- Konu Sahibi miss_katliam
-
Arkadaşlar dün gece ilk kez kasılmalarım 1 saatte 4 yada 5 kez oldu.Sonra bir bir buçuk saat kesilip tekrar 1 saat içerisinde 3 yada 4 kez oldu sonrasında tamamiyle kesildi.Bu kasılmalar o kadar kısaydıki saniyelik gelip geçti.İkitanesi 5 dk arayla digerleri 20 ile 25 dk arasında oluştu.Aynı şekilde sol kasıkta igne batması gibi bir acı ve çok aşırı olmamak şartıyla adet sancısı gibi sancı eşlik etdi.Normal mi bu yoksa erken dogum tehdidim mi var.İdrar yolu enfeksiyonuda geçirdigim için korkuyorum.Yarın doktora gidicem ama yinede tecrübeli anneler bir yardım etseniz.
Kasılmaların şiddeti de önemli.Kaç haftalıksın bilmiyorum ama 30'lu haftalarda artık yalancı kasılmalar başlar.Yine de sıklığını mutlaka doktora söyle.Bende de öyleydi.Doktorum magnezyum vermişti.Belki sana da verir.
25+5 günlük hamileyim çok şiddetli degildi.Mesela bugün hiç olmadı.Acaba çok fazla yoruluncada oluyor mu kasılmalar.
bende de aynı şikayetler var. ilk önce ben kasılmanın nasıl olduğunu bilmiordum arastırdım ve rahmn toplanıyormuş gibi hissedilmesi olduunu öğrendim. ben de ki de buna benzer. daha dğrusu kasıklarımın altı o kadar çok sertleşiyor ki bebeğin yaptığını düşünüyordum.yani kafasıdır yada gelişiordur.hareket ediordur die falan.. ama oyle olamdıgını anladım. ben henüz 19+1 gnlük hamileyim. doktordn randevu alıp gittiğimde bebeğin çok aşagıda oldugunu kafasını rahim agzına dayadıgını,erken dogum riski olldgunu ögrendm. doğal olarak moralim çok ama çok bozuldu.hergun aglıordum. eşim de destek oluyordu saolsun ama .. bu çok farklı bi durum anne olmayan kimsenin anlamayacagını düşünüorum bana ne kadar katılıorsunuz bilmiorum ama...
her neyse doktor evde yat dinlen mümkünse eğilme dogrulma hiç yürüme dedi bende o günden beri evde dinleniorum..ne kadar etkili oluyor bilmiorum ama görecegiz bakalım ..
yarın tekrar randevum var ... kasılmalarımın azalması ve düşük riski için bana progestan vermişti sanırım işe yaramadı ki hala kasılmalrım oluyor.. bunu söyleyip daha büyük dozajlı bir hap isticem bakalım ne olacak yarın yiine haberleri size aktarırım.. allah hepimizin yavrularını bize bağişlasınn.. onların acılarını bizlere göstermesin inşallah.... ii akşamlarr diliorum..
bende de aynı şikayetler var. ilk önce ben kasılmanın nasıl olduğunu bilmiordum arastırdım ve rahmn toplanıyormuş gibi hissedilmesi olduunu öğrendim. ben de ki de buna benzer. daha dğrusu kasıklarımın altı o kadar çok sertleşiyor ki bebeğin yaptığını düşünüyordum.yani kafasıdır yada gelişiordur.hareket ediordur die falan.. ama oyle olamdıgını anladım. ben henüz 19+1 gnlük hamileyim. doktordn randevu alıp gittiğimde bebeğin çok aşagıda oldugunu kafasını rahim agzına dayadıgını,erken dogum riski olldgunu ögrendm. doğal olarak moralim çok ama çok bozuldu.hergun aglıordum. eşim de destek oluyordu saolsun ama .. bu çok farklı bi durum anne olmayan kimsenin anlamayacagını düşünüorum bana ne kadar katılıorsunuz bilmiorum ama...
her neyse doktor evde yat dinlen mümkünse eğilme dogrulma hiç yürüme dedi bende o günden beri evde dinleniorum..ne kadar etkili oluyor bilmiorum ama görecegiz bakalım ..
yarın tekrar randevum var ... kasılmalarımın azalması ve düşük riski için bana progestan vermişti sanırım işe yaramadı ki hala kasılmalrım oluyor.. bunu söyleyip daha büyük dozajlı bir hap isticem bakalım ne olacak yarın yiine haberleri size aktarırım.. allah hepimizin yavrularını bize bağişlasınn.. onların acılarını bizlere göstermesin inşallah.... ii akşamlarr diliorum..
Canım benim ya rabbim sagsalim kucagına almayı nasip etsin.Malesef anne olmayan anlıyamıyor çok farklı birşey.Umarım düzelir biran önce durumun canım ya.Bol bol dinlen birde erken dogum tehlikesine karşı bebegine kilo aldıracak besinlerden sık sık tüketki erken dogum olursa bilee en azından dirençli olsun kuzun.Kontroleden sonra benide haberdar et olur mu canım.
Progestanın kasılmayla alakası yok bildiğim kadarıyla.Kasılmalar için magnezyum verirler.Bir de bol bol su için.Bana hastanede hep bol su içirdiler kasılmalar için.Sağlıkla alırsın inşallah bebeğini kucağına.
İki kez erken doğum yaptım biri 25 diğeri 34 haftalık. Eğer bebeğiniz eve gelsin istiyorsanız maalesef eski hayatınıza devam filan edemiyorsunuz herşeyden vazgeçmeniz gerekiyor. Eğer erken doğum riskiniz varsa sürekli yatmanız gerekiyor. Ben aylarca sadece tuvalete gitmek için kalktım yataktan. Banyo yapmadım, yemeğimi yatakta yedim, evden sadece hastaneye gitmek için çıktım yine de 6 hafta erken doğdu. Yaşarken çok zor, sanki hiç bitmeyecekmiş gibi geliyor ama herşey bittiğinde, bebeğinizle eve geldiğinizde herşeyi unutuyorsunuz sanki tüm o şeyleri siz yaşamamışınız gibi, doğum sonrası acılar bile vız geliyor insana. Hepinize kolay gelsin şimdiden.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?