Doğuma Hazırlık erken doğum istiyorum

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
şaka gibi gerçekten.be prematüre bebek annesiyim.binlerce şükürler olsun bebeğim kendini kurtardı ama kurtaramayan o kadar çok ki...arkadaşım bi zahmet prematüre bebek annelerini oku ve dua et rabbim zamanında ver diye.

erken doğurmak istiyorum da ne demek.. Herkes erken doğmasın diye can atar siz erken doğsun diyorsunuz.. Sabırsızlanabilirsiniz, heyecan olabilir ama bebeğiniz karnınızda dünyaya hazırlanıyor, gelişimini tamamlamaya çalışıyor inanın bir gün bile çok önemli doğduğunda o kadar hızlı büyümüyor ayrıca çok problemler olur erken doğumda ciğerleri gelişmez.. Zaten kucağınıza vermezler Allah korusun kaybedebilirsinizde.. Hem bu anlarınızın keyfini çıkarın hamilelik özel anlardan biri.. Sizde yavaş yavaş yaparsınız hazırlıklarını bu zaman zarfında herşeyi hazır olur.. Rabbim bilir zamanın.. Erken olsun deyip yanlış yapmayın...

Sanırım beklemenin verdiği sıkıntıyı paylaşmak istemiş arkadaş.
Ama biraz erken olmuş bence , şu an 38. haftamdayım ve yeni yeni ne zaman acaba demeye başladım çünkü bebiş büyüdükçe karnınıza sığması güçleşiyor o da sizde sıkıntıya giriyorsunuz tatlı sıkıntı tabi bunlar Allah kötüsünü göstermesin inşallah.
Zamanında ve sağlıkla gelsinde , gelmesi için müdehale edilmesi gerekmesin diyorum ben hep.

arkadaşım bu nasıl bi başlık ya insan bebeğinin erken doğmasını istermi erken doğmasını istemen demek sağlığı tehlikede olmasını istemenle aynı şey sen kaç yaşındasın allah aşkına nasıl böyle bişeyi dile getirirsin ben 34 haftalığım doktor erken olabilir dedi her an bekle dedi ben korkudan iki haftadır dışarı bile çıkmıyorum sen daha bunu kaç haftalıkken diyorsun böyle bişeyi söylemen istemen duadır bence şimdi otur allaha dua et zamanında sağlıklı sıhatli doğsun diye burda o kadar arkadaş varki erken doğurup bebeğini eline alamayan yazık yani

aman ya bir anlık duyguyla birşey yazdım o da anne olma heyecanıyla ilgilydi yorum yapmayın artık istemiyorum resmen topa tuttunuz

evet canım anlıyorum seni ama sabırlı olmak durumundayız.ben de 32 haftalık hamileyim.bu sabırsızlığıma karşı bazı takdikler geliştirdim hatta.mesela ilk 5-6 ay hiç bir şey almadım ufak defek kıyafetler dışında.şimdi kıyafteleri tamamlanmış durumda.oda süsleri falan aldım ama erteliyorum habire haftaya da odasını bitiririm diyorum,sonraki hafta çantaları hazırlarım,sonraki hafta karyolası gelir vs..yani herşeyi zamana yayıyorum çünkü herşeyi bitirirsem sonra iyice sabırsızlanacağım.hazır hala mecalim varken bol bol gezmeye çalışıyorum çünkü mayısta artık pek yerimden kalkamam herhalde.mayısta da yavaş yavaş camları falan silmeyi düşünüyorum.böylelikle şu kalan 8 haftam da geçer inşallah.

evet canım anlıyorum seni ama sabırlı olmak durumundayız.ben de 32 haftalık hamileyim.bu sabırsızlığıma karşı bazı takdikler geliştirdim hatta.mesela ilk 5-6 ay hiç bir şey almadım ufak defek kıyafetler dışında.şimdi kıyafteleri tamamlanmış durumda.oda süsleri falan aldım ama erteliyorum habire haftaya da odasını bitiririm diyorum,sonraki hafta çantaları hazırlarım,sonraki hafta karyolası gelir vs..yani herşeyi zamana yayıyorum çünkü herşeyi bitirirsem sonra iyice sabırsızlanacağım.hazır hala mecalim varken bol bol gezmeye çalışıyorum çünkü mayısta artık pek yerimden kalkamam herhalde.mayısta da yavaş yavaş camları falan silmeyi düşünüyorum.böylelikle şu kalan 8 haftam da geçer inşallah.

tşk ederim canım ne demek istediğimi bir tek sen anlamışsın

Kızlar beni örnek almanızı tavsiye ederim. bende 1 hafta öncesine kadar herkese biranönce doğurmak istediğimi söylüyordum. ve geçtiğimiz cmt günü kanamam oldu. 3 gün hastanede yatmak zorunda kaldım. 1 aydır hastanede yatan hamileleri gördüm, çok kötüydü durumları !!! ve nihayet benim kanamam durdu ve eve çıktım. sonra düşündüm ve inanamadım kendime. az daha gerçek olacaktı ve az daha canım kızım çok erken gelecekti daha gelişimini tamamlamadan 28 haftalık ve 1200gr. !!!! şimdi ödüm kopuyor. çok ağır hareket ediyorum. bol bol dinleniyorum. hiç iş yapmıyorum ve erken gelmesin diyede dua ediyorum

hepımızde heyecan ve bıran once gelsınler dıye ıstek var bu gayet normal artık nezaman ısterlerse o zaman gelıcekler beklemekten baska care yok :)

Bebeğim 28 haftalık doğdu 52 gün küvezde kaldı. O dönemde neler yaşadığımı bir ben bir de Allah bilir. Katlanılması zor bir bekleyiş her an beyin kanaması geçirebilir korkusu ya da sağlığında başka bir sürü sorun çıkabilir hatta kaybetme korkusuyla bebeğini cam fanusun arkasında kablolar arasında görmenin ne demek olduğunu ancak yaşayan bilir.
Hala bile acaba bebeğim emekleyecek mi, yürüyecek mi gibi endişeler yaşıyoruz. Sıkı bir nöroloji takibindeyiz çünkü hala bütün riskleri atlatmış değiliz. Hele bebeğimin elleri üzerindeki 20-30 tane iğne izleri kaybolmadı onları görseniz içiniz parçalanır.
Allah'ım hiçbir anneye böyle acılar yaşatmasın. Bütün bebekler sağlıkla zamanında doğsun inşallah.

Back
X