• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Erkekte FSH yuksekligi

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

haymatlos

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2009
1.305
17
158
İstanbul
Arkadaslar, dun yaptirdigimiz analizde esimde FSH yuksekligi sorunu ile karsilastik. Yine sperm sayisi hareketliligi ve morfolojisi de dusuk cikti. Testislerden biri de bebekliginde karin boslugundan yerine gec inmis. Yaptigim kisa bir internet arastirmasinda ozellikle FSH fazlasinin testis yetmezliginden kaynaklanabilecegini gordum. Acaba aranizda esi bu sorunu yasamis, tedavisini olmus ve/veya mutlu sona ulasmis olan var mi? Bilgi paylasiminiz icin simdiden tesekkurler.

merhaba,,benim eşimdede hareket ve morfoloji sorunu var.1 yıl önce yaptırdığımız hormon testinde fsh 32 çıkmıştı.ama drlar bunu önemsemediler.bu ay(1 yıl sonra neredeyse) tekrar yaptırdık 3,55 çıktı..internette okuduğumda fsh nin genç yaştaki kişilerde stres kaynaklı iniş çıkışlar yapabileceği gibi şeyler yazıyo..bebeklikteki inmemiş testis problemi sperm üretimini kötü etkiliyor bildiğim kadarıyla,ama fsh yi bir kaç defa iyi labaratuarlarda yaptırmanızı tavsiye ederim..ben kaan aydos hocaya mail atmıştım,32 sonucunu yüksek bulmuş ve tedavi önermişti,ama ilk test 1 yıl önce olunca tekrarlayaım dedik.ve 3,55 çıktı.eşime ilaç verilmedi.sadece proxeed plus kullanıyo.

Son düzenleme:
merhaba,,benim eşimdede hareket ve morfoloji sorunu var.1 yıl önce yaptırdığımız hormon testinde fsh 32 çıkmıştı.ama drlar bunu önemsemediler.bu ay(1 yıl sonra neredeyse) tekrar yaptırdık 3,55 çıktı..internette okuduğumda fsh nin genç yaştaki kişilerde stres kaynaklı iniş çıkışlar yapabileceği gibi şeyler yazıyo..bebeklikteki inmemiş testis problemi sperm üretimini kötü etkiliyor bildiğim kadarıyla,ama fsh yi bir kaç defa iyi labaratuarlarda yaptırmanızı tavsiye ederim..ben kaan aydos hocaya mail atmıştım,32 sonucunu yüksek bulmuş ve tedavi önermişti,ama ilk test 1 yıl önce olunca tekrarlayaım dedik.ve 3,55 çıktı.eşime ilaç verilmedi.sadece proxeed plus kullanıyo.

Çok teşekkür ederim Gülem; Bizde durum farklı, yüksek FSH ile birlikte yerine geç inmiş bir testis var ama yine de FSH'ın düşebilmesi iyi bir haber oldu benim için. Eşimde FSH 17 çıkmıştı. Test raporunda normal değerler olarak 2-12 verilmiş. Bir yerde de 20 üzeri yüksektir gibi bir bilgi görmüştüm. internette yaptığım ufak araştırmaya göre yüksek FSH ve gelişmemiş bir testisin varlığı ikisi birden olunca testis yetmezliği anlamına geliyormuş. Eğer hastalık buysa bunun tedavisi yokmuş. Yani o testis daha iyi bir hale gelemezmiş. Eşlik eden bir de varikosel var. Varikoseli ameliyat ettirsek belki sperm değerleri biraz daha yükselir şansımız artar diye düşünüyorumç Ama eğer varikosel ameliyatı işe yaramayacaksa direk mikroenjeksiyona geçelim diyorum. Kararsızım yani...

haymatlos;eşinin sperm değerlerini bilmiyorum ama 17 fsh çokta yüksek görünmüyo.eşimin ilk testi32 çıkmıştı ve üroloji doktoru herşey normal deyince bende hiç dikkat etmemiştim.bir yıl sonra geçen ay yani,kaan aydos a mail atmaya karar verince elimizdeki bütün sonuçları yazalım dedik ve o zaman 32 değeri çok yüksek deyince farkettik,hemen ilaç verdi ama dedikki aradan uzun zaman geçti tekrar bi yaptıralımda sonuca göre başlarız ilaca...ama bu sefer 3,55 çıktı ve verdiği ilaca gerek kalmadı.iki farklı hastanede yapılmıştı..eşimdede minimal varikosel var ama ameliyatlık değil dediler.sanırım istanbuldasın...imkanlar daha fazladır orda.iyi araştır,iyi bi doktora gidin.bu arada proxeed plus ı keşfettim canım.2 aydır içiyo eşim.doktor beye sordum iyi bir takviye,içsin dedi.sende bi bak internetten..en kısa zamanda hallolur inşallah..

gulem merhaba, bugun doktora sonuc gostermeye gittik. esimin toplam sperm sayisi 400 bin idi. Morfoloji de bozuktu. Hareket fena olmasa da sperm sayisi az olunca hareketlilik pek anlam tasimiyordu. Doktorumuz FSH'in yuksekliginin testislerde hasar oldugu anlamina geldigini soyledi. bir testis zaten gec inmesinden dolayi olgunlasamamis, digerinde de 2. derece varikosel varmis ama doktorumuz Teoman Cem Kazancioglu esimin daha once gecirdigi fitik ameliyatinin yerinin baski yaptigini soyledi. Eski fitik yuzunden varikosel ameliyati cok tehlikeliymis, testisi kaybedebiliriz ameliyati goze alamam dedi ve bize tup bebek onerdi. Herhangi bir ilac tedavisi ile cozum olmayacagini ve urolojik acidan birsey yapilamayacagini soyledi. Bu hafta 3 tane tup bebek merkezi ile on gorusme ayarladim. Birini secip gidecegiz artik... Bende de PCO ve fazla kilo var. Hayirlisi ile olur, olmazsa da cok uzulmemeye karar verdim. Kocami cok seviyorum onunla cok mutluyum, ondan geleni de cok sevecektim ama allah vermezse neyleyelim.

gulem merhaba, bugun doktora sonuc gostermeye gittik. esimin toplam sperm sayisi 400 bin idi. Morfoloji de bozuktu. Hareket fena olmasa da sperm sayisi az olunca hareketlilik pek anlam tasimiyordu. Doktorumuz FSH'in yuksekliginin testislerde hasar oldugu anlamina geldigini soyledi. bir testis zaten gec inmesinden dolayi olgunlasamamis, digerinde de 2. derece varikosel varmis ama doktorumuz Teoman Cem Kazancioglu esimin daha once gecirdigi fitik ameliyatinin yerinin baski yaptigini soyledi. Eski fitik yuzunden varikosel ameliyati cok tehlikeliymis, testisi kaybedebiliriz ameliyati goze alamam dedi ve bize tup bebek onerdi. Herhangi bir ilac tedavisi ile cozum olmayacagini ve urolojik acidan birsey yapilamayacagini soyledi. Bu hafta 3 tane tup bebek merkezi ile on gorusme ayarladim. Birini secip gidecegiz artik... Bende de PCO ve fazla kilo var. Hayirlisi ile olur, olmazsa da cok uzulmemeye karar verdim. Kocami cok seviyorum onunla cok mutluyum, ondan geleni de cok sevecektim ama allah vermezse neyleyelim.

canım yazını daha şimdi gördüm.bende herşeyin hayırlısı diyorum artık..bişeyi çok istemek değil hayırlısını istemek önemliymiş.arkadaşım çok kolay hamile kalıyodu ama düşük yapıyodu.neyse en sonunda gebelik devam ettirildi ve o hep nolursa olsun ama olsun dedi.ve bebeği beyninde sorunla doğdu.hastanelerden evlerine gelemediler.oturması gereken bebek sağından soluna bile dönemiyo..bunu neden anlattım biliyormusun..bende hep olsun olsun diye dua ediyorudum ama artık hayırlısı diyorum ve daha sabırlıyım.bu problemler yüzünden eşimin üzülmesi beni daha çok üzüyor..ve işin güzel bi tarafı var.az da olsa sperm var,ve tüp bebekle olabilir.hiç sperm olmayıpta uğraşanları düşünüyorum,kendimizi şanslı görüyorum.hiç üzülme,,,Allah verecekse bi şekilde verir...canım söylemek kolay belki ama kendini bırakma aksine kilo vermeye çalış,çünkü fazla kilo pko yu tetikliyo bildiğim kadarıyla..en azından yapabildiğin kadar spor falan yap.tedaviye seninde katkın olsun..bu arada bizde üroloji profuna gidiyoruz haftaya..bende kistler duruyormu diye doktora gitcem.bizimde ne olacağımız haftaya belli olacak..

Gülemciğim, umarım kist problemin kalmamıştır da doktor tedavini başlatır. Ben de aynı senin gibi düşünüyorum ve çocuk isteme meselesine mümkün olduğunca tevekküllü yaklaşmaya çalışıyorum. Olmamasından çok sağlıklı olmamasından korkuyorum. Maalesef sperm azlığı sorununun genetik kökenleri olabiliyor. Ya da spermin azalmasına yolaçan şey sperm kalitesini bozup sağlıksız bebeklerin oluşmasına sebep oluyor. O yüzden illa olsun diyemiyorum. Biz çarşamba günü alman hastanesine görüşmeye gittik. Benim özellikle bu konudaki endişelerim üzerine çok titiz davrandıklarını gördüm. Daha ben gerekir mi diye sormadan eşimden kromozom analizi istediler. Başka bir merkezde gerekip gerekmediğini sorduğumda evham yapıyorsunuz demişlerdi. Uzun protokol tüp bebek tedavisinin başlaması için en uygun gündeydim, hemen karar verdik ve o akşam başladık. Yani ocak ayının ortasında eğer bir aksilik çıkmamış olursa transfer yapacaklar. Bu arada eşimden tekrar spermiyogram istediler. 1 hafta önce 400bin olan sperm sayısı 1milyon 400 bine çıkmış, hareket ve morfoloji de tüp bebek için yeter düzeye gelmiş. İlaç veriyordum eşime ama bu kadar hızlı sonuç verebileceğini sanmıyorum. Yine de eşimden kromozom analizi istediler. Eğer kromozom analizinde bir anormallik çıkarsa bu sefer tüp bebek tedavisi sırasında toplanan embriyolara genetik analiz yapıp sağlıklı olanları seçecekler. Bu sayede düşük ve yaşama şansı olmayan bebek doğumu riskini minimize edecekler. Tabii bunlar sadece ihtimal ama ben umutlanmak istemediğim için ya da olup da çıkarsa hazırlıklı olmak için aklımda bulundurmaya çalışıyorum. zaten 3 en fazla 4 denemeden sonra olmazsa da bırakacağım. Aynı dediğin gibi olsun diye inatlaşıp olmaması gerekeni oldurup hem kendi hayatımı hem yavrumun hayatını mahvetmeye gerek yok diye düşünüyorum. Hayırlısı bakalım. Umarım güzel haberlerimizi duyarız hep birbirimizin:)

Gülemciğim, umarım kist problemin kalmamıştır da doktor tedavini başlatır. Ben de aynı senin gibi düşünüyorum ve çocuk isteme meselesine mümkün olduğunca tevekküllü yaklaşmaya çalışıyorum. Olmamasından çok sağlıklı olmamasından korkuyorum. Maalesef sperm azlığı sorununun genetik kökenleri olabiliyor. Ya da spermin azalmasına yolaçan şey sperm kalitesini bozup sağlıksız bebeklerin oluşmasına sebep oluyor. O yüzden illa olsun diyemiyorum. Biz çarşamba günü alman hastanesine görüşmeye gittik. Benim özellikle bu konudaki endişelerim üzerine çok titiz davrandıklarını gördüm. Daha ben gerekir mi diye sormadan eşimden kromozom analizi istediler. Başka bir merkezde gerekip gerekmediğini sorduğumda evham yapıyorsunuz demişlerdi. Uzun protokol tüp bebek tedavisinin başlaması için en uygun gündeydim, hemen karar verdik ve o akşam başladık. Yani ocak ayının ortasında eğer bir aksilik çıkmamış olursa transfer yapacaklar. Bu arada eşimden tekrar spermiyogram istediler. 1 hafta önce 400bin olan sperm sayısı 1milyon 400 bine çıkmış, hareket ve morfoloji de tüp bebek için yeter düzeye gelmiş. İlaç veriyordum eşime ama bu kadar hızlı sonuç verebileceğini sanmıyorum. Yine de eşimden kromozom analizi istediler. Eğer kromozom analizinde bir anormallik çıkarsa bu sefer tüp bebek tedavisi sırasında toplanan embriyolara genetik analiz yapıp sağlıklı olanları seçecekler. Bu sayede düşük ve yaşama şansı olmayan bebek doğumu riskini minimize edecekler. Tabii bunlar sadece ihtimal ama ben umutlanmak istemediğim için ya da olup da çıkarsa hazırlıklı olmak için aklımda bulundurmaya çalışıyorum. zaten 3 en fazla 4 denemeden sonra olmazsa da bırakacağım. Aynı dediğin gibi olsun diye inatlaşıp olmaması gerekeni oldurup hem kendi hayatımı hem yavrumun hayatını mahvetmeye gerek yok diye düşünüyorum. Hayırlısı bakalım. Umarım güzel haberlerimizi duyarız hep birbirimizin:)

Merhaba haymatios.
Esine hangi ilaci verdin spermin yükselmesini sagladi.
Benim esimde hiç yok :(
O yûzden soruyorum belki bizede ise yarar.
Insallah tedaviniz iyi geçer ve olumlu olur.

Merhaba espoir, değişik birşey yok aslında, forumda hemen herkesin kullandığı şeyler. Fakat kullanmadan önce doktora danışmak lazım çünkü başka etkileri olabiliyor, örneğin fazla E vitamini karaciğerde yağlanma yapıyor. Benim eşimin kullandıkları:

Keçi boynuzu kürü sabah akşam,
L'arginin, sabah akşam (GNC ürünü)
Evicap 400 sabah akşam
Pycnogenol, sabah akşam (Solgar Ürünü)
Zinc Lozenges 48 pastil, sabah akşam (GNC ürünü)
Pharmaton sabah,
ımmuneks sabah, (Mustafa Nevzat ürünü)

Bunlardan son iki tanesini eşim sık sık grip olup ateşlendiği için bağışıklık amaçlı zaten veriyordum. Bu konu çıkınca diğerlerini de vermeye başladım. Biraz fazla gibi görünebilir ama L'arginin ve Pycnogenol hariç hepsini doktor vermişti ve bunlara da söylediğimizde bir itirazları olmadı.

ımmuneks'i Fransa'da bulamazsın ama zaten onun bu konuyla pek bir ilgisi yok. Solgar ve GNC ile bir sıkıntı yaşamazsın sanıyorum. Evicap yerine de 400 doz herhangi bir E vitamini alabilirsin ki bu E vitamini çok büyük önem taşıyor. Pharmatonun yerine herhangi bir multivitamin de olabilir. Umarım hepimizin herşeyi yoluna girer.

Merhaba arkadaşlar benimde eşimin fhs si 50 çıktı :43: Profesör Dr. Ali Rüştü ERGÜR'e gittik bu ay tedaviye başlıcaz tese ameliyatı olcak eşim bilginiz var mı doktora giden var mı ne yapıcaz bilmiyorum.:2:

Merhaba haymatios.
Esine hangi ilaci verdin spermin yükselmesini sagladi.
Benim esimde hiç yok :KK43:
O yûzden soruyorum belki bizede ise yarar.
Insallah tedaviniz iyi geçer ve olumlu olur.

Merhaba yazınızı okudum benimde eşimde aynı problem var acaba siz olumlu bir sonuç alabildinizmi?

benim eşimin fsh 15 ve sıfır sper bazılarının daha yüksek ve ve sperm var bu işi tıp hala çözemedi bence bu nasıl oluyor ki

Tahlil AdıSonuçBirimMin - Max
----- BIYOKIMYA -----------------------------------------------------------------------
LH2,78mIU/mL1.24 - 8.62 Foliküler Faz 2.12 - 10.89
Mid Siklus 19.18 - 103.03
Luteal Faz 1.20 - 12.86
Postmenopozal 10.87 - 58.64
FSH1,21mIU/mL1.7 - 19.26 Foliküler Faz 3.85 - 8.78
Luteal Faz 1.79 - 5.12
Postmenopozal 16.74 - 113.59
PROLAKTIN6,42ng/mL4.04 - 15.2
TOTAL TESTESTERON3,54

BU SONUÇLAR NE DEMEK ARKADAŞLAR

Merhaba kızlar uzun zaman önce yazan ark. gelişme olan var mı acaba
bizimde fsh yüksek 40 yada 50