Erkekleri bir şeyden nasıl vazgeçiririz ?

F e y z A

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2008
25
0
86
39
Samsun

selam kızlar,
hepimizin sevdiğimiz erkekte tasvip etmediğimiz, yanlış bulduğumuz birtakım özellikler vardır herhalde. benim derdim iki konu hakkında.

sevdiğim kişi sigara içiyor. askerden yeni geldi, askerdeyken bana "burda bırakmam mümkün" değil dedi, onu anlayışla karşıladım. askerden geldi ve ben sigarayı bırakmasını çoook istiyorum. bu konuyu açmaya çalışınca da bana "bak bu konuda her söylediğin ters tepki yapıyo bana" diyo. konuşturmuyo ... ne yapacağımı bilmiyorum.

ikinci konu da dışarda arkadaşlarıyla okey oynamaya gitmesi.. bana kötü bir ortam değil falan dedi ama yine de gitmesini istemiyorum. okey oynamaya bi yere gitmesi bana hiç hoş gemiyo ama ona bu şekilde söyleyemiyorum. onu bundan nasıl vazgeçirebilirimmm ?

bi önerisi olan var mı kızlar ??? :1no2:

merhaba canım..
1. sorunun için.. : sigarayla ilgili videolar izlet.. zararlarını anlat... ben birden bırak de demıyorum de mesela gunde 1paket ıcıyorda bunu 2gunde 1paket içmesi yonunde degerlendır zaten hemen ole pat die bırakılmaz bilirsin az çok.. (içmesende duyumlar acısından) .. 1 tane sigara hayattan 11 dk aldıgını solee bu gercek sonucta...

2.sorunun içinse canım her aksam çıkıyosa en azından bunu azaltmasını soyleyebılırsın..
okeyi kumara cevırmıyorsa bence kotu bir huy sayılmaz ( bana gore)

yavastan yavastan konulara gır bide ole hemen pat die acma yerimseniben sevgılınde anlamasın ama kulagına gırsın bi şekılde.. şakayla karısık soyleyebılırsın mesela..

benım eşim ordulu.. aksamları ava gider bazende gecenın 11inde cıkar sabah 4te evde olur.. ama ben ona engel olamam sonucta sevdigi birsey , nedne kısıtlayayımkı.. cocukluk arkadaslarıyla vakıt gecırır..

sevgilin senın sevdigin birseyı sana kısıtlamak istese tepkın nolurdu peki? (2. sorun için soruyom sadece)

sigara konusunda çok üstüne gitme derim bunalır iice sen ikide bi söleyerek bırakıcanı hiç sanmıyorum o kendi isteğiyle olur içinde bırakma isteği yoksa zor ...zamana bırak yanii..diğer konudada hiç bişi diemicem ark larından nası geçebilirki sen ne kdr gitme desende yine bildiğini okur hem o zmnda ne çok herşeyime karışıosun der :delphin: kısaca bu erkekleri sıkmaya gelmio anam :mymeka:

cevaplarınız için teşekkürler ..

o beni bi konuda kısıtlamaya çalışsaydı ben yaptığım şeyin doğru olup olmadığını düşünürdüm.. ona göre bırakmaya çalışırdım heralde. en azından onunla bunu enine boyuna konuşmak isterdim.

sigara konusunu zamana bırakayım diye ben de çok düşündüm. sıkarsam hiç bırakmaz falan dedim kendi kendime .. ama benim ailemde hiç sigara içen yok ve sigara içen biriyle evlenmemi de asla istemezler. evlilik düşüdüğüm bi insana da bu işin ciddiyetini hissettirmek istiyorum.. o da benim gibi sürekli bırakmayı düşünsün bunun için çabalasın istiyorum... ama nasıl olacak bu senağlama

ciddi düşünüyoruz diosun ona ailenin sigara içen biriyle seni evlendirmiceklrini söledinmi :uhm: hatta bunu biraz daha abartarak söleki seni kaybetme korkusunu yaşasın belki bu şekilde bırakmaya çalışır..seni kaybetmek istemiosa elinden gelenin fazlasını yapmalı bence fisfisfis

ona direk bu şekilde değil ama şöyle söyledim. babam damat olarak görmek istediği kişinin özelliklerini saymıştı, bunun içinde sigara içmemesi de vardı. ona bunu söylediğimde bana şöyle dedi: diğer tüm özelliklerde baban beni tarif etmiş! sigara konusuyla ilgili de geçiştirmeye falan çalıştı... şuan sürekli dua ediyorum inşallah o da benim gibi düşünür ve çaba sarf eder ...

:teselli:

bi insanı hi bişey için zorlayamassınız
bu ister erkek olsun ister bayan
olduğu gibi kabul ediyosanız edin edemiyorsanız hiç uğraşmayın:delphin:

ben de sigarayı bırakmış (ama kırk yılda bir içen) biri olarak yazmak istedim. benim erkek arkadaşım içmiyor.

3,5 sene önce çıkmaya başladığımızda da içmiyordum ama 3-4 ay sonra çok stresli diyelim zamanlarıma denk geldiğinden diye bahane uydurmak istemiyorum sanırım canım çekmişti 1 paket almıştım, tamam bir itiraf daha bana nasıl davranacağını merak etmiştim.

sonuç: sadece "içme!" "içmeni istemiyorum!" değildi. artı puan hanesine geçti, eski eşim gibi saçmalık yapmıyordu. (eski eşim çıkarken içtiğim halde, sonrasında kendi fosur fosur içtiği halde benim sokakta ya da misafir yanında içmemi istememişti)

erkek arkadaşımın yaklaşımı son derece sakindi... "zevk alıyor musun içtiğinde?" "nasıl bir tat veriyor?" vb sorular yöneltiyordu yumuşak bir sesle. kendi zamanında denemiş ama sevmemiş.

sonra da "öhö, öhö!" canım şu tarafa üfle, bu tarafa üfle diyerek, rahatımı kaçırıyordu biraz da muziplikle :jeyyar:

bana sadece "içme, annemler istemez içmeni!" vb deseydi ben şu anda tiryakiydim kesin :delphin:

sana tavsiyem; başta sakın ailenin istemeyeceğini karıştırma. senin onun için üzüldüğünü, eğer evlilik konusunu konuştuysanız, aynı evde yaşayacağınızı ve bunun seni çok rahatsız ettiğini belirt. ama tatlı dille.

bir arkadaşım, ailesinde kesinlikle içen yok, eşi içiyor. evlendikten sonra sadece balkonda içmesine izin veriyor, çünkü aynı evdeler ve boşuna zehirlenmesinin bir anlamı yok arkadaşımın, eşi de balkon söz konusu olunca az içiyor zaten.

okey oynamaya gelince, herkesin her yörenin alışkanlıkları farklı. benim ailemde kahve kültürü olmamıştır. ama biz üniversitedeyken deniz kenarında öğrenci kahvesine gider, tavla okey oynardık ama parasına değil. tabii öğrencilik zamanlarıydı. bilemiyorum ne derecede durumu. tabii bir de kızlı erkekli gruplardık biz. şahsen erkek erkeğe oyun oynayacakları ortamlar olsa devam edemezdim ben erkek arkadaşımla. nasıl ben sadece kadınların bulunacağı ortamlarda bulunmuyorsam. benim olduğum her yere o, onun olduğu her yere de ben gidebilirim. ha gidiyor muyuz? hayır. çok seyrek. ama bunun olasılığı bile insanı mutlu ediyor, ya da güven veriyor belki de.

bilmiyorum ama bana basit sorunlar gibi geldi ;sigara konusunda eczanedende yardım alabilirsin ben hiç kullanmadığım için tam bilmiyorum ama bazı spreyler felan varmış belli etmeden kullanabilirsin belkide
okey konusuda canım bende samsunda yaşıyorum,söylermisin burda hangi sosyal etkinlik var ne yapsın çocuk evde oturup bizim gibi dizi seyredemez,örgü öremezya hevesini alsın bırak sende sıkboğaz etme zaten gidebileceği yerler belli zamanla düzelir,geçer hevesi helede evlenip yuva sahibi olunca zaten şmdi olduğu gibi olamaz neden sorun yapıyorsunki

ya bende sevgılımın sıgara ıcmesını ıstemıyorum cunku nefret edıyorum sıgaradan...ve saglıgı ıcın

ben sigara tiryakisi olarak söğlüyorum bu konuda tavrınızı koyun ama abartmayın.. bu irade ve nesifle alakalı bişi bırakmak çok zordur ama imkansız değildir en azından benim için öğle ...ikinci soru ise bir zamanlar yengem abim için çok uğraşmıştı yengem üzerine gittikçe abim daha çok gitti okey oynamaya o sigaradan daha kolay olur bence ve konuşarak aşabilirsiniz belki sigarayıda bırakır inşallahda bırakır ailenizin kabul etmesi için..

ya bana ikiside cok basit bir sorun geldi o senin seviğin seylerı bu şeklide kıstlmaya calıssa senin tepkin ne olurdu acaba????hem sigara içmesinde ben cok fazla bi kötülük göremiyorum..kendi isteğiyle bırakırsa bırakır bırakmazsa,ilgilneme..sonucta evli değilsiniz aynı evde yasamıyorsunuz?bence onun da bir hayatı olmalı ona nefes almak için yer bırak lütfen..erkekler üstüne cok düşünce kacabiliyorlar

sigarayı bırakmayonca ailen kabul etmicek mi yni?böyle bir sacmalık ilk defa duyuyorum..ne yanı kendi sağlığı ile ilg.olan birşey aileni neden ilgilendiriyor?allahım nerelerde kalmısız sankı cok farklı bir boyutta yasıyorsun..

üstüne düşme daha çok yaptırırsın bence onu vazgecimeye çalısacagına kendin rahatsız olmamaya bak baska sans yok gibi bu erkeklerin inadı çekilmez.

arkadaşlar ailem sadece sigara içiyor diye bu evliliğe engel olacak demedim. ailem henüz sigara içtiğini bilmiyor. ama bu konuda çok hassas hepsi, ve bu durumu öğrenirlerse hoşlanmazlar. ben de hoşlanmayacakları bi durumla evliliğim gerçekleşsin istemiyorum. her şey güzel olsun istiyorum haklı olarak ...

bugüne kadar denemediğim tatlı dil kalmadı.dumanından rahatsız olduğumu da belli ettim hiçbişey demeden. o da beni rahatsız etmek istemediği için biraz uzağıma üflemeye çalışıyo.. ama sonuçta içiyo işte :1no2:

bana evlendiğimizde evimize nargile alırız, o zaman bırakırım diyo. ama ben o zamana kadar beklemek istemiyorum. sağlık bu sonuçta senağlama

evlilik düsünürken is sadece sigara icip icmemesine baksa keske!!!
haklisin,sevmeyebilirsin ama bence sakin baskici bi tavir gösterme..
sonucta sigara sirf birileri istiyor diye birakilmiyor,kisinin olayi beyninde bitirmesi gerek
yani sen kendimi köprüden aticam desen bos...
zararlarini arada hatirlat,kötü kokuyor falan de,gerisi onun bilecegi is..
okey oynamaya gitmesi konusundada bence abartmissin..
herkesin zevk aldigi seyler var,oda onun hoslandigi biseymis demekki
kumar boyutunda degilse ve evini ihmal etmiyorsa,ölcülüyse yani büyütme derim
sonucta bizlerde kiz arkadslarimizla cikip saatlerce o dükkan senin bu benim gezip tozuyoruz,sor bakalim hangi erkek bundan hoslaniyor...
bunlari kafanda büyütüpte üzme kendini...hepsi degisecek,yerine oturacak seyler bunlar

ben sigara kokusuna tahammül edemeyen biriyim...komşularda sigara içen olsa ben kokusunu alırım, gittiğim bi yerde benden önce o masada sigara içildiyse ellerime falan siniyor sinir oluyorum, ya da bar cafe gibi ortamlarda üstüme, saçıma sinen sigara kokusundan tiksinirim...eski sevgilim normalde sigara içmezdi, ayda 1 ya da 2 tane arkadaşlarıyla birlikte oldukları ortamlarda içerdi bazen...ben ona söylemiştim sigara içtiğinde kesinlikle seni öpmem omzuna falan yatmam diye, çünkü ciddi ciddi rahatsız oluyorum.
sen ona sağlık açısından zararlı falan gibi zaten bildiği şeyleri söyleme çünkü gerçekten geri teper.sadece hoşlanmadığını rahatsız olduğunu bilsin, arada bunu tavırlarınla belli et, ne bileyim ona sarıldığında rahatsız olmuş gibi yap mesela ama bişey söyleme, o anlasın rahatsız olduğunu...
okey konusunda bişey diyemiycem ama gitme dersen vazgeçiremezsin...

evet galiba en iyi yöntem ona sarılmamak veya yakın durmamak! bu ona acı vereceği için içmek istemeyecektir CADIARZU ... zaten bana senin yanındayken az sigara içiyorum , içmek çok aklıma gelmiyo diyo ...

Back
X