erken doğum riskim mi var acaba yardım!!!

mad_sad

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2011
1.047
5
66
İstanbul
sevgili kk hanımları, 29 haftam bitti 30. haftanın içindeyim göbek deliğim hep yukarda iken bu hafta aşagıya indi:26: birde bu hafta başlamak üzere karnımın alt kısmına kramplar giriyor ani sancılar 3 kere oldu şimdiye kadar 2 si çok sidetliydi dayanmadım doğrulamadım eşim koştu geldi ağlamaya başladım biraz yattım uzandım geçti bir vakit sonra, acaba evde kendimi iş güç çok mu yoruyorum ondan mı oluyor? yoksa erken doğum riskim mi var, doktorum bayram öncesi gel nstye bağlıcaz seni dedi ne yapayım bir akıl verin, erken doğum yapan anneler bu riski yaşamış anneler beni yönlendirin yardımcı olun ne olur..

Canim tabikide kendini cok yormamalisin...
Agir is yapmak vs bu durumu tetikler...Sen bundan sonrasi icin devamli dinlen,agir kaldirma yada dedigim gibi agir isler yapma...
Erken dogum olucak diye birseyde yok,bu sekil gobegi inip kac hafta boyle gecirenler de var...
Sen sabret ve kendine dikkat et olur mu
Rabbim kucagina sag selim vaktinda almani nasip etsin....

çok teşekkür ederim cevabınız için, içim biraz olsun rahatladı, erken doğumdan korkuyorum bebegim yaşayamaz hayata tutunamaz diye, Rabbim sana emanet miniklerimiz, güzel dualrınız için ayrıca teşekkürler amin ecmain inşAllah

30.haftadan itibaren yalancı kasılma dediğimiz kasılmalar olabilir,bunlar korkulacak durumlar değildir.ama yinede dikkatli olmak gerekiyor.yaşadığın kasılmaların sıklığı önemli canım.günde kaç kez oluyor,kaç saat ya da kaç dakika arayla oluyor?mesela 1 saatte dörtten fazla oluyorsa bu kasılmalar o zaman endişelenmen gerekir.ben 33.haftamda doğum yaptım,bebeklerim ikiz.kasılma nedeniyle değil yüksek tansiyondan dolayı erken doğum yaptım.bebeklerim sağlıklılar çok Şükür.şimdi sana yaşadığım kasılmaları anlatayım,bir bak bakalım bu tarz birşey mi?

kasılma olmadan 1-2 dakika önce kalbim hızlı atmaya başlıyordu.sonra nefesim kesiliyordu ve iki kasığımdada şiddetli sancılar hissediyordum.ve o anda karnım semsert oluyordu.ben bu kasılmaları son zamanlarımda günde 30 kereden fazla yaşadım.ama dediğim gibi o nedenle doğum yapmadım.ayrıca kasılma önleyici ilaçlarda var.merak etme.bol su içerek ve dinlenerek de önleyebilirsin.

canım eğer yaşadığın yukarda anlattığım gibiyse doktorunla görüşmende fayda var.

canım bende 34 haftalık hamileyim. 1 ay kadar önce bebde de olurdu kasılmalar ama hiç erken doğumdan bahsetmedi doktor kalsiyum ve magnezyum ilacı verdi baya rahatladım.şimdi hiç yok.bu ilaçları kullanıyomusubn?

ayrıntılı bilgi için çok teşekkür ederim, çevremde danışabileceğim hiç kimse yok, anneme soruyorum o da en son ki doğumunu 20 yıl önce yaptı hatırlamıyorum diyor, Allah razı olsun iyi ki varsınız, sanırım artık bundan sonra iş yaparak değilde dinlenerek vaktimi geçirsem daha iyi olucak, kasılmalarım 1 satte dörden fazla olmuyor elhamdülillah, ama agrı girince çıkmak bilmiyor kasıla kasıla kalıyorum, ne hareket edebiliyorum ne dogrulabiliyorum dayanılmaz bir acı, ne güzel ikizleriniz varmış:) benimde kuzenim yeni doğum yaptı o da ikiz annesi, Rabbim sağlıkla sıhhatle evlatlarınızı size bağışlasın, acılarını göstermesin inşAllahi, amin

canım bende 34 haftalık hamileyim. 1 ay kadar önce bebde de olurdu kasılmalar ama hiç erken doğumdan bahsetmedi doktor kalsiyum ve magnezyum ilacı verdi baya rahatladım.şimdi hiç yok.bu ilaçları kullanıyomusubn?

ayy canım maşAllah seninde az kalmış, Allah hayırlısıyla kucagına almayı nasip etsin en hayırlı zamanda sağlıkla sıhhatle, evet yaklaşık 1 aydır magnezyum ve kalsiyum tabletleri kullanıyorum çünkü geceleri bacaklarıma sık sık kramp giriyor acaba dozlarımı az geliyor

Canım bende 29.haftamda erken doğum riskiyle bir hafta hastanede kaldım.Erken doğum riskin var mı anlamak için kasılmalarını takip etmen gerekiyor.Benim şu şekilde oluyordu: Karnım toplanıp büzülüyor gibi oluyor ve bir tarafa doğru sertleşiyordu.Kasılmayı anlamamak mümkün değil karnın taş gibi oluyor ve şekli değişiyor.İşte bu kasılmaların ne kadar sıklıkta olduğu önemli.Yukarıda ikiz annemizinde dediği gibi saatte 4 defadan fazlaysa doktorunla acil görüşmelisin(ki benim 2 dakikada 1 olmaya başlamıştı)ama bu haftalarda yalancı kasılmaların olmasıda doğal.saatte 2-3 defa oluyorsa korkma.Bu arada bol bol dinlen olası bir riskin varsada artmasın ki inşallah yoktur.

bu sefer kasılmalarım olunca çok sık takip edicem, bilgilendirme için çok çok teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…