Şimdilik bu kadar,doktor kedimin iyi olduğunu söyledi.

Ben de öyle yapmak istedim ama aynı zamanda babam rahatsızdı onu evde bırakmadım, arabadaydı, onu arabada bekletmemek için kedimi bıraktım.. Yoksa dediğiniz gibi ben de ameliyat boyunca yanında durmayı çok isterdim. Daha önce veterinerde hiç yalnız kalmadı hep beklerdim.

Benimki de erkek ameliyatı baya kısa sürdü çok kısa sürdü hatta ama anesteziden ayılması uzun sürdü. Eve geldiğimizde hiç kusmadı hafif sersemlik vardı üstünde ama hemen oynamaya başladı.

Bizimki dün sabah 5'e uyandı, karnı çok acıkınca herkesi uyandırana kadar miyavlar, zaten aynı odada yatmıştım. Sabah uyandım, haşlanmış tavuk ve suyundan verdim, 1.5 kalçalı but yedi oburum.
Genellikle uykuluydu ama normale döndü, su içmeyi çok sever, dün de akşama kadar çok su içti. Sadece evdeki kum kabına tuvalet yapmayı istemiyor, normalde wc için haber verirdi dışarı salardık sonra gelirdi. Gene aynı şekilde yapmak istiyor ama dışarı salmıyoruz, o yüzden mecburen istemeye istemeye tuvalete gidiyor. Büyük tuvaletini de hâlâ yapmadı iki gündür. Yediğinin haddi hesabı yok galiba gene tutuyor dışkısını. (Daha önce de tutmuştu veteriner röntgenle tespit etti ) Birazdan antibiyotik yaptırmaya gideceğiz veterinere.

Benimki de erkek ameliyatı baya kısa sürdü çok kısa sürdü hatta ama anesteziden ayılması uzun sürdü. Eve geldiğimizde hiç kusmadı hafif sersemlik vardı üstünde ama hemen oynamaya başladı.
Sizinki şanslıymış o zaman. Bizimki ameliyattan sonraki gün sabah 5 te kendine gelebildi, Yaklaşık 14 saat sürdü kendine gelmesi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…