ben de sigarayı bırakmış (ama kırk yılda bir içen) biri olarak yazmak istedim. benim erkek arkadaşım içmiyor.
3,5 sene önce çıkmaya başladığımızda da içmiyordum ama 3-4 ay sonra çok stresli diyelim zamanlarıma denk geldiğinden diye bahane uydurmak istemiyorum sanırım canım çekmişti 1 paket almıştım, tamam bir itiraf daha bana nasıl davranacağını merak etmiştim.
sonuç: sadece "içme!" "içmeni istemiyorum!" değildi. artı puan hanesine geçti, eski eşim gibi saçmalık yapmıyordu. (eski eşim çıkarken içtiğim halde, sonrasında kendi fosur fosur içtiği halde benim sokakta ya da misafir yanında içmemi istememişti)
erkek arkadaşımın yaklaşımı son derece sakindi... "zevk alıyor musun içtiğinde?" "nasıl bir tat veriyor?" vb sorular yöneltiyordu yumuşak bir sesle. kendi zamanında denemiş ama sevmemiş.
sonra da "öhö, öhö!" canım şu tarafa üfle, bu tarafa üfle diyerek, rahatımı kaçırıyordu biraz da muziplikle :jeyyar:
bana sadece "içme, annemler istemez içmeni!" vb deseydi ben şu anda tiryakiydim kesin
sana tavsiyem; başta sakın ailenin istemeyeceğini karıştırma. senin onun için üzüldüğünü, eğer evlilik konusunu konuştuysanız, aynı evde yaşayacağınızı ve bunun seni çok rahatsız ettiğini belirt. ama tatlı dille.
bir arkadaşım, ailesinde kesinlikle içen yok, eşi içiyor. evlendikten sonra sadece balkonda içmesine izin veriyor, çünkü aynı evdeler ve boşuna zehirlenmesinin bir anlamı yok arkadaşımın, eşi de balkon söz konusu olunca az içiyor zaten.
okey oynamaya gelince, herkesin her yörenin alışkanlıkları farklı. benim ailemde kahve kültürü olmamıştır. ama biz üniversitedeyken deniz kenarında öğrenci kahvesine gider, tavla okey oynardık ama parasına değil. tabii öğrencilik zamanlarıydı. bilemiyorum ne derecede durumu. tabii bir de kızlı erkekli gruplardık biz. şahsen erkek erkeğe oyun oynayacakları ortamlar olsa devam edemezdim ben erkek arkadaşımla. nasıl ben sadece kadınların bulunacağı ortamlarda bulunmuyorsam. benim olduğum her yere o, onun olduğu her yere de ben gidebilirim. ha gidiyor muyuz? hayır. çok seyrek. ama bunun olasılığı bile insanı mutlu ediyor, ya da güven veriyor belki de.