gebeliğimin 22. haftasındayım1 hafta önce yapılan rutin kontorllerde hunileşme tespit edildi ve yatak istirahati verildi bu hafta sonu yapılan kontorolerde servikal uzunluk 22 mm olarak tespit edildi ve erken doğun tehdidi ile hastaneye alındım serum ve ağrı kesici tedavisine başlandı...
doktorlar cumaya kadar gözetim altında tutacaklarını ve doğum başlamadıysa serklaj uygulayacaklarını söylediler...
kanama, lekelenme ve şiddetli kasıntı yok sadece hafif sızılarım oluyor o da galiba psikolojik korktuğum zaman arttığını hissediyorum...
sizce bunlar erken doğum riski taşıyan belirtiler mi? bu sızılar bitmeden serklaj uygulanmaz mı? 22 haftada serklaj uygulanması beni ne kadar taşır? başından geçen ya da duyan arkadaşlar lütfen cevap yazsın çok enmdişeleniyorum
gebeliğimin 22. haftasındayım1 hafta önce yapılan rutin kontorllerde hunileşme tespit edildi ve yatak istirahati verildi bu hafta sonu yapılan kontorolerde servikal uzunluk 22 mm olarak tespit edildi ve erken doğun tehdidi ile hastaneye alındım serum ve ağrı kesici tedavisine başlandı...
doktorlar cumaya kadar gözetim altında tutacaklarını ve doğum başlamadıysa serklaj uygulayacaklarını söylediler...
kanama, lekelenme ve şiddetli kasıntı yok sadece hafif sızılarım oluyor o da galiba psikolojik korktuğum zaman arttığını hissediyorum...
sizce bunlar erken doğum riski taşıyan belirtiler mi? bu sızılar bitmeden serklaj uygulanmaz mı? 22 haftada serklaj uygulanması beni ne kadar taşır? başından geçen ya da duyan arkadaşlar lütfen cevap yazsın çok enmdişeleniyorum
merhaba canım allah zamanında sağ salım kucagına almayı nasıb eder işallah.
bende 26 haftalıkken lekelenmelerım vardı erken doğum riski vardı servikal uzunluk 27 mm di hastanede yatım 34.haftaya kadar iğne oldum hıc işe gitmedim paso rapor oldum bır hafta gttim işe mecburen oda izne ayrılmak için.şuanda 40.hafta oldu doğum yapamadım .ilaçların yan etkısı oldu gecıktırıyomuş çok şükür erken doğum olmadı herseyın hayırlısı olur işallah bol bol dinlen iş güc yapma ...
aman erken olmasında geç olmasına razıyız...
bende lekelenme akıntı ve ya kanama yok daha doğrusu pek bi şikayetim yok sadece servikal uzunluk yetersiz deniyor... c.tesi günü 22 mm çıkmıştı bugun ultrasondo 30 mm çıktı öğleden sonra alttan muayene ile netleştirecekler... umarım bi sıkıntı olmaz... sürekli seruma bağlı olmaktan sıkıldım bu arada sana da hayırlı doğumlar... :)
aman erken olmasında geç olmasına razıyız...
bende lekelenme akıntı ve ya kanama yok daha doğrusu pek bi şikayetim yok sadece servikal uzunluk yetersiz deniyor... c.tesi günü 22 mm çıkmıştı bugun ultrasondo 30 mm çıktı öğleden sonra alttan muayene ile netleştirecekler... umarım bi sıkıntı olmaz... sürekli seruma bağlı olmaktan sıkıldım bu arada sana da hayırlı doğumlar... :)
Offff cok korkuyorum yaa... Hunilesme neki yaa... Ben amerikada yasiyorum .. Buradaki aylik kontrol karnizimizi mezro ile olcup bebegin 1 sn kalbini dinleyip gonderiyolar .. Arkadaslar benim sormak istedigim eger bir sorun olursa kendini hissettirirmi ? yoksa yapilan aylik kontrolerdemi anlasiliyor,,, Ben 26 haftalik gebeyim .
Canım merak ettim Sağlıcakla zamanında doğurdun mu bebişini bende 20. Haftadayım 32mm olmus rahim kısalmış doktor erken doğum riski dedi ne kadar dayanırım bilmiyorum çok korkuyorum cevap verirsen cok sevinirim