Erkek neden çocuk istemez? Arkadaşımın eşi.

s_irine

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2011
500
5
46
Ankara
Selam benim kafamı meşkul eden bi konu var ve sizlerle paylaşmak,fikrinizi almak istedim.Konu yakın bi arkadaşım beni formdan tanıyanlar varsa bilir.Bu yaz evlencem olayın benimle ilgisi yok ama insanın gerçekten sevdiği ve samimi arkadaşı olunca işin ucunda sizlerde bilirsinizki kendimiz yaşar gibi kafaya takar,üzülürüz.Benim de böyle bir arkadaşım var ve bir sorunu var.Arkadaşım 2 yıldır evli ve eşiyle aynı işyerinde çalışıyolardı ve eşi bi kaç ay önce hak ettiğim konuma gelemiyorum diye işten ayrıldı ve bir süre evde kaldıktan sonra kendi işini kurdu.İyi kötü kazanıyo ve ailesinin desteği kızda çalışınca maddi olarak bi sorunları yok.Fakat adam çocuk istemiyo daha ben kendime bakamıyorum.Kendimizi geçinidiremiyoruz sağlık sahat olsun falan diyo.Arkadaşımda kafaya takmıyo gibi görünüyo.Eger bebegim olsa işyerinde başarılı olamam falan diyo ama istiyo kendi de farkında bende farkındayım.Ortak bi arkadaşlarıyla kocası facede konuşurken ileti geçmişinden görmüş.Arkadaşına bebegin arada sonsuza kadar bir bağ olacagını,çocuk olduktan sonra yürümeyen evliliğin iyice içinden çıkılmaz bir hal aldıgından falan bahsetmiş ve arkadaşımda bunlara çok bozulmuş.Kızlar bir erkek neden böyle düşünür.Benim aklıma gelen tek şey adam ilerde ayrılmayı düşünüyo.Bahsettiğim kişi kızlarla şakalaştıgında,takıldıgında hayat buldugnu söyleyen,kendini mutlu hisseden bir adam.Bunu arkadaşımada söylüyo.Ben sınırımı biliyorum diyo.Sempatik hayat dolu fakat ne biliyim bana tuaf geliyo.Bu adamın daha evvelde uzun süren bi ilişkisi olmuş kız evlenmeyi beklerken ayrılmış.Ben başkasına aşık oldum seni aldatamam deyip(Aşık oldugu kişide arkadaşım bu arada)...Birde evlenmeden önce kızın ailesine bana devamlı gelinmesinden hoşlanmam demiş.Bana her haliyle olumsuz geliyo çocuk.Haa severim iyidir hoştur bana karşı ama işin içinde birde canım ciğerim arkadaşım var.Sizler ne düşünüyosunuz?

Anlattıklarına göre aklımda şu iki durum belirdi ;

1. Yeni iş yeri açtığı kendi işini kurduğu için borölarından kurtulmadan kendini maddi olarak özgür hissetmedikçe çocuk yapmayı erken görüyor.

2. Eşi ile arasında sorunları var belki bu evliliği devam ettiremeyeceğine inanıyor işin içine bir de çocuk girmesin istiyordur.

Olayı arkadaşınızdan duyarak bize duyurdunuz ama adamın tarafından da bakmaz lazım net bir şekilde olayı algılamak adına. Ne kadar yakın olursanız olun evin içinde neler olduğunu bilemezsiniz.

çok basit demekki adam ilerde bigün belki bi başkasına asık olurda gitmem gerekirse cocuk bana ayakbagı olmasın diye düşünüyo ne demek yani sınırımı bilyorum kızlarla durumu .belliki eşiyle arası iyi gibi görünsede adam içten içe sıkılmış sanki bi mecburiyet belkide hayatın su dönemi bi şekilde geçsin modunda.çapkın erkek modeli sezdim ben ve hiç hoş değil.

Arkadaşının eşi, kendisi de söylemiş zaten tam anlamıyla bağlanmak istemiyor evliliğe alışmamış sanırım sağlam bir ilişkiler var gibi gelmedi bana.

Anlattıklarına göre aklımda şu iki durum belirdi ;

1. Yeni iş yeri açtığı kendi işini kurduğu için borölarından kurtulmadan kendini maddi olarak özgür hissetmedikçe çocuk yapmayı erken görüyor.

2. Eşi ile arasında sorunları var belki bu evliliği devam ettiremeyeceğine inanıyor işin içine bir de çocuk girmesin istiyordur.

Olayı arkadaşınızdan duyarak bize duyurdunuz ama adamın tarafından da bakmaz lazım net bir şekilde olayı algılamak adına. Ne kadar yakın olursanız olun evin içinde neler olduğunu bilemezsiniz.

Evet kimsenin evinin içini bilemeyiz ama bu anlattıklarım benimde fark ettiğim şeyler.Ben adamın açısından bakamıyorum açıkcası arkadaşımıda geçttim bi bayan olarak.Hoş değil.

Evlilikleri sallantida olabilir ki adam boyle bir evlilige cocuk hepten sorun olur demis.
Eger evlilikleri saglam degilse, ayrilma gibi dusunceleri varsa adam mantikli olani yapiyor. Bir de cocuk yaparak hepten arap sacina cevirmeye gerek yok tabii.
Ne kadar yakin olursaniz olun, o evin icinde ne yasandigini, kari kocanin ne derdi oldugunu bilemezsiniz. O yuzden ne desek yalan olur.

2 yıl,henüz "neden bebek istemiyor" demek için erken değil mi ?
2 yıl içinde çocuk düşünmeyen kadınlar ve sadık erkekler de var :)

Belki işinin,belki evliliğinin oturmadığını düşünüyordur.
Belki sözetmedikleri borçları filan vardır.

Adamın tavırları fazla dışa dönük olabilir.
Bazı insanlar öyle.Sosyal flört deniyor galiba buna:)
İlk fırsatta yuvadan uçacak olsa evlenmezdi.
Yani bilemiyorum,arkadaşın evlilik konusunda baskı yaptıysa,içine sinmemiş olabilir tabii.

Bir erkek değil, bir insan neden çocuk istemez?

-maddi manevi ona yetemeyeceğinden korkar
-ömür boyu böyle büyük bir sorumluluk almak istemez
-hayatta çocuksuz yapmak, yaşamak istediği şeyler vardır henüz tamamlamamıştır (afrikada safari, amazon ormanları tatili gibi)
-kendini anne/baba olmaya hazır hissetmiyordur, ya da içinde böyle bir istek yoktur
-çocuk sevmiyordur
-eşiyle arasında problemler vardır, ona %100 güvenmiyordur
..............................

bu liste uzar gider, bir insanın neden çocuk istemediğine sadece o insan yanıt verebilir. ve çocuk sahibi olmak ne kadar saygı duyulması gereken bir kararsa çocuk sahibi olmayı istememek de bir o kadar saygı gerektiren ve normal bir karardır. herkes anne-baba olmak için yaratılmamıştır.Eğer iyi bir baba olamayacaksa zaten olmasın.

adam herşeyı kendı ağzıyla söylemiş arkadaşınız sorunların farkındamı değil acaba sadece çocuk meselsıne takılmış

kızlara takılmakta hayat buluyorum ne demek evlenmeseymiş istediği kadar takılsaymış zorlamı evlendıler

aslında bana tuhaf gelen arkadaşınız böyle bı adamdan çocuk istemesı

Arkadaşlar başlık her ne kadar çocuk istememesi üzerine olsada diğer haraketleri ve düşünceleride var işin içinde hepsini ister istemez düşünüp değerlendiriyoruz.Evet belki 2 yıl çocuk için erken ama akabindeki düşünce hoş değil.Evilikleri yolunda gibi görünüyo fakat arkadaşımın dilinden de bu ara şu sözü duyar oldum evlilik ve işin ortak noktası gelecek vaad etmiyorsa zaman kaybetmeyeceksin.Adamda bi terslik var yani yok değil..Arkadaşımda içine atıyo biliyorum.Bakalım hafta sonu rahat rahat konuşcaz anlarız

adam herşeyı kendı ağzıyla söylemiş arkadaşınız sorunların farkındamı değil acaba sadece çocuk meselsıne takılmış

kızlara takılmakta hayat buluyorum ne demek evlenmeseymiş istediği kadar takılsaymış zorlamı evlendıler

aslında bana tuhaf gelen arkadaşınız böyle bı adamdan çocuk istemesı
Zorla evlenmedi tabi.Kocası facede konuurken arkadaşıyla hala evlilige nasıl karar verdim anlamış değilimde demiş düşünün yani.

Benim satırlarınızdan aldığım enerji erkeğin evliliği içine tam sindirememiş olması.Bir arkadas yazmıs cok da güzel yazmıs.Cok dışa dönük-sosyal flörtçü.

Kendisini çok önemsiyen insanlar çocuk yapma fedakarlığını göze alamazlar.Eşinin ailesine daha evlenmeden böyle sınırı belli etmesi ben merkezci olduğunu düşündürttü bana.Sonuçta aile kuruyorsunuz.Sizin kurallarınız degil aile-örf-toplum yapısındaki yazılı olmayan kurallar geçer.Bir düşünsenize evlenmeden bir gelin adayı bunu ima etse adı LANET geline çıkıyor.

Maddi anlamda eşiğne bağlı bence.Kendi işi daha oturmadığı için eşinin bebek nedeniyle izin alması yada işi bırakması gözünü korkutuyor olabilir.

Ve olası gönül bağlarına açık kalma durumunu elde tutuyor olabilir.

Arkadaşınız için üzüldüm.Neresinden bakılırsa bakılsın zor insan ...zor koşullarda evlilik.

Allah yardımcısı olsun.böyle adamlar da evlenmesin bence,kimseye yazık etmesin...

Zorla evlenmedi tabi.Kocası facede konuurken arkadaşıyla hala evlilige nasıl karar verdim anlamış değilimde demiş düşünün yani.

ilk çocuk için okadar maddıyat olmasada olur yanı olsa olsa nekadar olur 5 yılda kımse köşeyi dönemez saçma bı bahane 3 yıl beklersın 2 yılbeklersın hiç beklemezsın kendını nezaman hazır hıssedıyorsan ozaman karar verırsın arkadaşınız eşinin aklı bekarlıkta kalmış çocuk dıye dıretmesın bence tamamen ıpler kopabılır madem bu halıyle kabul edıyor çocuk olayınıda görmezden gelicek yada böyle evliliğe ve karısına saygısı olmayan bı adamı boşayacak

-Evliliğin tam anlamıyla oturmasını bekliyordur.

-İşiyle alakalı sorunları çözmeye öncelik tanıyordur.

-Parasal yönden sıkıntıya gireceğini düşünüp korkuyordur.

-Manevi olarak baba olmaya hazır hissetmiyordur.

Lutfen kimse bana kizmasin ama su koskoca yazida benim dikkatimi ceken ilk sey su satirlar oldu:

"Bu adamın daha evvelde uzun süren bi ilişkisi
olmuş kız evlenmeyi beklerken ayrılmış.Ben başkasına
aşık oldum seni aldatamam deyip(Aşık oldugu kişide
arkadaşım bu arada)"

Evlenme umuduyla beklerken bir baskasi yuzunden tabiri caizse tekme yiyen bir kadinin ahi tutmus da olabilir. Ben bu tarz seylere cok inanirim. Arkadasimin ne sucu var adam asik oldugu icin oncekini terk etmis falan diyeceksiniz ama evlilige giden iliskisi olan bir erkekle onu kendine asik edecek derecede alaka kurmayi ben cok masumca bulmuyorum.

Olaya beni ve eşimi örnek vererek yorum yapacağım..
Benim evliliğimle sorunlarım vardı oldukça büyük benim için.
Son zamanlarda iyi gibiyiz ama hala krizi ben atlatamadım, eşim için hava hep hoştu zaten..

Benim eşim de şuan çocuk olsa bayılır çok sevinir, ben oturup ağlarım.
Şuan ben istemediğim için olmuyor. Ve ben açık açık söylüyorum biz eş olamadık daha
anne baba nasıl oluruz hayatta istemem Allah vaktinde versin diyorum.
O direk saçmalama der..

Geçen sordum sence bir çocuk evliliği nasıl etkiler?
Çok olumlu etkiler eşleri birbirine daha çok bağlar diye cevapladı.
Ben de peki sorunlu bir evliliği nasıl etkiler diye sordum.
Yine olumlu etkiler çocuk bağları güçlendirir, kopamazsın dedi.

Yani evliliği sorunlu bulan ben çocuğun gerçekten bağ olacağını düşünerek
istemiyorum.
O benim bu şüphelerimin farkında çocuk olsa mutlu olur çünkü daha zor koparız ona göre.
Bilmem anlatabildim mi?:26:

Lutfen kimse bana kizmasin ama su koskoca yazida benim dikkatimi ceken ilk sey su satirlar oldu:

arkadaşım bu arada)"

Evlenme umuduyla beklerken bir baskasi yuzunden tabiri caizse tekme yiyen bir kadinin ahi tutmus da olabilir. Ben bu tarz seylere cok inanirim. Arkadasimin ne sucu var adam asik oldugu icin oncekini terk etmis falan diyeceksiniz ama evlilige giden iliskisi olan bir erkekle onu kendine asik edecek derecede alaka kurmayi ben cok masumca bulmuyorum.

aynen katilyiorum , bazi seyler insani bulur geri ........, adamin pisman oldugu okudugum kadariyla apacik ortada

arkadaşım bu arada)"

aynı yorumu yazacaktım kesınlıkle katılıyorum. Arkadasın ılıskılerı baslarken eskı durumu bılmıyor da sonradan ogrenmısse bırsey dıyemem ama obur turlu haklı yere ah almıstır. Ikıncısı bılmeden yada bılerek de olsa bu adam tek kadın adamı degıl bu bellı. Bugun baskasını evlenecegı sevgılısıne tercıh eden, yarın karısını da bırakabılır ınsallah oyle olmaz ama ınsanın gecmısınden de bır ıpucu edınılebılır

Konu, içeriği nedeniyle ilgili başlığa taşınmıştır.

Selam benim kafamı meşkul eden bi konu var ve sizlerle paylaşmak,fikrinizi almak istedim.Konu yakın bi arkadaşım beni formdan tanıyanlar varsa bilir.Bu yaz evlencem olayın benimle ilgisi yok ama insanın gerçekten sevdiği ve samimi arkadaşı olunca işin ucunda sizlerde bilirsinizki kendimiz yaşar gibi kafaya takar,üzülürüz.Benim de böyle bir arkadaşım var ve bir sorunu var.Arkadaşım 2 yıldır evli ve eşiyle aynı işyerinde çalışıyolardı ve eşi bi kaç ay önce hak ettiğim konuma gelemiyorum diye işten ayrıldı ve bir süre evde kaldıktan sonra kendi işini kurdu.İyi kötü kazanıyo ve ailesinin desteği kızda çalışınca maddi olarak bi sorunları yok.Fakat adam çocuk istemiyo daha ben kendime bakamıyorum.Kendimizi geçinidiremiyoruz sağlık sahat olsun falan diyo.Arkadaşımda kafaya takmıyo gibi görünüyo.Eger bebegim olsa işyerinde başarılı olamam falan diyo ama istiyo kendi de farkında bende farkındayım.Ortak bi arkadaşlarıyla kocası facede konuşurken ileti geçmişinden görmüş.Arkadaşına bebegin arada sonsuza kadar bir bağ olacagını,çocuk olduktan sonra yürümeyen evliliğin iyice içinden çıkılmaz bir hal aldıgından falan bahsetmiş ve arkadaşımda bunlara çok bozulmuş.Kızlar bir erkek neden böyle düşünür.Benim aklıma gelen tek şey adam ilerde ayrılmayı düşünüyo.Bahsettiğim kişi kızlarla şakalaştıgında,takıldıgında hayat buldugnu söyleyen,kendini mutlu hisseden bir adam.Bunu arkadaşımada söylüyo.Ben sınırımı biliyorum diyo.Sempatik hayat dolu fakat ne biliyim bana tuaf geliyo.Bu adamın daha evvelde uzun süren bi ilişkisi olmuş kız evlenmeyi beklerken ayrılmış.Ben başkasına aşık oldum seni aldatamam deyip(Aşık oldugu kişide arkadaşım bu arada)...Birde evlenmeden önce kızın ailesine bana devamlı gelinmesinden hoşlanmam demiş.Bana her haliyle olumsuz geliyo çocuk.Haa severim iyidir hoştur bana karşı ama işin içinde birde canım ciğerim arkadaşım var.Sizler ne düşünüyosunuz?

Arkadaşınız bence uzun bir zaman bebek düşünmesin çünkü yazmış oldugunuz mesajdan arkadaşınızın eşinin düşüncelerini hiç begenmedim eger bir bebegi ayak bagı olarak görüyorsa o insandan hayır gelmez adam büyük ihtimalle evlendigine pişman olmuş ve sizinde dediginiz gibi ileride ayrılmayı düşünüyor evli bir erkek kızlarla nasıl haşır neşir olur dogrusu anlamadım arkadaşınızın yerinde başkası olsaydı çoktan boşanırdı.:20::20:

Back
X