• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkeklerde hemoglobin düşüklüğü

Siyah Kugu

siyah kugu
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2015
6.687
6.068
198
Arkadaşlar merhabalar güzel cümlelere ihtiyacım var.
Annem meme ca ydı, çok şükür tedavimiz güzel gidiyor.
Babamı kontrole götürdüm. Hemoglobin 8.5 çıktı en son ekimde vermiştik diğer tahlilleri gibi 11.5lardaydı. Şok oldum. İlla bunun sebebi kötü bir şey midir. Erkeklerde araştırılması lazımmış neden olur arkadaşlar çok korkuyorum. Böyle bişey başına gelmiş ama önemli bir şey olmayan birileri var mı çok korkuyorum

Kan degeri dusuk degil mi? Doktor kan ilaci yazar yukselir korkma ama ilac kullansa iyi olur :)

Kan degeri dusuk degil mi? Doktor kan ilaci yazar yukselir korkma ama ilac kullansa iyi olur :)
Aslında kadınlarda öyle. Ama erkeklerde kanın düşmesi için bir sebep olmalı diye söylendi daha kontrole götüremedim . Çok korktugum icin buraya yazdım. Kadınlardaki hemoglobin kan düşüklüğnü adet e bağlıyorlar ama erkekler durup dururken kan kaybetmez diyorlar

Aslında kadınlarda öyle. Ama erkeklerde kanın düşmesi için bir sebep olmalı diye söylendi daha kontrole götüremedim . Çok korktugum icin buraya yazdım. Kadınlardaki hemoglobin kan düşüklüğnü adet e bağlıyorlar ama erkekler durup dururken kan kaybetmez diyorlar
Yok canim korkma beslenmesinden kaynaklida olabilir. Ama yinede bir danisin tabi.

Arkadaşlar merhabalar güzel cümlelere ihtiyacım var.
Annem meme ca ydı, çok şükür tedavimiz güzel gidiyor.
Babamı kontrole götürdüm. Hemoglobin 8.5 çıktı en son ekimde vermiştik diğer tahlilleri gibi 11.5lardaydı. Şok oldum. İlla bunun sebebi kötü bir şey midir. Erkeklerde araştırılması lazımmış neden olur arkadaşlar çok korkuyorum. Böyle bişey başına gelmiş ama önemli bir şey olmayan birileri var mı çok korkuyorum
Kanındaki demir oranıyla alakalı. Demir vitamini takviyesiyle toparlar. 2 yıl boyunca hemoglobin değerim 3'tü.

Erkeklerde hemoglobin neden düşer?

En çok görülen hemoglobin düşüklüğü nedeni demir eksikliği anemisidir. Bu tür anemi, kişinin vücudunda yeterince demir olmadığında ve ihtiyaç duyduğu hemoglobini üretemediğinde ortaya çıkar. Anemiye genellikle kan kaybı neden olur; ancak anemi demir emiliminin zayıflığından da kaynaklanabilir.

Alıntı.

Yine de doktora götürün ona göre tedavi verecektir.

Korkmayın ya benim iş arkadaşım da (erkek) çok düşük değeri her türlü tahlil yapıldı bir şey çıkmadı bazı erkeklerde olabiliyor demir takviyesi alıyor şimdi bir de mide ile ilgili sorunu olabilir gastrit ülser gibi demir emilimini düşürüyor bende var o yüzden demir ilacını midede sindirilen değilde bağırsakta çözünen şekilde verdi doktor

Arkadaşlarım çok teşekkür ederim doktora da gidecegim ama akşama kadar sabredemedim.
Annemde de zor bir süreç geçirdiğim için kaygı bozuklugum oluştu

Babamda da benzer durum var. İç kanamadan tut, bağırsak durumuna kadar bayağı bakıldı sebep çıkmadı. Demir ilacı kullanıyor. Doktor baksın ama ille de kötü çıkacak diye bir şey yok. Çok fazla ilacı da var babamın belki ilaçları emilim engelliyodur, belki beslenmesindendir vs dedik biz de kötü çıkmayınca

Babamda da benzer durum var. İç kanamadan tut, bağırsak durumuna kadar bayağı bakıldı sebep çıkmadı. Demir ilacı kullanıyor. Doktor baksın ama ille de kötü çıkacak diye bir şey yok. Çok fazla ilacı da var babamın belki ilaçları emilim engelliyodur, belki beslenmesindendir vs dedik biz de kötü çıkmayınca
Çok şükür geçmiş olsun size de. Evet bir sürü kötü sebep de var çok huzursuz oldum görünce inşallah benim babamın da bir şeyi yoktur

Erkeklerde kesinlikle araştırılması, endoskopi ve kolonoskopi yapılması gerekir. Kadınlarda da menopoz sonrası aynı şeyler geçerli. 8.5 da cidden düşük erkekte 14 normal değer. Kesinlikle ihmal etmeyin asla. Bir kanama odağı olabilir, polip olabilir Allah korusun kanser olabilir. Kesinlikle kanser ekarte edilmeli. Üstüne düşün ihmale gelmez.

Erkeklerde kesinlikle araştırılması, endoskopi ve kolonoskopi yapılması gerekir. Kadınlarda da menopoz sonrası aynı şeyler geçerli. 8.5 da cidden düşük erkekte 14 normal değer. Kesinlikle ihmal etmeyin asla. Bir kanama odağı olabilir, polip olabilir Allah korusun kanser olabilir. Kesinlikle kanser ekarte edilmeli. Üstüne düşün ihmale gelmez.
Cok korkuyorum annem de kanser süreçler cok zor insallah biseyi yoktur teşekkür ederim

Back
X