Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
bende uzun süre rahim sağlamdı, rahim ağzı kapalıydı. doğumum da rahimden dolayı değil, bebekten dolayı başladı çünkü bebeğim 32.haftada doğum pozisyonuna girdi ve 35.haftada da strese girdi artık kilo alımı yavaslamaya basladı. ona rağmen rahim ağzı açıklığım çok yavaş ilerledi. 37.hafta basında 4-5 cm olduğu halde doğum başlamadı. en son doktorum müdahale ile başlattı doğumu.
yani progestana bağlı değil çok. bebek doğuma hazırlanırsa isterseniz günde 10 progestan alın yine de geliyor ben 32.hafta sonrasında hep diken üstündeydim doğdu doğacak diye. doktorum da zaten her an hazırlıklı ol demişti. bir de bana magnezyum vermişti rahim kasılmalarını önlemek için. doğuma kadar kullandım. doktor keseyi patlatanana kadar da ne sancım ne de güçlü kasılmam vardı. kese patlayınca 1-2 saat içerisinde doğum sancılarım başladı.