Erkek mi...Kız mı...?Benim için ikiside bir ama....:((((

suzan361

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2011
1.220
4
66
Bursa
......................................................................................................

Son düzenleme:
canım benim Allah yardımcın olsun. ben bu konuda tecrübeli değilim ama yorum yazmak istedim.
eşinin yaptığı şey hiç hoş değil.malesef bazı geri kafalı insanlar bu tür davranışlarda bulunabiliyorlar.
ama ben hep derim Allah kimseye ikisinide aratmasın.
biz ise şu an tekini arar durumdayken kız erkek ayrımı yapanlara deli oluyorum.
dua et canım. inşallah sana da güzel bir oğluş verir.

canım o ne tilki o bilmez mi biliyor ama ilk çocuğu oğlan ya bir de göremiyor diye tüm stresini benden alıyor ...çok defa kendi söyledi soyumun sen den üremesini isterdim ama olmadı olmayacakta diyor adam benden ümidi kesti...ama ben fırsat kolluyorum hamile kalabilmek için bana güvenmediği için kendi korunuyor en son çare pre.... ti ters çevirecem valla gözüm döndü.... moonligt Allah seninde gönlüne göre verir işallah...​

Allah Allah madem biliyor neden sıkıştırıyormuş seni?
öyle ısmarlama çocuk olsaydı valla ben de ikiz istiyorum ne güzel olurdu
kızlarına genleri geçmemiş heralde soyu devam etmicek onlardan
ne soy meraklılarıymışlar yaa
o çok sevdiği oğlu yarın öbür gün hayırsız olursa başını taşlara vurmasın sonra.

"Soy"muşş!!!Soy nedir ya nedirrrr...Biri bana bu soyun neden erkekten türediği anlayışının nerden geldiğini açıklasın Allah aşkına!
Din mi??Asla değil...Peygamberin soyu oğluyla mı türemiş ki kaynağı din olsun?
Soy neslinin devam etmesidir. Erkek ya da kız çocuk farketmez ki!Deli oluyorum şu anlayışı bir kıramadık..Bizde bu kadınlar olduktan sonra, asla da kıramıycazzz
Kadınlar böyle cahil kalmaya devam etsin biz daha çook uğraşırız böyle erkeklerle...

Arkadaşım sen erkek doğurmaya uğraşacağına, kızlarını adamakıllı yetiştir ki, kocan gibi erkekler yetişmesin...Yeniden hamile kaldığında erkek doğuracağın kesinmiş gibi onu yapsam bunu yapsam diyosun. O zaman sen de eşinin kafasında hareket ediyosun kusura bakma. Verenin Allah olduğunu unutuyosun.

Tutalım ki erkek doğurdun. O zaman eşin yine o doğurduğun erkek çocuğu kızlarından üstün tutacak..Sen doğurdun diye bu sefer haklı mı olacak yani. O zaman üzülmicek misin??

Peygamber bir hadiste der ki " Öpmek konusunda bile çocuklarınız arasında adaleti gözetin". Daha başka sölicek söz yok...

Çok özür dilerim ama söylemeden geçemiyeceğim;sen oğlan doğuramazsın,anan ne ki sen ne olacaksın diyen bir adama mı üçüncü bir evlat vermek istiyorsun?Hani erkek doğurup çenelerini kapatayım demişsin ama ya kız olursa???(ki kız evlat gibisi varmı)Seni taşlarlar artık....Bunu da göze alabiliyor musun?Eğer üçüncü bir evlat istiyorsanız yapın bence çocuğu.Erkek olsun diye yaparsan sen ve evliliğin daha çok yıpranabilir.

İnsanları sadece bir evlat sahibi olabilmek için kendini parçalıyor bu topikte bile binlercesini görebilirsiniz... Bir erkeğin erkek evlat isteğini, bir annenin kız evlat isteğini anlarım elbet ama bu kadar örümcek kafalı düşünceyi anlayamıyorum... Evladın cinsiyeti değil hayırlı olanını isteyiniz... Eşin istemiyorsa neden zorluyorsun? Yine bir kızın olursa aldırıcakmısın eşin görmesin diye? Bence vazgeç bu fikirden ve Allaha dua et eşine akıl fikir vermesi için... Hiç doğuramayan ana- baba olamayanlar var... Şükretsin ve Allahtan korksun...

Son düzenleme:
kusura bakma sizi tanımıyorum ama yorum istediniz diye yazıyorum. bence siz sadece eşiniz için istemiyorsunuz erkek çocuğunu, asıl eski eşi ile ondan olan oğlu ile bağı azalsın ve eşinizin gözünde değeriniz artsın diye, kendinizi için istiyorsunuz erkek bebek. ama yanlış böyle kafada bir insan (kocanız) bu seferde başka şeyler bulacaktır sizi kırmak adına. evladın cinsiyeti olmaz bunu sakın unutmayın. yeterki hayırlı evlat olsun,ailesine , milletine , devletine ve dinine bağlı bir evlat olsun. bunun için enbüyük görevde size düşüyor. lütfen bunları düşünün ve kızlarınızı ona göre yetiştirin. Allah onlara uzun ömür versin , bahtları açık olsun.

:)
en doğru yorum bu

bence o adama 3. çocuk yapmak yerıne kızlarını çok ıyı yetıstır ;

hem babasına ders olsun kız evladın değerını anlar hemde babaları gıbı bırıyle evlenmemelerı gerektıgını öğrenırler

teşekkür ederim arkadaşlar yorumlarınız benim için çok önemli hepiniz haklısınız hatta erkek bebeği kendim için istediğimi söyleyen arkadaş evet doğru sırf kıskandığım için oğlunu istemiştim dedim ya sapıkça şeyler düşünmeye başlamıştım gerçekten psikolojim çok bozuk çünkü bu konuyu kız kardeşlerim de dahil hiçbir yakınımla konuşamıyorum yorumlarınız beni silkeledi umarım kurtulurum bu aşağılık psikolojisinden<... dediğiniz gibi hiç çocuk sahibi olamayan bayanları dün gece sabaha kadar okudum çok etkiilediler beni umarım değerli oğlu bir gün babasını sırtında vurur da görür gününü benimki oğlan neymiş zaten şu yaşında başladı yalana ,arsızlığa....Allahım duy sesimi..kızlarıma önemli yerlerde tahsil kazandır kimseye muhtaç olmasınlar....yarın baksın bakalım oğlu hangi mevkide kızlarım nerde...​

arkadaşım allah sana iki tane evlat vermiş bunun kızı erkeğimi var istiyorsan bakabilme gücün imkanın varsa bir tane daha yap ama sırf erkek için bunu yapma.ALLAHIN GÜCÜNE GİDER.Allah sana ne veriyorsa ona razı ol.toplumdaki bu erkek düşkünlüğü nedir anlamadım gitti.bende hamileyim ve daha ilk çocuğum erkek olacak ama eşim kız olmasını daha çok istiyordu.yıkalım artık bu erkek evlat arzusunu.
Peygamberimizinde hiç erkek evladı yoktu eğer bu kadar önemli olsaydı erkek evlat Allah peygamberimizede verirdi değilmi.hayatta hiç bir işin garantisi yoktur yani erkek olsun diye yöntem aramayı bırak bence.hayırlı evlat olmasının yöntemlerini araştır.

eşiniz istemediği halde cocuk yapmak cok yanlıs tek taraflı olmaz maalesef..
ki size bu lafları sözleyen bir adama hala 3. cocuk yapmak istiyorsunuz

Benim eşiminde ilk evliliğinden 3 kızı var, şuan hamileyim ve 4.kızı doğucak allahın izniyle Eşimde cinsiyeti öğrenmeden önce hatta öğrendikten sonra bile oğlum diye seviyodu ama artık kızım napıyo iyimi diye soruyo Hoş bişey değil insanın içi burkuluyo ama hiç bi zaman kırıcı bi kelime kullanmadı çünkü cinsiyeti belirleyenin kendisi olduğunun farkında Evlendiğimizden beride 2 tane çocuğumuz olsun diyodu halada aynı fikirde diğeride kız olursa bi tane daha yaparız felan demiyo
Bence o kelimeleri sarf eden bi adama 3. çocuğu asla yapma bide istemiyo Kusura bakma ama sen o adama erkek doğursan benden değil ben korunuyodum bile diyebilir Ayrıca erkek olucağının garantisi yok kız olursa duyucağın lafları düşün bide 2 kızdan sonrası erkek olur diye düşünüyosun belkide ama 7-8 tane kız doğuranlar var Çok iyi düşün bence

duygu7785 ne kadar şanslı bir kadınsın çok imrendim ...keşke benim eşimde böyle anlayışlı olsaydı ama dedim ya oğlunu 1 yaşından beri görememiş 1 ay temmuz ayında aldık , bunca sene büyütememiş o yüzden onun sevgisini vereceği bir oğlan istedi ama olmadı aslında kızlarını çok sever oğlandan ayrı bir sevgisi olduğunu söyler bazen kızlar babaya düşkündür bilirsin ....ama ne zaman oğlunu özlese ve görmek istese hacizle gel veya temmuzu bekle gibi laflarla karşılaşınca tüm sinirini benden alıyor veya temmuzda oğlu geldiğinde farklı davranış hissettiğimde çıkan kavgalarda söylemiştir bu kötü sözleri...bu yüzden takıntı yapmıştım ama iyiki bu forumu bulmuşum beni yanlış yapmaktan alıkoydunuz hepinize sonsuz teşekkür diliyorum...bu arada söylemeyi unuttum bir kız kardeşimin de kızı var :) en küçük kardeşim de ilk bebeğine hamile daha cinsiyeti belli değil ''abla diyor ben de kız doğurursam gidip kendimizi bir okutup üfletelim '' gülüyoruz bizim takım böyle işte bütün kızlar toplandık ...toplandık

konu sahibi arkadaşım ilk şunu söyleyeyim allah iki kızınıda sana ve eşin bağışlasın

eşin ve ailesi çok geri kafalı insanlar çünkü erkek doğurarmaman eşinden kaynaklanıyor o yüzden senin yapabileceğin hiçbirşey yok

erkekten geliyor çünkü erkek olması
ne güzel eski eşinden bile olsa eşinin soyundan bir erkek var bence onu kıskanmamalısın ne güzel iki kız çocuğun var biz de eşimle çocuk düşünüyoruz erkek kız farketmez hayırlısıyla allah her isteyene nasib etsin senin canında kanından olan iki kızın var allah size onlardan erkek torunlar nasib etsin eşin çocuk istemezken kendini hiç üzme mutlu ol iki kızınla cnm kimseyede kulak asma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…