Hepsi hikaye!
Nişanlandığım zaman Başkanımın ilk sorduğu soru “çocuk düşünüyor musun?” oldu. Destur yahu belki de yürümeyecek. Belki çocuğum olmayacak. Belki..belki.. yani.
Çocuk olduktan sonra kariyer mi cepte bil edaları kesinlikle yarı tebessümlü “hadi ya” edasına dönüşüyor.
Fakat en ağır işlerin altından kolaylıkla kalkıp, işyerindeki sorumluluklarımızı soğukkanlılıkla yürütüyoruz bunun yanında basit bir kreş ayarlama işini yada bakıcı ayarlama işini Avrupa Birliğine girmek kadar zor ve karmaşık hale getirebiliyoruz.:)
Tüm bu karışıklıkları düzene oturtup, arada kendimize de vakit ayırıyor bir de üstüne kariyer yapabiliyorsak ki yapıyoruz da, hepimizin insan üstü yaratıklar olduğuna inanıyorum.
Tabi babaların da hakkını yememek lazım bu anlamda ama ben yine de aile, çocuk vs… durumlarının organize etme bölümünün, kadının elinde olduğuna inanıyorum.
Mesela her gün evdeki ekmekliği takip eden ve ekmek olup olmadığını bilen ; “akşam eve gelirken ekmek al” diye telefon eden bir baba var mı? Yada kaç tane var?
Genellikle, siz çalışıyorken, yada toplantının ortasındayken ve belki de o toplantı da memleketi kurtarıyorken! zart diye cep telefonun çalar açarsın “akşama bir şey lazım mı” diye soran kocanın sesini duyarsın.:) ve patronlarınızın gıcık bakışları altında “ekmek al” diye cevap veren kendi sesini duyarsın.
Bu basit bir örnek belki ama organize etme durumlarının nerelere indirgendiğinin en çarpıcı örneği bana göre.
Kadın olmak zor … kadın ve anne ve hatta çalışan anne olmak hepsinden zor. Organizatörler ordusu, aile bütünlüğünün gizli kahramanlarıyız biz.
admin says:
April 10th, 2007 at 2:11 pm
Allah allah ben de bunu anlamıyorum… Yani kadınlar çalışıp çocuk bakarken insanüstü varlıklar olsun erkekler çocuk baktıkları zaman onlar zaten çalışmak zorunda olsun… Yok daha neler… Verin erkeklere kadınlarda olan çalışmasa da olur nimetini… Veya en olmadı alın erkeklerin sırtından çalışmazsa erkek değildir yükünü. Bak nasıl farklı oluyor herşey. 9 ay kadın karnında çocuk taşıyor ama geri kalan ömrü boyunca erkekler her ikisini birden sırtında taşıyor. Kadın taşıyınca ayaklarının altı cennet anne, erkek taşıyınca onun görevi çünkü eşek. Bırakalım bunları.
Renk says:
April 10th, 2007 at 2:16 pm
Neden sırtınızda taşıyasınız? yada Neyi taşıyorsunuz sırtınızda?
Kim kimi sırtında taşır orası tartışılır erkek kişi:)
Renk
admin says:
April 10th, 2007 at 2:25 pm
Kadının her sorununa olur olmaz erkek bakmaz mı? Bu sırtında taşımak değil mi?
admin says:
April 10th, 2007 at 2:30 pm
Bu arada bu başlığı ne zaman görsem çocuk da yaparım sarıyerde diyesim gelir. Bu söylem yüzünden kadın pedi reklamlarından tiksinmiş bir insanım
Renk says:
April 10th, 2007 at 2:30 pm
Sorun paylaşmak sırtında taşımak olarak algılanmamalı. Sorun paylaşılır çözüm bulunur. Bazen çözümü erkek bulur bazen çözümü kadın bulur.
Ama benim mevzum bu değildi:) Sen evde ekmek varmı yokmu biliyormusun?
Renk
admin says:
April 10th, 2007 at 2:37 pm
Bilmem şart mı? o anda evde kim varsa ekmeğe ihtiyaç olup olmadığını evde omlayana söyler beriki gelirken ekmeği getirir. Sen evde ekmek olduğunu bilsen ama evdeki ekmeği yese ne yapacaksın?
Renk says:
April 10th, 2007 at 2:44 pm
Evde devamlı biri varsa mesele değil tabi. Dışarıdaki adama ne evdeki ekmekden yiyen sorumlusudur. Ama her iki insanda dışarıdaysa akşam evine aynı saatte geliyorsa evde eksik olanı tespit edip gelirken getirme işini hangi taraf organize etmeli sence?
Yada bu işi genelde kim yapıyor.
Ben sadece organize etmenin nerelere indirgendiğine dikkat çekiyorum.