• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkeksi bir bayan olmaktan nasıl kurtulurum, lütfen yardım edin!!!!!!!!!!

_ilkbahar_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2010
15
0
36
İzmir
Öncelikle konumu nerye açacağımı bilemedim buraya açtım.
Benim sorunum erkeklerin içinde büyümem erkek gibi yetiştirilmem bütün yüklerin benim üzerime yüklenilmesi.Bayan olduğumun 20 yaşıma geldim de fark ediyorum.Davranışlarım konuşmalar aynı erkek gibi.Erkek gibi asar keser tavırlar argo sözcükler dilimde.Kopamıyorum yıllardır böyleydim.Yeni yeni makyajdır hatta çanta taşıyorum yanımda.Etek giyiyorum ben yeni yeni.Bakışlarımda bir çekim yok erkek gibi.Sıcaklık yok karşımdakiyle konuşurken.Çok sabırsızım oldu oldu olmadı ise olayı bitiririm.Of yaaa ne yapacağım bilmiyorum.Bir Bayan Nasıl olunur herşeyiyle nasıl davranır nasıl konuşur bilmiyorum.Çok üzgünüm çoook

Hiç kız arkadaşın yok mu? Kızlarla takıl, mümkünse az da kokoş olsunlar :)) Onlarla geze geze, onlardan göre göre değişirsin canım :))

Çok kız arkadasım var ama konuşmam değişmiyor tatlım.Hepsi birbirinden kokoş ama gelmeyince insanın içinden kokoşluk gelmiyor. sinirlenince daha da erkekten beter oluyorum.

canım aceleye gerek yok... ben erkeklerle büyümedim ama biraz daha feminen olmaya 27 yaşımdan sonra başladım... önceden çok spor giyinirdim çünkü... şimdi de yavaş yavaş zamanla oturuyor herşey... hem birden bire değişim yaparsan tuhaf olur... çünkü bunun sonu yok... zamanla hep tarzın değişiyor ; kendine en yakışanı buluyorsun...

ama bence ilk yapman gereken konuşurken argo kullanmamak olmalı... ben küfürü hiç sevmiyorum; elbet kızınca söylenir ama onun da bir sınırı var... normal günlük konuşmada argo ve küfür konuşan erkekleri de hep uyarma gereği hissederim zaten ki bir bayana hiç yakışmıyor...

aslında erkek gibi yetiştirilmiş olman güzel ; yani kendi başının çaresine bakabilecek olman... ama sana abla tavsiyesi her yerde ; ben herşeyi yaparım diye atlama ortaya... bazen bayan olmak nazlı; nazenin olmaktır... insanlar seni kırmaktan korksun... haa sen kırılmazsın o ayrı ama çaktırma :)

.

O zaman sen de kendini buna şartlama, yani ben erkek gibiyim, azcık kız gibi olmak istiyorum gibi sözler kendine söyleme bence. Akışına bırak. Hem kendine haksızlık ediyorsun hem de kendine kızıyorsun. Birde ben orda eksik yazmışım kokoş olsalar bile boş beleş kokoşlardan olmasın, yani sürekli giyimden makyajdan ve erkeklerden konuşan kızlar beni sinir eder mesela.. Daha kendine yakın, aynı şeyleri yapmaktan hoşlandığın ama azcık da kokona olanlardan :)

Son düzenleme:
cnm bence profesyonel yardım almalısın. birinin sana şunu yap bunu yap şunu yapma demesi ile düzeleceğini sanmıyorum. ancak profesyonel yardım ile kendini tanıyarak çözerek gerçekten istediğin kişi olabilirsin.
hatta sana bi örnekte vereyim. bi tanıdığım senin anlattığından daha ileri boyuttaydı. evde yaşadığı bazı sorunlardan dolayı ve kendine olan güvensizliğinden dolayı erkek gibi davrnıyordu. hepimiz yardımcı olmaya çalışmıştık ama nafile. herşeyin farkında olduğu halde yapamıyorum diyordu. en son yardım aldı. ve şu an evli 2 çocuk annesi.
umarım sende en yakın zamanda başarabilirsin.

Adım adım ilerle ruhen istiyorsan olur birde erkek gibi yetiştirilmelere karşıyım ben

Ben bir bayanım kabul ama yetiştirlme tarzı olarak erkek.Yardım almak istiyorum kim zaman konuşmalrda ile sert tavır direk erkeksi konuşmalar giriyor.Üfff nasıl bir yardım almam gerek psikiyatri mi??Çalışma ortamım bayan ama erkeklerde var tabi onlar olunca bakış acısı değişiyor.İstekler beklentiler sululuklar başlıyor işteo an erkek bahar ortaya cıkıyor.Zaten şu dünyada erkeklerin aç gib bayanlara bakmasını onları kurallarını anlamış değilim

Argo sözcü benimde hoşuma gitmiyor ama (kafamı bozuyorlar) artık çileden çıkardıkları zaman ister istemez çıkıyor.Hayatta yeteri kadar birşeyler üzerimde sorun sorun sorun ben kendimi görmüyorum evli değilim ama ailemin problemleri yetiyor. Naz cilve onlar ne ki ben daha tanışmadım abla :).

Son düzenleme:
Bazen de erkekler çok erkek gördükleri kızlara da kendi kankası muamelesi yaparlar :)) Acaba sen de hani anlattığına göre erkeksi gördükleri için kendi cinslerindenmiş gibi davranıyor, seni kızdırmak hoşlarına gittiği için "kafanı bozuyor" olmasınlar..

Ayrıca haklısın erkeklere hep mesafeli davranmak gerek... Hele ki yaşı 45-50 olmuş evli erkeklere mecbur kalmadıkça suratlarına bile bakmayacaksın,sadece iş gereği sorduklara sorulara cevap vereceksin. Ama bu demek değil ki küfürlü, argolu konuşacaksın yada kadın olacam diye kırıtacaksın yada çıtkırıldım olacaksın.

Off bu ayarı tutturmak o kadar zor ki.. Bana da çok derler çok sertsin, dövecek gibi duruyorsun, senle konuşmaya korkuyoruz diye :D :D

Kafan karışıksa canım sen git bir psikoloğa. Onların analizleri ve tavsiyeleri seni daha doğru yonlendirecekdir...

Son düzenleme:
Back
X