• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

erkeklerin geneli aynimi...

ISSIZZ

Guru
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2012
3.793
15.482
408
merhaba arkadaslar...benim sorunum esimleee...bazen sesini yukseltiyor...ve ben bagirmiyorummm diyor...bunu ona nasil aciklaya bilirimm bilmiyorummm...sinirlenincee birden bagirmaya basliyor...onceden oyle degildi...su siralar daha cok olmaya basladi...ailesiyle ilgili problemleri var...onlara bunalip bana patliyorr...
erkekler genelde boyleymis gibi geldi bana...bugun yasadigim bi olay boyle dusundurdu beni...
bugunki olayy...esimle birlikte markete gittik...orda bi kadin esiyle birlikte alisveris yapiyordu...kadinin yanindan gectimmm pardon dedimm ayagima bastii...ve kadinin kocasi marketde bagirmaya basladi...(ne sagini biliyorsun ne solunu kormusun anlamadimki be kadinnn geri zekali ) falann...ben sok oldummm...biraz sessizz bi sekilde (siz erkekler hep aynisiniz ) dedimmm...duydumuu bilmemmm...erkekler neden bu kadar agresiff ve insani rencide etmeyi cok seviyorlar sanirimm...kadinin yuz ifadesini gorunce uzuldummm...esine tepki bile vermedi...ben olsammm susmazdimmm...sustu kaldiii...

merhaba arkadaslar...benim sorunum esimleee...bazen sesini yukseltiyor...ve ben bagirmiyorummm diyor...bunu ona nasil aciklaya bilirimm bilmiyorummm...sinirlenincee birden bagirmaya basliyor...onceden oyle degildi...su siralar daha cok olmaya basladi...ailesiyle ilgili problemleri var...onlara bunalip bana patliyorr...
erkekler genelde boyleymis gibi geldi bana...bugun yasadigim bi olay boyle dusundurdu beni...
bugunki olayy...esimle birlikte markete gittik...orda bi kadin esiyle birlikte alisveris yapiyordu...kadinin yanindan gectimmm pardon dedimm ayagima bastii...ve kadinin kocasi marketde bagirmaya basladi...(ne sagini biliyorsun ne solunu kormusun anlamadimki be kadinnn geri zekali ) falann...ben sok oldummm...biraz sessizz bi sekilde (siz erkekler hep aynisiniz ) dedimmm...duydumuu bilmemmm...erkekler neden bu kadar agresiff ve insani rencide etmeyi cok seviyorlar sanirimm...kadinin yuz ifadesini gorunce uzuldummm...esine tepki bile vermedi...ben olsammm susmazdimmm...sustu kaldiii...

Hayır erkeklerin geneli aynı değil... hiç kimse aynı değil..

Aynı degil, insanlıktan nasibini almıs, ezikligini bagırarak kapatmayanlar da var.

Tatlim erkekler odun evet.
Ama yan keski biz olmaliyiz. Guzelce anlattin anlamadi mi? Sende bagir. Bakalim hsouna gidecek mi?
Bazen oyle anlar geliyor ki, adam bagirip cagiriyor sokak ortasinda. Mecbur kaliyorsun susmaya rezillik buyumesin diye.
Ama eve gidince bir sekilde tepkini belli etmen lazim. O kadin ayni sekilde karsilik verseydi, cık cık, bık bık oterdi etraftakiler. Millet olarak kinamaya bayiliyoruz biliyorsun.
Edepsize bir susarsin iki susarsin. Baktin gemi aziya aldi, vericen ayari gitsin.

Erkekler kadınlara göre bir tık daha agresif olur genelde ama kesinlikle bütün hepsi aynı değildir. Ki bu konuda anlattığınız şeyler de sinirden kaynaklı değil bence. Nerede ne söyleneceğini, nasıl söyleneceğini bilmeme ve saygısızlıktan kaynaklı tamamen.Bir insanın eşine kör müsün gerizekalı diye bağırması ne demek?Hem de herkesin içinde.Erkeği kadını yok bunun , düpedüz hödüklük.

Ses kaydı yap bidakine dinlet ona bu bağırmak değilse diyeee aynı tonda konuşun , aşkımmmmmmmm canımmmmmm sinirli ve bağırarak konuşunki ses seviye kursuna yazılmak zorunda kalmasın.

kadınların hepsi aynı olmadığı gibi erkeklerin hepside aynı değildir elbet. aralarında bi tane bile iyisi varsa genellemek haksızlık olur :)

O erkekler neden öyle biliyor musun kadın çok sessiz, çok göz yumuyor da ondan.

Eşim beni bir rencide etsin anında ben de onu rencide ederim.
O azıcık sesini yükseltsin benim sesim daha da yükselir.

O da bunu yapacağımı, hiç çekinmeyeceğimi çok iyi bilir.
Bu nedenle ayağını denk alır, kazayla denk almadı mı görür gününü.

Herşeyden önce hani uzataaa uzataa izah ettin yaa okurken bende içimden uzatiyorum istemsiz devrelerim yandı:confused:

Valla ben bunun belli bir cinsiyete yüklenmemesini düşünüyorum. Maalesef günümüzde kadın yada erkek herkes gergin. Ekonomik koşullar, yaşamın koşturmacısı, trafik vs vs tüm bunlar insanların tahammül sınırlarını fazlaca zorluyor. Hiç olmadık yerde hiç olmadık bir anda insanlar patlıyor artık. Geçen gün pazarda bir bayanın çocuğu tezgahta duran ürünleri elleyip atıyordu, satıcı "hanımefendi çocuk yere atıyor, bir dikkat etseniz" dedi. Aman dediğine pişman oldu, kadın delirmiş gibi bağırmaya başladı."çocuk benim çocuğum, sen mi terbiye edeceksin; şimdi yıkarım bu tezgahı kafana geçiririm"... şeklinde bir ton laf etti. Demek istediğim özel hayatında sorunlar yaşayanlar, üstüne bir de yaşamın koşturmacası eklenince ruhsal olarak yorulabiliyor. Bazı patlamalar bu yüzden.Eşinizin de ailesi ile sorunları varmış, demek ki yorulmuş. Bazen hepimiz bir dağın tepesine çıkıp avazımız çıktığı kadar bağırmak istemiyor muyuz?

Valla ben bunun belli bir cinsiyete yüklenmemesini düşünüyorum. Maalesef günümüzde kadın yada erkek herkes gergin. Ekonomik koşullar, yaşamın koşturmacısı, trafik vs vs tüm bunlar insanların tahammül sınırlarını fazlaca zorluyor. Hiç olmadık yerde hiç olmadık bir anda insanlar patlıyor artık. Geçen gün pazarda bir bayanın çocuğu tezgahta duran ürünleri elleyip atıyordu, satıcı "hanımefendi çocuk yere atıyor, bir dikkat etseniz" dedi. Aman dediğine pişman oldu, kadın delirmiş gibi bağırmaya başladı."çocuk benim çocuğum, sen mi terbiye edeceksin; şimdi yıkarım bu tezgahı kafana geçiririm"... şeklinde bir ton laf etti. Demek istediğim özel hayatında sorunlar yaşayanlar, üstüne bir de yaşamın koşturmacası eklenince ruhsal olarak yorulabiliyor. Bazı patlamalar bu yüzden.Eşinizin de ailesi ile sorunları varmış, demek ki yorulmuş. Bazen hepimiz bir dağın tepesine çıkıp avazımız çıktığı kadar bağırmak istemiyor muyuz?

cok haklisinizz amaa o ses tonunu yukselttikce benimm gozlerimm doluyorr cok uzuluyorumm kiriliyorummm...

valla ben de kötü bir alışkanlık var karşımdaki bağırıyorsa ne bağırıyorsun ya deyip anında 2 katı sesle bağırıyorum kötü ama karşıdaki noldum ne yaptım ya moduna giriyor farkettiriyorum yani bağırdığını...

insanların içinde kocasını rencide eden o kadar çok kadın gördüm ki..
erkek olmakla ilgili değil,,, terbiyesiz olmakla ilgili..
ve evet insanların çoğu terbiyesiz..
terbiyeli olan biri bunu farketmeyip evlenince o terbiyesizle.. böyle oluyor..

eşiniz böyle değilmiş eskiden madem belki bu ara sıkıntısı vardır.. kendi ile ilgili sorunları..
ben çocukluğumdan beri kızdığımda bağıran bir tiptim.. belki mizacım belki de bol kavgalı bağırmalı evde büyümüş olmamdan.. ama öğrencilerime bir kez olsun bağırmadım yıllar içinde.. demek ki huy da var sınırlar kendini kontrol etme de.. eşime de bağırmam.. kızıma da.. yıllar içinde törpülendim allahtan.. eşinizle konuşun kabul etmese bile içten içe anlıyordur ne dediğinizi.. eşimin benimle konuşması çok faydalı olmuştu bana..

babam çok agresiftir. çabuk sinirlenir ve öyle durmlarda ben bağırmıyorum diye avazı çıktığı kadar bağırır. ama eşim tam tersi çok sakin. hiç kavga etmez, sinirlenme ya da kızma agresifleşme gibi ihtiyaçları yok. sesi de kadife gibi, alçak sesle konuşur nazik nazik. yani görüldüğü gibi tüm erkekler böyle diyemeyiz.

ancak ben çok aradım böyle birini bulmak için çabaladım:KK48: çok erkek arkadaşım oldu ve ilk maçoluklarında tekmeyi bastım. sonuna kadar aradım kibar, düşünceli, nazik, ince erkeği. benim eşim sakin, mutlu ve güleryüzlü olacak dedim. çünkü annemin ne kadar zorlandığını kendi gözlerimle gördüm.

maalesef bizim kültürümüzde erkek çok yüce. bu yüzden de kadının itilip kakılması gerektiğini zannediyorlar. onlara göre yanlış bir şey yok. göremiyorlar ne yaptıklarını. çünkü onlara doğduklarından beri böyle davranmaları gösterildi. kabalık adeta genlerine kodlandı.

Yapıştırdık erkeklere ''aynısınız'' etiketini çıkmıyor üzerlerinden:KK48:
Aynı olur mu hiç.. hele bu verdiğiniz örneklerde...

Evli değilim ama uzun süreli bir ilişkim var kavga ederiz elbette sayısız hemde ama hiç bir zaman sesini yükseltmedi ya susup uzaklaşmayı benimle konuşmamayı tercih etti yada oturdu derdini anlattı...
Bu başbaşayken bile böyleyse toplum içinde hiç sesini çıkarmaz zaten heleki ne sağını ne solunu biliyosun gerizekalımısın gibi bir söz asla demez..
Markette kadın istemeden ayağınıza bastı sanırım bunda bir suç mu varda o hanzo bağırıyor deli dana gibi..
Ben sokakta sevgilimle el ele yürürken dalgınlığıma geldi saniyelik arkama dönmüştümde önümde giden iki kızın ani durmasıyla onlara tosladım:KK53::KK53:
Kızlar hiç kızmadıkları gibi ''ay yolun ortasında dank diye durursak böyle olur işte'' diyip güldüler hatta...
Sevgilimde aynı şekilde ''nereye bakıyodun ki öyle'' dedi güldü..
Yani insanlar çeşit çeşit edepli birisi zaten bağırıp çağırmaz çünkü o kızlar beni tersleyebilirlerdi bile...

Yapıştırdık erkeklere ''aynısınız'' etiketini çıkmıyor üzerlerinden:KK48:
Aynı olur mu hiç.. hele bu verdiğiniz örneklerde...

Evli değilim ama uzun süreli bir ilişkim var kavga ederiz elbette sayısız hemde ama hiç bir zaman sesini yükseltmedi ya susup uzaklaşmayı benimle konuşmamayı tercih etti yada oturdu derdini anlattı...
Bu başbaşayken bile böyleyse toplum içinde hiç sesini çıkarmaz zaten heleki ne sağını ne solunu biliyosun gerizekalımısın gibi bir söz asla demez..
Markette kadın istemeden ayağınıza bastı sanırım bunda bir suç mu varda o hanzo bağırıyor deli dana gibi..
Ben sokakta sevgilimle el ele yürürken dalgınlığıma geldi saniyelik arkama dönmüştümde önümde giden iki kızın ani durmasıyla onlara tosladım:KK53::KK53:
Kızlar hiç kızmadıkları gibi ''ay yolun ortasında dank diye durursak böyle olur işte'' diyip güldüler hatta...
Sevgilimde aynı şekilde ''nereye bakıyodun ki öyle'' dedi güldü..
Yani insanlar çeşit çeşit edepli birisi zaten bağırıp çağırmaz çünkü o kızlar beni tersleyebilirlerdi bile...

benimm esimde sevgiliyken cok ssessizz cok sakinn cok iyi niyetli biriydiii...evlilikk o kadar agir yuk yukluyorki insanaa agresiflesebiliyorsunn...insanlar zamanla degisebiliyormuss...gerek yasanan sorunlar problemler gerekse baskaa sebeplerden dolayii insanin karekteri degisiyor...sinirleri geriliyor zamanlaaa...biz uc yillik evliyizzz...ve cok problemlerimiz oldu maddi manevi...evlilik cok zormusss...insani cok yipratiyorr...

Back
X